- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
elistvan
őstag
Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, de idegesít. Van egy Asrock Z75 pro3 lapom ami állandóan teljes sebességgel pörög és zavar. A biosban level1 van beállítva venti sebességnek, 4 pines hűtőt használok nem gyárit, és a cpu1 header-re van kötve illetve minden energiagazdálkodást enabled-re tettem. 50 fokos max hőmérsékletet adtam meg. Hiába szedtem le az asrock gyári tuning programját. Egy darabig ha beállítpom megy alacsonyabb értékeken (k b1600 fordulat) utána pár percre rá visszaáll 2500 körüli értékre ami nekem hangos. Utána megint be kell menni az appba (Asroick AXTU( hogy csend legyen. Mit lehet tenni?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
kutga
nagyúr
Rendben, köszi mindenkinek.
Let the Zone take me if I am.
-
Fandango
veterán
Ilyen vagy ehhez hasonló elosztót hol tudnék beszerezni kis hazánkban?
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
-
arcitec
addikt
válasz abdulka1 #70766 üzenetére
És melyek azok lehet tudni? Ugyan már, nekem 10 évig mentek úgy zokszó nélkül, sőt a pár hónapja vett Phanteks házban 2 db 140-es 3 pines venti van és nyilván azok vannak szabályozva. Majd jelzem ha szól, hogy nem szereti , vagy már nem szereti.
imotrepus : Miért is kell? A mai ventikre simán megy a 4 pin és persze fordítva is.
Ezek szerint nem oly régi, [link] bár ma már nem tudom, hogy és hova kellhet ilyen.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
válasz arcitec #70767 üzenetére
Ilyenem van, megörököltem egy házzal együtt + 2 db vörös neoncsövet is.
DC/PWM: egy ideje már a jobb lapok felismerik milyen venti van csatlakoztatva és akként kezelik.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
abdulka1
őstag
válasz arcitec #70767 üzenetére
Természetesen vannak kivételek, legfőképpen a prémium kategóriában, ott adnak is a ventilátorokhoz megfelelő adaptereket. (pl: Alpenföhn, Noctua)
"nekem 10 évig mentek úgy zokszó nélkül,"
Messziről jött ember........
Ha téged nem zavar a nem megfelelő feszültségből eredő morgás/motorzaj, vagy az idő előtti elhasználódás, az a te dolgod. Nade 10 év! Hagyjuk már."a pár hónapja vett Phanteks házban 2 db 140-es 3 pines venti van és nyilván azok vannak szabályozva. Majd jelzem ha szól, hogy nem szereti , vagy már nem szereti. "
És ezek mitől PWM vezérlésűek?
"Ezek szerint nem oly régi, [link] bár ma már nem tudom, hogy és hova kellhet ilyen."
Talán nem futnak már régi alaplapok, amin fix 12V-os ventilátor aljzat is van?(#70768)Czmorek
Ez nem meglepő.
A 775-ős lapok 4 pines CPU_Fan aljzatai is elboldogultak mindkét vezérléssel, az volt külön jelölve a manualban, ha nem tudta a lap, csak a 4 pineseket szabályozni.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz abdulka1 #70771 üzenetére
Itt egy jóféle s775-ös lap:
Ezzel igazából arra akarok utalni, amit már sok fórumon sulykolok, hogy azért van az adott eszköz manualja, hogy ne legyünk vakon.
Kiváltképp fontos a manual mostanság, hogy ennyiféle fajta SSD féleség van, mit melyik slotban és minek a rovására eszik meg.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
abdulka1
őstag
válasz jokeph #70772 üzenetére
Igen.
Már vásárlás előtt érdemes lenne tájékozódni, ha már online elérhetők a manual-ok, de sajnos sokan csak utólag vakaróznak, mikor inkompatibilitás vagy ütközés van.
Nem kell mindenkinek érteni mindenhez, de ezért van a fórum, hogy tanácsot kérjünk, ne a saját kárunkon tanuljunk.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz arcitec #70775 üzenetére
A PWM ventilátorok DC vezérléséről volt szó, erre te jössz a gúnyos stílusoddal, állítasz egy ellenőrizhetetlen és szerintem valószínűtlen dolgot(10 év nem rendeltetésszerű használat hiba nélkül), valamint közlöd, hogy van 2db 140-es DC ventid ami jól működik, és nem panaszkodik, persze azt nem írtad hogy vezérled ezeket.
Feltételezem, nem a kialakításuknak megfelelő módon, különben nem említetted volna. Ellenben ha DC alapon vezérled őket, akkor kurv..a nem meglepő ha jól működnek.Esetleg pontosíthatnál, hogy mit nem írtál?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
arcitec
addikt
válasz abdulka1 #70776 üzenetére
Nem reagálnék , de nem szokásom hazudni és valótlanságokat állítani. TE látatlanba írogatsz más állítására ellenvéleményt , hogy az nem is úgy. TUDOD bizonyítani szokás az ellenkezőt nem marhaságokkal véleményezni.
Én bizonyítom a false írásod mert ezt írod : "Feltételezem, ....' Egyébiránt nem a részletekről
volt szó (az elején), hanem általánosságban. De megnyugtatlak vadi új a technika és a vezérlése is úgy megy ahogy kell. A továbbiakban nem kívánok véleményt cserélni veled.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Akinek van Asus maximus XI hero lapja melyik hangkártya drivert használja hozzá?
Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, Asus Rog Strix 3070 8 Gb, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem mert már a második ilyen lapom ami Proci csere után nem ad képet, előtte hibátlan volt. Asus B150M-C.
Előtte egy i7 6700 volt benne kicseréltem egy G3900-re tehát ugyan olyan 6. genesre de istenért nem ad képet. Sem Integrált VGA-val sem dedikáltal Proci csere előtt minde Ok volt....
Próbáltam több rammal CLR CMOS is volt elemet is kivettem de semmi. ventik pörögnek nem indul újra a lap ha nem teszek bele ramot sípol rendesen a speaker de ahogy ramot rakok bele látszólag ok de kép az nincs...
Tüskék épek táp is teszterrel kimérve minden OK mit tudok még tenni... Az lehet hogy a BIOS-ba bele van "égetve" gyárilag esetleg hogy csak ilyen procival induljon mert irodai gépek voltak...
Korábban is ugyan ilyen lappal volt gondom ott i5 6500 volt benne ahogy kicseréltem semmi más procival nem indult azonos sziriára tehát 6.- genesre csak i5 6500-al ment de most már második... BIOS sem tudom frissíteni mert I7 már nincs meg csak G3900 ill. i5 7600k van de utóbbi meg nyilván 7. genes ott már BIOS baja is lehet, de hogy G-el miért nincs kép...
Ötlet ezen kívül - Köszönöm.
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Chaser
legenda
válasz maxxenergie #70780 üzenetére
igen, lehet akár bios szinten tiltva más cpu, bár az brand gépeknél jellemző
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Starchm
őstag
Régi a bios a lapon.
Van egy bios ami 6700-t támogatta de a g3900-at nem, lehetséges, hogy az van a lapon. -
maxxenergie
senior tag
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Van egy Asus H110M-D alapapom VGA- nélkül, van rajta VGA csati és egy HDMI , elvileg be van kapcsolva az IGP multimonitor de se kép se hang HDMI-n, illetve simán HDMI-ről se megy, létezhet, hogy elromlott a HDMI csati, vagy beállítás gondja lehet?
Xbox One: bandymnc
-
imotrepus
aktív tag
A G3900 proci a 0310 bios
a i7 6700 proci csak 0308 biosRegisztrált 2012-02-12 21:53
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Van egy Asrock B450M PRO4-F épülő számítógépem, továbbiak a hsz-em aljában, volt frissebb bios, így frissítettem. Érdemes lenne valamilyek driver(katt)-t lecserélnem a Windows 10 által telepítettek közül? Vagy ezt az ASRock APP Shop(katt)-ot kellene telepítenem és ő intézné a dolgot?
-
pontyos
senior tag
Hello!
Van egy MSI Z390 Pro lapom amiben 70oC hőfokon sem kapcsol be a venti. Nem találom a biosban hol lehet beállítani, hogy pl 60oC nál kezdjen el pörögni, nem szeretném ha megsülne! Köszi!
-
PitLee
őstag
válasz bandi0000 #70789 üzenetére
Ha jól értem
Nincs VGA kártya.
A G4400-ben lévő Intel® HD Graphics 510-el akarsz multiple displays-t csinálni az alaplapi VGA és HDMI segítségével, de a HDMI nem reagál.Elvileg van egy ilyen "cucc" az IGP-hez
Intel® Graphics - Windows® 10 DCH Drivers
https://downloadcenter.intel.com/download/29465/Intel-Graphics-Windows-10-DCH-Drivers?product=88351Ott az Intel® Graphics Control Panel-ben lehet állígatni.
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005599/graphics-drivers.html -
bandi0000
nagyúr
válasz PitLee #70793 üzenetére
Próbáltam simán csak HDMI vel is de arra se adott képet
Ami mêg érdekes, hogy áttettem a mem modult a másik slotba, és akkor már a vga-n se volt kép, utána visszaraktam az előzőbe, akkor bejött, aztán megint cseréltem, és akkor azzal is
Na mind1 van még rajta gari megpróbálom azt
Xbox One: bandymnc
-
imotrepus
aktív tag
válasz grizlisandor #70790 üzenetére
Itt egyszer olvastam egy olyan szabályról, hogy ami jó azt nem javítjuk!
Tapasztalsz bármi hibát?Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy időnként eltűnik mindkét SATA-HDD a rendszerből (Win 10). Alaplap: ASROCK Fatal1ty B450 Gaming. A rendszer egy M2 SSD-ről fut.
Kb 5x fordult eddig elő, hogy minden előzmény nélkül csak úgy eltűnt egyszerre mindkét HDD (2TB és 1TB). Eleinte a gép áramtalanítása után visszajöttek, de ma úgy eltűnt mind a kettő, hogy nem lehetett visszahozni. Próbáltam ide-oda dugdosni őket, még a tápegységben is átdugtam őket, semmi nem segített. BIOS-ban se láttam őket. Aztán végül sikerült visszahozni, rájöttem hogy eleve nem is SATA1 és 2-be voltak dugva hanem valami A1 és A2-be. Nem tudom, mi a jelentősége ennek, de csak úgy keltek életre, hogy SATA1 és 2-be átdugtam mindkettőt.
Csak hogy értsem, mi a jelentősége annak, hogy mely portban van a HDD? Nem mindegy?
Vagy elromlott esetleg az A1 és A2? Nem hinném hogy a kettő egyszerre romlana el, bár nem értek hozzá. -
PitLee
őstag
válasz HellGreg #70798 üzenetére
Hát az "A" az olyan, mint Blöf-ben a stukeros jelenet
Magyarán az A az ASMedia, két SATA portot ő vezérel a másik 4-et a B450.Bár ez az SSD-s totyik de itt viszonylag gyakran hallani az ASMedia-ról.
https://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/keres.php?stext=ASMedia&suser=&srtouser=&stext_none=
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest