Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz csocsi77 #22902 üzenetére

    Előbb volt róla szó, LEHET NAT-ol a szolgáltató, első körben ezt nézd meg, rouered (remélhetőleg az az eszköz amibe az utcáról megy bele a kábel) a WAN opciónál az IPcím megegyezzen a speedtestes email címmel ha jól tudom így lehet rájönni, ha a két cím különbözik akkor NAT-olnak.
    Aztán nem árt esetleg külön portot adni a routerben a qbitnek vagy megnézni hogy a UPNP be van e kapcsolva a routerben és qbitben is. Gondolom ha külön portot nyitsz akkor nem kell UPNP és fordítva.

    De ha visszaolvasok volt erről szó

    A NAT-olás nem ördögtől való. A logikáját én is értem pl. egy 10 emeletes 80 lakásos házban laksz akkor NAT esetén csak a HÁZ címe látható bárki számára - privát IP-nek mondják az ilyet - de ha átváltasz publikusra azaz NAT nélkülire akkor már tudják az emelet és az ajtó számát is ez szükséges a torrentezéshez és ha mondjuk bekamerázod a házad lakásod és a munkahelyedről akarsz néha ránézni nincs e valami gond otthon ahhoz kell a publius.
    A NAT-olás egyfajta biztonságot is jelent, elvileg a netezés nem lesz rosszabb tőle és a torrent is megy bár nem olyan acélosan.

Új hozzászólás Aktív témák