Aktív témák

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1207 üzenetére

    Amit írál, igaz, DE:
    "Most jöhetne az a válasz, hogy a tőzsdei hozam akkora, hogy nem igényli a hozamadómentességet és az adóvisszatérítést. OK de mi garantálja?"

    Ugyanúgy nem garantálja semmi, hogy ami pénzt bef. alapokba teszel, azzal nyereségesen fogsz kiszállni (kivételt képez ez alól 1-2 garantált alap, de nem ezek vannak többségben). Az adókedvezmény nem mindenkinek jár, illetve más adókedvezményeket ha igénybe veszel, akkor már a 100.000 sem teljesen igaz, mert a kedvezményeket összevonják.

    Igen, a tőzsdén semmi nem garantált. Sőt, elég kevés ember számára elérhető (főleg az a része - opciók, határidős ügyletek - amik igazán sok pénzt hozhatnak), de aki hajlandó rá időt szánni (teszem azt 1, akár 2 évet, ennyi alatt elég jól ki lehet tanulni és közben lehet demó számlázni), az hosszú távon (10-20 év), akár ezerszeresen jobban jár, mintha a kényelmes utat választaná. Vagy ha csak a konzervatívabb stratégiákat tanulja meg, akkor mondjuk tízszer. :)

    Igazából aki nem tudja, vagy nem hajladó fejleszteni a pénzügyi intelligenciáját, annak édes mindegy, hova teszi a pénzét, mert bármit "benyel", amit mondanak neki vagy elétesznek. Az jobban is jár, ha inkább megmarad az UL-eknél vagy a sima kötvényeknél, banki lekötéseknél. :)

    Én nem is firtatom az UL-ek piaci jelentőségét, mert sok ember igényeit kiszolgálja, DE: nem szabad leragadni egy szinten, ne minden áron ebben lássuk a pénzügyi megoldások non-plus ultráját, mert nem ebből áll az egész piac. Szerencsére Te, amint látom nem így látod, de a BNet-esek szerintem bő 90%-a így lett kondicionálva, ami egy sajnálatos tény és csak rombolja a cég reputációját.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

Aktív témák