Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz Steven21 #3850 üzenetére
Én nem használok ilyesmit. Van saját topikja, ott kérdezd meg szerintem. [link]
adrián29 Sajna a pixelhibára nincs meg ez a 3 nap visszavitel, viszont ha interneten keresztül rendelted, akkor 8 napig visszaküldheted indoklás nélkül (''Távoli felek közti szerződés'' miatt van ez így).
5.1 Az elállás joga
A vásárlónak 8 napig jogában áll a megrendelt terméket a szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni. A 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet -Távollévők között kötött szerződésekről- értelmében a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. A vitás esetek elkerülésére a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról az eladó videofelvételt készít. Az eladó köteles az áru ellenértékét a csomag készhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a vásárlónak. Az elállásra nyitva álló 8 munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a vásárló a csomagot átvette.
[Szerkesztve] -
senior tag
Üdv Néktek!
Lenne egy nagy kérdésem:
Adott egy Dell D600-as laptop, ami BIOS-ból lelett kódolva. Namost ha nincs meg ez a kód, akkor mi módon lehetne beindítani a gépet? (Ugyebár bekapcsoláskor a további bootoláshoz avagy bios belépéshez kérné, tehát a self testig sem jut el a dolog)
Esetleg szétszed és bios kisüt? Van ilyen 'pinlock' laptopoknál? -
ferkoboy
senior tag
Hi!
Tippem:
1. Szokott lenni BIOS gyártóknál egy univerzális kulcs, ami kinyitja neked, ha véletlen elfelejtetted volna akorábban megadott jelszót. Dell-nél nemtudom létezik e ilyen, s ha igen, akkor mi lehet az.
2. Amivel eddig találkoztam, alaplapon ugyan nem volt jumper, de ugyanugy megvolt (bár kissé elrejtve) az alaplapi gombelem.
Sztem akksi ki, gép-táprol lehuz, gombelem kioperál, s mehet a dolog.
D600-nál nemtudom mit hogy oldottak meg. Sorry! Remélem tudtam valami irányvonalat adni, amin elindulhatsz...
Üdv: FerkóTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
Steven21
tag
Sziasztok!
Van a családban egy 6400 és egy 9400. Miért van az az érzésem, hogy a 6400 sokkalta gyorsabb, amikor elvileg gyengébbek az alkatrészei, mint az én 9400-am??? Kézbe veszem azt a gépet a 9400 után és a 6400-at mindig sokkal gyorsabbnak érzem, lemezkezelés programelérés, mindenben...
Ennek mi lehet az oka??? 5let?
Bár mondjuk úgyis viszem be a szervizeseknek a gépet, had bütyköljenek rajta, mert a sok kékhaláltól már feláll a szőr a hátamon... neszeneked, kellett nekem a jogtiszta winxp... azzal csak a gond van
5let? -
amol
addikt
Sziasztok!
Találtam alíg használtan egy német billentyűzetes D820-ast; T7200, 1x1GB, 80GB (Toshiba), 9 cellás akksi, NVS110M, WXGA. Ára: 230000HUF. Ebbe esetlegesen beszámítanák a régi gépem. Megéri?
Viszont gondban vagyok, mert bár a bolt ad fél év garanciát, a Service tag alapján teljesen más modellt dob ki a Dell oldala. Mit gondoltok? Hogy lehetne utánanézni hogy mennyi gyári garancia van rá? Hívjam fel a HRP-t?
A gépen Vista volt, kérésemre lefuttattuk rajta a 3DMark2001SE-t. 7700 pont alapbeállításokkal, driverről, futó programokról nem tudok. Szerintetek elérheti ez XP-vel az általam meghúzott alsó 10000 pontos határt, vagy inkább keressek egyet NVS120M-mel?
Bár igazából újonnan sem sokkal több nettóban.
Köszi!
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz maxtreme01 #3868 üzenetére
Tudsz rá jó megoldást hogy ekkora felbontáson ne hangyaf***nyi betűk legyenek? Én emiatt akarok minél kisebb felbontásút, mivel a Win nem oldja meg elfogadhatóan. Hiába állítod át a dpi-t és/vagy a betűméreteket, nem tudja normálisan megjeleníteni a weboldalakat, stb.
Nem 20 centiről nézem a monitort nagyítóval
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz maxtreme01 #3868 üzenetére
Az 1920x1200 szerintem nem WSXGA, hanem valami WUXGA. TÉvedhetek is, mert nem vagyok nagy szakértője a felbontások elnevezésének...
A legjobb aláírás a héten
-
atosz
őstag
Jól mondod:
WUXGA 1920x1200 - UXGA 1600*1200
WSXGA+ 1680x1040 - SXGA+ 1400x1050
WXGA+ 1440x900 -
WXGA 1280x800 - XGA 1024x768
Ezek nem szentírások, csak ezek a leggyakoribb felbontások. Némely gyártó más arányokat használ kicsit, pl a Sony, náluk ált más egy WXGA felbontás.
amol: A Vista egyelőre nem izgat, így nincs tapasztalatom sem vele, csak még egy éve annyira mondták, hogy tudni fogja rendesen kezelni, de akkor szomorúan hallom, hogy nem így van...
[Szerkesztve] -
maxtreme01
csendes tag
Nem azért mondtam, hogy ilyet vegyél/használj csak azt hogy: írja ide is az árat, ne csak azt, hogy privi ment. Kiváncsi voltam én is.
Én nem szöveget szerkesztek a gépen, hanem inkább rajzolok (CATIA, PRO/E). Erre a célra megfelel ez a felbontás, és a Precision M60.
A DELL-nek egyébként van egy ilyen gyári progija, ami tud állítani ezeken (betűk, ikonok)
A neve: Dell Internet Explorer Scaling Utility Van fent a support.dell.com-on, szerinte mD 820-hoz is. -
amol
addikt
válasz maxtreme01 #3875 üzenetére
Jól hangzik. Kár hogy a nevéből adódóan csak netezésnél használ. Én azt szeretném ha pld. az asztal is normál méretű lenne, ergo több pontból állna.
Privát megy.
Mivel tanács nem jött Tőletek, felhívtam a HRP-t a gyanús service tag miatt. Nem tanácsolták a megvételt (lehetséges h át lett írva a szám, hogy ne legyen lenyomozható). Emellett németország ''direkt'', mo. meg ''nem direkt'' ország, az ott vásárolt gépekre nálunk max. szervízgarancia lehetséges, és nem is bővíthető.
Kb. egy hónap múlva elvileg jön a D830, talán már quadroval is, nem lesz lényegesen drágább mint most a D820, szerintem érdemes várni. Addíg még gyűjtök egy kicsit
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Az eszközkezelőben vagy egy ilyen eszköz:
Modem Device On High Definition Audio Bus
Ez mi a tököm? Már a microsofttól is letöltöttem vmi 60megás telepítőt, de semmi... -
Szerver
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Hol lehet kapni Dell Notebook-hoz olyan HDD-t,amit belehet tenni a cd-rom helyére?
A választ előre is megköszönöm. -
amol
addikt
Alakulgatnak az árak
Latitude D820
• 15.4'' WXGA (1280x800pixel) anti-glare • nVIDIA QuadroNVS 120M - 512MB Turbocache
• Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667) • 1024MB DDR2 • 100GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • (MgAl)fémház • Microsoft WindowsXP Professional
• 3év teljes DELL garancia
akciós nettó ár: 299.990,-
akciós bruttó ár: 359.988,-- -
amol
addikt
Senki más nem ír?
Itt [link] ledobtak pár gépet, tanulságos. ThinkPad-fanoknak nem ajánlott. -
TayRol
nagyúr
Hali mindenkinek!
Nézegettem eme gépet (amol ajánlásával ), de nekem túl olcsónak tűnik, ugyanis máshol sokkal gyengébb procival és OP. rendszer nélkül is legalább 30e huffal drágább. Szerintetek?
[link] -
TayRol
nagyúr
Okok, csak erről a boltról hallottam ismerősöktől most, hogy ugyebár a noti dobozban jön, s míg ki nem fizettem nem bonthatom ki, mégha rendelésre is hozták - kimondottan nekem (mondjuk az ő részükről teljesen megértem). Szóval mivan ha nem az van benne - vagy valami nincs benne - amit odaírtak? Nekem kell a bluetooth (ami asszem opciós), az op. rendszert sem bánnám, kártyaolvasó, stb...
Csak ezért vagyok kicsit tanácstalan (a bolttól meg hát nem szeretném ezt megkérdezni ) -
amol
addikt
Ilyenek miatt ne aggódj, ha nem azt kapod ami a specifikációkban szerepel akkor kötelesek kártalanítani. Annál a bolttal a pixelhibás gépekkel lehet gond - mivel bármi más hiba garanciális kivéve a külső sérülést -, de talán a Dell az egyetlen márka amit nyugodt szívvel meg mernék náluk venni, mivel a Dellnél ritka a pixelhiba mint a fehér Zorro.
Ha a garancia véletlenül nem teljeskörű, akkor kb. 5000HUF a váltás, és Dell esetében a 3 éven belül BÁRMIKOR bővítheted tovább a garanciát akár 5 évre, nem csak 30 napig.
Az ajánlott T60-ak tudásra nagyon el vannak tőle maradva, 100x szebb náluk, és nekem mindig sántít ha egy használtas boltban van 2 db új ''valahonnan''. Lehet hogy újak, de az biztos hogy nem hivatalos viszonteladó. Én azt vettem észre hogy amióta Lenovo az IBM, nem hozza azt a legendás minőséget. Nem vagyok tőlük elájulva.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
-
-
Kropacsek
tag
Sziasztok!
2 laptopban gondolkodom, nem tudom melyiket vegyem...
Acer Aspire 5920
Intel Centrino 2 Duo T7100 (1,83 GHz), 2048MB DDRII 667MHz, 160GB SATA, Intel Mobile 965, Dual DVD/RW, 15,4'' WXGA CrystalBrite (1280x800), NVidia GeForce 8600M-GT 256MB (DX 10!!!), 3x USB, LAN 10/100/1000, modem, 5 in 1 kártyaolvasó, CrystalEye - 0.3 Orbicam, Windows Vista Home Premium, 8 cellás Li-ion aksi, Garancia: 1 év, Wlan,
Webkamera, Platform: Santa Rosa
ÁR: kb. 345 000 ft
Dell Inspiron 9400-19
Intel Core 2 Duo T7200 (2 GHz), 1024MB DDRII 667MHz, 160GB SATA, Intel 945PM, Dual DVD/RW, 17'' WUXGA - 1920x1200, nVIDIA GeForce 7900GS 256MB, Intel ProWLAN 3945 802.11a/b/g, FireWire, 6x USB, DVI, S-video, 5-1 kártyaolvasó, ExpressCard slot
Bluetooth, Op. rendsz.: DOS, 9 cellás aksi, Garancia: 3 év, Wlan, Bluetooth, Platform: Napa
ÁR: kb. 380 000 ft
MELYIKET?
A DX10 miatt az Acer, a többi miatt a Dell...
Játékra kell főleg, a két vidikari között (7900GS, 3DMark 06: 3800 pont -- 8600GT, 3DMark 06: 3300 pont) kb. 20% különbség van a 7900GS javára, de a 8600-os DX10-es, ezért az lenne tán jobb...Öööö
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest