Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsillio
addikt
Sziasztok.
Hol ronthatom el a dolgot hogy nem sikerül igazán éles képeket készitenem?
(Sony A200)
[link][ Szerkesztve ]
-
psycroptic
őstag
válasz korcsillio #24452 üzenetére
Hosszú záridö? Maunális fókusz? Nem megfelelö fókusztávolság?
PSNID: Tomy83PS
-
Lassú Víz
addikt
válasz korcsillio #24452 üzenetére
Ilyen típusú kérdéshez olyan képet tegyél be, ami kamerából kijövő jpg és benne van az exif. Különben maradnak az általánosságok és nem lehet jó tanácsot adni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz korcsillio #24455 üzenetére
Itt egyértelműen tág a rekesz és emiatt éles csak egy része a képnek.
A kutyásnál gyanús a bemozdulás. Persze tegyél fel egy teljesen simán mentett .jpg-t akkor jobban meg lehet mondani. -
korcsillio
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz korcsillio #24457 üzenetére
Alakul, de agyon van tömörítve. Nem tudom, hogy a tárhely miatt vagy te választottál ilyen kimenetet. Kellene egy olyan ami kb. 3-5 MB-os kép. (LR exportnál a jpg minőség legyen 80-95 között.) Ha a tárhely tette ezt, akkor inkább töltsd máshová fel. Felteheted a nyerset is, csak azt késő este tudom megnyitni otthonról.
-
korcsillio
addikt
Talán itt:
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Budapesten hol tudnék a következő méretekben képeket nyomtattatni? Sajnos a plázás fotólaborokban nem vállaltak ilyen méreteket, nem tudom hova fordulhatok.
30x40, 13x18, 50x50, 21x30, 90x40
Nem értem miért nem lehet levágni a papírt?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz korcsillio #24457 üzenetére
Itt is csak 5,6 a rekesz, Lehetne legalább 6,7 szvsz. de akár 8 is. Kutyánál nem igazán szerencsés a portré móddal fotózni, más mint egy ember. Csinálj képet 6,7 -el és 8-al is. Nem lesz olyan szép az elmosás a háttérben, de szőrszálak élesebbek lesznek. Esetleg manuális fókusz is segíthet, bár szemüvegben nehezebb, de használd a dioptria korrekciót.
Amúgy lehet a kidolgozáson is javítani kissé:
Színes és FF[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz #15490560 #24461 üzenetére
Nagy méretű nyomatokhoz egy lehetőség: http://mekkoraprint.hu/
-
korcsillio
addikt
válasz philoxenia #24463 üzenetére
Szemüveg nélkül fotózok(egyik szemem jó).Ott a baj akkr hogy portéval próbálkoztam...Szerkesztésben sem vagyok nagy ász.Köszönöm a segítséget!
Amit te szerkesztettél,jóval jobb! -
törölt tag
válasz philoxenia #24462 üzenetére
Köszi, de sajnos itt sem tudják vállalni ezeket a méreteket. Nem értem miért. Pixelekről meg papírméretekről írnak és hogy ilyet nem lehet csinálni pontosan. Csak nem értem miért árulnak ilyen méretű képkereteket akkor.
-
törölt tag
válasz philoxenia #24467 üzenetére
Nem, sima poszter vagy fotópapír kéne. A pontos méret a lényeg. Maguk a képek iPhone 7 Plus-al készültek horizontálisan.
-
psycroptic
őstag
Az mitöl lehet, hogy egy feldolgozott képet a Windows képi megjelenítö, ablakban helyes WB-el jelenít meg, de teljesképernyös módban elmászik a kékszín irányába. Szar a feldolgozás során beállított WB? Vagy a windowson belül kellenne valamit beállítani?
PSNID: Tomy83PS
-
mikrofon
veterán
Ti milyen szoftvert használtok arra, hogy különböző FE korrekcióval készített expozíció sorozatot összefűzzetek egy képpé?
-
*Ropi*
félisten
válasz psycroptic #24470 üzenetére
Mert a Windows "Birodalmi Jépegetője" (bedrótozott képnézegetője) nem tud színprofilt értelmezni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
rajmi97
csendes tag
Milyen külső vakukat ajánlanátok? Lehetőleg mindenképp rádiós távvezérlésű is legyen!
Illetve mit jelent ha már itt tartunk a TTL, HSS? -
rajmi97
csendes tag
válasz philoxenia #24475 üzenetére
Ezeket már olvastam, köszi
Itt inkább a kérdés első felén lenne a hangsúly -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz rajmi97 #24474 üzenetére
Vaku topik, inkább itt a helye, de egy-két kérdést fontos lenne tisztázni:
- milyen vázra?
- milyen témát akarsz vele világítani?
- kell-e TTL, HSS?
TTL esetében amúgy vaku elővillanás alapján végez a gép fénymérést, és maga határozza meg az expozíciót. HSS-re nappal, erős fények mellett történő fotózás során lehet szükséged, ha a hátteret nem tudod a szinkronidő (jellemzően 1/200s) vagy az alatti zársebességgel megfelelően exponálni. Nem biztos, hogy kerülsz ilyen szituációba, de jó, ha van. -
jamez
senior tag
Sziasztok!
Van egy D80as vázam hozzá a szettobival 18-135 körül van, egy 50-es fix nikon amit nem hsználok és egy nikon 70-300-as. Egy nikon sb80-as vaku. ezt egy hátitáskában hordozom de nekem ez már nem kell.
a. Keresek egy bridge gépet ami kisebb és jó minőséget ad. mit javasoltok
b. vagy inkább cseréljek vázat?köszi
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
-
-
Muerte68
addikt
Nikonban a 7000-es széria alá nem érdemes menni
Sony A 6000-duplakit vagy utazó zoom-al belefér-Fuji XE2s+18-55/2,8-kit is belefér(a fényerős jobbik kit)
Fuji XT10-szintén az kisebb hajtogatós kijelzős.
Ezek Apsc-k ugyanakkora szenzorral.Nikon D7100-7200-váz is belefér-240-270-újonnan minden
A 7000-es szériában van már AF-korrekció az alá nem érdemes menni.Esetleg valamelyik csúcskompakt de azokban is kisebb a szenzor-amiben ekkora van az 400000ft felett van 300000-ért max 1"-es szenzorú van ami kb fele az apsc-nek.
rajmi97 ezt az önkínálgató eladást tiltja a szabályzat és etikátlan is ha van ilyened privátba ajánlgassad-meg az aprón.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Tin_Shield
őstag
Ha maradnál a Nikon vonalon:
Nekem is volt D80, azt az ISO100/200-at amit a CCD tudott vissza is sírom néha.
De sajnos magasabb érzékenységen durván zajosodik, bármelyik mai szenzor állva hagyja. Ha szereted a géped fogását, kezelhetőségét és a keresőjét akkor a D7x00 vonalon nézelődj, bár képminőségben a kisebb gépek is ugyanazt tudják.
Gondolm AF-D az ötvenes, ha megtartanád olyan váz kell amiben van AF motor. A 70-300-at csak akkor érdemes megtartani ha VR-es verzió, a többi kevés a mai nagyfelbontású szenzorokhoz. A 18-135 sem túl acélos darab, én eladnám a géppel és 18-105VR-et vennék helyette (esetleg 18-140VR, bár ez szvsz nem jobb annyival mint amennyivel drágább)[ Szerkesztve ]
-
jamez
senior tag
válasz Tin_Shield #24486 üzenetére
Köszi az ötleteket. a kit obival adom. el a 7500-as nagyon drága nekem. A 7200 elfogadható.
a 70-300 az VR-es az marad.vagy minden megy és 300e körül nézek egy jobb valamit.
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
ccs2929
senior tag
Leica V-lux 1... sógornak ez van, patent képeket csinál, a videója is eléggé ott van.
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Tin_Shield #24486 üzenetére
Na, pont így vagyok én is vele, ha visszanézem a D80-al készült képeimet, bizony sokszor elcsodálkozom, milyen frankó képeket és színeket hozott alacsony érzékenységen. Viszont ISO400 fölé nagyon ritkán engedtem, míg az E-M10II-vel ISO3200-ig simán elmegyek ha kell, hiába kisebb szenzor. Tényleg nagyon sokat fejlődött ahhoz képest a technológia.
A 18-135-ben amúgy nem értek egyet, ez volt a D80-am mellé, és szerintem szépen rajzolt, mai szemmel is. Mondjuk a stabi hiánya kicsit fájó a tele végén. -
Tin_Shield
őstag
válasz Grga_Pitic #24491 üzenetére
Lehet az én 18-135-öm volt gyengébb darab, én jobban szerettem a 18-70-et.
-
Lassú Víz
addikt
Először én is azt hittem, de valószínűleg nem a 2006-os modellre gondolt, hanem a Leica V-Lux (Typ 114)-re.
-
Lassú Víz
addikt
válasz mazsi70 #24497 üzenetére
Paramétereiben igen. A lencse még feliratra is. Ahhoz szét kellene bontani, hogy a feldolgozó elektronikáról is el lehessen mondani ugyanezt, és akkor még mindig ott a képalkotó algoritmusok esetleges eltérése. (A piros pöttyről nem is beszélve )
-
grigo
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy tudomásotok szerint van-e lehetőség arra, hogy utazás idejére, biztosítást kössek a felszerelésemre. Mint egy balesetbiztosítást.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest