Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Femhazas Latitudebol letezik meg olyan verzio, aminel van dedikalt LAN csatlakozo?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Csak úgy érdeklődés szintjén szerintetek ha lehetne venni kb 1000darab dell refurbished 3éves laptopokat nyomtott áron akkor arra lenne kereslet Magyarországon? Hardverapro-n azt látom, hogy sokan csinálják ezt.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
pohár
félisten
ha Latitude szériáról beszélünk, jó lehet, elég sok alkatrész most is kapható hozzájuk, ha gebasz lenne vele... már csak a keresletet kell megtalálni
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Kbali
nagyúr
Viszont valószínűleg elég vegyes lesz a konténer, amiben kapod az 1000 db gépet.
Ha te magad korrekten szeretnéd eladni, akkor egyenként meg kell nézned, hogy minden OK-e: bekapcsol, win indul, nincs bios pwd, nincs bekapcsolt bitlocker, akku hány %-os, minden port működik-e, stb...
Ezt minden egyes darabról dokumentálni kell, plusz fényképek a külső állapotról. -
Kbali
nagyúr
válasz Pyttawrx #69662 üzenetére
Ezért írtam a "konténert" - a kérdező felől egy "jó üzletnek tűnik" felismerése vélhető, de segíthetünk neki a buktatókban is. 1000 gép, hogy hasznod is legyen /100 EUR-ral számolva is 100e EUR 35 milla. Mert ingyen nem adják oda (de legyen a fele, az is közel 20) - ez még csak a szimpla befektetés + tárolás, az említett feladatok elvégzése (napi hány masinát fogsz tudni átnézni, kiretkelni, ha kell) + a somasz által említett garancia (tudj javítani vagy legyen pénzed visszafizetni) - mindezt magánszemélyként????
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz somasz #69660 üzenetére
Csak ötleteltem rajta, nem akarom az üzletedet rontani
@Kabli: igen, valószínűleg ez vegyes felvágott lenne és nyílván egyesével át kellene nézni, teljesen új inventory-t. Billentyűzeteket, fedlapot, stb-t rendelni ami ugye növelné a költségeket. Alapból arra gondolnék, hogy teljesen át kellene nézni, újra pasztázni stb.@Pyttawrx: inkább csak az a kérdés, hogy erre van-e kereslet vagy jó nagy hülyét csinál magából az ember ha vesz magának 1000 laptopot, aminek ugye folyamatosan csökken az értéke és nem tudja belátható időn belül eladni, mert úgy viszont annyira nem biznisz.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
HARDVERAPRÓD
Ha szép az állapot, és megfelő konfiggal van, akkor igen van rá igény. Legalább is én pl a múlthéten pl 3db 5480 kerestek rajtam és persz etudtam szerezni is. Nyilván drágábban, mintha így vettem volna ahogy te is szeretnéd, de nekem fontosabb, hogy látom it veszek, nah meg ugye gar stb van rá
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
A minap vásároltam egy Vostro 3500 ast, és az lenne a kérdésem, hogy lehetne egy betonstabil gépet csinálni belőle, ugyanis dj-re lenne használva. Illetve az összes létező drivert telepítsem hozzá, vagy csak a fontosabbakat??
i5 11gen. Előtte egy low cost asus-om volt, az kb mosantában adja majd ber derekát (2015 ben vásárolt) -
Immy
őstag
válasz Pyttawrx #69668 üzenetére
Pyttawrx: a kérdés, hogy a megfelelő vásárló kört hogyan találnám meg? Amit látok, hogy van néhány nagy cég (pl.: PC Aréna) akik ezzel foglalkoznak és nyílván nem lenne sok értelme olyan piacra belépni, ahol már helyben vannak. Illetve ahogy látom egyre kevesebben vesznek számítógépet vagy azt is csak kényszerből...
jack982: vállalati szférában nem annyira megy a macbook
-
HARDVERAPRÓD
Pont azt a céget írod, akinek elég rossz híre van? Legalább is itt.
