- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
intelMMX
senior tag
válasz cyber86 #42599 üzenetére
Én inkább arra gyanakodnék, hogy a tápban kiment a biztosíték. Talán az alaplappal lehet valami, de púpos kondi nálam ilyent nem csinált (Pedig a foxconnomon nem is egy volt már púpos anno)
De végül is megeshet, hogy pont olyan részegységhez tartozik ez a kondi, ami érzékeny az ilyesmire.Nem árt végül is ha kicseréled, viszont én a tápot is megnézném azért.
-
cyber86
őstag
válasz intelMMX #42602 üzenetére
Másik táppal is lett nézve de lehet még 1 3. kellene ami jobb mert az a 2 táp amin tesztelve volt nem az igazi csak az enyém meg kölcsönbe van ami tuti jó.
Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, Asus Rog Strix 3070 8 Gb, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV
-
Armando_19
őstag
Sziasztok!
Sajnos csináltam egy kis balesetet szerelés közben, rettenetesen mérges vagyok magamra. úgy néz ki sikerült átvágnom az alaplapomon a CPU-ból a ramokhoz vezető raileket...Ne is kérdezzétek, kezdő hiba, soha nem csináltam még ilyen blamát..Szóval, a lapom egy Asus Z77 Sabertooth, és a hiba úgy jelentkezik, hogy nem megy az 1-es és a 2-es ramslot. Dual channel ezzel kuka, ram b1 b2 slotban hibátlanul működik.
Bármi jó tanács ennek a javítására?Régen javítottam már hangkártyát hasonló esetes alaplapon, de se Veller pákám se semmim nincs most kéznél,
Bármi okos praktika amivel orvosolni lehetne a hibát?
A válaszokat előre is köszönöm
További szép napot.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Armando_19 #42605 üzenetére
Mivel ez a legfelső rétegben van, így javítható. It ph-n vannak emberek akik javítanak ilyesmit, szerintem megérné rákérdezni, hogy mennyit kóstálna egy ilyen vezetősáv javítás.
Ám biztos, hogy át van vágva? Nem csak a forrastásgátló maszk van lejönve? A ramslot hiba abból is adódhat, hogy a cpu foglalatban el van hajolva egy-két láb.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
windlord
őstag
válasz Armando_19 #42607 üzenetére
Válasz a kérdésedre, hogy valószínűleg javítható.
Itthon is, Angliában is -
Armando_19
őstag
válasz windlord #42608 üzenetére
Igen, köszönöm, végig gondoltam a dolgot, és szerintem mikor megyek haza legközelebb, viszem magammal a lapot, és bedobom valami szakihoz.Kicsit bosszantó, mert 5 év garos volt a lap, amiből 2 ment le...
Addig is marad a 3-as 4-es slot. Kerítek valami alaplap gurut az aprón. -
Sz.L.
aktív tag
Üdv! Van egy Asrock 990FX Extreme 3 (Bios P1.70) lapom és benne egy FX 6350 BE procim. Valamiért csak 4 mag megy a 6-ból. (Turbo Core = Disabled, Q&C = Disabled) Mi lehet a gond?
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Archttila
veterán
Normalis az, hogy az Asus fele szivacsos Q-Shield bepattan tokeletesen a helyere, de amikor becsavarnam az alaplapot elotte azert egy jo mm-t tolni kell a lapon mert a szivacs ennyire kitolja a deszkat.
Normalis ez, nem megy tonkre a cucc? Ez csak a Asus fele Shieldre jellemzo?Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Az volna a kérdés hogy most vásároltunk egy MSI 970 Krait Sli edition lapot+fx 8320 társaságában, ezt hűtenénk egy Raijintek Ereboss-al és a gép huzamosabb terhelés után 60fokig is felhevíti a procit...feszt nem enged manuál állítani a lap..csak előre beállított +os és -os érdékek vannak..most belőttem hogy max 1,29V ot kapjon..így alaphelyzet 33fokos terhelve 54.
A másik gondom hogy fentről lefele lehet csak felrakni a hűtőt ezáltal a proci foglalat alatti chip borda ami 10-15perc alatt forró..onnan szívódik a levegő, ezzel is melegítvén a procit...Mindkét jelenség normális?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Archttila
veterán
válasz intelMMX #42614 üzenetére
Igen csak arra gondoltam, hogy ettol meg feszul a lap ami nem tesz neki jot... Ha lenne masik hazam meglesnem, hogy ott is feszul-e a kicsike. Remelem nem a furatokat raktak tul kozel, mert akkor hanyatt vagom magamat.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
iceool20
tag
válasz Armando_19 #42605 üzenetére
Szia! Nekem egyszer hasonló esetem volt csak az alaplap más pontját sértettem... A nyák felső rétege sérült és az egész lap nem indult... Zárlatolt.. A poén az egészbe lekentem körömlakkal és hibátlanul ment utánna évekig
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
mamusz11
tag
Sziasztok!
Ezt azalaplapot(gigabyte ga b85m d2v) szeretném venni de nem tudom hogy milyen bios al jön egy i3 4170 et raknék bele de nem akarok vele itthon szembesülni hogy bios frissites kellneki mivel nem csináltam még és nincs is g-s procim.Lényeg valaki nem tudja hogy kell e frissíteni vagy mennifog gyari biossal is?Az alaplap honlapját néztem de nekem az magas volt.
Learning never exhausts the mind!
-
Borisz76
veterán
válasz mamusz11 #42621 üzenetére
Az adatlapon 3 verzió szerepel: Adatlap !
- Rev 1.1
- Rev 2.0
- Rev 3.0A rev1.1 processzortámogatási listán szerepel a kiszemelt CPU-d :
Core i3-4170 3.70GHz 3MB 350 MHz / 1150 MHz Haswell Refresh 22nm C0 54W 100
Ha F3-as Bios verzió van a deszkán.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
dangerzone
addikt
Ma szereztem egy új processzort, Intel Pentium G2020. Eddig egy Celeron G530 volt a gépben, amivel rendesen ment. Viszont amikor beletettem az újat, felpörög a proci ventilátor, majd 1 másodperc múlva kikapcsol a gép. Pedig az alaplapom támogatja gyárilag az Ivy procikat, volt már benne egy i3 3210-es is. Ramokat is variáltam, CMOS Clear is volt, de semmi. Valami tipp?
-
MineFox54
őstag
válasz dangerzone #42624 üzenetére
A proci biztos működik?
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Ha olyan laphoz vettem olyan procit ami még nem jó azzal a biossal amivel megjön a lap akkor mi a megoldás? Lehet attól frissíteni közben? Mert a legújabb bios már támogatja. Csak kérdés h azzal jön e majd holnap amikor megérkezik.
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Scholes9
nagyúr
válasz Teaway #42631 üzenetére
Holnap kiderül, de remélem nem kell kunyiznom valahonnan egy procit, h a BIOS-t frissíteni tudjam...csak a legújabbal jön már, mivel decemberi BIOS-ról van szó...néztem amúgy az Asus Vanguardot, de az 5 ezerrel többe került, annyit meg már nem akartam rászánni, Asrock cuccom meg még úgysem volt, ki akarom próbálni, h milyen
[ Szerkesztve ]
-
iceool20
tag
válasz Scholes9 #42632 üzenetére
Hali! Én úhy tudom, hogy lehet kérni a boltból legfrissebb biosal... Legalábbis az iponba fel tudják tenni ha azzal kéred.. Valami ilyesmi rémhírt valakitől már hallottam
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
iceool20
tag
válasz Scholes9 #42634 üzenetére
Akkor szurkolok! Nekem a gigabyte B6 sniper alaplapomon pl nem a legfrisebb volt és ez Asrock-ékra főképp igaz Nekem egy új asrock alaplapom a legeslegrégebbi bios volt De ne legyen igazam ebben az esetbe!
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz iceool20 #42635 üzenetére
És, ha belerakom a procit, akkor meg sem moccan majd a gép, ameddig nem frissítem azt a BIOS-t a lapra, ami már támogatja a procit vagy mi van ilyenkor? Így még nem jártam. Tényleg az az egyetlen megoldás, h "szerzek" egy 1150-es procit, amit támogat alap és azzal frissítem a BIOS-t? Havernak van egy 4790k-ja, ha még lehetőség nincs..., bár teljesen érthető módon nem fog neki örülni, meg "munka" az lesz vele rendesen: ő gépéből mindent ki, lapomat be majd az egész vissza...mind1, ha más lehetőség nincs...
[ Szerkesztve ]
-
iceool20
tag
válasz Scholes9 #42636 üzenetére
Én pont így jártam az asrokomal FM+-os volt abba egy 740-es cpu és ment... gondoltam váltok nagyobbra és lecseréltem egy 860K-ra amit nem támogatott az amúgy nem régi lap... szerencsémre még épp nem adtam el a régi procim
A gigabyte (1150) támogatta a beszerzett cpu-mat egy i5 4690k-t de nem a legfrisseb bios volt ezen sem
Ha nem laksz messze áthozod és megoldjuk ha nem indulnaArra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
addikt
Üdv!
A mai nap két ventit cseréltem a házban, és amikor a profilokat az Asus AlSuite 3-al állígattam, arra lettem figyelmes, mert ez a progi a prociról is ad infót, hogy a proci(i5-4870S) folyamatosan a max órajelen jár, ezzel együtt a feszültség is maxon van. Gyakorlatilag ha semmilyen progi nem fut, még a net se, akkor se áll vissza alapra. Ez a kép is így készült a problémáról:
[/L]
Eddig alaphelyzetben a fesz érték 0,6 V volt, ráadásul ezt úgy értem el, hogy manuálisan a BIOS-ban offset módra volt állítva a CPU Core Voltage, és - 0.090 -es értékkel tudtam alulfeszelnni. Ez több mint egy évig hibátlanul működött, most nem tudom mi a franc baja lett. Nem gondolnám, hogy a venti cseréknek lenne köze hozzá. A BIOS-ban a korábbi beállítások megmaradtak, ezért próbáltam egy "Default" beállítást, ami elvileg alaphelyzetbe állít vissza mindent, de a helyzet nem változott.
Van ugye ez a Jumperes CMOS resetes variáció is, megpróbálnám még ezt is, de soha nem csináltam, szóval ehhez kéne segítség.
Az Asus Vanguard B85 manuáljában én kettőt látok a 9 és a 10-esel jelölve.
A leírásuk:
Itt van két leírás a resetelésről:
(L:/dl/upc/2015-06/22/297223_lfwg5kd9udpsneux_jumpers_3.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2015-06/22/297223_sjcr28hdg0i0oekp_jumpers4.jpg)(/L)[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Teaway #42639 üzenetére
Köszi, tehát akkor a 10-es jelzésű Clear RTC RAM 3 pin CLRTC jelűt kapjam ki, majd rakjam át pár másodpercre a mellette lévőbe, majd vissza. Persze mindezt áramtalanított állapotban. Kérdezném, hogy ezzel lehet valami kárt okozni az alaplapban, vagy csak max annyi történik, hogy nem állnak vissza gyárira a beállítások?
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
MineFox54
őstag
válasz iceool20 #42637 üzenetére
>ha nem laksz messze
gödöllő(iceool)-bácsalmás(scholes)laza 200 km
-
iceool20
tag
válasz Scholes9 #42643 üzenetére
Igen igen már látom De csak kezeli a procidat! Annyira nemhiszem hogy készletbentragadt lap lenne mert ezeket viszik elég szépen. Ha szerencsédvan nem régi gyártás és akkor újabb bios van rajta talán a legfrissebb Imádkozunk érted
-
iceool20
tag
válasz caris1 #42646 üzenetére
Igen Asus és asrok egy cég illetve asus leányvállalt.. és nem is tudom vagy a régi gyártásból maradt vagy alapból ők a régi biosokkal adják? Érthetetlen de reméljük a legjobbakat
Közbe rájöttem, hogy nekem a gigabyte lapom a legújabb biosal van ami újabb nála az még csak beta....Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Patriot Viper Steel 16GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Patriot Viper Blackout Edition 2x8GB Kit PC4-28800 3600MHz
- Garanciális MSI MPG B650-I EDGE WIFI Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest