- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz Balathruin #41599 üzenetére
Még semmi instabilitási probléma nem volt, működik minden ahogy kell.
Több hete. Nem is tudom pontosan mikor raktam össze.[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Újra szétszedve, újra összerakva....Lábak helyén, hűtő is helyén, nem túl húzva ..ahol akadt nem húztam tovább...30-as szám eltűnt visszajött az A0
De minden okés úgy tűnik (vinyót is látja)Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
A régi lapom egy AsRock Ext3Gen3, eddig gond nélkul mukodott. Kb. fél éve nem használtam, most raktam bele egy vadonatuj, bontatlan 3770K-t és állandóan A3, A6 error kódot kapok. A biosba sem tudok belépni.
Ez elvileg IDE/SATA gond.
Ezeket megcsináltam:
-bios elemet kivettem
-cmos clear
-kipróbáltam az összes sata portot
-lehuztam minden meghajtót
Van vkinek ötlete? -
Zsivaagoo
őstag
válasz Prosector #41603 üzenetére
Pont erről diskuráltunk az előző oldal végén, amikor az LGA foglalatot szidtam.
Lehet, hogy kicsit féloldalasra sikerült meghúznod a hűtő rögzítést és nem érintkezik normálisan a foglalat minden lába.
Olvasd végig, tanulságos.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
bandi0000
nagyúr
hali
Maximus 7 hero lapom van, DVGA-t kikaptam és nem jelenik meg az audio eszközök között már a monitor mint hangszóró, HDMI-vel ment eddig és persze most is az van csak az alaplapra van kötve, most ez nem is mehet így, vagy csak VGa-ról tudja átvenni a hangot
Xbox One: bandymnc
-
Prosector
addikt
válasz Brekkk #41608 üzenetére
Igen, elotte már gond nelkul ment szinten egy 3770K-val. (meg elotte egy 2500K-val es 2 db. 2600K-val )
miklosss: kiprobaltam azt is, ugyanaz az A3 hibakod.
Fogalmam sincs mi lehet...van még egy vinyóm itthon, kiprobaljam azzal is? Eddig ssd-vel, meg odd-vel probaltam. Nem hiszem, h sok ertelme lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Prosector
addikt
válasz Brekkk #41612 üzenetére
Akkor 53-as kodot ir, ami megfelel a memoria hibakodnak, bar erdekes, h az 53-ra csak memoriara utalo problemat ir az asrock és nalam ugye ki van véve a ram, viszont az erre vonatkozó ("The Memory could not be detected.") hibakod az 55-os.
Alaplapival probalom, mert egy regebbi FSP tap van hozza es azon meg nincs PCI-E tapcsati, a 290- nek meg ugye kéne.
Vegso esetben megprobalom a Corsair tapommal, csak nem szerettem volna szetszedni, de ennyit nyilvan megér, hogy mukodesre birjam, de ahogy igy elsore latom a problemanak semmi koze az alaplapi/dVGA-hoz.
Norbert: sajnos nincs masik procim, most egy 1150-es gépem van.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy 16x-os pcie slotba bele lehet tenni 1x-es pcie hangkártyát? illetve működni is fog?
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
senior tag
válasz Eugene Roe #41617 üzenetére
igen!
Nekem is így van! -
Prosector
addikt
-
Brekkk
senior tag
-
félisten
Sziasztok!
Egy ASRock lapom van, amin a hálókártyát megtestesítő mini IC (kb. 3x3mm) tűz forró akkor is ha nincs net forgalom.
Kb. 5 mp-ig tudom fogni.Ez normális?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
őstag
válasz attilav2 #41589 üzenetére
Van valami RFC, szabványleírás féle lehetőleg magyarul a hálókártyák ledjeinek szabályszerű viselkedéséről?
Az asus a88x-plus alaplapon az integrált lan ledje állandóan világított, igaz forgalom esetén villogott is, de a permanens állandó erős fényű világítás még a gép kikapcsolt állapotában is amikor aztán pláne nincs lan forgalom, gyanús volt és szemet szúrt. A lan tegnap elszállt, mint említettem az előző postban. A lapot leadtam gariztatni. Visszaraktam a régi am3 konfigomat, ennek az m4a88tdv-evo lapnak a ledje nem világít állandóan, csak akkor villog ha forgalom van, szerintem ez a normális. Ami miatt aggódok hogy vissza fogok kapni egy javított lapot amin ugyan működni fog a lan, de sejtésem szerint állandóan világítani fog, ami megintcsak előjele lesz annak hogy újból elszáll a lan. Attól félek hogy az a88x-plusnak van egy lan szériahibája, és bizonyítanom kellene a kereskedőnek hogy a lan led állandó világítása nem normális, nem szabványszerű, és rejtett hibát sejtet, ezért cserélje más márkára a lapot vagy adja vissza a pénzem. Szóval kellene egy specifikáció az ethernet protokoll ledjeinek működéséről amit a kereskedő orra alá tudok dörgölni.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
félisten
válasz Balathruin #41627 üzenetére
Akkor gari?
Vagy vegyek rá valami mini bordát?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
zoli1957
csendes tag
Sziasztok!
Épp egy régi Asus alaplapos (AMD 2000+ procival) szeretnék összerakni, és amikor bekapcsolom, memóriával, VGA karival, semmi mással, csak még +monitor és billentyűzet, csak egy pár másodpercre indul be, már amint elengedem a bekapcsoló gombot szinte mindjárt leáll. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? Próbáltam másik táppal, amely másik gépben működik, de azzal is ugyanaz a helyzet. -
félisten
válasz Kbhont #41632 üzenetére
Oks, köszi!
Emlékszem, hogy annak idején a passzív Voodoo3 3000 kártyámon olyan forró volt a borda, hogy egy másodpercig sem tudtam megfogni. És így ment 3-4 évig - utána eladtam hibátlan állapotban.Más téma:
Korábban írtam, hogy van egy ASRock AM1-es lapom, ami ciripel. Kipróbáltam másik táppal, azzal mégjobban. Mindkét táp jó minőségű (300W Be Quiet, 330W Seasonic), és az AM1-es gép + két winyó 30-40W közötti összes terhelése sem hiszem, hogy sok lenne a tápoknak.
Sajna, nem garis probléma, így elhatároztam, hogy megjavítom.
Kérdésem, hogy mely alkatrészeknél kell keresnem a ciripelés forrását?
Csak tekercsek tudnak ciripelni, vagy kondik is?
A tekercseken van ilyen grafit színű kocka alakú (ferrit?) kupak. Ezt kellene leszednem, és alatta kiönteni a tekercset valami ragaccsal?
Esetleg más topikban kellene kérdezősködnöm?[ Szerkesztve ]
-
zoli1957
csendes tag
Mi lehet az oka, hogy az Asus A7V8X-es alaplapom, mikor megnyomom a bekapcsoló gombot elindul, de amint eleresztem, leáll? Köszi előre is!
-
zoli1957
csendes tag
Utánaolvastam, hogyan lehet megtudni, hogy az alaplap rossz-e és emiatt nem indul el a gépem. Tehát kivettem mindent a gépből, procit is, ramot is, vga-t is, semmi nem volt a lapon, csak a táp, meg az indító gomb, meg a proci hűtő, és így indítottam el. A lap rendesen elindult, forgott a proci venti, és bekapcsolt állapotban maradt. A procira gyanakodom, hogy rossz(AMD Athlon 2000+ Socket A). De vajon betehetem-e csak a procit, és indíthatom-e így, hogy lássam, így is bekapcsolva marad-e? Megköszönném a választ! Üdv: Zoli
-
-
félisten
válasz Balathruin #41636 üzenetére
LOL, ez durva.
Esetleg szakszerűbb és kultúráltabb megoldás létezik?
Vannak bevált módszerek arra, hogy megállapítsam, melyik alkatrész ciripel?Már elkezdtem összedobni a mikrofonomhoz egy maszkot, amivel szűkíteni próbálom azt a kört, ahonnan a hangokra érzékeny. Elvileg a mags hangok irányítottsága miatt működhet, de ha van bevált kultúráltabb módszer, akkor vevő vagyok rá.
-
félisten
Ez a lap: [link]
Ezek a kondik tudnak ciripelni? Esetleg a felül lévő 3+1db kocka formájú (gondolom) tekercsre gyanakodjak?
Mintha valahol a PCI-E csati és a proci között keletkezne a hang, de nem esküszöm meg rá.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
zoli1957
csendes tag
válasz Balathruin #41636 üzenetére
Köszi a választ! Már betettem a procit, meg a ramot, és így is indult))))))))
Utána beletettem egy VGA karit is, és azzal is elindult!!!))))))
Most már csak annyi kell, hogy várjak a monitorra, mert az egy másik géppel üzemel most!Annyit vettem észre, hogy 1.) A proci hűtő alatt volt egy réz lapocska, azt kivettem,
2.) A proci foglalat kapcsai a hűtő részére kopottak, így lehet nem ért a hűtő a procihoz,
3.) Másik VGA karit tettem bele, habár amaz is működik (jelenleg a másik gépben)[ Szerkesztve ]
-
szekto
aktív tag
válasz Balathruin #41641 üzenetére
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de egy nagyon általános témát nem találtam a problémámra, ezért teszek itt egy próbát.
Történet röviden: van az aláírásomban lévő számítógépem, tegnap estig hibátlanul működött. Ma reggel szerettem volna bekapcsolni, biztosítékot levágta a lakásba; minden más műszaki cucc működik azóta is, csak a számítógépem nem. Maga már az alaplap sem kap szerintem áramot, mert az egész gép áram alatt van, és hiába nyomom meg a bekapcsoló gombot, nem reagál semmire.
1. A Gigabyte MA785GT-UD3H típusú alaplapon van valami LED, ami esetleg jelzi, hogy áram alatt van-e a gép vagy sem?
2. Mire tippeltek, mi lehet a gond? Tudom, látatlanba nehéz a dolog, de megeshet, hogy a tápomba halt meg valami, és emiatt vágta le utána egyből a biztosítékot? (Füstölni semmi sem füstölt.)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
Zsivaagoo
őstag
válasz szekto #41642 üzenetére
Táp szállt el, nagy valószínűséggel a primer körben a kondi, de megrottyanhatott más is.
Ha legalább Chieftech iArena tápod volt, akkor csak tápcsere, ha HKC, M-Tech, Codegen illetve egyéb aljadék, akkor repülhetett az alaplap, VGA, HDD is.Új tápot kell venni és próba. Ha mákod van, akkor egy minőségi új táppal -, ami esetleg a következő konfigodat is kiszolgálja - egyből indulni fog a géped.
---------
Daaraa: Ha tele lett volna porcicával a táp, akkor lett volna porrobbanás, füst, láng és dörej is. Kb. 1992-ben egy ilyen porrobbanás tisztította ki az egyik 286-os gépet az egyik bankfiókban. Strapabíró jószág volt, minden ment rendesen tovább, semmit nem kellett cserélni.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
titán
válasz szekto #41642 üzenetére
Aggasztó, hogy a listádon nincs rajta a táp, tehát magad számára sem tartottad fontosnak. Ha egy rossz minőségű táp volt, akkor van esély hogy egy vagy több alkatrész magával rántott a halálba. Ha megúsztad, akkor is fordíts figyelmet a tápra legközelebb. Ha nem úsztad meg, akkor már mondanom sem kell. Magad is rájöttél.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Vennénk egy alaplapot amint nincs Sata 3 támogatás csak Sata 2. Ha teszek bele egy PCI foglalatba való Sata 3 kártyát, akkor erről a Sata 3-ról tud bootolni a rendszer? Telepíthető így oprendszer és működni fog? Köszi a választ!
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Zsivaagoo
őstag
válasz TaylorPro #41646 üzenetére
Kell, hogy működjön, de PCI buszon keresztül lassabb lesz, mintha a SATA3-as HDD-t/SSD-t a SATA2-re dugod.
SATA2 - SATA3 tökéletesen érti egymást oda és vissza.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz quailstorm #41649 üzenetére
Tudja a tök. Tákolt megoldás.
Nekem SATA3-as lapom van 4 éves WD Blue SATA2-es vinyóval. Gond nélkül megy.
Öcsémnél fordítva van, azzal sincs probléma a kezdetek óta.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest