Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #18799 üzenetére
Mint írtam a +lóvé ami számít, és az ehhez képest relatív kissebb teljesítmény.
Tehát a "na bumm" az sok 10e ft, és még azt is kétlem, hogy egy 6970 CF csak +8 fps-el jobb egy 7970-nél...Egyébként a Win7 re-install megoldotta, de gőzöm sincs mi váltotta ki.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Thrawn
félisten
válasz InfiniteReality #18766 üzenetére
Igen, ez a probléma, nem a driver vagy a kábelezés vagy más beállítás. Köszönöm a segítséget, marad a 720p.
radi8tor1: A tulaj lehet, hogy tudta de én nem. A Windows 1280x720-at ajánlott, és jól is néz ki vele. A natív felbontás rejtély, ahány helyen néztem annyifélét találtam.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
szilver0234
csendes tag
Sziasztok! olyan problémám lenne hogy amióta vettem egy VTX3D 6950 2GB videó kártyát,azóta lefagy a vezeték nélküli rádiós egerem (gigabyte gm m7600).A jelenség akkor jelentkezik amikor játszanák valamivel ,akk rögtön egy két perc után,de néha windows alatt is.Nem lehet mozgatni a mutatót és kattintani sem.maga a gépem nem fagy le minden más működik.most eyg ps2-es csatis egeret használok,érdekes módon ez nem fagy le.Mi lehet a hiba oka?A driverre gyanakodtam de nem vagyok benne biztos,mert régebbit is próbáltam,vagyis csak a 11.2.most 12.6 ot használok.Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Thrawn #18802 üzenetére
Ha beállítod erre a felbontásra és élesek a betűk, akkor megvan a natív felbontása.
szilver0234: az is lehet, hogy az újonnan vásárolt VGA kibocsájt valami nagyfrekvenciás zajt, emiatt a vezeték nélküli egered elveszti a kapcsolatot a vevőjével.
Próbáld meg másik USB portba dugni, mondjuk abba, amelyik a gépházon kívül van az előlapon.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
embe
nagyúr
Hali!
A kérdésem a következő lenne. Korábban ATI karikat használtam. Vagy 3 hete lecseréltem a karimat egy Nvidiára. Driver csere megtörtét. Minden ok. De a vezérlőpult/programok és szolgáltatások között ott maradt az AMD Catalyst Install Manager. Nem hagyja magát eltávolítani. Hogyan lehet ezt leszedni a gépről? -
Repsol600
addikt
Üdv.
Hd 6870-hez melyik a legjobb driver? Többen mondták hogy a legújabbakkal voltak gondok. -
westcoastog
veterán
-
Skimaster
senior tag
válasz norbi0604 #18809 üzenetére
Ezzel egy kicsit nem értek egyet("mindig a legfrissebb a legjobb")...bocs.Sokaknak volt gondja a 12.6-l amikor az volt a legfrissebb,és visszamentek régebbire.Nekem az 5870 12.3l tök jól megy....és ameddig így van nem is rakok újat!12.6 agyon szopatott....Újabbak nem is érdekelnek,ameddig jól megy ez.
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #18810 üzenetére
ó hogy az a, mostantól látom hogy a hd4000 már csak legacy, ez user fail volt akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
-
zack
nagyúr
-
törölt tag
No tegnep volt nálam egy régebbi 80GB-s vinyó , mondom feltolom Win8-at kíváncsiságból ...
SSD után kínszenvedésnek számított le is pontozra windóz
egy gamét másoltm rá amit nem kell telepíteni - megyeget , megyeget , de nem az igazi ... azt vettem észre hogy tanulékony a win8 ... egyből nem lehet pl fájltársítani ... betallózás után már KMPlayer vitte a filmet ... mit ad isten , harmadikra felkínálta az opciót - akarom-e KMP-hez társítani
-
Steelmanus
addikt
Nem tudsz valakitol kerni egy diszkret AMD-s videokarit? Csak annyi idore amig ujratelepited a drivert, majd megprobalod leszedni, ha lejon akkor ujrainditas utan megprobalni atallni az integraltra? Masik megoldas hogy a W7 update felajanl egy alap drivert ami tamogatja a WDM 1.1, lenyegeben a W7 telepitesekor is ezzel indul e gep, es ha telepitesz drivert a kulso VGA karihoz akkor ezt felulbiralva a telepitett AMD driver mukodik, amikor leinstallalod akkor pedig a W7 visszater a sajat maga altal feltelepitethez, na ezt nem talalja, ezert csak a Szabvanyos ... teszi fel. es meg egy masik megoldas, ha kezzel az Eszkozkezelobol lecsereled arra amit a W7 telepiteskor feltett.
-
törölt tag
Innen ezzel kellett volna Uninstallálni - sőt mindig innenn a CIM -mel .... mindent leszed ha Autora van bizval .Utólag persze hogy nem , mert nem találja az összetevőket / hivatkozásokat / eléréseket
Ujra kellene tenni és ezzel leszedni ... vagy amit Steelmanus mond , adni neki egy Szabványos VGA adapter alkalmazást és akkor eltávolítani + manuálisan kitörölni minden AMD és ATI mappát ... azt utánna telepíteni a megfelelőt, a legacy-t . Megfogsz lepődni majd ha felmegy kissé visszanyúltak múltba is vele . -
embe
nagyúr
válasz Steelmanus #18821 üzenetére
Valszeg az lesz, hogy karit cserélek, a gyerek gépéből, driver install/uninstall lesz.
-
mpierre
veterán
Érdekes. 11.12-re felraktam a 12.6-t, de a PowerTune továbbra sincs a ccc over drive menüjében. Kiszedték?
Szerk.:Kíváncsiság, mert nem használom...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
bozont
veterán
Az hogy tudom beállítani, hogy melyik legyen az elsődleges kimenet a vga-n? Az lenne a cél hogy a kép DVI-on, míg a hang HDMI-n keresztül menjen. Viszont mikor a HDMI-t rákötöm az erősítőre, akkor a képet is azon küldené, hiába van a monitor DVI-on a vga-ra kötve.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz bozont #18826 üzenetére
"Az lenne a cél hogy a kép DVI-on, míg a hang HDMI-n keresztül menjen"
Ezzel nem is lesz baj, ugyanis HDMI magasabb prioritást élvez hang tekintetében, tehát azon fog menni és nem a DVI csatin keresztül.
"Viszont mikor a HDMI-t rákötöm az erősítőre, akkor a képet is azon küldené, hiába van a monitor DVI-on a vga-ra kötve."
Ezzel sincs gond, ugyanis win+P -vel egyszerűen tudsz váltani a megjelenítők között
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Asus K53TA notim van és most 18.8 van rajta.A bajom az,hogy a felső részben egy csík mentén "remeg" a kép és elég idegesítő. Ez videokártya probléma lehet?12.8 van fent de ennél is csinálja
Mit lehetne tenni?Köszi!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Kiralybali
tag
Sziasztok!
A gépem állandóan az alábbi hibaüzenet kiírása mellett megáll, majd kis idő múlva megy tovább:
Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.
Fórumokon írják, hogy a ccc-hez csinálnak valami profájlt és abba mindenféle mágikus értékeket írnak. Namost ezen hozzászólások készültekor még más ccc verzió volt, mert abban volt olyan, hogy Options menu (jobb felső sarokban) -> Profiles -> Profiles Manager. De az utóbbiakon már nem találok.
Hogy a fenébe kell ezt bizergálni a mostani verziónál? HELP!(Háttér: Volt már memória és alaplap garanciális csere, kipróbáltam más, nagyobb táppal, win 7 64 bit reinstallok, 11.8,12.4,12.6,12.8 driverekkel, semmi nem segített.)
Balage
-
Dictator^
veterán
válasz bozont #18826 üzenetére
Ati Radeon 6870nél ezt akartam Én is, egy Onkyo TX-SR 508 erősítő kombóval.
Sosem jött össze.. igaz akkor még csak a 2011.es driverek voltak, hátha azóta valami összejött.
Tájékoztass ha sikerült megoldani (visszatértem emiatt optika+dvi-re)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
bozont
veterán
válasz Dictator^ #18832 üzenetére
Sikerült megoldani. Annyi előre lépés volt (gondolom driver terén), hogy most már nem fekete képernyő fogadott ha rákötöttem az erősítőt a monitor mellett, hanem miután betöltött a windows badta az asztalt de csak a háttérképpel. Vagyis mint kiderült ez a második asztal, ikonok és tálca nélkül. Amit AtHoS tanácsolt, win+p kombó nem működött, de ebből kiindulva ránéztem a CCC gyorsbillentyű beállításaira, hátha van valami. Ott semmire nem volt beállítva billentyűkombináció így beállítottam a kijelzőváltásra egyet, de akkor sem működött. Aztán bepróbálkoztam a "Swap display mapping"-al (ennek nem tudom mi a magyar megfelelője pontosan) is és ez hozott sikert. Igaz van a levegőben egy másodlagos kijelző vagy asztal, de ez nem zavar igazán. Lényeg hogy megy a hang HDMI-n keresztül.
Mondjuk a HD hangok nem mennek ki, de majd kikísérletezem, de lehet a 4000-es széria még nem támogatja azokat. Nem mintha a rendszeremen kihallanám a különbséget, de kitudja.
Meg az ASIO sem megy még így.mod.: Nekem egy Yamaha RXV-467 erősítőm van, de néhány külföldi fórum alapján mintha az Onkyo erősítők és Radeon vga-k nem szeretnék egymást, sok embernek kicsit bele kellett nyúlni az EDID információkba, hogy együttműködjön a két eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz bozont #18833 üzenetére
Köszi!
Igen, asszem a 4000-resen nincs HD hang még. (nekem 4890 volt: HDMI® output support
All display resolutions up to 1920x1080, Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI® ).(Ha jól emlékszem, ÉN is ezt a kettőt néztem ki. Onkyo és a Yamaha RXV467, ha jól emlékszem annó hasonló árban voltak, de az Onkyo jött végül. Mind1, holnap ránézek és remélem nem fog tovább porosodni a HDMI kábelem
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Skimaster
senior tag
válasz Kiralybali #18831 üzenetére
Üdv!
Nekem ugyan ez volt,kékhalálokkal fűszerezve.Kérdeztem olvastam én is ,de semmi segítség.Próbáltam mindenféle drivereket,semmi.Akkor kezdte,mikor feltettem egy gyári crysis 1-t nosztalgiából a win7 64bit rendszeremre.Nekem 5870 van.Az segített,hogy win7 újrarakás,12.3-as driver,azóta jó,de a crysis-ről lemondtam egyenlőre.....Konkrét hibajavítási,megoldási javaslat nem jött sehonnan.... -
törölt tag
válasz Skimaster #18837 üzenetére
Kiralybali
Fórumokon írják, hogy a ccc-hez csinálnak valami profájlt és abba mindenféle mágikus értékeket írnak.Ha felvan telepítve az adott game , akkor itt a lenyíló fül alatt ott lesz és belehet állítani neki / k különböző beállításprofilokat , hogy úgy és azt használja és NE az általános beállításokat .
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz bozont #18835 üzenetére
Igazából alap állapotban az Extend (Kiterjeszt) módot kellene használnod, mint ahogy most is valójában azt használod.
Aztán mikor az erősítőn keresztül akarod a képet is megjeleníteni, akkor át kellene váltani Projector only-ra. Ilyenkor a monitoron el kellene tűnnie a képnek és csak az erősítőn keresztül rákötöttre kellene kerülnie az asztalnak. Film nézéskor szerintem ez az energiatakarékosabb megoldás, mivel ilyenkor a monitor elmegy alvó módba.
Lényegében a Swap Display Mappinggal megcseréled az elsődleges és másodlagos (computer - projector) képernyőket. Viszont ilyenkor a monitor is ugyanúgy működik tovább, tehát fogyaszt. Ezzel még sok baj nem is volna, de este sötétben, mikor a monitorral azonos helységben van a TV, akkor a monitor fénye bezony nem kívánt élményromboló tulajdonsággal bír.
A jelenlegi kialakításodat megfelelő média lejátszóval kombinálva ügyesen, gombnyomkodás nélkül is meg lehet valósítani. Vannak média lejátszók, melyekben be lehet állítani, hogy a másodlagos kijelzőre rakja ki a képet, természetesen a hanggal egyetemben. Ilyenkor a monitor ugyanúgy az asztalt fogja mutatni a kirakott ikonokkal és lehet dolgozni tovább, míg más éppen filmet néz a TV-n.
Sok beszédnek is egy a vége: neked kell a megfelelő módot kiválasztanod, amelyik az igényeidnek jobban megfelel. Viszont van választási lehetőséged
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
bozont
veterán
Na igen, csak az én problémám az volt, hogy nincs 2 megjelenítő, csak egy, a monitorom. Az erősítőre csak a hangot viszem HDMI-n, persze megy vele kép is, mert külön nem lehet hangot küldeni sajnos. De régebben mikor ezzel próbálkoztam valamiért lekapcsolta monitort és nem tudtam semmit csinálni. Szerencsére most alapból kiterjesztett módban indult el, gondolom a frissebb drivernek köszönhetően. És így már sikerült összehozni amit szerettem volna.
Mondjuk az alap elképzelésem az volt, hogy majd az erősítőre kötöm a PC-t, konzolt, meg majd ha lesz a médialejátszót (mert filmnézésre tényleg jobb, főleg fogyasztás terén) és a jelenlegi monitorom lesz a megjelenítő egy darabig. De nem néztem utána elég alaposan a dolgoknak, mert kiderült hogy a HDMI 1.4 ellenére ez az erősítő maximum 1080p jelet tud továbbítani, nekem meg 1920x1200 pixel kellene.
Mondjuk az újabbak márt tudnak 4k-ra skálázni, szóval lehet csere lesz a dologból. Mondjuk ez az Onkyo TX-NR609 elég ígéretesen néz ki tudásra is és külsőre is.Na de egy a lényeg, működik amit most szerettem volna, egyelőre jó lesz így is.
-
TIT
veterán
Jó is(6-os széria fölött pláne)Yamahát meg simán odaveri(főleg a 4-es szériát,az majdnem a legalja).
Én is úgy hallottam,hogy a 4000-es ati nem tudja a hdmi-n a hangot.Nekem 4770 van. -
bozont
veterán
válasz Dictator^ #18836 üzenetére
Az AMD szerint támogatja, viszont van egy ilyen kikötés hozzá, ami nem tudom pontosan mit számít:
Subject to digital rights management limitations; maximum supported audio stream bandwidth is 6.144 Mbps(#18839) _PicuR_
A HD hangsávokról van szó (DTS-HD, Dolby True HD), de úgy néz ki mégis támogatja, akkor valami beállítás problémám lesz, mert csak nyekergést hallok. Na de ez már másik topicba tartozik.[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
Feltettem a 12.8-at, egyelőre minden rendben. Nem kellett se mókolni, se uninstallálni semmit, simán nyomtam egy installt. Végén nagy zöld pipa.
12.8-as CAP nincs még, 12.7-est ajánlja fel, rátettem azt.
Egyelőre minden rendben működik, nincs fagyás, CCC elindul stb.Lekopogom, eddig soha semmilyen drivergondom nem volt a jelenlegi gépemmel
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
MasterMark
titán
12.3-as Catalyst van fent, de most nem gyorsítja hardveresen a Youtube-os videókat. Ötletek, hogy miért?
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #18847 üzenetére
Visszakapcsoltad azaz engedélyezted a hardveres gyorsítást ?
vagy:
Tartalmazza a : AMD Media Codec Package csomagot ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest