Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Menthirist

  veterán

  És hány tranzakció során? Mert ugye itt ha jól tudom, a tranzakciók mind növelik a meglévő blockchain hosszát. Paypal-en meg 2017-ben (tehát még csak nem is idei, magasabb az eredmény) 7,6 milliárd tranzakció ment végbe. És ez még csak egy az online fizetési lehetőségek között.

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • iceQ!

  őstag

  Eladó btc van valakinek?

  Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung Note 10 Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Audi A3 1.9 TDi ALH

 • moon73

  csendes tag

  Szerintem ezeket a követhetetlen szétválásos bűvészkedéseket árazzák be a zuhanással az userek.
  A legtöbb ember spekulációs céllal vette, veszi, ami részben a bitcoin állandóságába vetett bizalomnak is volt köszönhető még az elején. Aztán szétválik ilyen vonalra meg amolyan vonalra ami nem éppen az állandóságot mutatja, és ettől az emberek idegesek lesznek. Ha van egy aranypénzed a zsebedben, nem fog kettéválni 12 karátos aranyra meg 24 karátosra. Másrészt a coinok nagy része kevés számú ember kezében van, akik állandóan manipulálják az árfolyamot így az árfolyam nem a természetes versenyt mutatja, hanem mesterségesen manipulált mint bármelyik fiat pénzé, csak itt nem egy központi bank manipulálja hanem a coinokat birtokló szűk kör. Minél kevesebb ember kezében van a coinok nagy része, annál kevésbé valós eszköz. Végén lesz 5 ember akinél ott van a coinok 99 %-a és mivel náluk van, nem vesz részt a forgalomban, gyakorlatilag halott pénz. Szóval még szvsz. így is bőven túl van árazva.

 • muszurkefal

  aktív tag

  Hello!
  Nem szeretnék 6000 hsz-t elolvasni, valaki összefoglalná 2 mondatban, hogy miért zuhantunk ekkorát, és van-e tipp, hogy meddig megyünk még lefelé? :C

 • Reggie0

  nagyúr

  Mert szokasa, 2015 ota december korul zuhan nagyot. Persze nem pont ugyan akkor, mert ugy kiszamithato lenne, azzal meg nehezebb penzt keresni.

  Szerintem meg fog esni, mivel egyre tobb a laikus lakotelepi fotelbefekteto, igy a panicsell hossza is elnyulik.

 • muszurkefal

  aktív tag

  Reggie0: :R

  Én pont ezerre lőttem be a nagy bevásárlást. Az már annyira "olcsó" lenne, hogy a hülyének is megéri :K
  Persze viszonyítás kérdése.

  [ Szerkesztve ]

 • LámaZ

  addikt

  Kellett engem kizáratni a Crypto Trade topikból, mi?
  A bosszú nem maradt el.

  Legyen minden jó!

 • GuMipOkE

  aktív tag

  Szeretnék alázatosan bocsánatot kérni a fórumtársak nevében is, az elszenvedett sérelmekért! Reméljük, hogy sikerül jóindulatodat elnyernünk, és megmented a kriptovilágot! :B :D

  Riszpekt

 • htc07

  addikt

  mert ugyanazt csinálta, amit most itt.

  de nincs vele egyedül, ahogy esik a btc, egyből jönnek a megmondók, hogy "kipukkantalufi", aztán amikor duplázódik az árfolyam pár hét alatt, akkor mindig eltűnnek ezek az emberek (vagy előrevetítik, hogy "úgyiskipukkanaluffi", aztán amikor ismét zuhan az árfolyam, elégedetten dőlnek hátra a kanapén, hogy ők megmondták.)

  rajtam meg hiába állsz bosszút, mert egyfelől nem én zártalak ki, másfelől bőven pluszban vagyok még így is ;]

  [ Szerkesztve ]

 • Menthirist

  veterán

  Csak puszta kérdés, mi kellene hogy történjen ahhoz, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy kipukkant? Van valami konkrét érték aminél elhinnétek/elfogadnátok, vagy ez egy olyan hit, hogy sosem mondotok le róla, mint hogy ismét leszáll közénk Jézus és megvált minket? Komolyan kérdezem, mi lenne az a körülmény, aminél megváltoztatnátok az álláspontotokat? Gondolkodtatok már róla?

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • margithid

  veterán

  Mi az hogy kippukant?
  Tudod mi pukkant ki? 2008ban a Lehmann Brothers. De az rendesen.
  De ha hitről beszélünk, látom te is hiszel valamiben, abban, hogy ez egy nagy nulla, értéktelen valami.
  Ránéztél amúgy a chartjára valaha? Hogy mekkora mozgások voltak benne, 2-3 évig szinte stagnálás stb.
  Én nem tudom mi lesz a BTC sorsa, tippjeim vannak, de ki tudja, hogy bejönnek-e.
  A BTCnek a lényege nem fog "kipukkadni", márpedig a vízió, a decentralizáció.
  Ha nem is a mi életünkben, de meg fog valósulni.

 • Menthirist

  veterán

  Nem válaszoltál a kérdésemre.

  "A BTCnek a lényege nem fog "kipukkadni""
  De elértéktelenedhet, ha a víziójának egy részét átveszi más pénzügyi termék, vagy ha a nagy ingadozást megunják az elfogadók és kevesebb helyen lehet felhasználni. Elértéktelenedhet ha csökken a használata, stb. Amikor az emberek már nem adnak egy btc-ért 3-4-5-10-20 ezer dollárt. Mert másért adnak. Szóval azért nem engedednéd el soha az életben, mert egyszer már ért sokat?

  Szóval a válaszod az hogy soha, semmi sem változtathatja meg a véleményed, akármi is történjen?

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • margithid

  veterán

  Te se az enyémre :)
  Az én értelmezésemben egy ilyen extrém mozgással bíró dolog mint a BTC nem pukkant ki, mert esett 85%-ot.
  Maga a BTC akkor fog kipukkadni amikor az utolsó bányász is lekapcsolja a gépet.
  De térjünk majd vissza a dologra 3-4-5 év múlva.
  Hosszú távon amúgy én sem látok nagy jövőt BTC-ben, de a közeljövő még erről fog szólni.

 • Menthirist

  veterán

  De ha azt mondod, hosszútávon nem látsz jövőt a BTC-ben, akkor valamikor el fogja érni azt a szintet, hogy már vége. Ezt nevezhetjük a BTC kipukkanásának. Szóval ez mikor történne? Ha egy fél évig 1000 dollár alá esik? 100 alá? Egy évig? Ötig? Mikor lenne az, amikor azt mondjátok, oké, ez ennyi volt? Legalább a BTC? (ami akárhogy is nézzük jelenleg a legnépszerűbb, legnagyobb és legtöbbet érő, legerősebb kriptovaluta)

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • butch3r

  senior tag

  nem gondolom úgy hogy valaha ki fog pukkanni, 1btc=1btc mindig igaz lesz.
  ha ez kevesebbet fog érni fiatban, hát akkor kevesebbet ér (a mostani túl korai túl magas ár után is még mindig magasabb mint az 1000-es ath, de az 1000es ath meg jóval töbet mint a 0.17 -> 0.01-es stb. és tegyük hozzá hogy az elfogadó helyek száma is jóval több mint régen, és mivel ez egy szoftver , maga a szoftver is feljettebb mint akár csak 2013-ban vagy előtte pláne). nyilván nem fogok neki örülni de ettől még nem fogom úgy gondolni, hogy vége a btc-nek.

  amúgy szerinted most kipukkant? vagy melyik az az árfolyam aminél ki van pukkanva?

  ps. margithid nem lát benne nagy jövőt én igen. a mostani prebeta alfa szintjén ahogy van? nem dehogy. de ahogy fent is írtam ez 1 szoftver, folyamatosan fejlesztik ezér thiszek benne. már csak a "UI" szempontjából is. kismilliószor egyszerűbb ma 1 btc wallet vagy tranzakció mint 2013-ban. és még mindig nem mondanám hogy 100%ig kiforrott, van hova fejleszteni)

  [ Szerkesztve ]

 • margithid

  veterán

  Most mit vársz? Írjak pontos dátumot? :)
  Fogalmam sincs, ez csak az én elgondolásom, lehet hatalmasat tévedek és a jelenlegi kriptopiac megy majd a kukába.
  Lehet 1$ is a BTC, tök mindegy, a vízió a lényeg ami mögötte van, meg, hogy valakinek megéri bányászni.
  Akkor lehetne azt mondani, hogy ennyi volt ha az utolsó is lekapcsolná a gépet.
  Az én értelmezésemben is akkor lenne vége a dolognak.
  De hadd kérdezzek én is.
  Szerinted miért akarnak ETF-eket, tőzsdei bevezetést, miért indítanak csak idén jópár sok millió $-os bányászatot, ha kipukkadt?

 • Menthirist

  veterán

  Nem foglalkoyom a témával behatóan, azt látom hogy most sorra egyre több cég veszteséget jelent, mert a visszaeső kereslet miatt nem fogy a termékük, azt is látom hogy az erős első negyedéves visszaesés óta is a fele alá esett már. Márpedig ha egyre több cég bukik a termékeken, akkor ők el fogják ereszteni ezeket. Kevesebb cég gyárt bányász cuccokat, kevesebb embernek lesz elérhető, maradnak a csereberélők egyre nagyobb számban. És mivel egy szabályozatlan terület, így tényleg érhet bármennyit az a gomb, amiért kérnek valamennyit, most épp 3700 alatt, ami tegnap óta is további esés.

  "ez 1 szoftver, folyamatosan fejlesztik"
  De nem a BTC-t. Ezért van a coinmarketcap szerint is 2072 különféle kripto valuta.

  "ma 1 btc wallet vagy tranzakció mint 2013-ban"
  de a btc-nél a lánc, amit húz magával (korábbi tranzakciók adatai), egyre hosszabb, nem? Elvégre azért van pár olyan valuta, ami már ezt a hosszú láncot szabdalja kicsit jobban. Februárban volt a blockhain hossza 157.8 giga, és még alig használják. Gondolj bele, ha ténylegesen ráállna a fél világ, a banki rendszerek, stb. Pillanatokon belül sok TB-nyi-vé nőne a blockchain, ami ugye nem lesz rövidebb. És mindig ezeket kell végigvalidálni. Egyszerűen egyre költségesebbé válik. De ez a BTC (tudtommal), vannak rá más valuták, amik próbálnak ezek ellen tenni.

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • GuMipOkE

  aktív tag

  Szerintem ez olyan, mint a mostani kifulladó bikapiac a részvény és egyéb piacokon. Mondogatják, hogy jön majd a gazdasági összeomlás, de a résztvevők mindig későbbre gondolják a "rövidtávhoz" képest, hogy bekövetkezik. Évtizedekig tud ez így működni, amíg a nagyok úgy gondolják, hogy működtetni akarják. Ezért nem lehet megmondani, hogy mikor lesz a taccs. Csak a felhők gyűlnek, de egyes piacok mégis csúcsra járnak közben. Egyszer persze bumm, és akkor gabonával meg kávéval fűtűnk, aztán kezdődik a cirkusz elölről.

  A btc helyét csak egy hasonló technológia tudja átvenni, ami valóban többet tud és népszerűvé is tud válni. Persze egy globális atomháború után a kőbalta lesz a legértékesebb instument. :D

  Riszpekt

 • Menthirist

  veterán

  bikapiac?

  Illetve a részvénypiacot azért ne vegyük bele, mert ott országok és vállalatok tíz meg százezermilliárdjairól van szó, a bitcoin most mennyit ér? 64 milliárdot? Ami így is 4x annyi mint a második helyezett. A teljes kriptovaluta piac perpill nem több mint 100 milliárd dollár. Vagy legyek nagylelkű, 150. Több nagyságrendi a különbség.

  margithid: nem dátumot vártam, hanem egy körülbelüli értéket pl dollárban. Vagy valami olyan körülményt, aminél azt mondanád, a btc-ben már nincs sok értelem. Ettől még másban kereshetsz, sőt más valutában, de konkrétan pl a btc-nél mit gondolsz, ez hol lenne? És mint mondtam, pl legutóbb a Gigabyte mondta, hogy csúnyán vesztesége lett a bányászatból (sok a cucc, nem veszik, stb). Nyilván ez a cég hibája is, de a tendencia nem így alakulna, ha 20 ezer dollár lenne a btc. Mert ugye magát a btc-t egyre nehezebb bányászni, ilyen az algoritmus.

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • GuMipOkE

  aktív tag

  Nem tűnt fel, hogy globális válságot vizionálnak már xx éve (szinte menetrendszerint jelennek meg az erről szóló cikkek), miközben az elmúlt pár évben csúcsra futottak a piacok? Most van egy megtorpanás, aztán lehet, hogy borul is. Vagy nem.

  A piac nagyságának szerintem nincs akkora jelentősége. Lehet sikeres egy kisméretű instrument is.

  Riszpekt

 • Menthirist

  veterán

  Azért vizionálnak globális válságot, mert fújódik fel egyre több helyen a gazdaság úgy, hogy nem feltétlen van mögötte megfelelő valóság. Ugye ez volt a dotcom lufinál is, iszonyat magasra szöktek a cégek részvényei, nagyon szárnyalltak, pontosan mert fújódtak. Csak egy ideig lehet fújni, ha nincs mögötte tényleges tartalom, akkor nagyot pukkan. Most is csak az Apple 1,5-2 teljes bitcoin piacnyit vesztített az értékéből. Az amazon szintén. Nyilván ezek utána erősödni fognak, mert mögöttük van kellő mennyiségű felhasználó, kellő mennyiségű tőke, kellő mennyiségű fizikai alap, ökoszisztéma, stb. Olyan termékük van, amire emberek százmilliói évről évre hagyatkoznak. De ha az apple berogyna akár 20-30 dollárra (ami sokszorosa a 2000-res évek elejének), akkor nem lesz megint egy Jobs, aki ezt fellendítse nekik egy új ötlettel. Tehát könnyen lehet hogy már ott is maradna.

  "A piac nagyságának szerintem nincs akkora jelentősége."
  Már hogyne lenne. Egyrészt minél nagyobb, és minél több dologban összefügg másokkal, annál jobban kiegyenlítik egymás kilengéseit.

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • GuMipOkE

  aktív tag

  A piacok viszont hatnak egymásra, ezért amikor nagy borulás van, akkor azt minden megérzi. Függetlenül az ominózus piac méretétől.

  Meg szerintem hosszútávon egy piacban sem lehet gondolkodni. Mert nem lehet azt mondani, hogy az adott eszköz értékesebb lesz 10 év múlva. Még a reálgazdaságban sem lehet ezt elmondani feltétlenül. $120-os olajár mellett ki gondolta volna, hogy idővel $40 alá is benéz majd. Az arany esetében is elég szép vargabetű volt, és még lehetne sorolni.
  Rövid és középtávon meg minden piacban lehet gondolkodni, így a kriptókban is, természetesen magasabb kockázattal.

  Riszpekt

 • GBRDVD

  tag

  Szerintem témába vág, mivel a BTC topikban vagyunk vagy mi.

  Ahogy látom, te csak árfolyamszemüvegen keresztül tudod nézni a technológiát, ez egy rém beszűkült látásmód. De legyen:

  2013. december 5-én 1234 dollár volt a BTC, ez egyrészt akkor 5 éves all time high volt, majd további 3+ évig maradt is az, ugyanis 2017 márciusában érte el újra az árfolyam a 1234 dollárt. Tavaly március nem volt olyan régen, belátható időtáv. Aki akkor vett – tehát pl. tavaly március 4-én –, az az akkori minden idők legdurvább, 8 éven át meg nem döntött ATH-ján vett BTC-t, így nyilván egy elmebeteg őrült volt. Normális ember miért vett volna 1000 dollár felett, amikor 3 évnél több kellett az ATH újbóli eléréséhez? Az utána következő rali mindenki számára ismert, azt most nem részletezem.

  Térjünk inkább vissza a jelenbe. A példában említett emberük ma, másfél évvel később, 3700 dollárnál éppen 300%-os pluszban van.

  Milyen lufi? Hol? ("Vajon meddig fújják még?")

 • butch3r

  senior tag

  melyik cégek ezek, lehet én nem olvastam de amik kimondottan bányász hw gyártánaka azok nem jelentettek csődöt.
  vga nem bányász hw.
  gigabyte cuccait sem bitcoin bányászatra használták.

  de a btc-t is fejlesztik, max te nem tudsz róla. sőt.
  azért van 2072 mert egy része valóban másképp kíván megoldani a btc-ben vagy -vel felmerült problémákat míg 1 jelentős része scam.

  legutolsó frissítés 10.30-án volt [link]
  de vannak más fejlesztések is folyamatban [link]
  lightning network bőven még alfa verzóban van, az is fejlődik.
  bip list

  "Elvégre azért van pár olyan valuta, ami már ezt a hosszú láncot szabdalja kicsit jobban" itt nem értem mire gondolsz.

  nem kell végig validálni. annak kell aki full node-ot futtat, de neki sem kell végig. mint átlag user, neked nem kell elég spv wallet-et használnod. de nem kell tudnod, mi az az spv wallet. az elérhető népszerű walletek nagyja spv, ami meg nem az annál meg felfogják hívni a figyelmedet arra, hogy ez nem spv (azaz light) kliens

  jelenleg 200gb a blockchain.
  [link]
  egy 8tb-s vinyó 56.000ft (ne a magyar, 27%-os áfás, artisjussal terhelt árakat nézd) [link]
  és aki akar full node-ot futtatni az max pár évente vesz egyet. főleg amilyen tempóban nőnek a hdd méretek.

  https://www.mycryptopedia.com/full-node-lightweight-node/

  [ Szerkesztve ]

 • GBRDVD

  tag

  Menthirist: Folytatva a gondolatmenetet, mivel ez eddig még csak az unalmas árfolyamrésze volt a dolognak, de ha az anyagiasságon felül tudunk emelkedni, a többi feltett kérdésedre is választ kapunk:

  A bitcoint használják, százezrek fizetnek vele, pénzeket küldenek vele a világ másik felére, családtagok, rokonok, barátok, üzletfelek. Külföldi munkavállalók dolgoznak, megkapják a fizetést, bitcoinban hazaküldik, ott visszaváltják, stb. (lásd Afrika). Az árfolyam ilyenkor másodlagos. 10 éve létező, működő technológia, ami létezni és működi fog 10 múlva is. Felesleges az erőlködés, nem pukkant ki semmi, és nem is fog. Most sem pukkant semmi, de még csak nem is ereszt. 1000 dollárnál sem fog. 100-nál sem. 10-nél sem. Amíg a rendszerszinten nincs benne alapvető hiba – ami momdjuk lenullázná –, addig nem. Most 10 éves, és eddig nincs, ami hiányossága lehet, arra mind van megoldás. Még a kvantumszámítógépek "ellen is véd".

  Az "email-lufi" vajon mikor pukkan már ki végre szerinted? 10x jobb megoldások vannak, mégis az elavult pop3-at is használják még ma is sokan. És a "html-fufi"? Vagy az "arany-lufi"? A vacak sárga fém lufi, alig van már belőle kitermelhető mennyiség, nehéz a előállítása, szállítása, körülményes a tárolása, a darabolása, fizetni vele meg szinte lehetetlen.

  A Bitcoin "lufi" azért nem pukkan ki, mert nincs, ami kipukkadjon.

  Olvasni, tanulni, művelődni, informálódni. ;) butch3r is jó linkeket hozott.

 • Ferdzsoo

  addikt

  Ha az angol megy ajánlom figyelmedbe ezt a videót.
  Másnak is különben, szerintem elég korrekt a srác-.
  Különben pedig a kolléga mondott itt egy jó gondolatot akkor halt meg amikor az utolsó bányász is lepakcsolta a gépet. Szerinted ez mikor fog bekövetkezni? :)

  [ Szerkesztve ]

  A felnőtt férfit egy dolog különbözteti meg a gyerektől, ... ...a játék ára...

 • Dexar007

  veterán

  Csokornyakkendo? Azt se hiszem el neki amit kerdez. ;]
  Ez sokkal jobb: [link]

  Give me your cum,bull!

 • Menthirist

  veterán

  Annyira tetszik hogy mindenki konkrétan vérig van sértve és támadólag vág vissza az egyszerű kérdésem hallatán. De válaszolni azt nem. Az nem megy.

  butch3r: "egy 8tb-s vinyó 56.000ft"
  Jah, csak hogyha tényleg globálisan nézed és jövőtállóan, ez egy olyan dolog, ami nem fog csökkenni soha. X. évben 8TB, aztán 80, aztán 800, aztán 8000... És 200 giga úgy, hogy a tranzakciók száma nagyságrendekkel kisebb, mint amennyi akár csak akkor lenne, ha egyetlen ország átáll. Most mennyit generálnak a világon bitcoinban? e szerint napi 272 ezret. Az 100 millió körül van évente. 2015-ben jártunk úgy napi 1 (!) milliárd tranzakciónál a világon, a mastercard rendszere napi 3.4 milliárd tranzakciót tud feldolgozni naponta 38 ezer tranzakció per másodperc sebességgel. Mindezt úgy, hogy pl nálunk látod mennyien nem használnak kártyát még mindenre. Világszinten sok helyen ugyanez a helyzet, szóval ez szépen nőni fog még.

  GMO Reports $5.6 Million Q3 Loss on Crypto Mining
  Bitcoin 'miners' are losing money at any price below $8,600: Morgan Stanley

  Az előző tranzakciós számolgatást pedig nyugodtan felfűzhetitek a "A bitcoint használják, százezrek fizetnek vele, pénzeket küldenek vele a világ másik felére, családtagok, rokonok, barátok, üzletfelek."-re való válaszra is.

  "Az árfolyam ilyenkor másodlagos"
  Ezt nem értem. Amíg a sarki fűszeresnél nem tudsz vele fizetni, sőt ha tudnál is, egyik nap x kiló rizst ér egy adott mennyiségű btc, a hónap végén meg már lehet 30%-al kevesebbet, akkor hogy lehet másodlagos az árfolyam, ha emberek fizetéséről beszélünk?

  "1000 dollárnál sem fog. 100-nál sem. 10-nél sem."
  Tehát ha egy BTC a fizetésem havonta, akkor mindegy hogy az 12000, 8000 vagy 10 dollárt ér? Mert amíg nem tér át mindenki btc-re, addig nem lehet figyelmen kívül hagyni az árfolyamot, amit a valódi pénzekre való konverziónál létezik.

  "Vagy az "arany-lufi"?"
  Tehát sikerült egy alig tíz éve létező technológiát összemosni egy évezredek óta működővel :D :D :D Engedd meg hogy gratuláljak :D

  "akkor halt meg amikor az utolsó bányász is lepakcsolta a gépet."
  Jöttök erre újra és újra. Tehát ha tegyük fel világszinten 1000 ember még bányászik, de stagnál vagy egyre kevesebb helyen lehet felhasználni a btc-t, egyre kevesebb helyen fogadnák el, egyre kevesebb dolgot kapnál érte, és a btc ára is lemenne az általatok említett 10 dollárra, miközben a farmolás egyre nehezebb és nehezebb... Szóval nem lenne akkor már vége, nem lenne akkor már kipukkanna, mert 1000 ember még bányászik? Jól értem, ez az álláspontotok? És ha elfogy az egész, mert kimaxolták az algoritmus alapján hardcode-olt 21 millió btc-t, akkor mi lesz? Akkor már nem fogsz tudni btc-t bányászni. Akkor ez alapján meghal? Hisz ti mondjátok, hogy ha majd az utolsó bányász lekapcsolta a gépet. Vagy ezt mindenféle kriptovalutára értitek? Aminek a java része scam, ahogy szintén mondtátok.

  Komolyan kérdeztem hogy hol húznátok meg a határt, hogy "vége", erre jöttök ezzel az "email lufinak meg arany lufinak meg html lufinak mikor lesz vége" sületlenségekkel mint "érv"

  ui:
  "mégis az elavult pop3-at is használják még ma is sokan."
  A legtöbb email szolgáltató több módot is nyújt arra, hogy elérd az email-eidet.

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • Menthirist

  veterán

  Szóval senki többet arra a kérdésre, hogy mikor fogjátok úgy gondolni, hogy "kipukkadt"? Soha? Semmilyen olyan helyzet nem állhat elő, amíg valaki bányászik, hogy ezt kipukkadásnak nevezzétek? Mindegy hogy mennyit ér, mindegy hogy mit tudtok vele kezdeni, amíg valaki bányászik valamilyen kripto valutát, addig a btc nincs kipukkadva? Sőt az is mindegy hogy hányan, elég ha csak nagyon kevesen foglalkoznak már a bányászattal is. És továbbra is, bármennyin is álljon az árfolyam, ha jön bárki aki olyat kérdez mint én, hogy ti mit tartanátok kipukkadásnak, sértődötten vissza kell támadni hogy "ugyan már, 2013 előtt is volt már ilyen alacsonyan". Azt leszámítva hogy azóta kissé megváltozott a világ, a farmolható btc-k száma és nehézsége, stb. Sőt maga a hype is más volt.

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • htc07

  addikt

  Amíg van bányászás, addig van bitcoin, nem értem miért olyan nehéz ezt felfogni.
  Ja hogy ilyen fiat árfolyamnál nem éri meg bányászgépet gyártani? Biztosan sokan szomorúak lesznek, többek közt én is, aki még kétmagos amd processzorral bányászott bőven öt éve, amikor még talán 100 dollár körül lehetett az ára. Mert a bitcoin hálózat akkor is stabil, ha három málna pc tartja össze, meg akkor is, ha többmillió erre a célra fejlesztett eszköz (minél nagyobb a hálózaton a számítási kapacitás, annál biztonságosabb).

  És amíg a hálózat biztonságos, 1BTC az mindig 1BTC marad.

 • htc07

  addikt

  Lábjegyzetbe pár cikk a JPMorgan-ről/től:

  2017. szeptember:
  Bitcoin is a fraud that will blow up, says JP Morgan boss
  2018. február: JPMORGAN PROCLAIMS BITCOIN ETFS ARE THE ‘HOLY GRAIL’
  2018 november: JP Morgan: “We Are Big Believers in Ethereum”

  meg valaki linkelje be legyen szíves a weboldalt, ahol gyűjtik, hányszor pukkant ki eddig az a bizonyos lufffi :R

  [ Szerkesztve ]

 • Chal

  addikt

  TLDR;, de a végén válaszolok a kérdésedre is.

  Tehát ha tegyük fel világszinten 1000 ember még bányászik, de stagnál vagy egyre kevesebb helyen lehet felhasználni a btc-t, egyre kevesebb helyen fogadnák el, egyre kevesebb dolgot kapnál érte, és a btc ára is lemenne az általatok említett 10 dollárra, miközben a farmolás egyre nehezebb és nehezebb...

  Az alapokkal kéne tisztában lenni: már miért lenne nehezebb a "farmolása" ? Ha csak 1000 ember bányászik, és 10 USD a btc, akkor az kb. azt jelentené, hogy CPU-val is lehetne csinálni bárki számára, és máris nem 1000-en lesznek (sőt, valójában e miatt soha nem lesznek 1000-en, az a vonat már elment). A bányászat jutalma és nehézsége folyamatosan függ az éppen hálózatban levő gépek számítási kapacitásától. A számítási kapacitás pedig függ az energiától, ami pedig az árfolyamtól. Magyarul: az 1000-ből nem lesz 1db kínai, aki felvonultatja a mostani asic farmját, - még mielőtt ilyesmire gondolnál - mert kb. 5 sec alatt menne csődbe.

  És ha elfogy az egész, mert kimaxolták az algoritmus alapján hardcode-olt 21 millió btc-t, akkor mi lesz? Akkor már nem fogsz tudni btc-t bányászni. Akkor ez alapján meghal?

  Itt megint csak az alapokra tudnék mutogatni: a tranzakciós díjakból fogja fenntartani magát a hálózat, egyszerűen a rewardnak ez a része marad csak meg, ami fel fog értékelődni annyira, hogy ki fogja kompenzálni a block rewardot. Tulajdonképpen az egész erre van tervezve, a block reward csak egy szükséges rossz, az adaptáció miatt muszáj volt beépíteni a rendszerbe, de az vígan elvan nélküle is, már most is hatalmasat kaszálnak a bányászok a tranzakciós jutalékokkal. Ha meg nem, akkor megint csak le fog esni a számítási teljesítmény, és majd raspberryvel fognak hitelesíteni tranzakciókat. Itt azt kéne átlátni, hogy az egész hálózat alapeleme az önszabályzás. Elképzelhetetlen lenne már most is a működése e nélkül, illetve ezért tudott működni akkor is amikor Satoshiék haveri körben 2-3db cpu-val kezdték, és tök ugyanaz a megoldás (illetve elv) exohash nagyságrendekben is működik mai napon.

  Komolyan kérdeztem hogy hol húznátok meg a határt, hogy "vége"

  Pedig baromi egyszerű: a Bitcoinnak akkor lesz vége, amikor az elvben, az algoritmusban, vagy a technológia egyéb elemeiben kritikus hibát talál valaki. Addig viszont elképzelhetetlen a dolog, kivéve persze a végletes és egyértelmű példákat (napkitörés kinyírja a földön az összes elektromos berendezést, kihal az emberiség, stb..).

  [ Szerkesztve ]

 • GBRDVD

  tag

  Vérig sértve... Jól is néznénk ki. :D Ha jól emlékszem, valaki más nyitott itt Jézus Krisztusos cinizmussal vegyített hisztivel.

  Tulajdonképpen mit akarsz egyáltalán ezzel a nagy lufizással? Miért is kellene bárkinek itt színt vallania? Azt várod el, hogy tagadjunk meg egy működő, létező protokollt? Tán technofób vagy? Tényleg nem értem. Én a magam részéről nem fogom megtagadni a TCP/IP-t.

  Ez a Visás összehasonlítgatás pedig már évekkel ezelőtt is unalmas volt. Tudod mit csinálsz? Számon kéred az interneten 1998-ban a szélessávot meg a videostreaminget.

  Az a baj, hogy minden egyes hozzászólásod egyre nagyobb mértékű információhiányról tanúskodik, bár van rá gyógyír: olvasás, tanulás. ;)

 • Menthirist

  veterán

  Milyen nagy lufizással? Kíváncsi voltam, meg akartam érteni, hogy mi áll amögött, hogy tökmindegy hol áll az árfolyam, itt mégis mindenki meg van győződve arról, hogy ez így van szépen, így van jól, és a bitcoin a jövő (nem a blockchain, a bitcoin). Hogy jön ide a technofóbság vagy a tcp/ip megtagadás? A Jézusos "hiszti" pedig szerintem elég érthető volt hogy arra irányult, hogy van-e valami határ nálatok, amikor azt mondjátok hogy "jó, ez ennyi volt", vagy olyan meggyőződés-e ez, mint a mély vallásosoknál hogy biztosak benne hogy úgy van ahogy gondolják, mégha ezer bizonyíték is szól ellene, és egy sem mellette.

  "Számon kéred az interneten 1998-ban a szélessávot meg a videostreaminget."
  Nem, hanem egy adott rendszer ma ismert problémáit előrevetítem. Mert ha a btc tényleg át akarja venni a jövő fizetési rendszerét, akkor képesnek kell lennie arra a szintre skálázódni. Ha pedig erre már elméletben sem képes valami limit miatt, akkor az elképzelésben már gondok lesznek. Más kriptovaluta lehet hogy tesz majd ellene, más koncepciót követ majd dolgokban, de a btc-ről van szó jelenleg. A bitcoinról, nem az ethereumról vagy a másik 2070-ről, és nem a blockchain részéről a koncepciónak.

  "egyre nagyobb mértékű információhiányról tanúskodik"
  Mint a 16669-ben is írtam, NEM foglalkoztam a témával behatóan. Nem is áll különösebben szándékomban. A mögöttes pszichológiára lettem volna kíváncsi, mert nekem eléggé úgy tűnt, hogy semmi sem ingathatja meg a hitét itt sokaknak. Az pedig nem jó, mindig fenn kell tartani a lehetőségét annak, hogy megváltozzon valamiről az ember véleménye új infók vagy a helyzet változása során, különben tényleg vak vallássá züllik az adott dolog. A legutóbbi információm szerint a bitcoin limites darabszámban, és az új btc-k kifarmolásának komplexitása nő. Ezek szerint csak azért, mert sokan próbálják farmolni, azért visz már el egy Írországnyi áramot már most is a kripto bányászat? A 21 milliós limit változott már azóta?

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • htc07

  addikt

  Mert ha a btc tényleg át akarja venni a jövő fizetési rendszerét, akkor képesnek kell lennie arra a szintre skálázódni.

  Lightning Network

  A legutóbbi információm szerint a bitcoin limites darabszámban, és az új btc-k kifarmolásának komplexitása nő. Ezek szerint csak azért, mert sokan próbálják farmolni, azért visz már el egy Írországnyi áramot már most is a kripto bányászat?
  Pontosan, a hálózaton ~2 hetente változik a nehézség, annak függvényében, hogy az aktuális ~két heti blokkot
  mennyi idő alatt bányászták ki.
  Csak azért ilyen nagy a jelenlegi "nehézség" (difficulty), mert ahogy egyre nagyobb számítási kapacitás lett a hálózaton, egyre nőtt a nehézség annak érdekében, hogy az egy blokk létrehozásához szükséges idő 10 perc legyen.
  Tehát ja, ha a 3 málnapc lenne az egész hálózat, akkor a difficulty sem lenne 6653303141405 egységnyi jelenleg, csak teszem azt 16. Az egész hálózatot el lehetne látni 50 wattal.
  Akkor miért bányásszák ennyien? Nyilván, mert a block rewardot megéri nekik fiatra váltani.

  A 21 milliós limit változott már azóta?

  Kiszámoltad, mikor fogják kibányászni a 21 milliomodik BTC-t?

  ----

  Részemről ennyi, gyere vissza ha újra kipukkant a lufi :N

  [ Szerkesztve ]

 • GBRDVD

  tag

  Azért nem az információhiány okozta tudásszomj volt itt a belépőd lényege, hanem a cinizmus. :) De nincs ezzel baj, itt nem kell senkinek meggyőznie senkit az igazáról. Meg a lelkivilágunkat is kár elemezni, mert ez nem vallási fanatizmus, vagy szekta, hanem van egy szimpla technológia, amit sokan jónak tartanak, előremutatónak. Amúgy valamilyen szinten fanatikok vagyunk biztos, lehet, hogy én is az vagyok, mi baj van ezzel, 15-16 évesen internetfüggő voltam, úgy lógtam az IRC-n, mint egy szektás.

  A kriptovaluták jövőbemutató eszközök, közöttük pedig a bitcoin egyfajta sztenderd. Ez így alakult, ez egy ilyen "szokásjog". Hogy így lesz-e 5 év múlva, azt nem tudjuk, de hogy megszűnni, lenullázódni, kipukkadni nem fog, az esélyes. Lehet, hogy a Dash megelőzi, vagy az Ethereum Classic, mert ráflesselnek a népek, és elkezdik azokat használni. (Nem valószínű.)

  "Mert ha a btc tényleg át akarja venni a jövő fizetési rendszerét"

  Nem akar átvenni semmit. Jelenleg csak úgy van és kész. Majd az emberek eldöntik, mi lesz vele, átveszik, ha akarják, de ha nagyon szarul fog teljesíteni világpénzként, akkor majd leváltják. Itt nincsenek kőbe vésett szabályok, ez egy organikusan változó ökoszisztéma. Voltak stressztesztek, tavaly spammelték a blokkláncot, egekbe emelkedtek a tranzakciós költségek, aztán visszaállt minden. Ez hívta életre a Lightning fejlesztéseket. Szóval van a tarsolyban muníció.

  "mindig fenn kell tartani a lehetőségét annak, hogy megváltozzon valamiről az ember véleménye új infók vagy a helyzet változása során, különben tényleg vak vallássá züllik az adott dolog"

  Maximálisan egyetértek! És akkor most pont ugyanezt üzenem neked is!

  "Ezek szerint csak azért, mert sokan próbálják farmolni, azért visz már el egy Írországnyi áramot már most is a kripto bányászat? A 21 milliós limit változott már azóta?"

  Nagyjából. De mivel az emberek nem hülyék, vakon nem öntenek bele pénz abba, ami nem profitábilis. Ezért szűnt meg pár hete 600ezer bányászgép Kínában. Ez kőkemény kapitalizmus, önszabályozó piac. A 21 millió meg nem változott, pont az a lényege, hogy 10 éve így találta ki, aki elindította. Majd ha megváltoztatja a jövőben ezt egy 50+1%-os konszenzus, akkor elkezdjük vakarni a fejünket, de miért is nyírná ki az egész rendszert szándékosan az, akinél van a kapacitás fele. Értelmetlen.

  [ Szerkesztve ]

 • htc07

  addikt

  mindig meglepődök, hogy milyen idióta emberek dolgoznak ilyen szoftvereken :(((
  biztos itt is az volt a koncepció, hogy "á úgyis opensource, mások biztos észrevették volna, ha rosszindulatú kód van benne"

 • Dexar007

  veterán

  Es most emiatt marad el iden a Hold küldetes.. :(((

  Give me your cum,bull!

 • Chal

  addikt

  Mint a 16669-ben is írtam, NEM foglalkoztam a témával behatóan. Nem is áll különösebben szándékomban.

  Ezzel nincs is semmi baj, de akkor lehet, hogy nem érdemes technikai magyarázatokkal megtámogatott elméleteket leírni, nemde? Pl. hogy mindig nő a nehézség, akkor is ha csak pár ember bányászik, mi történik ha nem lesz reward, stb...

  A mögöttes pszichológiára lettem volna kíváncsi, mert nekem eléggé úgy tűnt, hogy semmi sem ingathatja meg a hitét itt sokaknak.

  A felvetéseidre adott reakciók nem a hitből fakadnak, hanem abból, hogy láthatóan tényleg csak nagyon felületesen foglalkoztál a technológiával. Ha ennyi ismerettel bármilyen szakmai topicban megpróbálsz érvelni (legyen az autószerelés vagy IT, vagy bármi), ugyanígy le fognak hurrogni, hidd el. Ennek semmi köze a hithez. Olvass csak vissza pár oldalt, tisztán látszik, hogy megfelelő tájékozottságot és tudást tükröző postokra senki nem reagál degradáló vagy fölényeskedő hangnemben, akkor sem, ha a bitcoint vagy a technológiát ekézi az írója.

  [ Szerkesztve ]

 • Reggie0

  nagyúr

  "Mert a bitcoin hálózat akkor is stabil, ha három málna pc tartja össze, meg akkor is, ha többmillió erre a célra fejlesztett eszköz (minél nagyobb a hálózaton a számítási kapacitás, annál biztonságosabb)."

  Persze. Sot az ajto is stabil akar hevederrel, akar ragogumival van bezarva.

  (#16690) htc07: Nem lehet 50W-al ellatni, mert akkor en 100W-al tonkreteszem neked.

  [ Szerkesztve ]

 • htc07

  addikt

  A mostanit is tönkre tudod tenni ha nagyobb kapacitást teszel a hálózatba mint a jelenlegi összes, hajrá.

 • Reggie0

  nagyúr

  Latom kezded kapizsgalni. Pont az lenne a banyaszas ertelme, hogy ne legyen nagyobb kapacitas. Tehat az egeszbol kovetkezik, hogy minel tobb szamitasi kapacitas megy el ra, annal biztonsagosabb lesz. Ebbol meg egyenesen kovetkezik a fogyasztas.

  [ Szerkesztve ]

 • htc07

  addikt

  nem értem miről beszélsz, a "minél nagyobb a hálózaton a számítási kapacitás, annál biztonságosabb" mondatom nem volt elég értelmezhető?

  az elméleti lehetőséged ott van "feltörni" a három málnás hálózatot is, meg a jelenlegit is.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák