Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz Z.m.Z #112164 üzenetére

    Nincs az Aula mögött support, nem tartják a vevőkkel a kapcsolatot. Ahogy néztem elsősorban a csóró ázsiai piacot célozzák meg az utánérzéseikkel, a termékben meg olcsó chipek vannak. Én nem vennék ilyesmit az biztos.

    (#112166) philoxenia : fel se fog menni a Win7 driver, ez nem grafikus driver. Ott még egész tűrhetően tartják a kompatibilitást visszafelé, bár a directx10-es Radeonokkal nagyon gáz volt, amit műveltek.

    Az általad linkelt oldal kamu (drivereasy), most húztam fel magam nagyon a google keresésnél, az első 1-2 oldalon alig volt releváns találat... Már ezt is lehet domain alapon filterezni.

    A probléma abban gyökeredzik, hogy a Creators Update-ben a Microsoft bevezette a natív USB Audio 2.0 támogatást. Ezen kívül dobták az ASIO-t, vagy legalábbis eltörték. A generikus driverrel a helyesen implementált DAC-ok mennek. Viszont a korábbi, ASIO driverek használatára nincs mód.
    Márpedig az ilyen fake3D fake7.1 stereo headsetek igénylik a közvetlen hozzáférésű drivert az effektezés miatt.
    Konkrét komment a C-media chip CU-hoz való driveréből: C-Media USB Audio Class 1.0/2.0 UAA Driver Without C-Media DSP Effect
    Teljesen másként néz ki a szerkezete is a 2016.11-es drivernek, mint a 2015-nek.

    Most nézem, hogy ez a DSP mentes generic driver se kifejezetten a W10 miatt létezik, korábban is volt már, de a CU miatt DSP-s elvileg nem is fog menni többé.

    Gyakorlatilag a Creators Update-el másodjára nyírta ki a Microsoft a történelem során a 3D effektezést. Ugyebár a Vistában az EAX lett kicsinálva...

    Ezért írtam, hogyha össze is lehet kombinálni a frissebb C-media driverrel az Aula telepítőt, akkor is csak stereo lesz, nyista effekt.

    Források: [link] [link] [link] [link]

    Ez nem tudom segít-e, de szerintem nem.

    Röviden tömören, szopó van. Ahhoz a termékhez nem hiszem, hogy lesz frissítés. Egyedüli megoldás a korábbi rendszerre való visszaállás lenne, de erre mondtam, hogy egy 11k-s utánérzés fejhallgató nekem nem érne ennyit. A zeneproducerek kicsit idegesebbek, az biztos.

    Azt meg értem, hogy gamingnél térhallás van, hiszen az a dolga. Zenére gondolom vacak, mert ezért az árért más nem lehet. Tehát a sztereo módért nem éri meg megtartani. Amúgy meg nincs tapasztalatom a virtuális 7.1-el meg a térhallással játékokban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák