Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz gergovass_ #69248 üzenetére
Vagy rossz a CMOS elem vagy nincs benne. Erre utal az, hogy elfelejti az időt, ha kiveszed az akkut és az is, hogy magától bekapcsol, ha bedugod a tápot. (ilyenkor egyébként 2-3x is újraindul az első beállítások megjegyzéséhez). Ezt mindenképpen meg kellene vizsgálni, mert az elem nélkül folyamatosan ilyen gondok lesznek.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
gergovass_
csendes tag
válasz SzaboZE #69252 üzenetére
Ha ez megnyilvánulhat abban, hogy bekapcsolom, kikapcsol néhány másodperc után, majd újra bekapcsol/újra indul (nem nyúlok hozzá), majd 3-4 alkalom után elindul normálisan, akkor ez is benne lehet a pakliban. Azt nem tudom, hogy ez okozhatja-e a hirtelen leállást nagyobb terhelés esetén. Mondjuk az szép lesz, ha nem függ össze a két dolog, mert akkor a melegedés is ott lehet még hibának. Alakul ez szépen..
-
hhgygy
senior tag
Ma töltöttem le a BIOS upgrade-et (1.16) az 5590-eshez és jól rámhozta a szívbajt.
Elindult mint már sokszor korábban, de tök fekete képernyő volt kb. 2 percig. Viszont (asszem) szerencsére nem reagált a kikapcsológombra, amit megpróbáltam nyomogatni, mert egyszer csak megjelent a szokásos upgrade képernyő a progress barral.Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
tamas.varga5
tag
Sziasztok!
Van egy évek óta jól működő Dell I 5521 laptopom, amire tegnap érkezett egy Radeon szoftverfrissítés. Azt telepítettem gond nélkül,de sajnos ezután amikor újraindult a gép csak fekete kijelző fogadott és semmire nem reagált, csak az újraindítás segített. Próbáltam a drivert törölni, a rendszert visszaállítani és egy új telepítést is megcsináltam, de ezek ellenére eljutok a Microsoft fiókba belépésig, az sikerül, de sajnos ezután kék kijelzőre vált, hibát észleltem üzenet érkezik, adatgyűjtés következik,de 0%-ról nem jut tovább.teljesen lefagy és ismét kezdődik minden elölről. Hardver hiba lehet? A Windowsom jogtiszta. Köszi.Honor 90 12/512 giga - HP Omen 16,1" gamer Ryzen 9 - 32 giga DDR5 - 2 TB SSD - Bang&Olufsen hang - RTX 4070 8gb VGA
-
oreg0503
tag
válasz Pyttawrx #69239 üzenetére
Szia.
Ez a RAM van benne és van egy üres slot, tehát tudok bele tenni még egy ilyen ramot feltéve ha még kapható. Kapható?[ Szerkesztve ]
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Mivel többen hozzászóltatok nem válaszolok egyenként. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akkor 4GB DDR3L 1600MHz lesz.
Köszi mindenkinek.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
Boha
aktív tag
Billentyűzet háttérvilágítást lehet konfigurálni ? Használat után 10mp és kapcsol is kifelé. Esetleg állandó világítás ?
OBORZIL
-
vottokar
senior tag
Tisztelt kollégák. Úgy néz ki, hogy meg kell váljak szeretett Dell inspiron 7559-esemtől. . Kellene valami helyette, és mivel a járt utat járatlanért nem hagynák el, egy G5 5500-est néztem I510300H-al 1650ti-vel. A 7559-es kb. mindenben elég volt eddig i56300H-val és a gtx960m-el. ( Max Witcher 3 volt a legdurvább játék rajt, és nekem elég volt amit, amit ott tudott a kis 7559.)
Pro kontra mindent meghallgatok. Amire használom, általános dolgok (netezés, levelezés, tervezés és programozás (elektro és villanyászat) minden cuccom tárolása, esetlegesen koca játék. Mivel asztali gépem nincs önálló használattal, és amúgy is jövök, megyek minden nap, ezért kell ez a kompromisszum . (eddig működött megfelelően.) Annyi kérdésem lenne, esetleg ha valaki tudná, hogy a G5 két M2 foglalata ismeri-e a sata átvitelt is, mert akkor be tudnám kattintani a második helyre a meglévő 500gigás ssd-met.
Esetlegesen, hol érdemes ma dellt beszerezni jó áron, megbízható forrásból. (Épp házfelújításban vagyunk, úgyhogy a pénz sajnos számít.)"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
pohár
félisten
válasz vottokar #69267 üzenetére
amennyire látom, hivatalosan csak nVMe SSD-kkel van szerelve a gép (és gépre szűrve csak az rendelhető hozzá gyárilag szervizúton), de szerintem megeszi a SATA M.2-ket is (de azért ennek keress utána)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
nagyúr
Helló, ezt találni hozzá gyári infóban:
SATA AHCI interface supporting up to 6 Gbps speed, and one 2.5-inch hard-disk drive (HDD) with capacity of up to 2 TB.
PCIe NVMe interface supporting up to 32 Gbps speed, and one M.2 2230/2280 solid-state drive (SSD) with capacity of up to 1 TB.
PCIe NVMe interface supporting up to 32 Gbps, and one M.2 2280 Intel Optane Memory H10 and one M.2. 2230 or 2280 solid-state drive (SSD) with capacity of up to 512 GB.Azaz vagy 1db 2,5" hely, vagy 1 illetve 2db M.2 hely van benne. Bár ez hülyeség, és az is
NOTE: Depending on the configuration ordered, your computer may be shipped with one of the following:One hard drive and one 2230 or 2280 solid-state driveOne 2230 solid-state drive and one 2280 solid-state drive
A 2,5" hely akkor szabad, ha 51Wh-s akku van benne, akkor van szabad hely neki.
Amúgy 2db M.2 fér bele, ez, ahogy írták, az adott konfigurációtól függ, eltérő a 2 alaplap.
A 2db M.2 helynél 68Wh-s akku jár.Ezt mérlegeld, illetve keresd a vásárlásnál.
A zsanérra figyelj, ez a típus hajlamos öngyilokra, de a gyártó ismeri és gariban javítja a legtöbb esetben.
Megbízható forrásnak az számít, aki 3 év gyári garanciával adja a gépet, ez Inspironok esetében általában szerviz garanciát jelent (be kell vinni). De lehet külön vásárolni NBD-t, amikor házhoz megy a szerviz. Ez gariidő alatt bármikor bővíthető vagy megvásárolható sok helyen, ha erről infó kell keress meg privátban, gépet sajnos ajánlani nem tudok, csak gyári garikiterjesztést.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
vottokar
senior tag
válasz Tsebacsi #69269 üzenetére
Köszi neked is ezt a számomra "zavaros" leírást én is megtaláltam. Ahogy nézem és silabizálgatok, kicsi akksival elérhető a 2,5 es hdd hely plusz az elsődleges M2-es hely. nagy akksival meg a két M2-es foglalat (mivel a hdd "helyén van" a második M2 és a nagyobb akksi is oda lóg be). Viszont rendelni kell delléktől vinyó beszereléshez plusz ketyeréket. De lehet, hogy ez csak a "régebbi" verziójú G5-öshöz igaz, mert ahogy nézem itt is volt valami ráncfelvarrás a 9. és 10. generáció (proci) között. De lehet, hogy rosszul következtetek. Sok mindenbe elég tré a delles oldal. Egy tömbbe fel van sorolva az összes verzió, felszereltség, de hogy kiderítsem, hogy mi is van az aktuális kinézett modelben? Furcsa mód egy alaplapnál le van írva egyszerűen, hogy pl 1. M2 csak NVMe a második meg NVMe+SATA. Na itt olyat nem találtam...
Mindegy. A jövő héten kiderül, hogy netán mégis megmarad a 7559, és akkor megúszom az egész macerát, ha nem meg választok egy boltot és ott is érdeklődöm.."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz vottokar #69270 üzenetére
Ahogy olvasgatok a dell oldalán, nagyon úgy néz ki, hogy csak NVMe-t ismer mindkét foglalat, és a másodikhoz még a hűtőlemezt is meg kellene valahol venni, mert nem tartozék...
Azt hiszem, hogy a holnap kezdődő délutános hetemben meglesz a kutatni, böngészni valóm...[ Szerkesztve ]
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Dhampir
félisten
A Dell G5 5500 előnye, hogy már NBD garanciával kapható.
A hűtéséről:
A Dell Inspiron 7559 még három irányba tudta kifújni a forró levegőt, a Dell G5 5590 négy irányba, de a Dell G5 5500 csak két kivezetést kapott a notebook hátulján.
A szervizes fórumtársak jobban meg tudják mondani, hogy ez a "kétutas" hőkiáramoltatás még éppen elegendő-e, vagy gyakrabban kell majd emiatt hőtorlódás miatt kialakuló throttling-al, fojtással és teljesítménycsökkenéssel számolni.Pár kép a hűtésekről:
Dell G5 5500
ForrásDell G5 5590
ForrásDell Inspiron 7559
Forrás[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz Dhampir #69272 üzenetére
Én az 5590-est néztem ki annó, most is elég lenne, de már nem igen kapható. (noname kereskedőtől meg nem veszem meg), így az 5500 van kilátásban 1660-as VGA-val. Azért ezzel, mert +2 monitort szeretnék csatlakoztatni és a 1550-es elvileg nem tudja. A helyszíni garancia szimpatikus, az Inspiron N5110 is az volt, amit váltana majd az új pár hónap múlva. Az 5590 hűtése nagyon szimpatikus, de pl. a CR2030 az szivatás benne.
-
Dhampir
félisten
válasz Diák66 #69273 üzenetére
Igen, és ahol van még belőle, ott túlárazottan kapható az 5590. Mivel más nem nagyon van még, így adott az 5500. Valamikor megérkezik a legújabb Dell G15 5510 laptop is.
Nekem a G5 5500 Amd Ryzen konfigurációban épített testvére; a 5 Dell G5 SE (5505) tetszik, a színe is jobban bejön, de ezt a modellt valamiért nem hozták be Magyarországra, pedig létrehoztak hozzá magyar nyelvű tájékoztató oldalt is.
-
Diák66
őstag
válasz Dhampir #69274 üzenetére
Igen, akartam is írni, az sokkal szebb. Az 5590-ből is volt fehér házas verzió. Nekem az AMD nem kell, Intel párti vagyok. Jó, hogy megemlítetted ezt az 5510-es verziót, nagyon bejön. Tetszik, hogy hátul is van csatlakozója (bár mindegyik ott lenne). Nagyon hasonló az Alienware verzióra, annak is hasonló gépháza van, bár gondolom az nem full műanyag. A G7 17 is nagyon jól néz ki, de hát az árát nem kell megnézni... mert tuti nincs annyi a pénztárcámban.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Adott egy Dell E7480. Na már most úgy alakult, hogy elég sokat kell ezen dolgoznom és a kicsi kijelző kényelmetlen így rákötném a monitoromra ami viszont 4k és a HDMI csak 30hz-en tudja.
Kérdés, ha veszek egy USB-C - DP port átalakítót akkor ha az USB-c-be dugom akkor meg tudja majd hajtani a 4k monitort 60hz-en?
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
válasz somasz #69278 üzenetére
Szuper. Viszont most nézem, hogy a monitoromon csak 1DP port van és 2 HDMI.
Mi a jobb? Venni egy usb-c > DP port majd egy DPport > HDMI átalakítót, vagy vegyek egy DP port elosztót amit a monitorba dugok és akkor a laptophoz csak az usb-c DP port átalakítót veszem meg?
Köszi
-
veterán
válasz qnadam #69280 üzenetére
Köszi.
Akkor viszont maradt a dp Port elosztó... megnézem mik vannak. Vagy olyan vga-t veszek az asztali gépbe amin van olyan HDMI port ami tudja a 4k60-at...
Wow. 10000. szakmai hsz. Ez már történelem. 2009 óta.
-
tempx
tag
Sziasztok
DELL XPS 17-t (i7 / FHD+ / GTX1650) keresek de egyszerűen nem kapható. Hívtam a Dell-t valami álmos muksó vette fel akinek fogalma nem volt semmiről és megadta a szervíz telefonszámát. Ennél azért többet várnék egy ekkora cégtől. Hívtam pár boltot nem tudnak semmit hogy mikor lesz / lesz-e... Év elején volt pár hétig de akkor még nem volt rá szükségem, nem gondoltam, hogy egy teljesen új gép nem lesz kapható. Ha minden kötél szakad megrendelem Ausztriából vagy Németországból de azért elsősorban itthon venném.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Dell ebben nem tud neked segíteni, ők nem disztribútorok, hanem a gyártó
A disztriket kéne noszogatni, bár ők nagy tételben árulnak, javaslom a viszonteladók felé orientálódj, akiket az árukeresőn megtalálszMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
pohár
félisten
nem is nagyon lesz készleten ilyen XPS szerintem, míg nem jönnek a 11. genes Intel CPU-kkal az újak, de holnap rákérdezek neked
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Cyrin
addikt
Több tízmillió számítógépet érintő biztonsági résre derült fény
-
pohár
félisten
most néztem rá a belső rendszerben, legutóbb februárban adtunk el ebből a gépből... hát, nem volt egy tömegtermék, azt kell mondjam (CHS)
de rendelésre tudunk még, lehet nem lesz 8 hét, csak 4, de ki tudja mikor jön az új generáció is
[ Szerkesztve ]
-
motifator
senior tag
válasz Diák66 #69275 üzenetére
Ha esetleg érdekes lehet, ez az új G15 5510 tesztje [link] Hűtés terén a teszt alapján elég komoly az előrelépés a korábbi két G5-höz képest. És a design sem rossz Én egy G5 5590-t használok, nem rossz összességében, de ez sem és az utódja az 5500 sem egy sikersztori.
[ Szerkesztve ]
Funky + Jazz
-
Sziasztok, vettem egy e5470-et, és most szembesültem vele, hogy akksiról csak fele teljesítményen megy. Utána olvasva netem ez gyárilag így van, annyi megoldást írtak, hogy kapcsoljam ki BIOS-ban a speedstepet. Nincs valami normális megoldás? Power managerben próbáltam ultrára rakni, de nem segített. Bármi ötlet?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
maszat07
tag
Sziasztok
Adott egy Dell E5520 as laptop
Olyan problémám van hog egyik napról a másikra brutális szinten belassult minden előzmény nélkül. Windowst újra raktam a hiba ugyanúgy megvan. Elképesztő lassú van hogy hosszú percekig semmire nem reagál és az indulási idő is 8-10perc, előtte 13másodperc volt.
Formázás megvolt. Memóriák jók 2x4GB DDR3 1333Mhz
Eddig is ezek voltak semmihez nem.lett nyúlva.
Valakinek van esetleg ötlete hogy mi lehet a hiba? Volt valakinek hasonló?
Előre is köszönöm a segítséget.Úgy pofonváglak, hogy csokorba szeded a villanyoszlopokat és felköszöntöd vele a trafóházat!
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőm Dell G3 3579 notebookjába nem rég installáltam egy M2 SSD-t (egészen pontosan 250GB Kingston SSD M.2 NVMe A2000 SA2000M8/250G). Ezzel együtt egy clean Windowst is pakoltam rá, driverekkel együtt. Na most az lenne a gond, hogy AutoCad használata közben időközönként kékhalált kap a gép (DPC watchdog violation error). Esetleg van valami tipp, mi okozhatja? Az SSD vadiúj, nem gondolnám hogy ez okozza, de sajnos Google elég sok találatot dobott erre a hibára, valószínűleg nem vagyok egyedül.A VGA driver a legfrissebb a Dell weboldaláról, konkrétan ehhez a típushoz.
A másik amire gyanakodtam, az inkompatibilitás az SSD-vel, de akkor meg miért csak AutoCadnél jönne elő.. plusz egy Kingstonnal ne legyen már inkompatibilis..Bármi tipp, miken érdemes végigmennem? Nagyon köszi!
Ui: még BIOS update-t nem toltam, ez majd a last resort lesz, de egyébként is csak egy verzióval régebbi van rajta
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest