- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
első szettnek ezt 20ért tudnám megvenni
ha esetleg nem sikerülne megvennem a fent említett első szettet akkor pl.: ez jónak tűnik?
lejátszónak (ez már van az autóban)
egyenlőre ezeket szedegettem össze.
Kaphatnék egy kis véleményezést? gondolom a lejátszó nagyon alapnak mondható, ahhoz egyenlőre nem nyúlnék, a többi alkotó elemre mondanátok valamit? erősítőben kell ennyire "nagyzoló"? vagy elegendő lenne mondjuk 10e kategóriában nézelődnöm egy 2 csatis erősítőt? mélyládát nem szeretnék a rendszerbe.
Továbbá: kábelek, és szigetelés? mit, melyiket ajánlanátok?
köszönöm előre is a segítséget.
Persze, ha azt mondjátok, hogy az az erősítő megéri, mert pl jó, szép a hangja stb. stb. stb. stb. akkor kiszurkolom érte a 10e kategóriához mérten majd' 3x os árat, mivel 1x kell csak megvenni alapon szeretek megvenni úgy dolgokat, hogy ha nagyságrendekkel jobb, akkor rááldozom.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
bajusz15
senior tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problema az epitkezesben, amire szeretnek valaszt kapni. Elso szetthez hangszorokabeleket es rca kabelt elore huztam, mukodik szepen minden, viszont.. radio remote szala nem kozvetlenul van rakotve a "nagy" erositore, hanem egy kapcsolo van beiktatva, igy ha megy a radio, csak akkor megy az erosito ha a kapcsolo ON-on van. Most, hogy bejott a masik erosito, azt nem ezzel a kapcsoloval szeretnem bekapcsolni, mivel ez az elso szettet hajtja, igy ha radiot hallgatnek akkor szeretnem, hogy csak ez az erosito menjen, osszegezve szeretnek ket kulon kapcsolhato erositot. Kerdesem, hogy hova es hogyan kossem be a masodik erosito remote szaljat, hogy ezt meg tudjam valositani? Koszi! -
Daywalker
addikt
válasz dreizwanzig #36353 üzenetére
Sehova. Kondit hajítsd ki. Az olcsó nem ér semmit, a drága meg csak jó rendszerben ér valamit. Egy jó akku legyen inkább, kondi max utána, de ha nincs az se baj.
zsolt19900: az a gt5 felejtős, annyiért már jobb négycsatornást kapsz szerintem. De a udimension erő viszont jó. Amúgy van egy jó kruger itt a hardveraprón, ha valakinek Class-D kéne mélynyomóhoz...500w+ rms
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz dreizwanzig #36355 üzenetére
Mi a jó akku nálad? Át kell nézni a kábelezést rendesen, mert a kondi erre nem megoldás. Kell egy második (AGM) akku a csomagtartóba aztán viszlát, és máris nem fog villogni
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
zsolt19900
őstag
válasz Daywalker #36354 üzenetére
oksi gondoltam amúgy, hogy az felejtős, de gondoltam bedobom hát ha
láttam még egy velocity-t akkor az is felejtős? az a mikrodimensió nekem is tettszik, ha nem túlzó egy első szettnek (tudom az erő sosem elég stb. stb.) akkor arra fog esni a választásom, de körbenézek még addig úgy is minden másnap hát ha lesz valami jobb vétel
többiek: kábeleket érdemes "csomagban" megvenni, vagy azokat is külön-külön innen-onnan, úgy jobb minőség érhető el ugyan olyan egységnyi áron? gondolok én itt arra, hogy 10-14k ért szoktam látni szettet. Na most az jó vagy nem jó? vagy az teljes rendszerhez van (+ mélynyomóhoz is?) mert akkor számomra az felesleges.
Ilyesmin is gondolkoztam, hogy érdemes (be kell-e) húzni az adott rca-t valamilyen árnyékoló kis házba, hogy minél kisebb legyen az esélye a nem kívánatos zajok összeszedésének? vagy ez teljesen felesleges?
szerk: hopp-hopp találtam aprón egy ilyen krüger & Matz szettet azt hiszem ugyan az mint amit olxeset linkeltem, csak 10k val olcsóbban.... jók ezek a szettek?
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
mortalwombat
tag
válasz dreizwanzig #36355 üzenetére
Itt tudok utalni a rendszeremre: sajnos az autóban még egy új, de kicsi Exide akksi van (45Ah a 60 helyett) tegnap direkt megküldtem a rendszert, hogy megnézzem, jelentkezik-e ez a jelenség. Hát nem tapasztaltam (pozitívan csalódtam :-D ) Valszeg nem véletlenül emlegetik többen is a megfelelő méretezésű tápkábelezést.
-
bajusz15
senior tag
válasz dreizwanzig #36360 üzenetére
Igen jól értetted Bekötöttem a kapcsolószál elé, így ha rádiót bekapcsolom, kapcsol vele együtt a szett erősítő, ha meg ez nem elég, jön a kapcsolóval a mély Ezt azért szerettem volna így, mert valami módon ha megy a mély erősítője, akkor a rádiót nem lehet tisztán fogni, csak recseg, nem mintha sokat hallgatnék rádiót, a főbb ok az, ha nem kell a mély, minek menjen?
A fontosabb dolog az, ha kapcsolóval indítom a mély erősítőt, akkor pár pillanatra kapok piros ( protect ) jelet, gyorsan ki-be kapcsol az erősítő, aztán átvált zöldre, és utána teszi a dolgát szépen, kemény terhelés alatt is. Erre esetleg tudsz/tudtok valamit mondani? Így nem nagyon használnám -
Alpachino
veterán
válasz k-feri65 #36364 üzenetére
3.5m nekem elég lenne, mivel a középső konzol/ kardánbox mellett vezetném....de megoldottam közben a kérdést, mert rendeltem a Kácsa 200-ből is és a Neotech CA-201-ból is majd meglátjuk mit is tudnak.....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
bajusz15
senior tag
válasz bajusz15 #36363 üzenetére
Közben gondolkodtam, és arra jutottam, hogy nem kevés a fesz a második erősítőnek bekapcsoláskor? A szett erősítőjének bekapcsolásakor nincs semmi gond, és mivel egy remote szála van mindkét erősítőnek, lehet az bekapcsolt erősítő elvesz annyi feszt, hogy a második erősítőt már nem tudja "normálisan" bekapcsolni?
-
opeter70
senior tag
válasz bajusz15 #36367 üzenetére
Ezt a sok sületlenséget honnan veszed (már meg ne haragudj )
Hogy érted azt, hogy nem tudja "normálisan" bekapcsolni?
Vagy bekapcsolja, vagy nem. Olyat én még nem láttam, hogy valami csak egy kicsit kapcsol be.
Egyébként én is 1 kapcsolószálat használok 2 erősítőhöz szétosztva és egész "normálisan" bekapcsolja őket. -
opeter70
senior tag
válasz bajusz15 #36370 üzenetére
Ha a protect világít, akkor már be van kapcsolva.
Hiszen, ha nem lenne bekapcsolva, akkor nem tudna világítani.
Annál "beljebb" már nem tud kapcsolni.De csak visszaértünk oda, hogy normális, meg nem normális bekapcsolás....
Tehát te úgy gondolod, hogy először bekapcsol egy "kicsit", miközben kigyullad a protect led, majd ezután "nagyon" bekapcsol, kialszik a protect és átvált normál üzemmódba???
Otthon a tv-t be tudod kapcsolni "egy kicsit", vagy "hibásan" ?Azt viszont és sem értem, hogy miért akarod kézzel kapcsolgatni az erősítőket ki-be?
Ha recseg tőle a rádió, akkor az a megoldás, hogy lekapcsoljuk az erősítőt?
Inkább a hiba forrását kellene megtalálni.
Azt pedig még jobban nem értem, hogy mi az, hogy "ha nem kell a mély, minek menjen"?
Mi értesz az alatt, hogy "ha nem kell a mély"?
Az időjárás és vízállás jelentés idejére te kikapcsolod a mélynyomót?
Vagy milyen más eset lehet, amikor "nem kell a mély" ?
A mélynyomót általában azért szokták beszerelni, mert kell.[ Szerkesztve ]
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani széphangú 10cm-es koax hangszorót 10K környékén, jó lenne ha legalább 50/100W os lenne és minnél érzékenyebb. Fejegységgel lenne hajtva, elől műszerfalban.
Eddig ezt néztem ki Kicx GFQ-100
Köszke[ Szerkesztve ]
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
PiciPeti
őstag
-
vass1024
tag
válasz PiciPeti #36375 üzenetére
Gondoltam h nincs sok különbség az olcsó kategóriában.. azért megkérdeztem hátha van vmi jó hát az a 50/100 valójában összesített teljesítmény így csak 25/50 egy szoró. ha 15W-ot ad le a fejegység akkor 40% túl méretezéssel az 21W-os szoró kell hozzá. Amugy van hátul ovál meg mély láda
[ Szerkesztve ]
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
PiciPeti
őstag
válasz vass1024 #36376 üzenetére
Értem. Arra elég lesz, amire használni akarod. (Jöjjön valami hang elölről is.)
Amúgy ha eladnád az ovált, és hozzáadnád ezt a pénzt, akkor előre tudnál venni egy 16-os komponens szettet, és úgy már lehetne zenélni normálisan.
Hangszórót nem nagyon szokás "túlméretezni". Inkább az a jellemző, hogy nagyobb erősítő teljesítménnyel hajtjuk, mint amit ráírnak terhelhetőségként.
Ha rendes erősítő van elékötve, akkor a hangszórót csak mechanikai úton tudod megölni. (leszakad a tekercs, szétmegy a pille/perem, lekoppan, stb..) Amivel általában megölik a hangszórót, az a túl kicsi/ rossz minőségű erősítő, ami kockajellel hajtja a hangszórót, így nem megfelelő a hűtése, és megég a tekercs. -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm kért tőlem tanácsot olcsó (kb 20k), akár fejről is hajtható elsőszettre.
A halgatott zenei stílus 90%-ban elektronikus zene.
Az árat is figyelembe véve én a Hertz DSK 165 vagy az AS MX 165-re tenném a voksomat.Hozzátok annyi lenne a kérdésem, hogy elektronikus zenére szerintetek melyik a jobb a fenti kettő közül?
Esetleg más javaslat 20k körül főleg elektronikus zenére? -
zsolt19900
őstag
első szett meghajtására pl ez az alpine mrp f450 is elegendő lenne? pl. azzal a udimensio 30e-el szemben kérdezem, amit pár hsz-szel feljebb linkeltem
vagy esetleg ez a carpower még is csak egy tizessel vékonyabb az ára, és -én- ezt sem ismerem rossz márkának
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #36381 üzenetére
Ha teheted, vedd meg az U-dimension erősítőt. Jó minőségű, finom cucc, lehet rá építeni a jövőben is.
Kábelezést is számold bele, az 10-15 között lesz kb, ha ehhez illő minőségben akarod.
Amúgy ha most kellene olcsó, és erős, viszonylag jó hangú erőt vennem, akkor ezt választanám: Hifonics Gemini VII
Nagyon öreg, szóval már lehet pár nyűgje, de ez még nagyon "pure"Gyorsan átpörgettem itt az aprót. Ennyiért ez sem rossz: DLS Ca 40
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #36384 üzenetére
igazából "építkezni" nem szeretnék a jövőben max egy fejet szeretnék majd cserélni, szóval ha a bővíthetőség szól mellette egyedül és mondjuk nem az "osztályokkal" jobb szebb hangzás, akkor megelégszem a kárpowerrel is, ami azért 10e el olcsóbb.
DE ha azt mondod, hogy megéri 20onx ezerért az a udimension erősítő akkor beleinvesztálok, mégis csak a szememnek is jobban tettszik (lehet, hogy látható helyen lesz) stb.
kábeleket milyent nézegessek? segítenél/nétek? ugye első szetthez egy +/- tápkábel + bizti és 1 pár rca kábel kell (ha jól számolom). Milyent nézegessek?
Továbbá milyen szigetelőanyagot? Elég "csak" a hangszóró körül, vagy ha teszem azt leveszem az ajtókárpitot és kiszigetelem ott ahol lehet az úgy jobb lesz?
bocsi a sok "fura" kérdésért, de úgy vagyok vele, hogy ha 1x kerül 10-20e-rel többe de évekig nem kell hozzányúlni akkor rááldozom és szeretném itthon megcsinálni, szerelésben picit jártas baráttal.... hely, idő van ezért is nem gondolkozom egyenlőre szakbeépítő ember segítségén
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #36385 üzenetére
carpower ha teszem azt ez is "megteszi" egy ilyen kategóriás szettnél, és rendesen kihajtja akkor nem szeretnék "feleslegesen" egy első szett meghajtására venni olyan nagy erőt.
A carpower gondolom kompaktabb is, több helyre el tudom helyezni, mivel nem feltétlenül a csomagtartóba tenném, így kevesebb kábelezés stb. stb. megúszok.
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #36386 üzenetére
Megbánni nem fogod a U-dim erőt, az biztos. A Carpowert én nem ajánlanám első szetthez, akkor inkább a DLS.
Vagy: Sony - Inkább erős, mint finom, de ennyiért jó cucc.
Esetleg: Signat - Dinamikus, viszonylag jó hangú erő.
Talán: Alpine - Bár a GND csatlakozó bajság lehet gond...
Tápkábelből ~20-as hegesztőkábel elég lenne, testet is visszahúzni az akksira.
1 pár RCA kell, meg egy remote szál.Szigetelni pedig megéri mindenképpen. Teljes értékű komponens.
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #36383 üzenetére
Azért írtam, hogy fejről is hajtható, mert később szeretne hozzá erősítőt is.
Valóban ezt nem hangsúlyoztam ki eléggé.
Tehát a végeredmény majd egy erősítőről hajtott első szett lenne, csak kezdetben menne fejről.
Mondjuk a Kickernél terhelhetőségnek 100/300 wattot adnak meg, ami kissé hihetelen, de nekem akkor sem szimpatikus az a kicsi mágnes. Hacsak nem neodímium, de ugyebár ebben az árkategóriában az nem túl gyakori mélyközép sugárzókon.A titán magasaktól én is félek egy kicsit, de nem akarok általánosítani őszintén hallottam már nagyon bántóan éles hangú selyem magasat is és egészen kellemesen hallgatható titánt is.
Mondjuk hogy ezt a Kickert egyelőre ignorálom és akkor visszatérnék az eredeti kérdésemhez:
Elektronikus zenéhez Hertz DSK, vagy AS MX? -
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #36387 üzenetére
a dls jobban tettszik mindegyiknél ezek közül.... már csak a kompaktsága kérdéses a udimensionnak, ha jók a méretek akkor azt fogom választani főleg, ha azt mondod, hogy megéri a kis felárat
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #36389 üzenetére
a jr 4.300 az elementtel egy nagyon jó párosítás, nagyon dögös, jó hangja van, én szerettem, amíg ez volt, csalódást nem fog okozni, az biztos.
A vér nem válik VAZZE!™
-
zsolt19900
őstag
válasz orbano #36390 üzenetére
hát jó, ha sikerül azt úgy megvennem akkor meglesz
kábelezés + szigetelésben milyen az ajánlott dolog?
-
opeter70
senior tag
válasz zsolt19900 #36391 üzenetére
+1 a DLS CA 40-re, ha egy kicsivel olcsóbban szeretnéd megúszni.
Nagyon kellemes, szép hangú vas.
Bár abban kétségtelenül igaza van orbano kollégának, hogy igazán jó párost a JR 4.300-al alkotnának.
Azt azért hozzátenném, hogy a JR az EL Comp 6-nál komolyabb szettet is ki tud szolgálni. -
zsolt19900
őstag
válasz opeter70 #36392 üzenetére
hát köszönöm, de tényleg akkora nagy beruházást nem szeretnék eszközölni, de mivel írtátok mindig is, hogy egy első szetthez egy bármilyen -csak legyen ott- erősítő jó, így azért is szeretnék egy ilyen alap rendszert összerakni és ha már veszek akkor ne csak a "legyen ott valami" erősítő legyen, hanem valami komolyabb cucc
utánakérdezek árban meg minden másban mindkét ajánlott erősítőnek mindenképpen
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #36393 üzenetére
Majd fél év múlva úgyis akarsz.
-
zsolt19900
őstag
válasz MunezXBK #36395 üzenetére
hihi lehet, de akkor oda hátra meg veszek mondjuk egy monoblokkot aztán jóccaka
de majd kiderül tényleg, csak szeretnék jó és legfőképp nyitott szemmel járni és azért ez a sok kérdés, ha esetleg addig beesik valami jó és ultraextraolcsó valami akkor arra letudjak csapni.
De ha nagyon kisajtolom magamat akkor ez a két mikródimenziós cucc összejöhet
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #36396 üzenetére
Nem fontos egyszerre megvenni mindent. Inkább spórolj és rakd össze később, de jobb minőséget.
Ha 1x elindulsz a lejtőn, úgysem lesz jó soha, mindig jobb kell majd.
-
jegenye77
addikt
Bocs ha hülye kérdés de nem értek hozzá
Be lehet kötni olyan fejegységbe amin egy pár RCA kimenet van,egy aktív ládát és egy erősítőt ami a komponens szettet hajtaná?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
zsolt19900
őstag
válasz MunezXBK #36397 üzenetére
megtudom állni, hogy ne legyen 2x olyan drága hifi a kocsiban, mint maga az autó értéke
ha szigetelés, akkor pl ezek a lapok jók a célra?
szeretném itthon megoldani, ezért bújom is a netet, hogy hogy meg miként kell, de ha jól láttam és öntapadós akkor csak simán szinte a hangszóró lyukát kell szabadon hagyni és az egész ajtót behúzni és kész például így ?
-
Osynho
addikt
válasz jegenye77 #36398 üzenetére
Be lehet, Y elosztóval. De még jobb lenne egy 4 csatornás erősítő (há már úgyis kábelezned kell), amiről mehetne a szett és egy passzív láda.
zsolt19900: Többen ajánlották már innen azt a sinus live bitu lapot. Itthon is kb ennyibe kerül.Az egész ajtót kell, kívül, belül. Tehát az utca felőli oldalt is be kell fedni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest