Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz seredy #34014 üzenetére

    Én nagy barátja vagyok a mobil fotózásnak is, de szerintem ha fényképezni akarsz megtanulni, jobban jársz egy rendes cserélhető objektíves fényképezőgéppel (praktikusan már inkább egy élő (!) MILC rendszerrel és nem DSLR-el).

    Kérdés hajlandó vagy-e használt felszerelésben gondolkozni vagy mindenképpen az újhoz ragaszkodsz.

    Szerintem egy iPhone árán össze lehet rakni újonnan is egy tök jó kezdőfelszerelést, amiben van bőven potenciál a későbbi fejlesztésekhez és a tanuláshoz is.

    Sony A6100 + PZ 16-50mm OSS (330k)
    Sigma 30mm f/1.4 (130k)

    Én erősen javaslok egy fényerős, mindenes fixet is az alap zoom objektív mellé. A telefonnal fotózás miatt ismerős lesz, hogy ezzel kötve vagy egy fix látószöghöz, de cserébe kevés fénynél meghálálja a fényerőt és a mélységélességgel is tudsz játszani a témák elég széles skáláján. Nem kötelező a fenti Sigmában gondolkodni, csak példaként dobtam be.

    De az A6100-nál jobb tipp, hogy használtan "fillérekért" mennek a Sony A6000 + PZ 16-50mm OSS kitek (100-120k), itt főleg a 4K videóról kell lemondani az A6100-hoz képest (meg egy kicsit régebbi az AF rendszer, de kezdőként ne érdekeljen túlságosan, jó az is). Szerintem kevés ennél jobb kezdőszett létezik ár/érték arányban és nem buksz sokat, ha a vázat később cserélnéd, mert kinőtted. Ha ügyes vagy, lősz mellé használtan egy fényerős fixet 30 és 50mm közötti tartományban és megvan 200 ezer körül a buli és egy akkora cipőt kapsz, amibe még bőven idő míg belenősz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák