Új hozzászólás Aktív témák

  • opeter70

    senior tag

    Tanácsot szeretnék kérni:

    Egy ismerősöm megkért, hogy nézzem meg a hifijét mert nem igazán úgy szól ahogy azt ő szeretné.
    Egy G Astráról van szó.
    Első szett valamilyen komponens MacAudio (kiszerelés nélkül nem tudtam megállapítani a pontos típusát), erősítő egy 4 csatis Magnat Crusader, mélynyomó valamilyen 30 centis Magnat reflex.

    Szóval a lényeg az, hogy "féloldalasan" szól a rendszer, nincs meg a sztereo szinpadkép.
    A színpad magassága nyagyjából megfelelő, valamivel a műszerfal felett van, viszont a vezetőülésben ülve magam elől, szinte az A oszlop környékéről hallom szólni. A jobb első ülésbe átülve viszont ennek a fordítottja, tehát a jobb oldali A oszlop környékéről szól a hang, nem középről, ahogy annak illene.
    Valahogy nem válik le a zene a hangszórókról.
    Mivel nem vagyok teljesen kező a témában, rögtön a magassugárzókat próbáltam feljebb helyezni az A oszlopon, hátha ettől megjön a sztereo tér, de nem sokat javult, inkább csak a magas tartomány tisztult ki némileg.
    A középtartomány, főleg a beszédhangok még mindig arról az oldalról szólalnak meg, ahol éppen ülök. Tényleg nagyon zavaró. Olyan az ember érzése mintha nem is szólna a másik oldali hangszóró rendesen.

    Mit lehet ilyenkor tenni? A lánc melyik komponensét kellene cserélni? Vagy az ajtó szigetelése segítene?
    Gyanítom, hogy az első szett lehet gyenge minőségű, de azért várnék tanácsokat, mert nem szeretnék feleslegesen másik szettet vetetni vele (főleg, ha attól sem javul meg esetleg).
    A fej egy alap kategóriás Panasonic, tehát időkorrekcióra, ilyesmire nincs lehetőség.

    Előre is köszi a tanácsokat!

Új hozzászólás Aktív témák