Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Az első próbálkozásom. :B
    Hát, azt kell mondjam, még rengeteg munkám lesz, mire olyan képet össze tudok rakni, amit elképzeltem. :(
    Ez tele van hibával (már nem csak a kép), egy rakás dolgot elfelejtettem, a gyakorlatban sok minden nem úgy ment, ahogy vártam, szívtam és káromkodtam rendesen. :D
    Pl az már egy igen kínos dolog, hogy az AF lock-ot elfelejti a kamera, ha végzett egy sorozat expóval, meg ilyen finomságok voltak. Akkor telefonra leszedtem egy visszaszámlálót, mivel a fényképezőnek esze ágában sincs figyelmeztetni sorozat módban, hogy lőni készül...
    Akkor szinte sose volt szinkronban a telefonon futó progi és a kamera időzítője. :W
    Közben majdnem fel is adtam, mire mindent beállítottam, pont lemerültek az elemek, akkor összepakol, elugrik újabb garnitúráért, akkor elölről kezdeni az egészet. Áhh. Hosszú nap volt ez. :))

    Még ki is maradt egy jelenet a kompozícióból, vmit elbénázhattam a gépen és egyszerűen nem készültek el azok a képek, ahol a házikóban vagyok, vagy hol.

    Vágásnál meg rájöttem, hogy a hajamat szinte lehetetlen körbevágni, ezért is kimaradt egy kép a háttérből.

    Ahogy tököltem, a nap is elszaladt, ez látható is az árnyékokon. :U

    Hát na, elsőre ez jó lecke volt.
    És akkor még a panorámát nem is erőltettem...
    Bár ahogy elnézem arra nem sok szükség lesz, ha nem vagyok közel a géphez. És itt bizony 10-15 méternél azért már bele lehet férni a szélesvásznú képarányba is (ami 1024/379 pontosan).

    Jah és ez csak jpg-ből raktam össze, RAW-hoz nem volt kedvem most. Azzal majd talán máskor foglalkozok. Gondolom RAW-nál vissza tudom hozni még a beégett részeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák