Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz BenJoe80 #12048 üzenetére
van erre külön topik
de a d3100 az komolyabb cucc tükörreflexe, nem biztos hogy megfelelne neked.
én panasonic párti vagyok kompaktban, bridge-ben is az volt, szerintem nagyon szép képe van."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
BenJoe80
senior tag
válasz copass #12051 üzenetére
Bocsánat! Már írtam is oda.
Tükörreflexesre azért gondoltam, mert amennyire tudom, gyorsabban készít képet (nincsen holtidő), meg főleg a cserélhető objektívek miatt vonz. Bár nem tudom... ha az objektívek túl drágák, akkor nem ér meg annyit a "játék". Az, hogy bonyolult az nagyon nem zavar. Előbb utóbb mindenbe bele lehet tanulni.
Kompaktot nem szeretnék venni. Vagy bridge vagy DSLR-t...
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
copass
veterán
válasz BenJoe80 #12052 üzenetére
akkor tényleg dslr, a bridge-t felejtsd el azonnal.
most már csak márkát kell választani: canon vagy nikon.
a canon előnye hogy aránylag olcsóbbak az objektívei és tudsz hozzá adapter segítségével m42 menetes manuális fókuszú objektíveket venni.
a nikonnak picit drágábbak az objektívei és nem tudsz rárakni m42-es objektíveket csak minőségvesztés árán.
Ha canon akkor az 1100D ajánlanám mint belépszintű gépet , kitben egy 18-55 IS obival, mindenképp IS legyen, vagyis képstabilizátoros mert annak sokkal szebb a képe mint a nem képstabisnak.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz BenJoe80 #12054 üzenetére
edigitalnál 130k
van 114k ért is,de azt ne vedd mert nincs az obiban képstabilizátor, meg a képe is hulladék.
nem olcsó, relatív, de kezdésnek nagyon faja, nekem is ilyen van, igaz én képstabis obi nélkül vettem, de most vettem használtan egy képstabisat hozzá.[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz copass #12053 üzenetére
Közben lenne egy technikai kérdésem: a régi Kodak EasyShare Z1275-nek 12 Megapixeles a felbontása. Egy Canon EOS 350D-nak ezzel szemben 8 Megapixel.
Akkor most ez rosszabb felbontásban készíti a képet, mint a régi Kodak?
Továbbá mit jelent az, hogy "csak váz"??? Objektív nélkül?
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
zolka78
senior tag
válasz BenJoe80 #12056 üzenetére
Szerintem kezdj el először fotó technikával, fotózással foglalkozó könyveket olvasni. Vagy csak akár az interneten információt szerezni, hogy tudd mi-mi csoda, és akkor nem tennél fel ilyen kérdést. Nem csak a megapixel számít egy szenzornál. Egy kis előre tanulás már csak azért sem árt, mert nem fogsz beleugrani valami olyanba, amit később megbánsz, vagy esetleg nem fogsz tudni használni célirányosan. 1-2 hónapig még spórolsz és ismeretet szerzel, és máris határozottabban tudsz neki ugrani a dolognak.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
copass
veterán
más az érzékelő mérete, ne zavarjanak meg a megapixelek.
itt egy jó írás erről.
a dslr-eknek cserélhető az objektíve, tehát vehetsz egy vázat obi nélkül, obival is, később pedig más objekítveket is vehetsz hozzá.
pont ez a jó benne, hogy saját igényeidre szabod az objektívparkodat."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Hol érdemes használt gépeket nézni?
-
BenJoe80
senior tag
válasz zolka78 #12057 üzenetére
Logikus. Tervbe is van véve, hiszen minden így működik. Ennek ellenére hagy ne szégyeljem már magamat egy "ilyen" kérdésért. Kezdő vagyok - ez van. Majd lesz ez így se! Azért kérdezem, mert nem tudom és mert tudni szeretném. Végül is ezért (is) van ez a fórum.
-
BenJoe80
senior tag
válasz copass #12058 üzenetére
Köszi! Hanem... számolgattam, számolgattam és nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz annyi pénz egyenlőre amiből kijön egy DSLR. Szóval marad egy bridge. Kompaktot nem szeretnék.
Nézegettem és mivel a Kodakkal jó tapasztalataim vannak megakadtam ennél. Szerinted mennyire éri meg ez?
Még ezek esetleg:
- Fujifilm FinePix S2980
- Fujifilm FinePix S2950
- Fujifilm FinePix S1600
- Fujifilm FinePix S3300Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
spanyoll
addikt
válasz HollyBoni #12059 üzenetére
Ne haragudj, de evidens. Egyrészt itt a hardverapro, amit gondolom te is ismersz, azon kívül a magyar használt cikkel foglalkozó oldalak közül úgy érzem nem fontos felsorolnom egyet is, csak tudsz róluk. Az egyetlen fontos, hogy próbáld ki vásárlás előtt a terméket.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
kiskornel
addikt
válasz BenJoe80 #12061 üzenetére
Fujit azt most nem ajánlanám. Drágább kategóriákba talán jó, de 50-70k környékén elég sok panasz van rájuk. Valami ott most nem stimmel. 12Mpx (vagy felette) bevállaltak, és csak kompromisszumokkal megy nekik.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
BenJoe80
senior tag
válasz copass #12065 üzenetére
Ühüm... egész idáig olvasgattam, és több helyen írtak elég negatív tapasztalatokat a Fujiról. Csak, hogy színesebb legyen a paletta:
- Nikon Coolpix L810
- Olympus SP-810UZ
- Olympus SP-720UZ
- Canon PowerShot SX100
- Canon EOS 350D
- Panasonic Lumix DMC-FZ48
- Panasonic Lumix DMC-FZ45Bár az utolsó kettő eléggé feszegeti a kereteket. A Canon-okról, meg az Olympusról mi a vélemény? Megbízható? Ár/érték arány szerint összevetve?
-
zolka78
senior tag
válasz BenJoe80 #12060 üzenetére
Félreértés ne essék, nem akartalak én téged ledegradálni. De ha ez jön ki a szavaimból akkor homokot szórók a fejemre , vagy igyuk meg azt a deci pálinkát . Jobb tisztázni, hogy mi-mi csoda, még akkor is ha nem profi ismeretekre teszel szert, a fotózás egy nagyon költséges móka.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
-
j.bravo
addikt
jaja, de abban a 8-ban valószínűleg több képi információ van mint a kompakt 12-jében olyan picik az érzékelők a kompaktokban hogy az objektívjeik egyszerűen nem tudják kirajzolni (azaz az objektívjük felbontása kisebb mint az érzékelőé; de mivel az érzékelő az objektív által rajzolt képet rögzíti...)
Használt dslr, főleg ha ven még gari, megfontolandó alternatíva. Már ha érdekel a fotózás és beleásnád magad. Ha nem érdekel, és szereted ha a gép oldja meg a képet helyetted (félre ne értsd, nem ciki. Nem ismerlek, ezért térek ki erre az eshetőségre is), akkor lehet hogy felesleges - bár teljes automata módban is jobb minőségű kép fog kiesni belőle mint a kompaktból vagy bridge-ből.Whatever.
-
HollyBoni
veterán
Tudnátok mondani valamilyen oldalt, ahol mindent leírnak az objektívekről? Mi mit jelent stb.
-
BenJoe80
senior tag
válasz j.bravo #12073 üzenetére
Eléggé ragadós hobbi ez a fényképezés... előbb-utóbb DSLR lesz a cél, de egyenlőre nem megy anyagilag. Meg nagyon nem is érné meg... még sokat kell tanulnom. Azért köszi a bátorítást meg a hozzászólást!
-
BenJoe80
senior tag
válasz copass #12076 üzenetére
Megnézem az oldalt, bár én alapból fázok használt cuccoktól. Főleg itthon Magyarországon... annyira nem értek a dolgokhoz és ki tudja ki-miért adja el amit elad? Azért körbenézek...
-
copass
veterán
válasz BenJoe80 #12078 üzenetére
kis szerencsével, kitdusz fogni nagyon jó állapotban lévő vázakat is garanciával vagy hanem is garral,de mondjuk egy camerakft-s szervízeléssel, az meg felér egy garanciával!
én is tojok a használt cuccoktól, de van ami annyira jó áron van és jó is, hogy nehéz ellenálni.
van most egy pali, felpakolt iszonyat mennyiségű garos cucc, amikor elkezdtem összeadni megláttam az egyik obi árát és megálltam!
A nagy M az igen Milliót jelent![ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
pusztán elméleti a kérdés(sor), mert csak ötletelgetek: ha fotósiskolába szeretnék jelentkezni, hova érdemes, mennyiért? Érdemes-e? Tudnak-e többet tanítani, mint amennyit könyvekből és autodidakta módon lehet?
Számít-e a papír? Évf társam a Minervába járt ami OKJ-s például, de amilyen képeket rakosgatott, csak alapvető beállítások, ötletek, perspektívák voltak. FlickR-en azért jobbakat lehet látni.
Hogy megy a munkajelentkezés? Mint sajtó területén dolgozó ember, rengeteg fotóst látok, akik milliós vázzal (1D mk4, D3), meg persze 24-70L + 70-200L-al lövöldöznek, gondolom az "céges". Aki itt akar elhelyezkedni, hogy érdemes kezdeni?
-
cOxeR
Ármester
válasz whitezo88 #12080 üzenetére
Ez nagyon érdekes kérdéskör... és elég nehéz rá bármi egzakt dolgot is írni....
Először is, mit akarsz fotózni?
Milyen formában szeretnéd ezt megtenni?
(egyéni vállalkozás, vagy valami szövetség alkalmazottja... )
A papír az nem egyenlő a tudással, de ezt a 2012-ben szerintem senkinek nem kell magyarázni...
Valahova kell a papír, ha nincs meg szóba se állnak veled, ha megvan, akkor kiderítik, hogy tudod-e alkalmazni azt amiről papírod van...
Nem feltétlenül kell, hogy a drága váz az valami cég tulajdona legyen... de sajtó területen többnyire ez az igaz.
Hogy érdemes? Referencia, ismeretség, referencia, ismeretség... és így tovább. -
tbs
addikt
válasz whitezo88 #12080 üzenetére
Ami sajtófotóst ismerek, az biza saját cuccal dolgozik.
Ami nálam működött - amíg hajtottam - az az volt, hogy el-eljárogattam mindenféle rendezvényekre (önkorik, állami, sportverseny stb.), oszt ott gyártottam egy rendezvényhangulatú sorozatot, amivel másnap reggel jelentkeztem a rendezőnél, vagy a várhatóan érdeklődő sajtóorgánum szerkesztőségében (önkormányzati lapok nagyon hálásak szoktak lenni), vagy a tornászgyerekek szüleinél . 10-ből 2-szer visszahívtak, hogy egyikmásik fotót felhasználnák, illetve 1 évnyi ilyesféle melók után páran elkezdtek keresni egyéb munkákra... Viszont nem egy nyugis életforma -> család mellett nem az igazi. Szóval "kiléptem".
Fotósuli helyett inkább a végtelen gyakorlást javaslom, illetve a durvább témákra 1-1 hétvégés workshop-ot. Ha a művészi oldala érdekel, akkor Szellemkép vagy Krea.
De jobban jársz inet/könyv/gyakorlás kombóval.
OKJ-t hajadra kenheted. (Pont!)
-
whitezo88
nagyúr
kösz, ha alkalmam lesz én is majd érdeklődöm, aki nálunk van fotós, ő innen kapta (5D mkII, a fent említett obikkal, igaz már eléggé agyonhasználtak, jópár évesek)
a drága cuccot azért kérdeztem, mert nem olcsó mulatság sajtófotózni (nem sportfotó, de oda kell mondjuk combos gép) másfél millás felszereléssel, igaz, max olcsóbb kocsit vesz ha vesz és kész
Van harmincas fotós, múlt héten is láttam egyik OV sajtótájon a nőcit, nyakában Nikon D3S mellé a szokásos "olcsó" obikészlet. nagyobb volt a gép mint ő maga[ Szerkesztve ]
-
lonika
csendes tag
Fuji téren lenne egy kérdésem! Egy s 1500-am van, és most már kezd elromlani a tárcsája! Ezt házilag meg lehet csinálni? A másik hogy nem állít rendesen élességet! Ha valaki jártas benne vagy ismeri kérem írjon!
Köszönöm!!! -
ledgeri
nagyúr
Van vakus topik?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
whitezo88
nagyúr
épp ezért szemezek vele, mert szeretem az ilyesmit, nekem az egész nap irodában ülős meló nem való annyira. Ha külsős helyszínre kell mennem beszámolni, azt is jobban szeretem, mintha szerkesztőségbe kell írnom...
mondjuk nem rég kezdtem a szakmát, azért nem örültem volna akkor, mikor repkedtek a kockakövek, könnygránátok és úgy kellett volna kimenni (de ez már duplaoff)
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
-
beneboy
tag
Helló!
Szerintetek melyik a jobb választás?
Canon ef-s 18-55mm is 23000Ft használt, még 8 hónap gar
Canon ef-s 18-55mm is ii 25500Ft új bolti 1 év gar -
Santiagain
őstag
Újabb láma kérdés:
A villanj körték infra érzékelője működik nappali fényviszonyok között?
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Escape from Tarkov
- Monitor hiba topik
- Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest