- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
hi, win7, cat 9.9. dsub monitor 1440x900, hdmi tv 1366x768. miert nem tudok 800x600-nal nagyobb felontast beallitani? 9.6al siman ment a 1440x900 clone mode-ban, tv szepen atskalazta magat.
hüllő
-
brutaka
tag
Van egy ilyenem: ATIMcatW
Ez mire jó? Valami Mobility Catalyst vagy mit találtam csak. Szerintetek?Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
aleister
veterán
válasz general #6450 üzenetére
Az új, Catalyst AI (AI, mint mesterséges intelligencia) névre keresztelt funkció további optimalizációkat végez a játékok futtatása során, mellyel némi többletteljesítményt csikarhatunk ki a videokártyánkból. Az optimalizáció mértékét két fokozatban állíthatjuk, de akár ki is kapcsolhatjuk.
A csúszka mozgatása jelenleg leginkább a textúrák szűrésével kapcsolatos optimalizációkat kapcsolgat ki és be. A "Low", alacsony beállítás során a textúrák szűrése úgy történik, mint a korábbi meghajtóváltozatoknál.
A "High" beállítás esetén viszont életbe lépnek a "komplex algoritmusok", melyek analizálják a textúrákat és kiválasztják az optimális szűrési módszereket, így növelve a grafikus kártya teljesítményét. A funkció működtetése némi processzorhasználattal is jár.A Catalyst AI jelentősen emelheti a teljesítményt. Az első Doom 3-mal végzett tesztek szerint 4x-es AA és 8x-os AF mellett akár 40 százalékos teljesítménynövekedés is tapasztalható az intelligens szűrésnek köszönhetően a képminőség jelentős, játékélményt befolyásoló változása nélkül.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
brutaka
tag
válasz aleister #6454 üzenetére
Ha csak 2 beállítási lehetőséged van (név szerint Standard és Advanced) akkor attól függően, hogy miért szeretnéd átállítani 2 lehetőséged van:
Advanced: Szebb kép
Standard: Nagyobb grafikai teljesítmény (Több fps)Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
szakalistvan
senior tag
Üdv mindenkinek
Probléma : CCC-ből állítom az asztalon a gammát, 3D-s alkalmazásból nem áll vissza csak ha elindítom a CCC főablakát... Eléggé zavaró tud lenni,pl Alt+Tab - nál,sajnos a moncsin nem tudom állítani.Valami megoldás erre?
-
addikt
válasz szakalistvan #6457 üzenetére
Valószínű egy bug a CCC-ben. nálam is igy van.
Remélem orvosolják a következő Catalytban."Aki ad,az nyer"
-
brutaka
tag
válasz aleister #6456 üzenetére
oké oké, nem beleszólás, csak kiegésztés lett volna
A többieknek: A CCC fő abalkában, az Asztal megjelentése (Desktop) menüpontban a kis monitorra kattintva jobbkattal bejön egy 2 menüpontos legördülő, és ott a 2.ra kattintva be tudjátok állitani hogy külön kezelje a monitort és az alkalmazásokat, szóval ezzel mindig visszaáll majd!
9.9 ben biztos bennevan! És fontosd még hogy mindaddig szürke a kipipálható kis rész amég nem inditotok egy 3Ds alkalmazastÜdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz szakalistvan #6463 üzenetére
9.9-ről volt szó.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
szakalistvan
senior tag
válasz VaniliásRönk #6464 üzenetére
B@ meg ,meg voltam gíőződve h ez 9.9,rajtmaradt a 9.5,sorry,nem szóltam,lefekszem aludni,köszi
-
Sennalacy
aktív tag
9.11-es Catalyst? Erre az oldalra irányítottak hogy innen lehet letölteni egy új béta drivert. Egyenlőre még nem próbáltam, de talán érdekes lehet. Úgy látszik ezzel küzdöttek mostanában.. OpenCL!!!
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
Sennalacy
aktív tag
Valóban új driver, és eddig elég gyorsnak is tűnik. kb 200 ponttal többet kaptam mint a 9.9-essel 3dmark06-ban. Egyenlőre mást még nem néztem, de eddig tetszik!
-
Sennalacy
aktív tag
válasz ForRedGlory #6468 üzenetére
Mondjuk inkább megnyugtató, hogy végre egy driver amivel némi sebességnövekedés tapasztalható az utóbbi 3-4 folyamatos visszaeséséhez képest.
-
19870820
senior tag
Hali tud valaki valamit a 9.10es driverröl?igencsak esedékes már,legalábbis dátum szerint
-
kop8
őstag
Melyik CCC-vel lehet (referencia) 4850-en fordolatszámot álítani?
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Dr. Romano
veterán
Tudna valaki adni egy linket a legutolsó CP-s Catalyst változathoz?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
bolic
őstag
válasz 19870820 #6474 üzenetére
Nem reagál a fránya CCC 4870 X2 manuális ventiszabályozás alól, mindig fixen megy. Sebaj, majd moddolom magamnak, hogy nyitható legyen a burkolat egy-két kézmozdulattal vagyis ki fogok vágni a közelebbi borda és venti közti burkolati területet, de nem most, talán a következő takarításkor tervezni fogok.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
9,9 es Ati driver van fent amit tegnap tettem fel a Windows 7 re Erre ma kijön egy fontos Windows frissítés, hogy "ATI Technologies Inc. driver update for ATI Radeon HD 4800 Series
Letöltési méret: 9,6 MB" ha ezt engedem, akkor nem fogja elgányolni a meglévó drivert? -
brainticket
aktív tag
Üdv,
egy kis segítség kellene nekem is,
van egy nem éppen mai gépem, amin próbálom újrarakni az XP-t, és gondom akadt a VGA driverrel. Így néz ki az eredmény:A kártya egy ASUS A9600XT, ezzel a driverrel próbálkoztam az asus oldaláról: ati8592_winXP32.
ugyanezzel a driverrel ment szépen újrarakás előtt, nem értem most miért nem akar.
Lehet hogy a .NET verzió nem stimmel neki? windows update-el a legfrisebbet felraktam, de próbáltam úgyis hogy régebbit (2.0) felraktam előtte, és úgy se ment.
ha valakinek lenne ötlete a megoldásra azt megköszönném. -
brutaka
tag
válasz brainticket #6482 üzenetére
Tedd fel ezt: [link]
Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
norb111kaaa
csendes tag
Hi mindenki! Az lenne a problémám, hogy felraktam Vista alá a 9.9-es drivert és eltünt a saturation opció, mi több Avivo Color is. Másnak is van ilyen gondja, vagy csak engem szopat? (XP alatt semmi gondja nem volt...)
-
brutaka
tag
válasz norb111kaaa #6484 üzenetére
Használj Omega Drivert, vagy Ati Tray Tools-t! Ott sokkal több mindent meg fogsz találni De egy Riva Tunner is jóljöhet
Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
Gabás
addikt
válasz norb111kaaa #6484 üzenetére
a Saturation elég felesleges lenne (nem is emlékszem, hogy használtam valaha), mivel a színek és a gamma most is állítható. Avivo Color: Desktop & Displays / jobbkatt a monitorodra / Configure - voila
-
csimav
őstag
Állandó gondom van a Catalyst telepítésével. Felmegy szépen minden, de ha az előzőt nem szedem le az új telepítése előtt, akkor többet nem indul a CCC.
Valami olyan megoldás, amivel elkerülhető a kb. 2 felesleges gép-újraindítás?Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
norb111kaaa
csendes tag
Köszönöm már megtaláltam! Számomra elég fontos ez a beálítás.=)
-
rocket
nagyúr
Nem felesleges a 2 ujrainditas havonta (mar ha minden honapban frissit valaki drivert 1x), erdemes azt a +2-3 percet raszanni a 2 rebootra, sok kesobbi esetleges problematol ovhatjak meg a felhasznalok magukat.
Regi driver/ccc uninstall, reboot, uj driver/ccc install, reboot, ez a hivatalos menete az ATi driverek eltavolitasanak, es telepitesenek, nem kell semmilyen third party driver cleaner, sot nehany esetben ezek az alkalmazasok olyan "karokat" is okozhatnak amin csak az oprendszer ujratelepitese segit.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
csuki00
tag
Sziasztok!
ma tettem fel a 64bites hetest, már régóta használtam 32bitest....Régebben volt problémám a catalysttal....csak annyi mint mindenkinek, szokásos fekete keret, erre találtam megoldást..... ne de most ha elindítok egy játékot megint ott van.
Feljebb írtátok, hogy kép méretezés menüpontnál kell állítani. Na ott nekem szürke minden, és nem tudom átállítani.... elméletileg kép méretezése teljes képernyőméretre van állítva így működnie kéne de mégsem -
bolic
őstag
válasz ForRedGlory #6478 üzenetére
Hiába, már mindkettőt pipáltam össze-vissza. Korábbi CCC verziókban megszoktam, hogy be kell pipálni mindkettőt, és működni fog a manuális ventiszabályozás, de az újabb CCC-ben valahogy nem reagál, mindegy. Vista 64bit az oprendszerem, talán lesz valamikor a bugfix.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Sennalacy
aktív tag
válasz 19870820 #6475 üzenetére
Miért gondolod, hogy vicc? Feltettem és nekem azt írja ki, hogy Catalyst 9.11
Driver Packaging Version 8.67-091008a-089950E-ATI
Catalyst™ Version 09.11
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 8.01.01.973
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Version 8.14.10.0708
OpenGL Version 6.14.10.9115
Catalyst™ Control Center Version 2009.1008.2132.36836Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
OddMan
őstag
Az ATI catalyst-ban, hogyan tudok egyedi képernyőbeállítást készíteni?
Szóval 1280x720 48Hz-el szeretném meghajtani a projektoromat, de sehol nem találtam ilyen beállítást. Az nVidia-nál simán fel lehet venni egyedi felbontásokat és így meghajtani pl. a tv-t, projektort.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest