- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz PitLee #70799 üzenetére
Olvastam külföldi fórumokon hasonló gondokról, de ott általában csak a windows nem látta a HDD-t, nálam a BIOS se. Ezt az Asmedia dolgot is írták, de az az érdekes, hogy nekem az a vezérlő nincs feltelepítve, viszont amikor A1 és A2-n volt a két HDD, a windows eltávolítható meghajtóként kezelte őket (ugyanúgy mint egy USB-st). Továbbra sem értem, miért tűntek el csak úgy, holott 2 hónapig működtek azért (leszámítva a pár esetet, amikor eltűntek de vissza is jöttek). Ez az Asmedia vezérlő windowsban van integrálva vagy BIOS-ban? Nem láttam nyomát sem.
-
nagyúr
válasz HellGreg #70801 üzenetére
Üdv !
BIOS-ban mindenképpen kellene látni az Asmedia vezérlő portjaira kötött eszközöket (SSD és HDD), ha csak nincs a vezérlő a BIOS-ban tiltva.
W10 élből felismeri és telepíti az Asmedia vezérlőjét.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HellGreg
őstag
válasz jokeph #70802 üzenetére
Átnyálaztam a BIOS-t, de semmi ilyesmit nem találtam. A rendszer SSD-n kívül az égvilágon semmit nem látott a BIOS. Sajnos az alaplap user manualjától sem lettem okosabb, mert nem részelezi ezeket a dolgokat. A másik, hogy ha le lett volna tiltva, akkor eleve nem látta volna őket, nem?
-
nagyúr
válasz HellGreg #70803 üzenetére
Belekukkantottam a fő BIOS beállításokba, a háttértáraknál csak SATA enabled/disabled van, külön Asmedia-hoz kapcsolódót nem is láttam.
Eszerint vagy minden port használható vagy egyik sem.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Kobe
veterán
sziasztok
van egy Asus ROG z390F gaming alaplapom + NZXT H700i ház, amin van 2+2 USB kivezetés
2 usb 3, 2 usb2-es
Azt veszem észre, hogy az usb elég hektikusna működik a háznál, az usb3 elég lassu (5mb/sec(, illetve az usb2-es portokban nem ismer fel eszközöketAida és eszközkezelő szerint az usb telepítve van a laphoz, de valamiért mégsem működik úgy ahogy kéne
Mit hagyhatok ki? -
kuBu94
újonc
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte b450m-ds3h alaplap. Windows 10 64bit op rendszert telepítettem fel rá. Szóval az lenne a kédésem felétek, hogy a gigabyte oldaláról letöltsem-e hozzá azt a pár drivert? Nem tudom, hogy mennyire muszáj. Valamint a gigabyte oldalon csak 1903 supported driverek vannak, de gondolom az ugyan olyan jó a 1909-es windowsra is, ugye?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
MrDerekas
addikt
válasz kuBu94 #70808 üzenetére
Chipset drivert a gyártótól szoktuk feltenni, meg ha van kérdőjeles eszközöd az eszközkezelőben, akkor azt is onnét érdemes szedni. Windows revízió nem akadály a drivereknek. Csak annyi, hogy 64 bites rendszerhez, a 64 bites drivereket töltsd le
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Cadal
őstag
Hi!
Kicsit megkeveredtem, segítsetek pls.
Nézegetek egy B450-es alaplapot (GigaByte B450 AORUS PRO) és azt írja a specifikációknál, hogy Integrált Alaplapi Grafikus vezérlővel rendelkezik.
Vagyis egy Ryzen 5 3600 procival dedikált VGA nélkül is ad képet???
Vagy csak akkor, ha megfelelő proci (APU) van benne.
Köszi. -
Kobe
veterán
Van benne egy integralt, valami alap chipsetes csoda, ami arra jo hogy a windowst megjelenitse kb, masra nem
Viszont ha B450es lapokat nezel, ne az aorust nezd, hanem pl az MSI Tomahawk Max-ot
Az mar bios frissites nelkul is rogton felismeri az ujabb generacios ryzeneket, es jobb, jobban skalazhato VRM van benne -
nagyúr
Biztos, hogy nincs, nem jól értelmeztétek az írást.
(#70810) Cadal: nem fog adni IGP nélküli CPU-val képet, az alaplapon csak a kivezetések találhatóak.
Azt is írják, hogy CPU függő a használata az alaplapi videó kimeneteknek, azaz olyan CPU kell (APU) amiben van IGP, mint pl. Athlon 200 GE, Ryzen 3 2200G, Ryzen 5 3400G, stb...+1 a Tomahawk MAX-ra, pláne Ryzen 5 3600-hoz. mATX méreten pedig B450M Mortar MAX.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Chaser
legenda
ehhhhhh, ezeréve' nincs az alaplapokon semilyen igp, vagy a cpu-ban van vagy nincs, a kivezetések vannak a lapon, ha olyan cpu kerül bele ami tartalmaz igp-t akkor ki lehessen küldeni a jelet
továbbá az említett gb lap is ismerei a 3xxx-et, sőt elárulom a sokkal olcsóbb gb b450m s2h is ismeri
vrm-ben tényleg jobb a tomahawk, azt eltaláltad, de lottót ne vegyél sztem.._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
imotrepus
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos "távgyógyításban" vagyok! Adott egy ASRock alaplap, Intel Quad proci, 1 pár RAM, VGA, HDD.
A bekapcs. után minden venti pár sec. felpörög, semmi más nem történik.
Aztán ez ismétlődik áramtalanításig.
Állítólag a tápot, a RAM-okat, a VGA-t tesztelték egy hasonló AMD konfigban, abban működtek. MB és processzort nincs lehetőség tesztelni, hibát nem csipog, sz.tem nincs rajta buzzer.
A tulaj nem egy analfabéta, de nem ért hozzá!
Szerintetek egyértelműen alaplap hiba vagy lehet processzor is??!
Feleslegesen nem küldözgetnék teszt CPU-t.köszönöm!
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
Tumak
tag
válasz imotrepus #70816 üzenetére
Szia
Pontos tipus lap proci, hátha van beépített csipogó vagy debug led-ek? Csak a proci és a lap minden más nélkül is újraindulgat? Lehet hiba a túlhúzott hűtő vagy rosszul berakott ram.
Procit megtapogatni melegszik e? Esetleg a post eljut addig,hogy a billentyűzet ledek villannak? Szemrevételezni a lapot nincs e sérült usb foglalat -rosszul kinéző kondenzátor vagy égésnyom . Bios reset ! Működő gép romlott el vagy most rakták össze? -
imotrepus
aktív tag
Szia!
ASROCK 4Core1600Twins-P35
C2Q 9550
Elméletileg működő gép halt meg, az elemet kivették mikor szétszedték a táp - RAM - VGA másik konfigban történő teszteléséhez és csak a teszt után újra összeszerelve tették vissza, az elem mérés alapján jó. Laikus szemmel nem látszik semmi az alaplapon, nem állt derékig a porban.Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
ddt500hu
veterán
Sziasztok!
Adott egy Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap ami 1 hónapja rendszeresen letilt 6 db SATA portot így láthatatlanná téve az azon lévő winchestert.
Engedélyezés után egy ideig rendben működik.
Ha az alaplapi gombelem merül le az produkálhat ilyen hibát?
Előre is köszi! -
nagyúr
válasz ddt500hu #70828 üzenetére
BIOS szinten is eltűnik a HDD ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz ddt500hu #70831 üzenetére
Van a gép húzva ?
És ha igen, a BCLK ugye fix 200-on van ? Illetve a pci-e freki fixálva van 100 MHZ-re ?
Ha BCLK-val húzod, lehet az az oka.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ddt500hu
veterán
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Most is tanultam egyet, de javítsatok ki ha tévedek:
Ha nem úgy rakom be az 1db VGA kártyát ahogy az ASUS kitalálta akkor nincs 16x PCI-E
Hiába van 4db 16x slot, ha nem rakhatom a VGA-t csak az elsőbe ha egyedül van.A 2. slot-ba raktam a kártyát és csak 8x a sávszélesség.
Milyen sebességcsökkenést okozhat ez?
i7-980X @ 4,0GHz; Asus Strix GTX 980 -
MrDerekas
addikt
válasz Czmorek #70835 üzenetére
A harmadikba is teheted, elvileg ott is x16-on megy. x8-on néhány százalék veszteséggel lehet számolni, ami nem számottevő. (Szerintem legalábbis, kivéve, ha valami brutál számolásra használnád)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
válasz MrDerekas #70837 üzenetére
+1.
Sok esetben mérési hibahatáron mozog a difi.
(#70835) Czmorek:
2.0 x16 vs 3.0 x16 GTX 1080 Ti -vel.Ez még érdekesebb:
PCI Express 3.0 (PCIe 3.0) x1 vs x4 vs x8 vs x16. GTX 1080-al.
Matematikalilag itt számodra az x4 a figyelembe veendő, pci-e 3.0 x4=pci-e 2.0 x8.Ugyanazekkel a játékkal nálad nyilván más lesz az FPS, mivel mindkét tesztrendszer CPU-ja erősebb a tiédnél, de mennie kell mindennek így is.
Amúgy a 3. slotba szerintem is x16-on menne, nézz bele a pci-e x16-os slotokba, a 2. és a 4. x16-os slot elekromosan sanszosan x8 sáv bekötéssel bír.
Szép telivér i7-esed van, pontosan ez melyik s1366-os Asus deszka ?
RAMPAGE III Extreme ?[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Nem bírtam ki, hogy ne teszteljem két 3dmark-al is a különbséget.
Már majdnem off lesz, de mégis csak az alaplap két eltérő szorzóval dolgozó pci-e slot-ról lesz szó.
Az-az! Asus Rampage III Extreme, i7-980X @ 4.0GHz
3x4Gb Corsair Dominator 1866MHz DDR3 memória @ 1900MHz-en.A videokártya Asus Strix GTX980, 4Gb, gyári órajeleken.
Az alaplap csak 2.0 pci-e -t tud.
Először a 8x-os sebességen készült tesztek:
Most pedig 16x pci-e:
Lényegében nincs differencia... Egy erősebb VGA-nál már lehet kijönne valami különbség, főleg ha lenne alá egy sokkal újabb proci.
-
nagyúr
válasz Czmorek #70840 üzenetére
Na ugye.
Megnézted a linkelt videókat ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Czmorek
aktív tag
válasz jokeph #70841 üzenetére
Megnéztem, nem volt sok a 3.0 8x és 16x között a különbség, de inkább átvariáltam a házban a dolgokat, hogy az elsőbe kerüljön állandóra a VGA.
Ha vissza kellene szorozni a sávszélességeket akkor tudom, hogy 3.0 4x és 8x az amit az én deszkám tud, s ott már volt eltérés rendesen, de a sávok kihajtásához meg gyenge a konfig szvsz. -
maniacc93
tag
Sziasztok!
Szeretnek Ryzen 5 3600 processzort venni es hozza pedig egy MSI B450M Mortar Max alaplapot. Elvileg BIOS frissitessel mukodik is a dolog, viszont a kerdes az, hogy mivel mind2 uj lenne, felismerne-e a processzort egybol? Ha nem akkor hogy oldom meg a bios frissitest?
Ha nem ersz el itt, irj emailt! - kissricsi0125@gmail.com
-
maniacc93
tag
Rendben, koszonom a valaszt mindkettotoknek!
Ha nem ersz el itt, irj emailt! - kissricsi0125@gmail.com
-
choco01
addikt
Hali.
Van egy Asus X570-P alaplap aminek az alsó PCIe csatolójába téve a VGA-t csak x4 3.0-t ad míg a felső x16-t, ez normális? Mert így eléggé gátolja a chipset hűtőventit a kártya, jobb lenne az alsóba tenni..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL FlareX 16GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Patriot Viper Blackout Edition 2x8GB Kit PC4-28800 3600MHz
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Vörös-Fekete Xeon E5-1650 v4 Félkonfiguráció Eladó!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest