Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz Bencus88 #13364 üzenetére

    Úgy értem, hogy ha pl. a téma egy virág, körülötte érdektelen kusza fű van :), akkor a virág töltse ki a képmező nagyobb részét, kevesebb legyen a kusza fű, mint pl. az elsőként linkelt képeden.
    Persze ha tudatosan hagysz teret a téma körül-előtt-mögött, az más, hamarosan eljön az a fázis is :)

    Szóval nem baj ha egyvalami a téma, sőt. Ha túl sok, az is zavaró tud lenni.

    Leginkább talán arra akarok kilyukadni, hogy azt mutasd a képen, amit meg akarsz mutatni, ami nem kell oda, azt vágd le bátran ;)

    Pl. a madarasnál, ha szándékosan meg akartad mutatni a tető ívét, akkor oké, de hogy ha az csak azért maradt ott mert a madár úgy volt középen, akkor vágj belőle, hogy a képmezőnek a madár ne 10, hanem 40 (vagy több) %-át töltse ki. Én pl. vágnék balról sokat (azért onnan mert a madár jobbra néz, és általában jobb ha "befelé" néz a képbe mintha kifelé nézne belőle), alulról is sokat, jobbról és fentről kevesebbet. A fények sajnos egyébként nem kedveztek neked ennél a képnél, de ezen elég jól el tudtam indulni a magyarázattal :D

    Ja, jó dolog az ellenfény, szép és nem-szokványos képeket lehet vele lőni, de a géped (objektívje) úgy tűnik nem szereti, nagyon kontrasztszegény lesz tőle a kép.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Aktív témák