Illetve ahogy látom egyre kevesebben vesznek számítógépet vagy azt is csak kényszerből.
Pl szerintem most többen vettek/fejlesztettek, mert ugye kellett. Mostanság a nyaralás miatt lehet pangás, de ha jó árud van jó áron, akkor nem lesz gond. -
Diák66
őstag
Nem bántásként, de ezzel elkéstél egy picit nem? Covid kezdetekor őrültmód vásárlásba kezdtek az emberek. A gyereknek kellett a tanuláshoz, apunak anyunak a home office-hoz. Nekem nem lenne türelmem várakozni amíg bekopogtat a vevő és valóban el is visz tőlem valamit. Az árak amúgy magasak, de csak akkor buli, ha olcsón jutsz hozzá a használt termékhez. Munka is van vele, de meghozza a gymölcsét, ha szorgalmas és tisztességes vagy. Én inkább a lepattanókat szeretem...... nem egy kolléga hozta, hogy most vette és már vacak is. (HDD hiba, CR2032 elem lemerült stb....) Olcsó húsnak ugye híg a leve. Sok vackot adtak el pár éve átnézés, javítás nélkül. De megvették, mert kellett.....
[ Szerkesztve ]
-
Alf65
csendes tag
Jó 1 éve a munkahelyem vett 2000 lapost.
Aztán őszre még 6000-et.
És kellett volna még, de valamiért nálunk követelmény, hogy egyformák legyenek.
Jelenleg is Dell (latitude) gépről írok, ami mostanság épp 8 éves.
Nem tudok a mostani akkupuffadás problémán kívül rendszeres hibáról a gépekkel kapcsolatban.
Sőt: semmilyen sorozatos hibáról nemtudok.
Pedig asszem az első 2 sorból látszik: van merítés jó mély.Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
Alf65
csendes tag
Más:
Adva egy Inspiron 3737.
Az, hogy nem szereti a 10-est, már telepítéskor látszott, mert biztatni kellett kissé, de feltelepült.
Aztán a napokban visszatettem rá a hivatalosan is támogatott 8.1-est.
Na ezt is biztatni kellett amúgy.És a kérdés:
Win 10-zel 2 órát ment a gép akkuról.
Win 8-cal 4.5-t !!!!
Tud valaki elfogadható magyarázatot a dologra?Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
somasz
Topikgazda
1000 gépnél már kvázi nagyker vagy, megkeresed a hardveraprós viszonteladókat, akik esetleg kisebb haszonnal, de 10-20 nagyságrendben átvennének gépet tőled. Aztán felkeresel egy rakat használt laptop boltot bizományos értékesítésre. Aztán néhány használt nagyker átvesz tőled még kisebb haszonnal mondjuk 50-50 gépet. Ezután már csak ~500+ gépet kell elsóznod. Ezt feldolgozni, excel táblába fellőni és nyilvántartani is több embert kíván. A legfaszább állapotú gépeket van értelme talán kitakarítanod, pasztáznod, telepítened, eladni prémium áron, a többi kb. AS-IS, a készlet végén már jóval alacsonyabb áron szabadulnál tőlük.
Én nem féltem a bizniszem, én kicsi vagyok.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Immy
őstag
válasz Diák66 #69674 üzenetére
Igen, ebben igazad van, hogy most már sokkal kisebb az igény rá, de függetlenül a covid-tól már régebben is gondolkodtam rajta. Csak mindig jön az, hogy újabban csak telefont és tabletet vesz mindenki és kényszerből vesz valaki csak laptopot...
Pyttawrx: csak annyit hallottam róla, hogy ők a legnagyobbak, miért miket lehet róla hallani?
Alf65: nézd át a szolgáltatásokat, lehet hogy a háttérben sok a szinkronizálás az "elején"
Somasz: a leírásod alapján Te ismered a teljes folyamatot Miért nem indultál el nagyobb volumenbe?
-
HARDVERAPRÓD
Nem szeretném és nem is fogom leírni.
nem húzok le senkit (nem rontanék üzletet), mert itt helyben volt velük pár rossz tapasztalat. Attól még lehet korrekt a cég.
Mivel nekem konkrét tapasztalat nincs velük, így csak azt tudom leírni, ami visszajelzés jött, nyilván megbízható forrás, de én úgy vagyok vele, ha nem én tapasztalom, az addig csak "mende-monda", és inkorrekt lenne részemről -
somasz
Topikgazda
Mert egyedül, mellékállásban csinálom, ezen nem is akarok változtatni. Továbbá nincs nagy volumenre olyan forrásom, ahol megérné belevágni.
Egyébként a fő állású laptopnepperkedés nem érdekel, nem látok benne kihívást, unalmas, abszolút nem változatos és max. kis mértékben tekinthető értékteremtésnek, (talán inkább értékmentésnek) stb.
Abba is gondolj bele, hogy azért a hardverapró egész jó előszűrő vevői oldalról, nagy mennyiségnél már jóval szélesebb spektrumnak kéne tudni eladni a gépeket.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
applause
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
Teljesen belekavarodtam a használt laptop keresésbe. Mindenképpen DELL 13,3" szeretnék venni és 8 vagy 8+ procival, SIMkártya használati lehetőséggel és ujjlenyomat olvasóval.
Ezidáig a 7390 és 7300-as latitudöket néztem, de az árak elég vegyesek.
Várnák tőletek tipus ajánlatokat, vagy konkrétumokat. Lehet priviben is.iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
applause
aktív tag
válasz somasz #69684 üzenetére
Néztem a kártya árakat és két fajta kártya van 5829e két csatlakozós, 5821e négy csatlakozós.Ez azért lehet mert alu házzal is készül 7300, abban négy antenna vezeték van (valami irányított antenna van benne). Valóban nem olcsók (30-40eFt), de ezet tán 5G-sek is.
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
applause
aktív tag
Ha gyári vagy adott garanciás a gép, akkor hogy tudok ram-ot, ssd cserélni garaciavesztés nélkül. Milyen módon van a garancia biztosítva. (cimke, ragasztás stb)
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
-
V.Stryker
nagyúr
Létezhet, hogy nincs FN+x gomb a tapipad ki, be kapcsolásához? Dell E7450 gépről van szó. Illetve azt sem lehet beállítani, hogy ha egér van csatizva, akkor automatikusan lelője a tapipadot?
-
-
w.miki
veterán
Dell e6540 szétszedtük, kitisztítottuk, de mosd minden indítás után egy ilyen teszt képernyő jön fel. Kép.
Hogyan lehet ezt kikapcsolni?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
somasz
Topikgazda
válasz SzaboZE #69692 üzenetére
Fn+bekapcsra jön elő a diagnosztika, nem? D betűvel a display test jönne be.
w.miki: nézd meg, biztosan jól dugtad-e vissza a hdd/ssd-t, lehet, hogy azt nem találja és azért indít egyből diaggal. Ez akkor lehet probléma, ha nincs rajta a két oldalán a pozícionáló, rezgéselnyelő gumikeret.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
w.miki
veterán
válasz SzaboZE #69694 üzenetére
Nem tűnik beragadtnak egyik gomb sem.
Ma indításnál meg csak csipogott, és villogott a CapsLock Ledje, de nem indult el.
Csak miután kihúztam, és újra bedugtam. Azóta jó. Ez mitől lehet?
A HDD sentinel szerint a c: msata SSD csak 69%-os. Lehet amiatt?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz Tsebacsi #69699 üzenetére
Van ilyen csipogás, és villogás is első indításnál, ez mi?
Kihúzom, újra bedugom, teszt után elindul.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 5
- Ubuntu Linux
- Gumi és felni topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest