Aktív témák

• Széltoló

tag

válasz ufonai #5400 üzenetére

Te éppen Tóth Andrást olvastál?:-)

Örökké azt a végkonlkúziót vonjátok le, hogy "az a baj sok a Mari néni".
    Az általánosítást feltétlen használnod kell és jogosnak érzed itt?

Kipróbálni egy 10 éves konstrukciót és csak azután ajánlani?
    Nem 10 év, de minimum 2-3 év. (és addig ppluszon számolunk)

Ez azt hiszem, hitelesen még a Brokernetesek közül is csak elhanyagolhatóan kevésnek jönne össze, főleg ha figyelembe vesszük a lejáratkori végeredményt is...
    Miért gondolod, hogy egy brókernetes feltétlen jobb nálad?

• Josefernando

csendes tag

válasz _zozo #5396 üzenetére

6 kilóért elég sok mindent, de maradjunk az érvelésed mellett.
    Hangoztatod, h nem vagy befektetési tanácsadó, nem is értesz hozzá, ezért gondolom így adsz el egy ilyen terméket, h "fogalmam sincs, h mennyit fog hozni, hogy állnak a kinti piacok, egy vállalatot nem tudnék mondani, de azért vedd meg..."

Mivel nem az van, hanem a csinos öltönyben mutogatod az Iphone-on a grafikonokat és előadjátok, h mekkora királyság a brazil piac, azt a látszatot keltve, mintha kvára értenétek hozzá, na igen, ezért azt várnám el, h ugyanekkora lelkesedéssel kísérjétek tovább a befektetés alakulását és érdemi tanácsokkal lássátok el az ügyfelet. De mivel nem értetek hozzá (és ezt te is belátod), ezért itt a kör bezárult. És igazolta, h porszívó ügynökök vagytok akik nem az ügyfél érdekeit tartják szem előtt.

• _zozo

tag

válasz Josefernando #5402 üzenetére

Egyrészről: Alapvető tévedésben vagy a jutalék nagyságát illetően.
    Másrészről: Mint már többször is mondtam, én nem foglalkozom befektetési tanácsadással, így hiába kéred, tőlem ilyet nem fogsz kapni. Ha erre van szükséged, ajánlom figyelmedbe pl. a Quantis befektetési tanácsadóit, akik szívesen állnak rendelkezésedre.
    Harmadrészt: Ha nem tetszik a Bnet (és a többi hasonló cég), nyugodtan fordulj a biztosítók saját tanácsadóihoz, tőlük minden bizonnyal sokkal alaposabb és részletesebb tájékoztatást fogsz kapni.

Ui: Érdekes, hogy nem is érdekel, milyen tanáccsal tudok szolgálni azok számára, akik rövid idő alatt szeretnék megduplázni a tőkéjüket. Nem is kérek sokat, beérem a haszon 25%-ával!

• Josefernando

csendes tag

válasz _zozo #5403 üzenetére

Lelövöm a poénodat, a pirosra tegyél a ruletten... Ennyire nem kell kifordítanod az egészet.

Mivel a Bnet termékeinek nagy része befektetés és mivel az ügynök nem ért hozzá, akkor hogyan kéne működnie? Az ügyfél sem ért hozzá, ezért ment a Bnethez, erre neki elad egy olyasvalaki, aki szintén nem ért a befektetésekhez, csak valami isteni szikra miatt ajánlott egyet. Hová forduljon az ügyfél? Befektetési tanácsadóhoz, h az segítsen neki kezelni a Bnet által közvetített terméket? Erre is kéne szakosodnotok, hátha még több pénzt lehet lenyúzni az ügyfélről.

Magam kezelem a befektetéseimet, de ezt már megbeszéltük. Sőt, sértésnek veszem, amikor egy ilyen mondvacsinált tanácsadó akarja megmondani, h merre megy a világ, Bnet akadémiával a háta mögött.

Nem is értem, h hogyan érvelhetsz mondjuk egy UL mellett amiben pl befektetési alapba megy a pénz, amikor saját bevallásod szerint nem vagy befektetési tanácsadó és nem is értesz hozzá.

• ufonai

csendes tag

válasz Széltoló #5401 üzenetére

Ez az ősi "egészséges" filozófia mely szerint ismerjük fel mi tartozik a hatókörünkbe és foglalkozzunk azzal ne mással nem (csak) Tóth Andrástól származik, de azt hiszem valóban nála olvastam legutóbb és az ő fogalmait használtam.
    Olvasom a hírlevelét, mert tanulságos és szórakoztató is egyben, de azért minden szentnek maga felé hajlik a keze, ilyen "börtön" terméket tőle se vennék, akármilyen bölcs is ő...

"Örökké azt a végkonlkúziót vonjátok le, hogy "az a baj sok a Mari néni".
    Az általánosítást feltétlen használnod kell és jogosnak érzed itt? "

Tény, hogy van baj az általánosításokkal, ám ha valami dominánsan valamilyennek mutatkozik, az ember hamar belemegy. Én akkor azért itt hozzáteszem, hogy tisztelet a kivételnek. Emberek szintjén, és nem zárlak ki ebből. Személyesen is találkoztam önzetlen, utólag is segítő emberrel még a bnettől is. Nem állítok ilyesmit, hogy "minden Brokernetes hozzá nem értő csaló" de a rendszert igenis kritizálom. Aszerint amit a tapasztalataimból levonhatok, erősek a kétségeim, hogy ez a cég úgy összességében pozitív hatással lenne anyagilag a magyar középosztályra. Azt hagyjuk, hogy a Brokernet mekkorát kaszált, nem abból van a pénze amit az emberek keresnek ezen, ezt már megbeszéltük.

Hát most már én sem ajánlok senkinek ilyet gondolhatod:) 2006-ban kötöttem, 2007-ben felment valami 50%-ot, akkor szóltam egy-két havernak, hogy figyi. Aztán megint ott vagyunk, hogy csak aki jövőbe lát az a tuti ember, de ha lenne ilyen, akkor az ha 2-ig sem tudna számolni akkor is milliomos lenne tanácsadók meg akadémia nélkül is!:)

• Széltoló

tag

válasz ufonai #5405 üzenetére

Azt hiszem a helyére tettünk pár dolgot.
    Olvasom a hírlevelét, mert tanulságos és szórakoztató is egyben, de azért minden szentnek maga felé hajlik a keze
    Mennyire egyetértünk...:-)

Ez a mostani rendszer sok sebből vérzik, de egyelőre csak az ügyfél érdeke csorbul, az meg ugye a legkevésbé fontos. Ellenben az ügyfél ebben a szép körben nagyon is sáros:nagyon gyorsan akar sokat kaszálni és "cinkosa" a szemben álló feleknek, így lesz ellensége a saját zsebének is. Miért is?
    Megköti, mert hinni akar, ám kiskaput hagy nyitva, hisz ha nem jön össze az a tanácsadó hibája.
    A legritkább esetben következetes: ha mínuszos az első 4 évben, akkor visszavásárol, mert addigra már a hit elpárolog. Ez a fajta ügyféli magatartás rányomja a bélyegét a tanácsadó gondolkodására és ténykedésére is, ezért igyekszik konzervatívabban kezelni a befektetést, hogy őt ne érje vád, de a piachoz nem ért, ezért szinte mindig rossz időben retteg-ellene megy a piacnak. Esélytelen a pozitív hozamra.

Láttam pár biztosítást- leginkább elcseszetteket. Volt egy (egyik haveromé), amelyik 7 év után még majdnem 50%-os mínuszban állt(hozzá kell tenni, hogy volt rajta kb 8 mill baleseti halál is), mert anno a tanácsadó 30% körüli kötvénnyel konzervativizálta, ami kezdetkor teljesen rendben is van, de utána egyszer sem nyúlt bele. Nem volt bizodalma abban, hogy végig lesz fizetve vagy pár hónap múlva dobbantott? Nem tudni, de az utána következő örökös tanácsadókat sem izgatta az ügyfél befektetése. Azóta betöltötte a 10-ik életévét a befektetés, kezdeti egységek befektetésivé avanzsálódtak és vissza is lett vásárolva.(ha valakit érdekel, majd megnézhetem,hogy milyen áron és milyen hozammal)

Lehet ebből pénzt keresni, csak több tényezőnek kell egybeesnie ahhoz, hogy valaki jól jöjjön ki belőle.

• Széltoló

tag

Bnetesek és avivások, az Aviva alapok becsmarkoktól való eltérése érdekelne, mert már tényleg aggasztóan áraznak...
    A magasabb pozícióban lévők kaphattak kimutatást, de ha nem tudtok segíteni, akkor utána nézek magam.

• Széltoló

tag

Majdnem mindegyik részvényalapról nyomtam fotót, de akkor pótolom:

Tolnám, de most kapacitás problémák vannak.
    A lényeg, hogy a Maharadsza 2 év alatt 18%-ot emelkedett, míg a bechmarkja
    46%-ot.
    A szputnyiknál jobb a helyzet, mert 87% a 100%-hoz.
    Salsa 69-72, tehát itt majdnem OK.

A Éuxus: 96-77 felül teljesítették.
    Kincsesbánya: 1.7- 31%-hoz. Aviváék itt agyonütötték a bechmarkot.

A probléma viszont az, hogy a részvényalapok botrányosan követték a bechmarkot.
    "Langyos" alapba lett volna érdemes ücsörögni hosszan, de utólag mindenki okos.
    Én viszont éppen a részvényalapok igen gyenge teljesítménye miatt nyerek lényegesen kevesebbet tudok realizálni, mint azt egyébként egy jó alapkezelői teljesítmény mellett lehetne.

[ Szerkesztve ]

• ufonai

csendes tag

válasz Széltoló #5408 üzenetére

Na, a mai cikk kínáról az indexen, meg egy két ilyen, aztán meg is írom a levelet, hogy fizessék vissza a biztosításomat, ikább 20% bukta mint mondjuk 80...

[ Szerkesztve ]

• ufonai

csendes tag

válasz ufonai #5410 üzenetére

A filozófiára visszatérve, ennek kapcsán az a legrosszabb, hogy az egyetlen hatásom ennél a elfuserált Prosperonál kb az, hogy mikor vásárolom vissza. Legyek nyugodt, igaz-e.
    Nem azért fogom visszavásárolni, mert annyira be vagyok pánikolva, hanem mert utálom ezt az állapotot.
    A beletanulást az ilyen alapok meg részvények kezelésébe egyenlőre ki kell hagyjam, nem jut idő olyan befektetések miatt, melyekhez szintén érteni kell és dolgozni rajtuk, de hozamban és biztonságban is körökkel veri az ilyen humbugokat...

• Széltoló

tag

válasz ufonai #5411 üzenetére

nem jut idő olyan befektetések miatt, melyekhez szintén érteni kell és dolgozni rajtuk, de hozamban és biztonságban is körökkel veri az ilyen humbugokat...
    navigáció
    Arra érdemes leginkább koncentrálni, ami a legtöbbet hozhatja legkevesebb munkával.

• _zozo

tag

válasz ufonai #5411 üzenetére

A Prosperohoz választható alapok és 1 éves hozamuk (2010.07.29-2011.07.29):

Kincsesbánya részvény (HUF) [10.00%]
    Betakarítás részvény (HUF) [26.26%]
    Salsa latin-amerikai részvény (HUF) [-8.80%]
    Szputnyik kelet-európai részvény (HUF) [-3.13%]
    Profitőr kötvénytúlsúlyos vegyes (HUF) [5.81%]
    Winner vegyes (HUF) [1.53%]
    Pénzintézeti részvény (HUF) [-12.63%]
    Magyar kötvény (HUF) [4.46%]
    Euromix vegyes (kötvény, részvény) (HUF) [1.81%]
    Luxus részvény (HUF) [36.41%]
    Európai ingatlan részvény (HUF) [1.56%]
    Shanghai Expressz Kína-túlsúlyos részvény (HUF) [-6.79%]
    Maharadzsa indiai részvény (HUF) [-11.74%]
    Globális nemzetközi részvény (HUF) [-2.15%]
    Magyar részvény (HUF) [-8.14%]
    Pénzpiaci forint (HUF) [2.84%]
    Ázsiai ingatlan részvény (HUF) [-2.50%]

Valóban nem túl atraktív :O , de egyik kedvencem (a Luxus alap) kiemelkedően teljesített! :C

Épp ezért egy ideje azt javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy parkolópályán pihentessék a pénzüket.

[ Szerkesztve ]

• Széltoló

tag

válasz _zozo #5413 üzenetére

Nagy öröm, hogy ennyire szépen teljesített a Luxus és a Betakarítás, de érdemes megnézni, hogy ezekben az össztőke hány százaléka van...

Csörögtem őket, mert ez botrány, hogy mennyire elmaradnak a bechmarktól. A harmadik ember sem tudott válaszolni, csak a visszahívásig jutottunk, amiben egy mailben való kimutatás ígéret született. Ök még nem tudják, de ha nem lesz kielégítő a válasz, akkor újra hívom a társaságot. Ebben a formában szart sem ér a dolog, mert én megvettem halál pontosan Kínát(el is adtam pontosan), kellett volna, hogy árazzon az adott időszakban kb 1.3%-ot tőzsdei emelkedésre plusz bő 1%-ot devizára, ehhez képest az ügylet vége kb 0.3%. Ha nem volna majdnem 800 ezer az aktuális és a visszavásárlási közti külömbözetem, akkor visszavásárolnám, de még így is agyalok rajta. Mondják azt, hogy elnézést, de mi rettegünk a visszafordulástól és ezért erre játszottunk konzervativizálva az alapokat. Ez már elfogadható, de vállalják, hogy hibáztak- tévedtek, hisz nincs ezzel semmi gond- én tökéletesen megértem, ha így van egy ilyen időszakban- ismerve az előzményeket.
    Nem teszik közzé a pontos árazást, mert az üzleti titok? Kérem az ott az én pénzem, nem gondolom, hogy annak a "hozamváltozásának" az oka üzleti titoknak kéne lenni...
    Feldúlt vagyok, mert én ezen rengeteget dolgozom és mint azt már többször mondtam az UL-t könnyebb játszatni, mint a direkt tőzsdét(számomra), de ilyen körülmények között már ez a megállapítás nem igaz, hisz dolgozom,gondolkodom, izgulok a majdnem semmiért.

A Szalszát és a magyart érzem most bulinak, mert nagy támaszok közelében vannak, de ilyen árazások mellett akkor inkább a magyart, mert annak az árazását rövid távon elég pontosan csinálják, bár hosszútávon a bechmarkhoz képest ők is alul teljesítenek.

• ufonai

csendes tag

válasz Széltoló #5414 üzenetére

Nekem 80% Shanghai Express, 20% Maharadzsa a Prospero.
    A Shanghai Express története röviden: a 2007-es szárnyalló lufi kidurranása után egy évig csak zuhant, nem kicsit. A válság utáni fellendülés egy ideje megtört, most kb. egy éve megint folyamatos csúszás látható a trendgörbén, ahol momentán legfeljebb abban lehet reménykedni, hogy ennek meredeksége csökken.
    Nem túl biztató.

Most tegyem át Luxus / Betakarítás-ba?...
    Illetve, úgy tudom, hogy ha az első két évet békén hagyom, akkor a többi befizetésre nem vonatkozik a visszavásárlási táblázat (a -50% jelenleg) tehát viszonylag bukó nélkül hozájuthatok 4 évi pénzhez. (?)

• _zozo

tag

válasz ufonai #5415 üzenetére

"Nekem 80% Shanghai Express, 20% Maharadzsa a Prospero." - és erről ki tehet? Egyes egyedül TE vagy jogosult áthelyezni a bent levő pénzedet más alap(ok)ba!

Nézd meg a szerződéses feltételeket (megkaptad az ajánlattal együtt), abból kiderül, hogy az első két vagy három évi díjból vonják a kezdeti költséget, és hogy mennyi ideig.
    A később befizetett díjat felhalmozási egységekre váltották át, amit napi árfolyamon bármikor vissza lehet vásárolni, némi megkötéseket figyelembe véve. Ezek is le vannak írva a feltételekben.

• _zozo

tag

Az elmúlt 6 hónap eredményei:
    Kincsesbánya részvény (HUF) [-5.51%]
    Betakarítás részvény (HUF) [-9.17%]
    Salsa latin-amerikai részvény (HUF) [-9.94%]
    Szputnyik kelet-európai részvény (HUF) [-8.79%]
    Profitőr kötvénytúlsúlyos vegyes (HUF) [1.71%]
    Winner vegyes (HUF) [-2.48%]
    Magyar kötvény (HUF) [2.41%]
    Luxus részvény (HUF) [14.46%]
    Shanghai Expressz Kína-túlsúlyos részvény (HUF) [-8.45%]
    Maharadzsa indiai részvény (HUF) [-3.87%]

És az elmúlt 3 hónapé:
    Kincsesbánya részvény (HUF) [-5.18%]
    Betakarítás részvény (HUF) [-5.59%]
    Salsa latin-amerikai részvény (HUF) [-3.29%]
    Szputnyik kelet-európai részvény (HUF) [-2.85%]
    Profitőr kötvénytúlsúlyos vegyes (HUF) [-1.09%]
    Winner vegyes (HUF) [-2.01%]
    Magyar kötvény (HUF) [0.02%]
    Luxus részvény (HUF) [9.15%]
    Shanghai Expressz Kína-túlsúlyos részvény (HUF) [-1.62%]
    Maharadzsa indiai részvény (HUF) [2.67%]

Az én befektetéseim jelenleg nagyrészt pénzpiaci és magyar kötvényalapokban vannak, kivárok. Aki most indul, annak meggondolandó lehet a Luxus alap, és úgy tűnik, a Mahardzsa is megindult felfele.

• _zozo

tag

Viszont ha az elmúlt 1 hónapot nézem,

Kincsesbánya részvény (HUF) [0.76%]
    Betakarítás részvény (HUF) [2.23%]
    Salsa latin-amerikai részvény (HUF) [-2.60%]
    Szputnyik kelet-európai részvény (HUF) [2.09%]
    Profitőr kötvénytúlsúlyos vegyes (HUF) [-0.08%]
    Winner vegyes (HUF) [-0.59%]
    Magyar kötvény (HUF) [0.23%]
    Luxus részvény (HUF) [4.11%]
    Shanghai Expressz Kína-túlsúlyos részvény (HUF) [1.36%]
    Maharadzsa indiai részvény (HUF) [2.19%]

talán érdemes lenne a Shanghai Expresszt felosztani:
    Shanghai + Szputnyik + Luxus

• ufonai

csendes tag

válasz _zozo #5416 üzenetére

"és erről ki tehet? Egyes egyedül TE vagy jogosult áthelyezni a bent levő pénzedet más alap(ok)ba!"

Előtte kell okosnak lenni nem utána, tudod.
    1-2 évvel ezelőttig minden megkérdezett, (köztük az az 1-2 hosszú távon gondolkodó Brokernetes is!) de más érdekeltségűek mind egyetértettek abban, hogy ez az elosztás rendben van.
    Most meg, hogy jönnek a meglepetések, Kína bedőléséről írnak, stb., most már "ki tehet róla?"
    Ember, ha megmondod mi lesz 3 év múlva, MOST annak megfeleően cselekszem, de úgy, ha előtte leírod és felelősséget is vállalsz a tanácsodért.
    Ez nem fog menni, világos.
    Akkor meg vegyük tudomásul, hogy ha

-nem értek a részvényekhez (mérnök vagyok nem broker)
    -nem ismerem a jövőt (ki ismeri?)
    Akkor azokra vagyok utalva, akikben látok némi alapot az emberi+szakmai bizalomra, de rosszak a tapasztalataim.

[ Szerkesztve ]

• ufonai

csendes tag

válasz _zozo #5418 üzenetére

>talán érdemes lenne a Shanghai Expresszt felosztani:
    Shanghai + Szputnyik + Luxus<

Talán lépjek be a Myavivára és hajrá?
    Mondjuk ez is jobban dokumentált mint a "brokerem" 2006-os igéretei:)

• _zozo

tag

válasz ufonai #5419 üzenetére

Ha 180-nal száguldsz egy 2*3 sávos autópályán és az út egyszer csak leszűkül 2*1 sávra, te akkor is tovább száguldasz, vagy megpróbálsz alkalmazkodni a körülményekhez?
    A döntéseket senki sem hozhatja meg helyetted. Az addig rendben van, hogy nem értesz a tőzsdéhez - én sem, de azért a gazdasági híreket rendszeresen elolvasom, és az árfolyamokat is figyelemmel követem. Egy 10%-os árfolyamesés esetén talán érdemes lett volna felhívnod a tanácsadódat. Természetesen az is igaz, hogy ő is hívhatott volna téged!

Áthelyezni vagy maradni? Jelenleg nehéz kérdés. Amerika talán megnyugszik, de az Euro-zóna még elég bizonytalan. Egyrészről Dél-Európa nem túl biztató, másrészről a német gazdaság teljes gőzzel dübörög. Az angol is meglepően jól teljesít! Kérdés, hogy a nagy befektetők merre fognak elmozdulni. :F

• _zozo

tag

válasz ufonai #5420 üzenetére

Itt meg tudod nézni a különböző alapok teljesítését:
    http://www.aviva.hu/portfoliok/portfoliovalues/index.jsp?_form=page_1.jsp

Időnként érdemes néhány pillantást vetni rá, hisz már az öregek is megmondták:
    Gondos gazda szeme hízlalja a jószágot!

[ Szerkesztve ]

• ufonai

csendes tag

Szerintem annál költségesebb (utánanézek) havi szinten adni venni ezeket, hogy pl a Szputnyik elmúlt havi 2%-os teljesítménye alapján döntsek a Shanghai rovására, ami meg 1,5%... a korábbi teljesítménye meg mindkettőnek hasonlóan negatív. A luxus már imponálóbb, de ott is alá kéne támasztani valamilyen elmélettel a döntést. Igaz, erre tudok magamnak is gyártani, amennyiben a neve valóban luxus termékere utal.

• _zozo

tag

válasz ufonai #5423 üzenetére

Befektetési stratégia

Cél
    Az eszközalap célja, hogy a luxusiparba fektetve gyarapítsa befektetőink vagyonát. A szakemberek szerint az idősebb generációknak és a feltörekvő országokban, például Oroszországban vagy Kínában megjelenő új milliomosoknak köszönhetően a luxustermékek piaca óriási növekedési potenciállal rendelkezik.

Előnyök
    A luxusipar az elmúlt években kiemelkedő eredményeket produkált, az eszközalap ennek megfelelően komoly nyereséggel kecsegtet.
    A luxus termékek piaca rendkívül vonzó befektetési célponttá vált, és a befektetési szakemberek véleménye szerint óriási növekedési potenciált tartogat.

Stratégia

Az eszközalap földrajzi korlátozás nélkül fektet a világ bármely országában jegyzett luxusipari társaságok részvényeibe.
    Az eszközalap kiegyensúlyozottan fektet a luxuscikkpiac különböző szegmenseibe az autóipartól, a kaszinó üzleten át a kozmetikai, ékszer és utazási társaságok részvényéig.
    A földrajzi és iparági diverzifikáció csökkenti az eszközalap befektetési kockázatát.

http://www.aviva.hu/opencms/export/sites/default/portfoliok/H1/luxus_huf.pdf

• Széltoló

tag

[L:/dl/upc/2011-08/01/213074_wiise9nszvwlqswe_hsi.png](IMG:/dl/upc/2011-08/01/213074_wiise9nszvwlqswe_hsi.thumb.png)(/IMG)[/L]

Erre az esésre gondolsz?
    A HSI-ben rég megtört a lendület, nagyon régóta oldalazik.
    Most tegyem át Luxus / Betakarítás-ba?...
    Én erre neked nem tudok válaszolni. (én nem tenném)

Illetve, úgy tudom, hogy ha az első két évet békén hagyom, akkor a többi befizetésre nem vonatkozik a visszavásárlási táblázat (a -50% jelenleg) tehát viszonylag bukó nélkül hozájuthatok 4 évi pénzhez. (?)
    Az első két évi befizetésből képzik az un, kezdeti egységeket, de Te valószínüleg egy részleges visszavásárlásra utalsz, amit szerintem a legérdemesebb a telefonos hölgyekkel megbeszélni.

• Széltoló

tag

válasz _zozo #5421 üzenetére

Egy 10%-os árfolyamesés esetén talán érdemes lett volna felhívnod a tanácsadódat.

Nekem az a véleményem, hogy egy 20-30%-os emelkedés után a legérdemesebb tanácsadót hívni, mert örökké nem emelkedhet.
    Én minden UL tulajdonosnak csak azt kívánom, hogy 5-10% mínuszból maradjon ki minden évben. Szóval menni azzal a hullámmal magasra, de igyekezni egy kicsit csillapítani a lejtmenetet.

Ha hosszútávra fektetnék be, akkor én ezeken a szinteken a tőkém 50%-ért részvényt vennék. Rövid távon gondolkodom és 100%-ért vettem:-)
    Uniqa ügyletem így már most nagyon gázosnak látszik(még rágondolni is rossz), míg az aviva tegnapi magyar részvény vétel a mai nagy bux zakó miatt egész jól kezdődik, persze holnaptól emelkednie kéne, ahhoz, hogy pluszos lehessen.(az aviva magyar részvény 1 napos árazásban van)

• Széltoló

tag

válasz ufonai #5423 üzenetére

(utánanézek)
    4.5 millnél 5150 HUF a főbiztosításon az áthelyezés.Az avivás kötvényen a PPlusz valami 300HUF-ért megy, míg ugyanez a brokernetesen a főbiztosítással megegyezőm de akad olyan kötvény melyen csak 300. Ki kell próbálni. Régebben kb. csak minden tizedik áthelyezés után vontak költséget, de mostanság odafigyelnek erre is.:-)

A luxus már imponálóbb, de ott is alá kéne támasztani valamilyen elmélettel a döntést.
    :-))) Alá is lehet, meg persze cáfolni is-ez a szép ebben:-)

• ufonai

csendes tag

válasz _zozo #5421 üzenetére

"Ha 180-nal száguldsz egy 2*3 sávos autópályán és az út egyszer csak leszűkül 2*1 sávra, te akkor is tovább száguldasz, vagy megpróbálsz alkalmazkodni a körülményekhez?"

Sűrű ködben nem. Vagyis igen.. ha látom, hogy ködfolt közeleg, előre lassítok. De itt folyamatos szmog van az út mentén, mégis sokan azt állítják hogy látnak, van aki bevallja hogy nem, kevesen pedig talán tényleg látnak, de ők nem verik nagy dobra.

Amúgy köszi a konstruktív válaszokat, valami majd biztosan lesz.:)

• ufonai

csendes tag

válasz Széltoló #5425 üzenetére

Erre gondolok:
    http://profitline.hu/pages/profitline/grafikon_popup.php?period=5y&t=379

Nyilván tavaly ilyenkor nem nyafogtam, jobban is állt, a trend is stabilan biztató volt.
    Most azért ez nem az.
    Menjen egy kicsit vissza, egy 25%-ot, és visszavásárolom.
    Nem hiszek a fák égig növésében, a jelenlegi globál gazdasági rendszer tarthatatlanságában hiszek.
    Van pár dolog aminek a bedőlése önmagában is lesöpörheti a sakktáblát és ezek most együtt készülődnek:
    -globális édesvízhiány
    -globális felmelegedés, klíma borulás:
    -élelmiszerválság
    -energiaválság
    -globális pénzügyi gazdasági válság

Ezek csak a biztosak, amikre lehetne / kéne reagálni, de nem, a váratlanokat ne is említsük.

• Széltoló

tag

A magyar részvény bulim az avivában kb mínusz6%-ot hozott, így az ezévi 14%-om csúful leapadt:-)
    A gond, hogy hétfőn akár korrigálhat is, így a piac ellen megyek, ami UL-en ritkán kifizetődő.
    Szóval szívás van. Tévedtem. (még fogok is:-))

• Széltoló

tag

Valaki búvárkodik még?:-)
    A mostani merülés a a nem is oly régi időket idézi...

• _zozo

tag

válasz Széltoló #5431 üzenetére

Ez nem a nagy recesszió, ez a második nagy összeomlás

A gazdasági élet szereplői továbbra is a "nagy recesszió" néven említik a jelenlegi gazdasági válságot - tévesen. Ez oda vezet, hogy a politikusok hibás előrejelzéseket és rossz politikákat alkalmaznak - írja Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem közgazdasági professzora a project-syndicate.org véleményoldalon közölt írásában.

A "nagy recesszió" szóhasználat azt a látszatot kelti, mintha a világgazdaság egy szokványos recessziós pályát követne, csak valamivel mélyebbet. Mintha valakinek csak egy nagyon kellemetlen náthája lenne - írja Rogoff.

Ezzel szemben az helyzet, hogy a világgazdaság sokkal súlyosabb helyzetben van: lehetetlen leépíteni a túlzott tőkeáttételeket anélkül, hogy ne vándorolna vagyon a hitelezőktől az adósokhoz, azaz ne következzen be csőd, durva pénzpiaci beavatkozás, vagy infláció.

Ezért van az, hogy azok, akik korábbi recessziókhoz igyekeztek hasonlítani a mostani gazdasági visszaesést, rendre tévedtek előrejelzéseikben. Mindez oda vezetett, hogy túl sok gazdasági döntéshozó bízott abban, hogy a visszaesésre elegendő a szokásos választ adni: jelentős költségvetési ösztönzést és a bankrendszer kimentését.

Sokkal pontosabb, jóllehet annál nyugtalanítóbb volna "a második nagy összeomlás" névvel ("Second Great Contraction") illetni a jelenlegi válságot (ebben a kontextusban természetesen az első nagy összeomlás a 29-33-as válság). Az összeomlást ugyanis éppen az különbözteti meg a recessziótól, hogy nem csak a kibocsátás szintje és a munkanélküliségi ráta romlik, hanem hatással van a hitelpiacokra is, ahol a tőkeáttételek leépítése jó néhány évig is eltart.

Az érvelésből szemantikai jelentőségén túlmutató következtetések is adódnak: egy tüdőgyulladásos beteg esetében végzetes következményekkel járhat, ha csak náthát feltételeznek. Abban a hitben ugyanis, hogy hamar talpra állhat, a beteg rossz gyógyszert fog bevenni. Hasonló hibákat lehet felfedezni a gazdaságban.

A közgazdász szerint korábban sokan amellett érveltek, hogy a költségvetési ösztönzés azért volt sikertelen, mert nem volt elég nagy méretű, hogy megbirkózzon a nagy recesszióval. A nagy összeomláskor a legnagyobb ellenség azonban nem a kibocsátási szintek visszaesése, hanem az adósság: amennyiben a kiváló adóskockázati besorolással rendelkező államok hatékonyan akarják kihelyezni kevés meglévő pénzüket, akkor azt leginkább a gazdasági szereplők hitelállományának csökkentésére kell fordítaniuk.

Ennek értelmében a kormányzatok például támogathatnák a jelzáloghitelek leírását a később megnövekedett értékű ingatlanban szerzett tulajdonhányadért cserébe. Országok esetében hasonlóan lehetne cselekedni: az euróövezeti szavazókat talán meg lehetne győzni egy nagyobb (és elégséges) görögországi mentőcsomagról, ha a 10-15 év múlva jobban teljesítő Görögország majdan magasabb kamatot fizet - vélekedik Rogoff.

A mostani, több éves tétlenségnek egyetlen alternatívája van: sok éves lassú növekedést lehetne lerövidíteni néhány év mérsékelt, 4-6 százalék körüli inflációs buborékával. Jóllehet az infláció igazságtalan formája a jövedelmek hitelezőktől az adósokhoz való átterelésének, de ez a leggyorsabb módja annak, hogy újra egészséges növekedésnek induljon a világgazdaság.

A jegybankok teljes joggal tekintenek rosszallóan az ilyen megoldásokra, de nem szabad elfelejteniük, hogy nagy összeomlásra csupán 70-80 évente kerül sor. Néha a központi bankoknak is adniuk kell abból a hitelességből, amelyet rendes működési környezetben nyernek - írja a Harvard professzora.

A kilábalás felé vezető úton azonban az első lépés az, hogy a döntéshozók felismerjék, hogy rossz keretekben gondolkoznak. Ebben segítségükre lehet, ha elfelejtik a nagy recesszió kifejezést és ráébrednek, hogy itt voltaképpen a második nagy összeomlásról van szó.

(profitcsapat.hu)

• Széltoló

tag

válasz _zozo #5432 üzenetére

A megjelenése után pár perccel olvastam:-) (pár napos a cikk)

• _zozo

tag

válasz Széltoló #5434 üzenetére

Használati utasítás válsághoz - dr Tóth András hírlevele

Most, hogy nagyon komoly esélyünk van rá, hogy tényleg jön a válság második szakasza (sokan azt mondják a válság W alakú, és most jön második V eső fele). Nézzük mik a tanulságok az első szakaszból! Hogyan készüljünk elő a második szakaszra (ha jönne)?

Először is a legfontosabbak a tartalékok. Nagyon sokszor elmondtam, leírtam, a nemzetközi ajánlás minden család számára, hogy legalább fél éves családi költségvetésnek megfelelő összegnek kell rendelkezésre állni. Ilyenkor, válság kilátása esetén, ha lehet, ez legyen még több. A biztonság nem drága – a biztonság megfizethetetlen.

Nagy ritkán előfordul, hogy derült égből csap le a villám, de ha vihar tör ki, akkor biztosan számíthatunk a villámokra. Ugyan így, válság idején sokkal valószínűbb, hogy elveszítjük az állásunk, hogy nem megy úgy a vállalkozásunk, mint egy fellendüléses időszakban.

Sajnos nem vagyok elszállva, tudom, hogy nagyon keveseknek van meg ez a tartalékuk. A három hónapja készült felmérés szerint a magyar lakosság 53%-a egyetlen forint tartalékkal sem rendelkezik. Ha úgy gondolja drága és strapás dolog összerakni a tartalékukat, akkor gondolják meg mibe fog kerülni, ha nincs tartalékuk és valami gond lesz!

A másik dolog a családi költségvetés meghúzása. Két dolgot kell tenni: kevesebbet költeni és többet keresni. A kevesebb költés egész jól halad – ma például az háztartási elektronikai áruházakban maximum csak néhány magányt kedvelő lézengőt találunk. Ha most megkérdik drámai hangon: De hogyan keressek többet és hogyan költsek kevesebbet?! – akkor azt kell válaszolnom: Nem tudom. Viszont kivétel nélkül azt látom, ha tényleg meg van az elhatározás, és tényleg akarják, akkor valahogy kitalálja mindenki magának. Találják ki!

Aztán a következő dolog a befektetések biztonságba helyezése. Számunkra – és az egész pénzügyi szakmának – talán ez volt az egyik legnagyobb tanulság a 2008-2009-es első hullámmal kapcsolatban. A hosszútávú megtakarításoknak a legjobb helye a részvény alapokban (azok közül is fejlődő piaci alapokban) van – általában. Azonban, ha a magas hozamot biztonságosan meg akarjuk őrizni, esetleg azt szeretnénk, hogy ha esik a piac, akkor is keressünk, akkor a kellő időben ezeket az alapokat át kell váltani.

Ebben a tekintetben mi megtanultuk a leckét. Ma már minden ügyfelünknek olyan mintaportfóliót tudunk mutatni, ami a tőzsdei árfolyamváltozások alapján előre jelzi, mikor érdemes biztonsági alapokba átrakni a hosszútávú megtakarításainkat. Az új konstrukciók esetén sok társaság már eleve ad ilyen automata portfoliókezelő eszközöket, régebbi konstrukciókhoz emailben elküldjük a saját befektetéseink portfólióját – mintaként. (Mind a saját befektetéseimben, mind a társaságok automata rendszerei június végén váltottak biztonsági alapokba.)

Megjegyzés: Nagyon vicces, de felettes hatóságunk a PSZAF megtiltotta, hogy bárkinek konkrét portfólió javaslatot tegyünk. Mi törvénytisztelő állampolgárok vagyunk és ezt betartjuk. (Mint az egyszeri őrmester mondta: Én értem a viccet, de nem szeretem...) De mindenkivel nagyon szívesen megosztjuk, hogy mi saját magunk befektetéseiben hogyan rendezzük a hosszútávon gyűjtött pénzt, hogy biztonságosan, de a legnagyobb hozammal növekedjen. De az önök felelőssége és feladata, hogy ezt követik, vagy sem.

Sajnos a válság első hulláma után rengeteg emailt kaptam – hogy lehet az, hogy ennyire lement a befektetéseim értéke? Ennek oka, hogy a kellő időben át kellett volna a befektetéseket biztonsági alapokba váltani. De mint a közmondás mondja: "Vásár után okos a paraszt..." – ezért most nem csak ügyfeleinknek, de mindenkinek felajánljuk, hogy megmutatjuk a saját portfóliónkat. Ehhez, azonban látnunk kell, hogy milyen befektetéseik vannak és ezeket milyen célból indították.

Mennyire fontos ez? Nagyon. A biztonsági portfólió váltásokkal az elmúlt hat évben 20% felett lehetett évi átlagban hozamot elérni. Ezzel szemben, ha rosszkor indítottuk a befektetéseket és nem alkalmaztunk biztonságos portfólió kezelést, akkor simán pár év alatt 20-40% veszteséget is el lehetett elérni. Szóval ez a dolog nagyon fontos.

[ Szerkesztve ]

• seidnerj

újonc

Hát , Brókernet ne jusson senkinek eszébe, ha profikat, tisztességese dolgozó befektetőket keres a pénzének.
    Bár el tudnék tőlük válni...
    A szájból való sajt kiéneklésig mindent megtesznek,tapadnak, erőszakosan , persze nekik ebből busás jutalék jut,még azt a látszatot keltik, értenek valamihez, és mindent megígérnek.
    MML működés, bizonyos szint felett olyan árú autó, amilyen értékű lakásban sokan nem laknak, a világ exotikus helyein /pl Tahitin /jutalom üdülés, stb... ez mind a megdolgozott és rájuk bízott pénzemen a jussuk, , majd amikor később konzultálni kellenne, vagy átváltani vagy segíteni, az már terhes, nem feladatuk, legfeljebb extra szívesség a részükről....,ha egyáltalán eléred és tudsz beszélni a brókereddel.
    Legtöbbjük gyorstalpalón végzett néhány hetes tanfolyam után még hisz is magáról valamit, mert egyszer életében egy előadást meghallgatott ebben a témában, ill. elolvasott egy jegyzetfüzetet./...!/
    Nemrégiben hallottam a hírekben, hogy egy biztosítási cég nagy veszteséget szenvedett, mert kitudódott, hogy a befektetők pénzén tivornyázták, busás áron...Lehet, ez a Brókernet kistestévre volt ? Vagy maga a Nagy Ő ? De nem ez a baj, ha tisztességesen teljesíti, amit vállal,hanem az, hogy ígér, amig zsebébe kerül a pénz, majd cserben hagy.

• Alkukirály

tag

A legtöbb ügynök, csak a szerződés aláírásáig segít...Aztán csak fizetned kell...
    Bírom, amikor kőműves, kertész ad tutti gazdasági, tőzsdei tippeket! :W

• _zozo

tag

Most olvastam egy blogban:

Nemrég fejeztem be a gimnáziumi tanulmányaimat. Úgy volt, hogy továbbtanulok valamelyik főiskolán, vagy egyetemen, de sajnos nem jött össze, pedig elég jó lett az érettségim, meg lett volna a kellő pontszám, de a családom anyagi helyzete miatt kénytelen voltam állás után nézni a tanulás helyett. Sajnos nagyon hamar szembeültem vele, mennyit ér egy frissen érettségizett fiatal a munkaerőpiacon. gyakorlatilag semmit.

http://munkahelyiterror.blog.hu/2011/08/10/erettsegivel_nincs_esely?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_11&utm_campaign=index

Ha a szülei 10-15 éve indítottak volna egy megtakarítási programot, akkor most nem itt tartana!
    Öngondoskodni nem csak a saját nyugdíjunk miatt szükséges, hanem legalább ilyen fontos, hogy lehetővé tegyük a gyerekeink továbbtanulását!

• _zozo

tag

válasz seidnerj #5436 üzenetére

Ezért az egy hozzászólásért nem biztos, hogy volt értelme - egy új néven () - beregisztrálni! ;]

• valóság

csendes tag

válasz _zozo #5438 üzenetére

Nagyon elhamarkodottan alkottál véleményt a szülőkről, akik megtakarítási programmal nem rendelkeztek!! Nem ismered a család 10-15 évvel ezelőtti anyagi helyzetét, lehetséges, hogy még nehezebb helyzetben voltak.Vannak családok, akik örülnek, ha meg tudnak élni!!! Erre nem gondoltál???
    A fiatal számára, ha tanulni akar, van több javaslatom is: létezik a diákhitel, a szomszédunk lánya is ezt a lehetőséget kihasználva lett kertészmérnök.Másik alternatíva, a levelező tagozat: én is munka, gyerek mellett szombatonként a jogi egyetemen vagyok.(ez nekem 2.diploma) Ha jól tanul, átkerülhet nappalira. A diákszövetkezetnél (pl.Universitas) talál munkát, mellette tanulni is tud, sok diák csinálja így.
    Azt írod, nagyon fontos, hogy lehetővé tegyük a gyermekünk továbbtanulását. Saját életemből kiindulva ezt csak egy szlogennek tartom, amelyet a cég munkatársai hangoztatnak. A bnethez tartozó egyik cégcsoport ügyvezetőjének is felteheted a kérdést: ő miért nem gondoskodik a gyermekéről megtakarítási programmal?? A gyermekem ráadásul olyan egyetemre jár, amelyet levelezőn nem lehet elvégezni.( orvosi, gyógyszerész kar)
    Amíg egy cégnél van olyan vezető, aki saját maga nem mutat jó példát, az számomra hiteltelen!! Erről az ügyvezető úr által korábban hangoztatott mondás jut eszembe:"fejétől bűzlik a hal".

• _zozo

tag

válasz valóság #5440 üzenetére

Nem állt szándékomban a szülőkről véleményt mondani, csak arra kívántam a figyelmet felhívni, hogy (elvileg) lett volna más lehetőség is. Amennyiben a szülei 15 évvel ezelőtt indítottak volna egy megtakarítási programot, akkor meg le(hete)tt volna a fedezete az egyetemi tanulmányainak.

Részemről ez nem szlogen. Nekem két egyetemista gyerekem van, és a saját bőrömön tapasztalom, hogy mennyire "ingyenes" az államilag finanszírozott oktatás!
    Én is tudom, hogy sok olyan "büfé" szak van, amit nyugodtan lehet munka mellett csinálni. Viszont nagyon sok olyan szak is van, ahol legfeljebb éjszakai vagy hajnali "műszakot" vállalhatsz, ha bírod alvás nélkül erővel és energiával.

A diákhitel elvileg valóban szóba jöhet, de végig számoltad már, valójában mekkora terhet is jelent a visszafizetése?

Normál esetben az óvoda megkezdése és az érettségi között 15 év telik el. Pont annyi idő, amennyire már érdemes egy megtakarítási programot elindítani napi 820 Ft-ból.

Bnetes cégcsoport ügyvezetője: Bizonyos szint felett ez nem kérdés, mivel a havi jövedelemből finanszírozható. Természetesen őt is meg lehet kérdezni, hogy gondolt-e arra, hogy mi lesz a családjával, ha vele történik valami, és nem lesz rendszeres jövedelme.

• valóság

csendes tag

válasz _zozo #5441 üzenetére

Továbbra is az a véleményem, hogy nem minden szülő teheti meg, hogy így segítse a gyerekét.( Ellenkező példa a volt férjem...) Jól hangzik, hogy "csak" napi 820 Ft, de havi szinten nem kevés azoknak, akiknek alig van jövedelme.Mi örülünk, ha a rezsit, a hitelt ( az ügyvezető helyett is) ki tudjuk fizetni.
    Több példa is van a környezetemben, amely bizonyítja, hogy nem csak "büfé" szak mellett lehet dolgozni!
    A barátnőm 16 éves korától dolgozik, nappalin érettségizett,nappalin szerezte az első diplomáját, most levelezős a jogon! Nem volt könnyű, de AKART tanulni! ( Ezt tanárként is fontosnak tartom.)
    A másik ismerősöm napi 4 órás irodai munka mellett jár nappali képzésre a jogon. Szerencsére rugalmas időbeosztással dolgozza le a 4 órát és a mai felsőoktatás is lehetővé teszi, hogy magának állítsa össze az óráit!
    Természetesen egyet értek veled, hogy a szülő az általad javasolt módon segítse gyermekét, én arra próbáltam reagálni, erre nem mindenkinek van lehetősége.

• _zozo

tag

válasz valóság #5442 üzenetére

Tetszik vagy nem tetszik, de attól még igaz, hogy a Bnetnek a középosztály a célterülete. Akikről te beszélsz, azok általában nem ide tartoznak.
    Másrészről napi 820 Ft mire elegendő? Pl: 1 doboz cigaretta és 1 üveg sör!
    Sok szülő számára ez fontosabb, mint a gyereke jövője!

Hamarosan szép új világ fog ránk köszönteni, ahol a nyugdíjkasszából csak annyi összeget lehet majd kifizetni, amennyi befolyik, az egyetemeken az államilag finanszírozott férőhelyek számát radikálisan csökkentik és mindenki rá fog ébredni, hogy annyit ér, amennyit fel tud mutatni! :O

[ Szerkesztve ]

• valóság

csendes tag

válasz _zozo #5443 üzenetére

Még mindig elbeszélünk egymás mellett. Engem nem kell meggyőznöd és felvilágosítanod arról, hogy mi várható a jövőben.
    Szerinted meddig lesz még középosztály?

Az a szülő, akinek fontosabb a cigi és a sör, annak a gyermeke sajnos nem is akar továbbtanulni, ingerszegény környezetben nő fel.
    A napi 820 Ft említése arra jó, hogy bevidd az ügyfelet az "igen utcába".
    Mennyivel másképpen hangzik, hogy havi 24 600 Ft!? Tanár vagyok, átlagosan 120-130 000 Ft a fizetésem. Ebből szerinted ez finanszírozható? Nem iszom, nem dohányzom, csak nem a pénz motivált, amikor ezt a hivatást választottam.
    Mit kell felmutatni ahhoz, hogy érjünk valamit? Mire gondoltál: anyagiak, tudás ?

Helyesnek tartom, hogy vissza kell állítani a felsőoktatás színvonalát, még akkor is, ha ezzel csökken az államilag finanszírozható létszám. Nem értek egyet a költségtérítéses oktatással nappali tagozaton, mert így az tanulhat, akinek pénze van.
    Ne a pénz, hanem a képesség, tudás számítson a továbbtanulásnál!

• vonP

csendes tag

sziasztok :W

beregeltem ide utolsó esélyt adva b.netes Quantum termékemnek.a bajom a szokásos:megkötöttem,mert elhittem,hogy majd odafigyelnek a pénzemre...

most 6. éves a picikénm és éppen a befizetett összeg 80%-nál tartok,persze ez csak az aktuális piaci érték,nem a visszavásárlási.néhány évig nem foglalkoztam vele,tényleg azt hittem,hogy a 20 évre beígért 300% csak úgy magától teljesül,én csak fizessem az éves díjat.

aztán el kezdett érdekelni,hogy egy másik termék után ne kelljen már ezt is kidobnom az ablakon,de sajnos nem jutok előbbre vele így sem.az utolsó momentum:figyelve a híreket,beváltottam az ázsiai és dél-amerikai papírokat 100%-os kötvény-témára e hét kedden.Nos még nem futott végig a tranzakció,mert ugye az 4 munkanap kb.,de láthatjátok mekkora bukta lesz belőle megint,mert szépen visszamásznak a részvények,én meg eladtam a legalján.

a kérdésem:szerintetek vegyek-e most magyar-részvényekből(az még jól az alján van)vagy vissza ázsiába vagy hagyjam kötvényekben vagy hagyjam az egészet a p-be,aztán 14 év múlva megnézem mi maradt belőle...!?

az az igazság,hogy 19 éves voltam amikor az első termékbe belefogtam(ott -800.000-nél szálltam ki 8 év után,pedig nem is részvények voltak!)tehát senki nem mondhatja,hogy nem akarok,akarnék öngondoskodni,de az eddigi tapasztalatok sajnos azt mutatják,hogy tényleg már senkiben és semmiben nem bízhat az ember.

a sablonválaszokkal inkább kíméljetek,miszerint el kell olvasni szerződést,foglalkozni kell vele stb.konkrét válasz kell,hogy mit vegyek,vegyek-e MOST!

előre is kkössz!:)

• LuckyL

őstag

válasz vonP #5445 üzenetére

csak általánosságban tudok hozzászólni, konkrét megoldás nélkül
    a nagy hozamokkal dobálózás, ígérgetés teljesen tipikus az ügynököktől akik jutalékért eladnak ilyen termékeket....semmit sem tudnak garantálni, de feltételezem a szerződésben ez benne is van egyértelműen...az meg hogy szóban mivel etetik az embereket...no comment

részvényt véleményem szerint akkor érdemes venni, amikor sokat esett az árfolyam és ezután akár évekre is megtartani (blue chip részvényt természetesen...a kisebb cégek részvényei más téma, arra semmi rálátásom sincs)

én OTP részvényt vettem anno 2.000 Ft magasságában, és 5.000 fölött adtam el....
    ha most is lemegy a gondok hatására 3000 ft alá, veszek majd megint

de hogy miért kellene nekem vagy bárkinek mindenféle alapokon keresztül vásárolnom, amik jól lehúznak mindenféle költséggel meg jutalékkal....eszembe se jutna

cryptot minden termékemért elfogadom

• vonP

csendes tag

válasz LuckyL #5446 üzenetére

igen,erre az utolsó mondatodra már rájöttem ilyen termékek árán és én is ezt az utat választom ma már.de ezzel a termékemmel is akarnék még kezdeni valamit.

annak idején megetettek,mert egyrészt ismerős ajánlotta,másrészt az volt a duma,hogy ők is az én pénzemből(is)elért hozamok után (is)részesednek.ezért hittem nekik,közben rávilágítottak,hogy ez azért nem így van...

általánosságban itt mi a vélemény.a "W" második szára mélyebb lesz,mint az első vagy megúsztuk ennyivel ami a múlt héten(ezen a héten) történt?

egyébként ha te online vásárolsz(részvény) akkor melyik oldalt ajánlod?
    illetve mit tennél a helyemben?hagyjam még a kötvényt,mert jön még a feketeleves vagy megindul felfelé a dolog?

• LuckyL

őstag

válasz vonP #5447 üzenetére

nem vásárolok online, simán bementem anno az otp-be és személyesen intéztem
    Így nagyobb a költsége mint online, de mivel nem tőzsdézek rendszeresen ezért nem érdekes számomra
    egyébként pont én is nézegettem ezeket az online szolgáltatókat
    a portfolio.hu a leszimpatikusabb számomra, kár hogy úgy látom pont emögött nem áll bank
    bankok közül az ersténél meg a cibnél láttam iylen online tőzsde szolgáltatást
    meg talán van a khb nál is

befektetési tanácsot meg nem tudok adni, nekem ennyi taktikám van amit az előző hozzászólásban leírtam...

cryptot minden termékemért elfogadom

• Sasmadar67

csendes tag

válasz vonP #5445 üzenetére

Szia!

Eddigi tapasztalatom szerint az év vége mindig erősebb a részvénypiacon mint az év eleje.
    Kicsi odafigyeléssel az évi 10-12%-ot el tudod érni évente.
    Január környékén szinte minden piacon van egy visszaesés.
    Többnyire azért mert, ha az előző évben jól hoztak az alapok, sokan realizálják a nyereséget,
    azaz kiveszik a lét. Ez nagyon jól megfigyelhető volt a 2009-es év után 2010 elején.
    2009-ben a krak után a Kelet-Europai alapok 115%-ot Latin-Amerika (eldorado)95%-ot
    Ázsiai (New Tigers) Himalája 85% körül hoztak. Majd az év elején2010-ben volt egy 20% körüli visszaesés. Ekkora hozamoknál naná, hogy sokan kivették a nyereséget. A 2010 év ezután 20% körüli teljesítményt hozott csak. Azért mutassatok egy olyan bankot ahol ezt odaadták kamatként. A bankok ekkor 2009-ben hirdették mint állat, hogy 3 hónapra évi 7% kamatot adnak. Számoljunk évi 7% az 12 hónapra szól. Ez havi 0,58%, ez 3-szor a (három hónapra) 1,74%. Ebben az időben 3 hónap alatt 25-30% hozamok voltak. Mennyi is maradt a banknak?
    A banki alapkezelőről gondolom hallottatok, minden banknál megy az alapkezelés.
    Nem is panaszkodott egy bank sem.
    A hosszú távú megtakarítás lényege, hogy tényleg legalább 10 évre szóljon. Közben lehetnek tényleg gyenge évek, de összességében biztos nem leszel minuszban.
    Persze az tény, hogy a vége előtt 2-3 évvel nem árt, ha a részvény alapokat a biztonságosabb kötvény alapokkal váltod fel, illetve ma már szinte mindenhol be tudják állítani az árfolyam figyelőt, ami a nagy piaci esésekkor kiteszi tőkevédettbe a pénzed.
    Mikor pedig elindul a felmenet kapsz egy sms-t, hogy válts vissza.
    Én is azt vallom, hogy ebben a káoszban nagyon jó, ha van valaki aki segít.

• _zozo

tag

válasz Sasmadar67 #5449 üzenetére

Indulhat a Mikulás-rali (?)

http://index.hu/gazdasag/magyar/mik071203/

http://www.tozsdeasz.hu/blog/35-tozsdeasz-blog/80-hisz-oen-a-mikulas-raliban.html

Aktív témák