Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Azoknak, akik a színekre panaszkodnak, pár háttérinfó. Amikor az S21U-t cseréltem S23U-ra, azonnal szembetűnő volt, hogy mennyivel fakóbb az S23U. Alaposan utánanéztem, megerősítették, egyesek szerint jobb a fakó, mert legalább nem olyan vibrálóak a színek. Többen S22U után írjátok az S24U-ra váltással, hogy az fakóbb, de lehet, hogy az S23U-t kihagytátok, azért annyira szembetűnő. De lehet, hogy az S24U még az S23U-nál is fakóbb, nem tudom.

    Ezeknek újabb LTPO technológiás kijelzője van, és én azt vettem észre az S23U-n, hogy a fényerő csökkenésével fakulnak a színek. Vagyis sötétben egész fakó, világos lakásban már normális, napfényen meg sokkal színesebb/élénkebb a kijelző, mint az S21U volt. A későbbi generációs kijelzők fogyasztása lényegesen jobb, így valószínű, hogy ahhoz is köze van a sötétben fakóbb színeknek. Én egyébként pár nap után megszoktam, és teljesen elfeledkeztem róla, vagyis ez nem zavaró, csak megszokás kérdése.

    Szóval, próbáljátok ki, hogy mindkét telón felhúzzátok a fényerőt magasra, hogy úgy is lényegesen fakóbbak-e a színek. Emellett, ahogy írta valaki, köze lehet a tükröződésgátló rétegnek is hozzá, de meg az van, hogy legalább nem tükröződik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák