Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz enginev3.0 #26245 üzenetére

    Gyönyörűen elbeszéltek egymás mellett :DDD
    DLNA-n nem nagyon lehet semmit beállítani kliens oldalon. Vannak a formátumok amiket benyal (amit tud az eszköz) és kész. A szerver annyit tud tenni, hogy aminek a formátuma stimmel, azt átküldi transcode nélkül, aminek meg nem, azt transcodeolja.
    A gond ott kezdődik (és ez az egyik legnagyobb baja a DLNA-nak), hogy a gyártók csesztek követni a standardot (ami szintén hagy kívánnivalót maga után).
    Ebből a szempontból kétféle DLNA felhasználó van: az egyik akinek tökjól működik, mert pont olyan eszközei vannak, amikhez adott szerver ad renderer profile-t, azaz tökjól tudja adott kliensről, hogy mikor kell transcodeolni (ha sokmindent támogat, az jó). A másik felhasználó, akinek nincs ilyen szerencséje, meg vadászgathat/szerkesztgethet kézzel renderer profile-t, hogy minél ritkábban transcodeoljon feleslegesen (ha kevés dolgot tud az eszköz, így járt, muszáj lesz).
    A Plexben is van DLNA server, én sose próbáltam, le is tiltottam (már előtte lemondtam a DLNA-ról), de gondolom az UMS, Serviio, stb. jobbak ezen a téren, hiszen azok erre készültek. Ezért szerintem nem is nagyon van értelme Plexet elsősorban DLNA servernek használni.
    Az összehasonlítás azért nem szerencsés, mert a Plex nyilván sokkal több mindent tud (nem DLNA-ról van szó), hiszen ő van a "vonal" mind a két végén. Ha tényleg érdekel valakit TV-n, akkor úgy érdemes kipróbálni, hogy vagy a TV-re van hivatalos Plex kliens, vagy csak kijelzőnek használja valamilyen Plex-es eszközzel.
    Szóval nem az UMS-t szóltam le, nálam a DLNA mint gyakorlatba átültetett egyébként jó koncepció hasalt el. Ha valakinek megfelel a DLNA és nincs vele gondja, akkor vége a történetnek. Én mondjuk már nem mennék vissza rá, annyira megszoktam azt ami van :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák