Új hozzászólás Aktív témák
-
Steven21
tag
a gépemen egy 17''-es WUXGA kijelző figyel és az lenne a problémám, hogy a képfrissítése csupán 60 Hz... Tudom, hogy ez elég mert a szemem nem érzékeli a különbséget, de mégis jobban fárad. Nem lehet vhogy megemelni mondjuk 75Hz-re a képfrissítést? Alapból nem. Egyártalán ezek a kijelzők csak a 60Hz-et támogatják maximum?
Ötlet? -
karesz501
senior tag
válasz Steven21 #3652 üzenetére
Ezek a kijelzők teljesen más elven működnek mint a hagyományos CRT-k, nem az összes képkockát frissítik egyszerre, hanem csak azokat amelyek változnak! És ezt az értéket ms-ban mérik ha jól tévedek, a 60Hz itt teljesen mást jelent és bőven elég is és a szemed szerintem a nagyon magas felbontásból eredő magas pixelszám miatt fárad.
Life is no picnic!
-
Fapuma1977
csendes tag
Na ezzel tuttira beállíthatod a procid:http://www.diefer.de/speedswitchxp/
Acer Aspire 5920G-602G25N - Intel Centrino Core 2 Duo T7500 2.2 GHz, 15.4" WXGA CB, NVidia GeForce 8600M GT 512 MB, 1GB TurboMemory (Robson), 4096MB (2*2048) DDR2, 250GB SATA, Vista Home Premium
-
Fapuma1977
csendes tag
Notebook Hardware Control nálam sem indul el.Vki tud vmit erröl?
Acer Aspire 5920G-602G25N - Intel Centrino Core 2 Duo T7500 2.2 GHz, 15.4" WXGA CB, NVidia GeForce 8600M GT 512 MB, 1GB TurboMemory (Robson), 4096MB (2*2048) DDR2, 250GB SATA, Vista Home Premium
-
Steven21
tag
Na, mára elszállt a hangeszközöm is a 9400-ban... Nem találja, nem is játszik le semmilyen zenét kezdem teljességgel nem érteni, hogy attól,h wordban írogatok, attól miért történnek ilyen problémák. Ezt már a sigmatel progi újrainstallja sem hozta rendbe. Ez a gép egy akkora reinstallt fog kapni,hogy ihaj... kezdem azt érezni, hogy egy pofon többet segítene neki...
-
-
amol
addikt
-
-
zdanee
őstag
Csak a nepek okulasa vegett elmeselem a mai kalandomat a Dell Media Directtel.
Elhataroztam, hogy megcsinalom a MD DivX hacket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ember ujratelepiti a MD-t, de kozben a friss telepitesbe becsempeszi a taskmgr.exe-t, az explorer.exe-t es a cmd.exe-t. Ezzel a harmassal gyakorlatilag barmit meg lehet majd csinalni a mi kis XPe-nkben, elsosorban taszkot valtani, es elinditani egy codeck-pack telepitest, gondolom nem kell tovabb magyaraznom.
Elso korben lathatova tettem a MD particiojat, ehhez a Partition Magiccel egyszeruen letoroltem az MD particiot, majd az MD telepitoCDjerol felmasoltam mindent a merevlemezre, kitoroltem a /dellkit konyvtarbol a removedriveletter.exe-t, es elinditottam a dellkit.exe-t. A telepites megkezdodott, eloszor a progi megtalalta az uresse tett helyet, lbeformazta, letrehozta rajta az alapfilerendszert, es eppen titkositotta volna, de en ugye elore kitoroltem a removedrivelettert, uh itt a program kifagyott. Most a particiot G-meghajtokent lattam en is. A lemezkezelovel atneveztem a particiot X-re (csak igy megy), es elinditottam sorban az XPeI1.exe-t, majd a taskmgr-ben figyeltem, hogy mikor er veget, es rogton utana az XPeI2.exe-t is lefuttattam. Ezek utan bemasoltam a videokari driverenek a telepitojet a gyokerbe, valamint a KLite Codeckpacket es az X/Windows/System32-be a taskmgr.exe-t, a cmd.exe-t, es a Windows-ba az explorer.exe-t. Meg ujrainditas elott kiirtam a Dell Media Direct Repair Tool-ban talahato ISO-t egy CD-re, ugyanis a MD telepitese soran az MBR felul lett irva, azaz momentan a gep nem kepes elinditani sem az MDt sem az aktualis oprendszert. Ujrainditottam a gepet az emlitett CDvel, belementem a /MD2 konyvtarba, es elinditottam a ''repair''-t. Miutan ez lefutott eloszor ellenoriztem, hogy a rendszerem rendben van-e (nem volt, de errol kesobb), majd az MD gombbal elinditottam az MD-t. Par perc telepitgetes utan keszen is volt. Es most, amiert az egeszet csinaltam: Ctrl+Alt+Del, es lass csodat, elojott a taskmgr. Eloszor a File-futtatassal elinditottam az ATI telepitojet, hogy teljes felbontast kapjak, az ATI Controll Centert nem kell telepiteni (sot). Ezek utan a Codeck pack telepitese kovetkezett. Eloszor nem rendeltem hozza semmit a mplayerc.exe-hez, de kesobb meggondoltam magam, es minden formatumot ehhez rendeltem, valamint beallitottam, hogy egybol teljes kepernyovel inditson, es a hangerot a rendszer szabalyozza (ez fontos).
Kesz.
Valojaban a dolog kicsit bonyolultabb volt nalam, eloszor azert, mert en meg az elejen az MD particiot atpakoltam a lemez legtavolabbi sarkaba, hogy ne zavarjon, viszont igy az alapertlmezett rendszerinditas az MDt inditotta es en az istennek nem fertem hozza a regi XPmhez. Vegul egy sor hozzaadasaval a boot.ini-be mindket rendszert bootolhatova tettem (elorelato modon notepad.exe-t is felmasoltam az X-re), ez persze csak ideiglenes allapot volt. Miutan mindennel elkeszultem, feltettem magamnak egy Linuxot, mivel az elozonek a particiojat elerhetetlenne tette az MD MBR-be valo piszkalodasa (es amugy is esedekes volt), es a rendes Windowsom inditasat innen oldottam meg, igy az MD particiojan visszaalitottam az alapertelmezett rendszert. Tehat ha MDgombbal inditok, az MD tolt be, amugy a GRUB beloki nekem a maskulonben arvan maradt XP-met, vagy persze a linuxomat. A masodik kaland az MDben a kepernyodriver telepitesekor volt, az ATI Control Centert ugyanis nem szerette a kiciske, es kezdhettem elorol a telepiteset... Amugy elozoleg az MD3 volt fent, de az ugye nem tudott DivXet (helyette tudott PowerPointot), most az MD2 figyel fent. No, remelem, akinek MD problemai vannak, ez kicsit segit, nekem rament egy delutanZipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
quby
őstag
Hali!
ha valakit érdekel van 1pár dolgom 1 latitude d600-as bontásábol megmaradva:
-készülékház (alja,teteje, monitorkeret+ hátlap ami karcos)
-VGA hütö
-CPU hütö
-modem kari (nem mini pci)
-wifi antenna
-1.4-es dothan magos procc
lehet nem ide kellett vonlna de sztem itt is aktuálisA legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
zdanee
őstag
Hat, igazibol nem sok. Egyfelol elmulik az a zavaro tudat, hogy ott az MD gomb, es kozben nem csinal semmit... Aztan persze az MD nalam egy kis konfigolas utan 17mp alatt indult el, dehat izomgep ez, hibernalva 30mp, ujrainditva 65mp, uh nem oszt, nem szoroz. Hozzafer az osszes lemezedhez, tehat, igen, kicsivel kevesebbet fogyaszt, mert csak 256mb ramot es egyetlen procimagot hasznal. Az is kenyelmes, hogy ha ezt kotod TVre, nem kell allitgatni az osztott/klonozott asztalokat, bedugod, ez meg kirakja a kepet es hello. Gyakorlatilag egy Media Center, ha radugsz egy taviranyitot (kezeli). Valojaban, ha 2 giga neked fontosabb, torold le, en sem hasznalom semmire igazan, de egyfelol megnyugtat, hogy van funkcioja az MD gombnak, masreszt igy feltupirozva kivallo rescue-oprendszer, ha valami osszepisili magat a rendes XPmben, vagy a linuxom panikol be, ez alol rendet tudok rakni, lementeni ami fontos, stb...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
amol
addikt
Még nincs mit törölnöm mert csak szaglászom de azért megkérdeztem mert én is így gyanítottam. Ha XP alatt nyomod meg elindítja a media playert, nem?
Rescue-oprendszert meg enélkül is fel lehet pakolni, vagy akár cd-ről indítani.
Az én gépemnek (Toshiba) is van olyan funkciója hogy rendszerindítás nélkül lejátssza az audio-cdket de egyszer sem használtam csakúgy, mint a távirányítóját. Arra viszont jó hogy kikapcsolt állapotban is kiadja a cd-t
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Miután végignyálaztam a netet, ezen az egy bolton kívül nem árulnak ilyen videoval D820-ast: [link]
Ez nekem kicsit sántít. Ennél gyengébb kártya van az M65-ösben és az jóval drágább. -
Steven21
tag
Miért lehet az, hogy ha átállítom a dell quick setben, ha lezárom a kijelzőt mi történjen, és beállítom: ne történjen semmi, akkor miután felnyitom, a windows átrendezte az egész kijelzőt...??? Nincs behúzva az ikonok automatikus elrendezése, sem igazítása. Honnan veszi az xp a bátorságot,h az egészet átrendezze? Baromira zavaró tud lenni, mondjuk ha kinn van 100 db ikonod és megszoktad, mi-hol van és teljesen össze van kutyulva, aztán percekig keresed
Valaki tudja a megoldást, hogy lehet megakadályozni ezt?
Üdv -
zdanee
őstag
Ezt en is beneztem...nem hasznalom a QS-t, csak azert fut, hogy legyen OSDm. Allitsad be ugyanezt az energiagazdalkodasban a vezerlopultrol, az nem rendezi at Aztan remelem majd jon ki ujjabb QSis...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
quby
őstag
válasz Steven21 #3670 üzenetére
Én is jártam igy!
Nálam az volt a probléma, hogy a TV out utolsó használata után nem vettem ki a pipát a képernyő tulajdonságokban hanem csak lehuzam a tv-t.Amikor lezárod a kijelzőt elkezdi keresni a többi megjelenitöt (TV, külsö moncsi) ami lehet hogy nincs ott de ő azt hiszsi hogy van 1 TV és ki akarja rakni rá, ezért gyorsan átrakja kisseb felbontásba mit a tv használ és ez átrendezi az asztalod.A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Muky_
tag
Sziasztok!
Szeretnék TV-tunert a notimba, de nemtom milyet (inspiron 6400)
Jólenne ha a Media Centerrel kompatibilis lenne.
Elöre is köszi. -
Immy
őstag
Dell inspiron 6400 tulaj vagyok már lassan 2 hónapja és felemás érzéseim vannak...
Először is mikor éjjel megy a letöltés a procit 1ghz-re, a videókártyát meg majdnem minimumra visszaveszem. De még így is 2 percenként bekapcsol a venti és vagy 1 percig biztos zúg. Próbálkozott már vki Core2Duo processzornak kevesebb feszt adni? (T7200) Vagy lehet máshogy csökkenteni a hőtermelést?
Amikor viszont a teljesítmény kell pl videókonvertálás, jelszóvisszafejtés stb. akkor meg kevésnek találom a 2ghz-et. Nem lehet vhogy tuningolni szorzó emeléssel vagy vhogy? Biosban keresgéltem de ott tuning lehetőségeket nem találtam.
Azért a dell 3éves garanciája megnyugtatóApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
Ati mobility X1400 videókártyát tuningolt már vki? Én egy picit növeltem az órajeleket...
3dmark 2001
alap(435 mag, 400(800) memória) így 10920
tuning (500 mag, 450(900) mem) így 12331
Cod2 alatt jelentős fps növekedés érzékeltem...Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
zdanee
őstag
NHC-vel sikerult visszahuznom annyira, hogy ha este letoltok, ketorankent jar csak a venti par percet, de engem is zavar. A meghekkelt XPe a mediadirect particion viszont ugye a maga 256MByteos memoria, es az egy procimaghasznalataval igeretes alanynak tunik, hogy kapjon egy sajat NHCt, azureust, es mivel ugyis latja a tobbi particiot, idealis csendes letoltooprendszer. Nu, megvan a MD elso felhasznalasi terulete, agyonhekkelni, es lassu lesz meg minden, de legalabb csendben teszi a dolgat (es meg mondja valaki, hogy nem eri meg a divx-hack ). Persze eloszor fel kell kesziteni a halozatkezelesre, TCP/IP, halokaresz driver, dotnet keretrendszer, java, es a tobbi.
[Szerkesztve]Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
D800-ashoz keresem a billentyűzet körüli kávát(keretet) és esetleg aksit.Az nem SOS.
Ha valaki tud segíteni,megköszönöm.Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........
-
Muky_
tag
.
[Szerkesztve] -
Immy
őstag
Dell Inspiron 6400
Biosban majdnem 100%-osan állíthatom hogy nem lehet letiltani az egyik magot..
T7200 van a laptopba ami alapból 2ghz-en megy 12*szorzóval. És az NHC ezt csökkenti le 1ghz-re 6*szorzóval.
A legnagyobb bajom nem is a procival van. Hanem a 160gigás samsung winyóval.
Olyan szinten melegszik hogy néha már nem is akarom elhinni. 1óra intenzív cod2-zés után majdnem felmegy 60 fokra. Amikor csak így álltalálnosságban netezek stb. akkor is 51 fok alá nem megy. Ez normális? Asztalin nem ehez vagyok hozzászokva.
A ventillátor meg természetesen a winyóval ellentétes oldalon található...Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
kokkolino
csendes tag
-
amol
addikt
Ati mobility X1400 videókártyát tuningolt már vki? Én egy picit növeltem az órajeleket...
3dmark 2001
alap(435 mag, 400(800) memória) így 10920
tuning (500 mag, 450(900) mem) így 12331
Cod2 alatt jelentős fps növekedés érzékeltem...
Érdekes, ebben a táblázatban tuningolás nélkül 15000 pontot produkál, akkor most mi a valós helyzet? [link]
Milyen kiépítésű a géped?
[Szerkesztve] -
Immy
őstag
Hát ez nagyon érdekes. Szerintem ők tévedtek.(kicsit kerek az a szám
Proci T7200 (core2duo 2ghz)
memórai 1giga(2*512) ddr667mhz
más azthiszem nem befolyásolja a teljesítményt...
egyébként még amikor friss volt a gép akkor teszteltem le 3dmark-al, tehát azt se lehet mondani hogy a gép erőforrásait vmi lefogta.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
Na-na. Az egy dolog hogy letöltés közben is ugyanúgy forog a hdd. De a fejnek egyáltalán nem kell sokat dolgoznia, mint ha játszanék.
Amúgy meg van hdd aktivitását kijelző led, ami mutatja ha a fej pozícionál. (és letöltéskor nem viszi túlzásba a villódzást)Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- Analóg fényképezés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest