Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz margithid #16278 üzenetére

    >gatehub-ra például elég könnyű felutalni a papírtálcából
    >a bitcoint, ethert, ripple-t, de onnan, hogy tudom átvezetni
    >mondjuk krakenhez, vagy cex.iohoz?

    Nagyjából sehogy. Kraken-en vagy cex.io-n megkeresed az adott kriptohoz tartozó befizetési címedet, és közvetlenül oda utalod a saját címedről.

    Amit írsz az olyan mintha az OTP-ben befizetnéd a pénzed, majd átutalnád mondjuk a CIB-es számládra. Ez nyilván tök felesleges. Sokkal olcsóbb és gyorsabb ha közvetlenül a CIB-es számládra fizeted be.

    Paper wallet hosszútávú tárolásra jó, amikor hónapokig/évekig nem akarsz költeni a számládról. Amikor költeni akarsz, akkor be kell importálni a kulcsaidat egy programba, ami a saját gépeden fut. Azért mert az utaláshoz szükséges matematikai műveleteket ez tudja egyszerűen és gyorsan elvégezni. Hogy ez melyik program lesz az rajtad múlik. Kikeresed a sok közül a neked legkönnyebben kezelhető, legmegbízhatóbbnak tűnő programot.

    Egyébként ez lesz az egyetlen program, ahol a privát kulcsodat használni fogod. Az összes többi helyen már csak a nyilvános kulcsot használod. Az exchange-eken az exchange által generált nyilvános kulcsra utalsz be. Kifelé meg a saját nyilvános kulcsodra utalsz.

    Egyébként gyakorlatilag minden ki/be utalás pénzbe kerül, ezért nem utalgat az ember feleslegesen. A díjakról mindig az adott exchange feltételeit átolvasva ÉS megértve tudsz tájékozódni. Meg vannak helyi sajátosságok is. Cex.io pl. pénzt von le a nála elhelyezett összegből, ha bizonyos ideig (6 hónap?) nincs semmi forgalom a számlán.

Új hozzászólás Aktív témák