- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Aktív témák
-
pala13
csendes tag
válasz Josefernando #5945 üzenetére
Ha esetleg lenne meg olyan könyv amit ajanlani tudnal azt megköszönnem.Most az elkövetkezendö 2 evet ugy tervezem,hogy utanaolvasnek a dolgoknak,es csak azutan kezdenek hozza az erdemi munkahoz,csak sajna en nem vegeztem közgazt,es nem tudom,milyen jellegü könyvekre kellene a hangsulyt fektetnem,hogy valoban legalabb egy picit kepben legyek...
-
Josefernando
csendes tag
http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=18718
Innen töltsd le a portfolio füzeteket, ingyenesen le tudod.
Ezek technikai elemzésről szólnak, nem árt, ha kicsit képben vagy amikor különböző támaszokról, meg ellenállásokról beszélnek.Kostolany-i könyvek:
http://hotfile.com/dl/17615679/b96e91f/Andr_Kostolany_-_Tzsdeszeminrium.pdf.html
http://doksi.hu/get.php?lid=11915
Doksi.hu-ra be kell regelni, de ingyen van.
Kezdőoldal és kategóriaként válaszd ki a Gazdasági ismeretek/tőzsde pontot
http://doksi.hu/doksik.php?order=subcat&fid=244
Na itt találsz mindent az alapoktól elkezdve.
Ezek után a pénzügyi ismereteid kb 100-szorosára nőnek a bnet-es tanácsadódéhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
pala13
csendes tag
válasz Josefernando #5953 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
_zozo
tag
A Kredit eszközalap befektetéseit olyan befektetési alapok képzik, amelyek eszközhátterű, hitelviszonyra épülő értékpapírokat tartalmaznak. Ezek az értékpapírok leginkább egy bank által kibocsátott kötvényhez hasonlítanak, melyek mögött különböző hitelek állnak fedezetül. Az eszközalapot mindenekelőtt azoknak a befektetőknek ajánljuk a figyelmébe, akik a kötvénybefektetések hozamát meghaladó hozamot szeretnének elérni, ugyanakkor nem kívánnak lemondani a biztonságról, amit az eszközfedezet nyújt.
http://www.uniqavk.hu/uniqavk_hu/cms/products/eleteszkoz/specbef/alapok/krdeit.jsp
Meglepően jól teljesített az elmúlt 2 évben (2010.01.11-2012.01.10):
Nyitó érték: 0.7140
Záró érték: 1.3655
Időszaki hozam: 91.2465 %
Éves annualizált hozam: 38.3534 % -
pomes01
csendes tag
válasz pomes01 #5902 üzenetére
rendeztuk viszonyunkat az alapkezelovel
sajnos tanacsado hilyan, abszolut tanacstalan voltam, ezert kertem az alapkezelo tajekoztatasat, amely kicsit rossz sikra terelodott, mivel nem voltak eggyertelmuek a tajekoztatasok.Sajnos ezt az incidenst elkerulhettem volna, ha lett volna tanacsadom.
Kerdeznem en, hogy ha 2 ev befizetesebol eltunik 500.000FT, mivel eltunhet, nincs az aki engem meggyozzon, hogy ujra szerzodjek Bnettel. Befektetett penzem 1/3-da eltunt!
nymatjak ezt a banki betetek mennyire rosszak, de ott legalabb, nem tunik el fel millam. (hozzatennem, hogy kotvenyekben es tokevedett eszkozokben taroltam penzemet)
az ilyenek miatt van ott a vilag, ahol van!!!
Uzletkotokben nem megbizni, mivel egy uzletkoto, jutalekos rendszerben dolgozik, ha megszedi magat lelep, es hoppon maradnak a hiszekeny emberek mint en.
Persze ezek csak az en velemenyeim es tapasztalataim...
-
vonP
csendes tag
válasz pomes01 #5956 üzenetére
egyáltalán nem csak a te véleményed és tapasztalatod!!!
szerintem több ezren járunk hasonló cipőben és én még perköltségre is hajlandó volnék áldozni,hogy az ilyen és ehhez hasonló befektetések eltűnjenek oda ahova valók a terjesztőikkel egyetemben!mert ugye eltűnnek,de korántsem oda,hanem a mások pénzéből lenyúlt jutalékaikkal jóízűen röhögnek a markukba.te meg mire felfogod,hogy mi történt már nem tudod,hogy visszavásárold vagy tovább fizesd,hogy 15 év után visszakapj annyit amennyit befizettél-- ha épp a részvénypiac akkor úgy áll és szerencséd van...
mondom:ha valaki lát fantáziát az így megkárosítottak védelmében indított perben.rám számíthat.lehet hivatkozni szerződésekre,aláírásokra,de lehet találni olyan bírót is aki hisz több száz vagy ezer jóhiszemű károsultnak.
persze,nem sok esély van rá,de jó leírni,hogy ha volna IGAZSÁG ebben a piszok világban akkor az ilyen semmirekellők még harmadolva is megöregednének odabent.
jelenlegi állapotom 7.év után: - 900.000.hajrá brókernet!
-
vonP
csendes tag
kérlek szépen:
Quantum(generali)500.000.kezdeti alapf.:80%külf.részv.alap,20%magyar részv.alap..a módosításokkal nem foglalkoztam egészen 2009-ig,mert ugye "majd i csináljuk,minél többet keresel te,annál több a mi jutalékunk is"-szólt a DUMA.ugye a válság után ránéztem,hogy hoppá,azért ez így nem lesz jó,telefon,mondja akinél megkötöttem,hogy akkor most tegyük át ázsiai,dél-amerikai,persze mikor a nagyobb emelkedések már megvoltak.megint nem foglalkoztam vele,gondoltam most már csak szólnak,ha kell,hát persze...azóta már nem is keresem,hogy tízszer csörgettem és még csak vissza sem hívott.központból "kiutaltattam"egy új üzletkötőt,persze vele sem vagyok előbbre,pedig igazából egyelőre csak annyi a célom,hogy amit befizettem azt újra elérjem!no nem visszavásárlási értékem,csak sima aktuális piaci áron.mert akkor ESETLEG látnám értelmét tovább fizetni.
közben kértem árfolyamriasztást is.na,hát azzal megint ki van segítve az ember,főleg mikor ilyen hektikusan mozognak le és fel.
de nem is a piaci dolgok zavarnak,hanem a módszer amivel annak idején értékesítve lettek e termékek!persze tudom,hogy nem mindenki ilyen,de ha nekem azt mondják,hogy figyel ez a termék ilyen eredményre képes,DE ehhez oda kell figyelni neked is a piaci eseményekre folyamatosan!én akkor is megkötöm,de már az elejétől beleásom magam,hogy na akkor hogyan is tudok minél jobb eredményt elérni.de voltam annyira naiv,hogy hittem:az én pénzemen kereshetnek,szóval nekik is érdekük a minél jobb hozam!azóta megtudtam,hogy ez azért nem így van-egy szóval HAZUDTAK!
-
pomes01
csendes tag
az a baj, hogy jelenlegi btk oket vedi.
En ugy gondolom, hogy a nyilvanossag jobban eszhezteritne oket.7 ev 900e???
ha azt nezzuk, te meg jobban jartal, mert en 2 ev alatt 500e vesztettem.Hozzatennem, kotvenyekben es tokevedett alapokban taroltam a penzem.
azt is hozzatennem, hogy a kotvenyek hozama kb 1 eve rekord magassagokban emelkedett! azaz nekem hozamom kellet volna lennie,
Azt is hozzatennem, hogy a visszavasarlas erdeklodese utan, kb 200.000 FT estek eszkozeim erteke, amely reszemrol felettebb gyanus. -
vonP
csendes tag
válasz pomes01 #5961 üzenetére
olvastalak és nekem már nem gyanús ,hanem sajnos szokásos...
érdeklődtem,hogy mi van ,ha díjmentesítem(akkor még nem tudtam,hogy az nem egyenlő a szüneteltetéssel).kérlek szépen díjmentesítésnél,vagyis ,ha nem fizetem tovább,az én esetemben pluszba elbukok kb. egyévi díjat(500e).
szüneteltetni max.2szer lehet a futamidő alatt,azt sem egymást követő 2 évben.
egyszerűen nem tudom eldönteni befizessem-e az ez évi díjat(most elvileg még olcsók ugyebár)vagy hagyjam francba az egészet.
először jöttek ,hogy hűűű,hát az első két az a kezdeti költségek,de utána majd aztán...aztán jött az 1. válság...most itt a második...ki tudja mi lesz...
egyre jó ez az egész talán:az én gyerekeimnek legalább nem tudnak majd a közelmúlt hűűdenagy hozamaival vagdalkozni!odavágták nekem is,hogy 10M befizetés 20 év alatt és 32M eredmény a múltbéli teljesítmények alapján és persze,elolvasod,hogy nem jelent garanciát a jövőbeni hozamokra a múltbéli ,de azért persze,hogy úgy gondolod,hogy akkor ne legyen 32,legyen 22.de ebből????még a 12 is jól hangozna,egyelőre úgy néz ki.
btk őket védi?azt védi akinek több pénze van.ergo:őket védi
-
-
Josefernando
csendes tag
válasz pomes01 #5961 üzenetére
Kicsit olvass vissza a fórumban és meglátod, h hova tűnt az 500e-d.
Az a bnet-es ügynököd, meg az ő főnökeinek a zsebébe vándorolt. Ez a módszerük, h az első befizetéseidből azonnal levonnak minden költséget kb 20 évre előre. Emiatt hívják hosszútávú befektetésnek, mivel a fenti dolog miatt kell vagy 10 év mire nominálisan ledolgozza a kezdeti költségeket. Reálértéken meg kell neki legalább 15.Találtam egy cikket, ilyen ügyekben van keresnivaló a bíróságon:
http://www.mfor.hu/cikkek/Egymillios_felugyeleti_birsag_az_AIS_Hungary_tobbes_ugynoknek.html
Ez is egy bnet-hez hasonló banda.
-
_zozo
tag
válasz Josefernando #5965 üzenetére
Azért van egy lényeges különbség!
Az általad hozott , és valóban felháborító esetben megállapították, hogy "a befizetett díjak .... költségként történő elszámolásáról sem a kondíciós lista, sem pedig a biztosítási feltételek nem tartalmaznak rendelkezést, erről a szerződéskötést megelőzően a bejelentők nem kaptak előzetes tájékoztatást. Úgyszintén nem terjedt ki az előzetes tájékoztatás az eladási és a nettó árfolyam közti különbség címén érvényesített 5 százalékos mértékű költséglevonásra sem."Ezzel szemben a bnetes konstrukcióknál az ajánlat szerves részét képezik a szerződéses feltételek, a kondíciós listával együtt, amit az ügyfélnek mindig meg KELL kapnia, és meg is kap! Amennyiben még sem kapta meg, illetve szóban eltérő tájékoztatást kapott - és ezt hitelt érdemlően tudja is bizonyítani -, akkor jogosan fordul panasszal a biztósítótársasághoz illetve a PSZÁF-hez!
-
_zozo
tag
válasz Josefernando #5965 üzenetére
Szerintem már többször mondtam, hogy túlzott jutalékot feltételezel.
Jelenleg egy 500 000 Ft-os szerződésnél kezdetben kb. 240-250 000 Ft-ot fizetnek ki a "hálózatnak", majd a második évben ennek a negyedét.
Hogy maga a Bnet mennyit kap, azt nem tudom.
7 évvel ezelőtt ennél kevesebb volt a jutalék! -
_zozo
tag
válasz Josefernando #5968 üzenetére
Beszélek a kezdeti költségekről, azt is elmondom, hogy én is ebből kapom a jutalékomat.
-
Josefernando
csendes tag
Na, ez dicséretes. Elmondhatnád a főnöködnek is, mert ő azért egy kicsit ködösít:
Végül csak nem kerülhetem meg a kérdést (úgyis rákérdeznének): mennyibe kerül? Mindenkinek ingyenes az első konzultáció: mindenki kockázat nélkül eldöntheti, hogy akar-e velünk együttműködni vagy sem. (Meg mi is, hogy tudunk-e…) Ezután két lehetőség van: Ha az ön pénzügyeit valamely szerződött partnerünk segítségével oldjuk meg akkor a továbbiakban is díjmentesek leszünk — ti. fizetnek bennünket a pénzintézetek. Ha ez nem lehetséges hosszútávú sikerdíjas szerződés alapján vagy óradíjban dolgozunk. Arra még senki sem panaszkodott, hogy túl drágák vagyunk…
-
Széltoló
tag
[link]
Zozonak. -
_zozo
tag
válasz Josefernando #5970 üzenetére
Mit tudsz az LGT-ről?
-
_zozo
tag
Erről kérdeztelek volna!
Liechtensteini vagyonkezelő óriással fogott össze a Brokernet
2012. január 25. | 09:19A Brokernet Investment Holding megállapodott a LGT Capital Managementtel, hogy eladja számára a vagyonkezelő cégének, a Quantis IM kisebbségi (30%-os) részesedését. A tranzakcióról pontos összeget nem közöltek és még az illetékes hatóságok jóváhagyása szükséges, azonban a tranzakció részeként lehetővé válik, hogy a Quantis IM és az LGT Group hatékonyan terjeszkedhessen Kelet-Európában. Stratégiai megállapodást kötött a két fél, amelynek része az is, hogy a Quantis IM végezheti az LGT Capital Management alapjainak forgalmazását, nemcsak hazánkban, hanem a régióban is.
http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/privat_bank/liechtensteini_vagyonkezelo_oriassal_fogott_ossze_a_quantis.161909.html
-
_zozo
tag
-
_zozo
tag
válasz Josefernando #5980 üzenetére
Nem hallottam róla.
Szerintem a 750-es ügyfelek jelentős része még az első napokban kiszállt, azért is esett le az ára. Nézdd meg a Bloombergen a Generalit vagy az Avivát, ők is szépen alul teljesítettek az elmúlt hónapokban.
Azt egyébként már a vezetők is elismerik, hogy elhibázott volt abban a formában a CIG tőzsdei bevezetése. Ez is közrejátszik benne, hogy jelenleg jegelik a Bnet tőzsdére lépését. Másrészről meg túlságosan jó volt a 2010-es év, és nem sikerült a 2011 hasonlóan jól. DE még így is 12 milliárd fölött volt az éves forgalom. Mások megnyalnák erre mind a 10 ujjukat, de a Bnet vezetői nem igazán elégedettek vele.
-
_zozo
tag
válasz Josefernando #5980 üzenetére
Mi a véleményed arról, hogy az LGT beszáll a Quantisba?
-
Josefernando
csendes tag
A legnagyobb baj az vele, h egy veszteséges céget vezettek be a saját tőke érték 6x-osán.
De ha nem is számviteli oldalról nézem, akkor meg embertelen jövőbeli profitot áraztak be.
Abban bízom, h a strómanok innen már nem engedik lejjebb, mert 480-on szállt be a japán befektető.
Viszont barom meredek lesz felfelé, mivel elvették a kicsik kedvét a bevezetés utáni buktával.
Az elmúlt pár hónapban Horváth Béláékon kívül senki nem vett mennyiséget. -
Széltoló
tag
válasz Josefernando #5984 üzenetére
Én anno hatszázra mondtam az alját, de...
A piaccal mehet szépen és ha valami story is lesz alá....-)
Hova rakod a kiszállót? -
Josefernando
csendes tag
válasz Széltoló #5985 üzenetére
Kb 600 is lett volna a reális alja. Az egyik komolyabb arc kiszórt az esésben 3 millió db-ot, az vitte bőven 600 alá. A 480 körüli szintekre már az államcsőd miatti félelem, de ott azért már vették.
Nehéz megmondani a kiszállót, szerintem már annyian kiszórták, hogy 700-ig könnyen elmehet, könnyebben mint az OTP mondjuk 5600-ig.
750 körül már ott vannak a kedvezményesen jegyzők, másfél éve beragadva, ott nagy szórás lenne.
Vagyis arra számítok, amennyiben marad a mostanában kezdődő jó hangulat, h Béláék elviszik 700 fölé, akkor ráterelődik a figyelem és ha jól időzítenek, akkor ez pont a tavaszi A kategóriás besorolásra esne (ennek elvileg meg kéne történnie). Súlya is nőni fog a BUX kosárban plusz az A kategória átviheti a 750-es eladókon, a 800-900-as üres tér, 900 felett embertelen mennyiségű eladó. Ahhoz, h onnan ellépjen már nyereségesnek kéne lennie, meg rá kéne ugrania egy nagyobb külföldi alapnak.
Ez az optimista scenarió, ami főleg a hátszélre épít, mert sajnos ha a papír belső értékét nézem, akkor ennyit se ér, mint most.
A nagyok minden évben eladhatnak 15%-ot az ingyen kapott meg 200 ft on vásárolt papírjaikból, ha megint beáll egy eladni, akkor öntés megint.
De ahogy írtam, 480-on volt az utolsó tőkeemelés, ha nem akarják azt a minimális bizalmat is elveszíteni, ami maradt a papírban, akkor innen nem engedik lejjebb. Különben lesz belőle Humet, Estmedia meg Phylaxia, tolvajrészvény, amin mindenki röhög.
És akkor el lehet felejteni a tőkeemeléseket, mert 200 ft-on semmi értelme és amúgy sem jegyezné le kutya se. És akkor felesleges is a BÉT-en lenni és fizetni a tagdíjat a semmiért.
Vagyis 900 körül dobnám, de leghamarabb 700-nál. Azt is csak akkor, ha esetleg vmi miatt beöntenék a MOL-t ez meg tartaná magát.
Ez egyszer már összejött ősszel, bár mindegyik lefelé ment, de a 700 körül eladott CIG-ből 15000 körül vettem MOL-t. Azóta is megvannak. -
Széltoló
tag
válasz Josefernando #5986 üzenetére
Köszönöm a több oldalú és részletes elemzést!
Mivel pénzzel is játszod(nem csak elméletben), így gratulálok hozzá!
A trend legyen veled!:-)
(én ezres célt gondoltam, tehát olyan 980 körüli kiszállóval)
Nem játszom, de követem. OTP-n is már csak jelképes pénz áll. -
bill.getc
csendes tag
Reméljük soha nem fog tőzsdére menni!
Én ezt már három éve megmondtam, hogy nem fog!
Nagyon sok sz@rt dobáltak ebbe a piacba!
És biztosak lehetnek abban is, hogy a kinyírt tanácsadók és az ő környezetük messzire elkerülik majd őket!
A Kostevc biztos megdicsérte a Kósa Ericát a fantasztikus stratégiáért! Ti. hogy előbb évekig képezték a tanácsadókat, majd elhajtották őket. Ebből a tanácsadói csapatból kinőtte magát a piacon egy nagyon vastag konkurencia! Több százan vagy akár több ezren is lehetnek! Milyen jól jönne most ez a sok lojális ember! Biztos emlékeznek rájuk, ott tapsoltak a színpad előtt, még otthon a karácsonyi asztalhoz is meghívták némelyiket, hogy utána kirugdalják őket! Most meg köpnek egy vastagat....
Az is megérne néhány szót mit művelnek Romániában!!!
Ki mit hallott?
-
bill.getc
csendes tag
válasz Josefernando #5986 üzenetére
Érdemes még ezen a szerencsétlen magyar piacon bohóckodni?
Szoktatok itt pénzt keresni?
Én 2009 tavaszán AAPL t akartam venni. A nagytudású brókerem azt mondta az már túlvett ne vegyek. Akkor 126 volt. Most 445.
Azért én vettem egy nagy csomagot akkor. Meg Nu Skint.
Persze lehet hogy csak szerencsém volt! Van? (fundamentális értékek alapján vásárlok)
-
Josefernando
csendes tag
válasz bill.getc #5990 üzenetére
Eltűnt a pénz róla, 5-6 részvény van, aminek valós az árazása. A sok mutyi miatt nincs bizalom, de emiatt van egy két alul árazott. Csak nincs aki belevegyen. A tolvaj rv-ek is kva sokat elvittek, főleg a kisbüfiktól.
De mivel a külföldi cégekre nehéz innen rálátni, egy-egy elkapott belső infóra pedig esély sincs, ezért marad ez. Vaktában lövöldözni nem akarok, akkor inkább fogadnék a Real Madrid meccseire. -
_zozo
tag
válasz bill.getc #5988 üzenetére
Igazából nem tudom, mi igaz a nagy kirúgási hullámból, mi nem, mivel a mi csoportunkat nem érintette. Én nem túl régóta csinálom, de a többiek elmondása szerint az elmúlt években csak pár embert küldött el a szakmai vezetőnk, de értük meg nem volt kár, mert nem az elvárásoknak megfelelően kezelték az ügyfeleket.
És olyanok is voltak, akik maguktól mentek el, mert nem feküdt nekik ez a munka.
A konkurenciával nincs baj, legalább van mihez mérni magunkat. És az is igaz lehet, hogy nem biztos, hogy mindig minden területen mi vagyunk a jobbak.Mesélj, mit hallottál! Romániában mi van?
-
Porcupain
aktív tag
Remél csak pozitív hatása lesz, az ügyfelek szempontjából.
Amerikai óriás veszi meg az Aviva magyar leánycégétvelem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
bill.getc
csendes tag
válasz Josefernando #5991 üzenetére
Akkor nem csak én látom így! Jól van.
Szembeötlő a Portfolio rendezvényeken az a sok szerencsétlen aki fut a pénze után! Várják az elemzőktől a megváltó varázsigét ami majd nyereségbe viszi őket. Sajnálom őket! A kis megtakarított pénzüket vesztik el.
-
bill.getc
csendes tag
Köszönöm nem szeretnék jelentkezni!
De ez jó!
A Brokernet cégcsoport Romániában a Palladium-Broker SRL leányvállalatát üzemelteti, amely indulásától kezdve független pénzügyi ? gazdasági tanácsadó cégek szempontjából rögtön piacvezetővé vált.
http://www.erdelyipiac.ro/hirdetesek/25840/Palladium-Broker+SRL.html
Már az indulásnál piacvezető! Nincs piac? A 0 minél több?
Ez a parasztvakítás!
A román piac nyitott és óriási hiányt szenved a tőkepiaci megoldások terén.
Az ING már húsz éves előnyben van! Milyen piacvezetésről beszél??? Esetleg a morzsákat szedegethetik. Vagy.... átkötik egy (az Ügyfélnek!!!) sokkal előnyösebb megoldásra! Ahogy itthon csinálták amikor jött a CIG! Csak át kell vinni a technológiát! Minden tanulható, minden másolható!
-
kabinos13
csendes tag
Most ment a BNET krémje 2 hétre külföldre--ki tudja hányan és hova mentek
Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest