Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz finest #14647 üzenetére
Az alaplapi meghajtónak ehhez semmi köze. Valahol a WDDM modult elérő fájlok vagy funkciók között van a hiba. Ez lehet például a DirectX problémája is egy rossz bejegyzéstől. A hibaüzi arról szól, hogy a Windows TDR funkció újraindította a WDDM felületet, mert valamitől lefagyott. Mivel a WDDM felület része a grafikus driver, így azt is újraindítja, így megkapod azt, hogy a driver is újraindult, amiből nagyon sokan arra következtetnek, hogy a driverrel van probléma, holott minden olyan modul, ami eléri a WDDM-et okozhat fagyást, de ezekre nem kapsz üzenetet. Az AMD weboldalán azért adnak annyira általános leírást, mert maga a probléma ennyire általános, és közel sem biztos, hogy a grafikus driver okozza. Pláne úgy, hogy te is felraktad egy másik gépre a drivert és ott jó volt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz finest #14649 üzenetére
WHQL-re küldött driverek alaposak, mert ha nem lesz aláírva a driver, akkor kidobott pénz a teszt. A hotfix, az azért van, mert vannak olyan dolgok, amikre azonnal szeretnél javítást, és ez gyorsan kivitelezhető is, de a teszt emellett így is heteket vesz igénybe, vagyis a WHQL meghajtóba addig a javítás nem kerülhet be, amíg arról nincs meggyőződve valaki, hogy jól működik. Ha nem lennének hotfix meghajtók, akkor hónapokat várhatnál egy egyszerű hiba javítására. Természetesen emellett a hotfixek telepítése nem kötelező. Kivárhatod, míg a javítás bekerül a WHQL-be.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raidon
őstag
Feltettem a 11.8-at nem tapasztaltam semmi negatív dolgot a korábbi egérakadásos problémára való tekintettel.
Teljesen jól működik a Sapphire VaporX 5570-esemmel.
Nem is kellett újratelepítenem a gépet és minden driverből a legfrissebb van fent.
BIOS ATI VIA HD stb stbBár mondják hogy Nvidia driverei stabilabbak...
Volt Nvidia kártyám még nagyon anno Geeforce MX-440... jó annó volt
Ha játszani akartam 3 játékkal felváltva akkor rakosgatni kelett a különböző drivereket...
Szal remélem ATI v AMD nem jut el odáig"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
belinho
senior tag
válasz Raidon #14654 üzenetére
Pedig ez van! Ismerős 4870-nel járt így, ha régebbi játékkal akart játszani, akkor régebbi drivert kellett feltenni, mert hiába tette fel a legújabb drivert a régi játék nem indult el.
Nekem sokáig volt nvidia(9600gt) kártyám, soha nem volt probléma a játékok miatt indult mindig minden pöccre, ellentétben az ATI kártyámmal(x-1600xt), amellyel voltak problémáim driver miatt.
Ennek ellenére újra AMD kártyát vettem, s nem bántam meg. -
pumpa007
tag
Sziasztok
Nekem olyan problémám lenne a ccc-vel, hogy folyamatosan eszi a procit (45%-60% között). A 11.8-as driver van fenn. Core2 procim van. Ilyet még nem tapasztaltam, hátha tud valaki segíteni!?
Előre is köszi! -
ung.mario
tag
Sziasztok!
1. Segítségeteket kérem, mert adott egy msi 2600xt kártya, és egy hannsg monitor. DVI átalakítóval használom, és a 11.8-as Catalyst után becsíkozódott a kép. Régebben volt már ilyen és a monitor 1400*900-as felbontást látott, amikor a gép 1680*1050-ben volt. Nulláztam és megjavult, de most nem.
2. Tudom, hogy ti tudtok segíteni az elsőben, így ezt is megkérdezem: Mi zavarhatja a Catalystot? Úgy kezdődött, hogy nem indult el. Újratelepítettem a gépet, utána működött, de most megint nem indul. Igazából nem szeretném megint újratelepíteni és egyenként ellenőrizni. Nincs valakinek ötlete? Már leszedtem az összes ati programot, a .net-et, és a visualcc programokat, de nem változott. Független a cc verziószámtól. (Win7 64)
Előre is Köszönöm a segítséget!
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Vettem használtam egy Asus VW193D típusú monitort. Felbontása 1440x900 ( és sajna csak analóg bemenet van rajt), a win nem is engedi feljebb A CCC-ben a saját VGA menüpont alatt van olyan opció "maximális közölt felbontás", mellette a 1920x1080 felbontás szerepel. alul van még kézi beállításra lehetőség ha kikattintok egy boxot. Ha ezt megteszem akkor elérhetőek a felbontási beállítások egészen 1920x1080-ig. Próbaképp felraktam 1600x1050-re.
A win alatt, Aida alatt és a monitor sját info paneljén is a beállított 1600x1050-es felbontással üzemel. A kép picit roszabb mint az 1440x900 as felbontáson.Kérdésem ez csak valamilyen szoftveres trükk, vagy a monitor tudná a nagyobb felbontást is?
Tehát ergo olyan panel van benne, csak gyárilag butított?Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
BotaN
senior tag
Azt kizártnak tartom hogy egy gyártó betesz egy mondjuk egy fullHD panelt és csak 1680x1050-et enged rajta, ennek nem sok értelmét látom. Nem tudom pontosan hogy érted el ezt a felbontást, azon a moncsin, de mindenképpen érdekes, ilyet még nem is hallottam.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
oz82
senior tag
válasz Tomix24 #14662 üzenetére
OK! Ez volt a kérdés (nem a teccik nemteccik rész). Ilyen felbontású monitorra volt igényem. Tökéletesen elég az 1440x900 felbontás, max. 720P-t nézek ezen a méreten kb 1,5-2 méterről. Azt nem tudtam, hogy lehet a natív felbontásnál nagyobb képet is ráküldeni, és gondolom a monitor butítja le. A régi monitoraimnál ilyen nem volt, ott out of range volt ha nagyobb képet kapott.
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
huskydog17
addikt
DiEGO kolléga a Splash Pro nevű lejátszóból mutatott néhány részletet. Ez egy kifejezetten HD videók lejátszásához kifejlesztett szoftver, több hasznos képjavítási funkcióval ellátva. Természetesen - ahogy az egy modern lejátszótól elvárható - támogatja a DXVA-t, így a VGA-k multimédia motorjait használja ha van rá lehetőség.
Ami miatt én megszerettem az az előbb említett képjavítási funkciói. Itt hármat talál az ember, számomra mindegyik aranyat ér. Ezeken felül nekem a GUI-ja is veszettül tetszik, ugyanis piszok gyors, szép és kényelmes. Nálam ez a lejátszó a favorit, sajnos mint minden másnak is, ennek is van hátránya. Az egyik legnagyobb hátránya, hogy fizetős szoftver, de meg lehetne említeni a DVD-Video támogatás hiányát. Bár a Mirillis hangsúlyozza, hogy e terméke kizárólag HD (AVC) anyagokhoz van kihegyezve, de én nagyon örülnék ha egy későbbi kiadásba bekerülne egy natív DVD-Video támogatás.
Ebből a lejátszóból van 30 napos próbaverzió, de van teljesen ingyenes kiadás is, ami viszont nagyon fapados és ahhoz nem is terveznek a fejlesztők további frissítést.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
ung.mario
tag
Tudnátok nekem segíteni ebben? ccc nem megy az 1. hiba már megoldódott
-
TXT
őstag
válasz huskydog17 #14672 üzenetére
köszönöm a tapasztalatod
-
BotaN
senior tag
válasz ung.mario #14673 üzenetére
Hát az hogy nem indul mág elég tág fogalom, hibaüzenet, error code, naplók, pontosan mikor nem indul, folyamatok között ott van-e, startup, és services listában ott van-e a CCC stb. Kicsit részletezd akkor valszeg tudunk segíteni.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
ung.mario
tag
Win indulásával sem jelenik meg. Amikor manuálisan indítom, akkor a folyamatok között megjelenik egy rövid időre, azután eltűnik. A képernyőn semmi nyoma nem marad, csak az egér mellett a karika, hogy dolgozott egy kicsit. Sem hibaüzenet, sem megoldás keresése, semmi. Hol tudok megnézni esetleg egy jelentést amibe ír valamit? Kerestem az ati mappákban de sehol semmi.
-
oz82
senior tag
válasz Tomix24 #14664 üzenetére
OK. Net, game, kevéske film max 720P ig sztem tökéletes.
Ha komolyabban leülök filmezni akkor arra ott a 32" C6000-es samuAki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
REZNOV
csendes tag
Helló!
Segíteni szeretnék azoknak a notebook és egyben AMD usereknek akiknél nem sikerült telepíteni a "gyári" Catalystot. Én is közéjük tartozom és képtelen voltam felfogni, hogy nem készül driver a Lenovomra (Y560). Keresgélni kezdtem hát az interneten, hogy mi a teendő ebben az esetben, mert azért még is csak jót tenne valami frissítés ugye..
Egy ember blogjára találtam rá aki belepiszkál a driverekbe és működőképessé teszi őket a notebookjainkon. Én éppen most próbálom ki a legújabbat de a visszajelzések szerint működik.
Parancsoljatok -
polonic
félisten
válasz REZNOV #14683 üzenetére
És a topikban kerestél már a mobility szóra?
Mert ide belinkeltem. Először ezeket próbáld meg.
Értelemszerűen a linkekben ki kell cserélni a számokat az éppen aktuális catalyst számaira.Az én toshiba laptopomra így tudom telepíteni. Az amd-től leszedett online telepítővel nem. Mert ugye a toshibánál tiltva van alapból.
Ezek a direkt linkről letöltöttek meg nem ellenőrzik, hogy milyen laptopra mennek.[ Szerkesztve ]
-
kvio1
tag
Sziasztok! Nem indul el a catalyst. Eddig nem volt vele baj de már egy ideje nem tudom megnyitni. Pedig fent van a visual c++ meg a framework 4 is. Rákattintok és csak a fehér ablak jön ki, nem tölti be. A folyamatokban benne van h fut. és kipróbáltam a 11.8-ast is de avval se lett jó. nem tudom h mit csináljak. Valaki segítsen!
-
ung.mario
tag
Kivétel ha meghalt a CCC, és turkálni akarsz
-
Viktor77
titán
Ugye a warezt nem itt szándékozzátok megbeszélni?
Az érintettek vegyék figyelmeztetésnek (aki látja, hogy töröltem hsz-ét).
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.