Új hozzászólás Aktív témák

  • vzoltan87

    tag

    Sziasztok!
    A hétvégén fotóztam egy szobában, és a képeken feltűnt 2-3 fehér pici pötty, ami minden képen ugyan ott helyezkedik el. Gondoltam, hogy az objektív koszolódhatott el, de tisztítás után is ugyan ott maradtak a pöttyek, ami kicsit zavaró volt egy fekete ruhán, ha kicsit ránagyított az ember.
    Arra gondolok, hogy a CCD porozódhatott be, de addig nem szeretném szétszedni a gépet, amíg nem érkezik valami megerősítés. Nem hinném, hogy az ISO miatt jelentkeztek volna ezek a pöttyek (és ugyan ott). 80-as ISO-val dolgoztam, 1/25, 1/30-as záridővel. Miután hazahoztam a gépet, megtisztogattam újból az objektívet, és kicsit átforgattam, megrázogattam a szerkezetet. Ezután újabb próbafelvételt készítettem, és a legnagyobb pöttyök maradtak a helyükön, de mint ha a kisebbek elvándoroltak volna. Felraktam 3 képet. Egyik az elhelyezkedésük, a másik kettő pedig a hibák kinagyítva.
    Ez egy fix objektíves masina. Fujifilm S9600. Valaki, akinek esetleg van tapasztalata fix objektíves ilyen kategóriájú gép ccd tisztításában, az megoszthatná velem a tudományát. Kisebb, kompakt gépeket már tisztítottam, de ezt egy kicsit féltem.
    Szerintetek mi okozza a hibát?
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák