- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
ejtsünk szót a szigetelésről is nehogy valami baklövést csináljak.
úgy terveztem hogy mivel 3ajtós az autóm így az első ajtókba ahol a hangszórók lesznek teszek 3mm vastag bitumenlapot.
a hátsó ajtó helyén is megbontanám a kárpitot és oda 16mmes hangelnyelő textilt raknék.
a csomagtartó ajtóba pedig bitumenlap szintén 3mm-es kerülne.a szigetelő anyagokat itt néztem,konkrétan ezeket:
[link]vélemény?
első ajtóba elég a 3mmes bitumen lap vagy tegyek még hozzá hangelnyelő textilt? -
footy
addikt
válasz PiciPeti #31146 üzenetére
Azt mondom, hogy hallgasd meg, úgyis fillérekbe kerül. A connection best kábel nekem a leggagyibb volt amit hallottam, a 6 euros kék sinuslive jobba szól nála. Az egész hang elmosott, tompa semmi részletezés nincs.
Én saját magamnak csináltam CAT6 kábelt, Belden fali kábelből, Rean dugókkal ezüstös ónnal forrasztva.
Az alsó frekvenciákon tompít, de felül nagyon részletező, szóval a magashoz tökéletes. -
attila666
tag
Mivel senki sem tudott válaszolni, teszek fel mégegy kérdést
Audio System MX10 Plus most 40L-es reflex ládában van. Érdemes lenne átrakni zárt ládába? Egyrészt kisebb helyet foglalna, másrész pedig állítólag pontosabban és lágyabban szól? Hallotta már valaki mindkettőben? Olyan 320W RMS erősítőn van, nem gond, hogyha több kraft kell neki zártban.
-
attila666
tag
Akkor 30 literesben van most, arra emlékszem, hogy pontosan olyan láda van most rajta, mint amit a gyártó írt, csak a reflexcső átmérője kisebb.
-
kigoi
senior tag
Felvettem a kapcsolatot egy autóhifis bolttal,azt mondták a kicx kap 47 nincs náluk,kifutott széria.
a kicx QS-4.160 váltotta.
néztem az adatait és eléggé eltér a kap 47től.
szerintetek mi legyen,vegyem az újat vagy próbálkozzak szerezni kap 47et?
melyik a jobb a kap 47 vagy ez ami váltotta a QS-4.160?másik kérdésem hogy a kap hivatalos oldala szerint is 4ohm nál 4x160w RMS teljesítmény leadására képes.
a radion 165 viszont 90w rms és 140w maximális terhelést bír.
ezek szerint akkor a QS-4.160 sok neki?
ha hangosan hallgatom akkor simán kiüti? -
kigoi
senior tag
kérdésem tárgytalan
magnat rx44 lesz használtan -
kigoi
senior tag
válasz Joe fiú #31160 üzenetére
jaja sejtettem,egy hangnyomásos ismerősom ajánlotta a másik kettő variáció helyett.
néztem használtan, kettőt találtam ami kinézet alapján igényes tartásra utal,egyik 22 másik 25ezer.
csak én tartom nagyon olcsónak ennyiért vagy lehet hogy valami rejtett baja lehet nekik? -
kigoi
senior tag
nem tudná nekem valaki meg mondai hogy mennyi lehet a beépítési mélysége egy rockford fosgate FNQ2614 fanatic hangszórónak?
már régebbi modell nem is akarok ilyet venni csak nemrég bele próbáltuk a kocsimba aztán az a mélység amivel az rendelkezik már sok nekem viszont így hogy spórolok az erősítőn és használtan veszem gondolkozok hogy inkább egy HI-END komponenst veszek előre,a kiszemelt egy kicx pro 6020 vagy ha az nem akkor még tetszik a kicx pro 62n csak nem tudom beférne e nekem.papírmembrános hangszóró igényel valami különleges bánás módot?
az erős pára nem árt neki hosszabb távon? -
opeter70
senior tag
-
zolikaDB
veterán
Beépítési mélység 76mm. neked van annyi helyed?
-
kigoi
senior tag
képbe került most az x ion 165,erről valakinek vélemény?
igazából a radion széria 165ose nagyon hasonlít hozzá,mivel tudhat többet az x-ion mint a radion? -
-
Something_
őstag
Üdv!
Clarion NX501-ről tudnáltok mondani infókat/véleményt/tapasztalatot?
Köszi előre is!
-
kigoi
senior tag
Egyik ismerősöm felvetette hogy nem szeretnék e 38cmes mélyet a kocsiba,akkor azt mondtam neki hogy nem. De egyébként birizgálta a fantáziám és nézegettem 38asokat.
Ami árban megfelelő az a JBL GTO1514 valamint egy Hertz ES380at néztem.
Ezekkel a típusokkal találkozott már valaki?
Vélemény,bármi jöhet.
Ha nem ajánlja valaki a 38asokat akkor jöhetne tipp hogy milyen 30ast vegyek mert többen mondták hogy a Magnat RX44 erősítő és az x-ion 165 első szetthez nem lenne jó párosítás a DLD 500.
A zenei stílus főként hip-hop lesz. -
Joe fiú
senior tag
Te nagyon kész vagy...elindulsz valahonnan, aztán már tök máshol jársz Hallgattál már tulajdonképpen olyan autót amiben van értelmes hifi? Mert már ott jársz, hogy több ezer forintot akarsz elpicsázni mert valaki azt mondta..az Xion 165 az egy felső középkategóriás szett, a 38cm-es nyomót meg mivel akarod hajtani? Remélem nem a Magnattal..egy ekkora mozgó membrántömeghez, kell ám erősítő is ami kontrolálja, egy bika kétcsatis, vagy egy monoblock, nem egy 4csatornás erősítő..egyébként értelemszerűen az XIon165 az pár körrel komolyabb mint a Radion, nagyobb magas, sokkal jobb hangváltó, teljesen más mélyközép..én 4 év után jutottam el addig, hogy megengedjek magamnak egy ilyen szettet tudásomat tekintve...
Egyébként még mindig azt mondom, hogy hip-hopra bőven elég egy MX165Plus DLD500+-szal + a Magnat hozzá, és akkor párezer forintból boldogság lesz, nem több tízezreket kidobni az ablakon feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz Joe fiú #31175 üzenetére
Igazad van,tényleg megyek minden létező irányba,rendben van hanyagolom a 38asokat,maradok a 30asnál.
A dld 500 nekem megfelelne de ha jól emlékszem itt írták hogy az nem illene a magnat rx44hez valamint értelmes első szetthez.
Mivel próbálok hallgatni az itt írottakra így ezért elvetettem a dld 500at.
Most azt írod hogy okés a dld 500.
Nem csoda ha már azt sem tudom merre folyik a lánchíd.
Na mindegy nem vacillálok már a fejegységet kinéztem,a kábeleket azt hiszem megtárgyaltuk mindegyiket.Az első szett x ion nekem simán elég lesz,tudom hogy nem hi-end de nem érdekel,ez befér a helyre az a lényeg.
Az erősítő akkor úgy tűnik sínen van.
A mélynek pedig akkor azt mondod megfelel majd a dld500.
Azt hiszem akkor készen van a rendszer.
Mindenkinek aki segített köszönöm szépen,tudom hogy jó pár embert felhúztam rendesen nem volt szándékos. -
Joe fiú
senior tag
Nem tudom ki írta,de a DLD500 az tökéletesen illik a Magnathoz, illetve egy belépű szintű szetthez, Xion165-hez nyílván én sem tenném , de az Xion a Magnathoz sem tenném, illetve egy ilyen kaliberű rendszerbe sem.
Most olvasom, hogy mégiscsak Xion lesz, hát tégy úgy, én felesleges pazarlásnak tartom az Xion hip-hip zenére, én most pl. RTM-et hallgatok az MX165-tel illetve egy 100ezer forintos Infinity szubbal , ez mondjuk rossz példa az Infinity, de a DLD-t nem bánod meg.
[ Szerkesztve ]
-
Harsonás
tag
Sziasztok autórádió és hangfal választás előtt állok. Szeretnék venni egy fejegységet amin van Bluetooth kihangosító és cd mechanikás. Hozzá pedig egy komponens szettet a keret 80eFt lenne mik az ajánlott párosítások? Van valakinek valami jól bevált kombója?
-
kigoi
senior tag
Szevasztok,felmerült a kérdés.
A fejegység amit néztem hátsó USB-s,nincs elől USB csatlakozás én viszont pendriveról gondoltam hogy hallgatom majd a zenéket.
A fejegységet nem akarom lecserélni marad ez csak azt nem tudom hogy ilyen fejegységeknél hogy oldják azt meg hogy egy pendriveot könnyedén rá lehessen csatlakoztatni.
Gondolom USB hosszabbító kell,viszont a gyári magnó helyére amit vennem kell beépülő keretet az pont passzos és csak a fejegységnek van az 1 dines kivágás rajta,más rés nincs.
Hol szokták kivezetni az usb csatlakozó végét?
Gányolni,nem szeretném az autót ezért bízok benne hogy van valami olyan megoldás ami egyszerű és nagy szerű. -
PiciPeti
őstag
No, megvettem végül az Emphaser-t, de sajnos hiányzik az egyik csavarja. Egy M7-es hernyócsavar kellene nekem, lehetőleg sárgarézből. Van valakinek ötlete honnan lehet ilyesmit beszerezni?
-
opeter70
senior tag
Tanácsot szeretnék kérni:
Egy ismerősöm megkért, hogy nézzem meg a hifijét mert nem igazán úgy szól ahogy azt ő szeretné.
Egy G Astráról van szó.
Első szett valamilyen komponens MacAudio (kiszerelés nélkül nem tudtam megállapítani a pontos típusát), erősítő egy 4 csatis Magnat Crusader, mélynyomó valamilyen 30 centis Magnat reflex.Szóval a lényeg az, hogy "féloldalasan" szól a rendszer, nincs meg a sztereo szinpadkép.
A színpad magassága nyagyjából megfelelő, valamivel a műszerfal felett van, viszont a vezetőülésben ülve magam elől, szinte az A oszlop környékéről hallom szólni. A jobb első ülésbe átülve viszont ennek a fordítottja, tehát a jobb oldali A oszlop környékéről szól a hang, nem középről, ahogy annak illene.
Valahogy nem válik le a zene a hangszórókról.
Mivel nem vagyok teljesen kező a témában, rögtön a magassugárzókat próbáltam feljebb helyezni az A oszlopon, hátha ettől megjön a sztereo tér, de nem sokat javult, inkább csak a magas tartomány tisztult ki némileg.
A középtartomány, főleg a beszédhangok még mindig arról az oldalról szólalnak meg, ahol éppen ülök. Tényleg nagyon zavaró. Olyan az ember érzése mintha nem is szólna a másik oldali hangszóró rendesen.Mit lehet ilyenkor tenni? A lánc melyik komponensét kellene cserélni? Vagy az ajtó szigetelése segítene?
Gyanítom, hogy az első szett lehet gyenge minőségű, de azért várnék tanácsokat, mert nem szeretnék feleslegesen másik szettet vetetni vele (főleg, ha attól sem javul meg esetleg).
A fej egy alap kategóriás Panasonic, tehát időkorrekcióra, ilyesmire nincs lehetőség.Előre is köszi a tanácsokat!
-
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #31184 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy eléggé low budget rendszer, de ennél még állítólag a gyári hangszóróknak is jobb volt a térábrázolásuk fejegységről hajtva. Attól, hogy olcsó az erősítő és az első szett, még nem kellene rosszabbul szólnia térben, mint a gyárinak.
Az egész láncot nem tudom kidobatni vele az autóból, mert annyi pénze nincsen, de egy némileg komolyabb első szettre még rá tudnám beszélni. Csak kérdés, hogy ettől javulni fog-e a helyzet. -
őstag
Jó barátom a bwmjébe keres 2ohm stabil hsz. párt, mert a gyári erő ennyit ad le. Mit ajánlanátok? A limit úgy 80e körül lenne neki.
Köszönöm!szerk.: MDF hsz kiemelőt merre lehet kapni BP-n?
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
gabber01
addikt
válasz opeter70 #31185 üzenetére
Időkorrekció nélkül nem is nagyon lesz helyes színpadkép. Egyértelmű hogy amelyik hangszóró közelebb van, az fog hangosabbnak tűnni, emiatt arra tolódik el a zene.
Ami pedig a gyári rendszert illeti, jobb szett a hibákat is jobban kihozza, ez az egészben a 22es csapdája.KonzolKartel: nem egészen értem, az erő annyi Ohmon működik amennyivel a hangszóró terheli. Vagy mivel max 2 Ohm stabil, ezért maximálisan ki akarja hajtani az erőt? Amúgy én csak dupla kickes első szettekről tudok, amik 2 Ohmosak, pl. AS x-ion 165-4
MDF ügyben: készen nem tudom hol kapni, ha egyáltalán, de méretre bármelyik asztalos boldogan csinál neked.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #31187 üzenetére
Tutihifi!
gabber01: jopar Gladen 2Ohmos mar, az MX165 utodja 3Ohmos illetve Kicx-nek is van ilyenje![ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #31188 üzenetére
Időkorrekció nélkül nem is nagyon lesz helyes színpadkép
Ezzel azért vitatkoznék. Most is egy alapkategóriás időkorrekció nélküli fejegységet használok, alsó-közép kategórás első szettel, és egy szintén alsó-közép kategóriás erősítővel és (szinte) tökéletes szinpadképem van.
Épp ezért mutatta meg a hifijét az ismerősöm, mert hallotta az enyémet, (ami mellesleg alig került többe használtan mint az övé) és nem értette, hogy miért szól rosszabbul. Egyelőre én sem értem, ezért kértem tanácsot.Egyébként logikus, hogy azt a hangszórót amelyik közelebb van a füledhez némileg hangosabban hallod, de egy jól összerakott és összeválogatott rendszernél ezt alig lehet észrevenni.
Az is egyértelmű, hogy az időkorrekció sokat javít a helyzeten, de én nem szeretem. Ugyanis az utas oldalán így végképp szétesik a hang. Tudom, hogy az autóhifit egy emberre lehet csak igazán belőni, de én gyakran szállítok utast és fontos, hogy halljon ő is valamit a zenéből.
-
attila666
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék a vásárlás előtt. Autót váltottam, a Skoda Feliciából szeretném 2000-es Seat Leon-ba átrakni a rendszert, néhány néhány újítással.
A Pioneer DEH-1420UB fejegységet szeretném lecserélni Kenwood KDC-BT92SD-re.
[link]Előre az Audio System MX165 Plus fog kerülni, MDF kiemelőgyűrűvel. Az egyik szűrőt nem találom a magassugárzóra, így ha nem lesz meg akkor a kettő szűrő közül kéne választanom: [link] vagy [link] Gondolom a Radion váltó jobb, de megéri az árkülönbséget?
Mélynyomó az Audio System MX10Plus, egyelőre nyitott 32L-es ládában, kb 8cm átmérőjű, 20cm hosszú csővel, később lehet, hogy átkerülne 20L-es zárt ládába.
Erősítő az Hifonics TXI6400 lenne, hídban a mélnyomóra, az másik két csatorna pedig az első szettre.
Kábelszettnek a következőt néztem ki: [link]
A mélynyomóra az RCA-t a Hifonics kábelszettből használnám, az első szettre pedig a kettő közül valamelyiket néztem: [link] vagy [link]
Hangszórókábelnek (az első szettre) a következőt néztem ki: [link]
Továbbá az előző tulaj benne hagyott a kalaptartóban 2 darab 16.5cm-es Pioneer koax-ot, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek... Új kalaptartót nem akarok emiatt venni, valószínűleg rákötöm a fejegységre és csak akkor lenne rajta hang ha valaki hátraül. Vagy van egy Hifonics Centurion X erősítőm, ami vagy eladóvá fog válni vagy erre lenne felhasználva. Továbbá eladom a Helix HXA40X-et is.
A csomagtartóba pedig ál padlót szeretnék készíteni, amiben el lenne rejtve az erősítő(k). A levegőt pedig 2 darab 9cm-es PC ventilátor mozgatná.
A magassugárzók az A oszlop tövében jó helyen lesznek? Nem akarom szétfurkálni az A oszlopok takaróit. Illetve milyen irányba érdemes fordítani őket, ha az A oszlop tövében lennének?
Bármilyen tanácsot szívesen várok, a lényeg az lenne, hogy a komponensek a lehető legjobban üljenek egymáshoz, ne legyenek gyenge pontok a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
Kettö RCA kábel mehet a fejre? Azt mondták nekem 1 RCA elég plusz 2db rca elosztó. Néztem és az elosztó drágább mintha vennék mégegy 5méteres RCA kábelt.
-
kavics325i
őstag
válasz gabber01 #31188 üzenetére
Na ez:Időkorrekció nélkül nem is nagyon lesz helyes színpadkép.
Remélem nem sértődsz meg,de ez úgy.... ahogy van. Nekem sokkal természetesebb a színpad ha ki van kapcsolva az időkorr. Az a baj,hogy sokan már mostanában csak úgy tudják elképzelni az egészet,ha időkorr-ozza. Pedig sokat el nyel a hangból,hiszen egyébként is egy elektronika ami bele szól. Pedig nem mondanám,hogy szar fejem van,de meglepődtem ahogy egy ötlettől adódóan off-ra állítottam.
Inkább ami hasznos az a csatornánkénti vágás és jel erősség állítása. Sokkal finomabban lehet állítani mint balance-al.És még itt csak passzív rendszerről beszélek,hiszen nekem is az van.[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Something_
őstag
Üdv!
Na még egyszer :-))
Belekezdtem egy kis hifizésbe, full amatőr szinten, tapasztalt hifis ismerőssel.
A hétvégén kirepültek a gyári hangszórók előlről és bekerült egy Rainbow szett a mediadox-tól (nagyon korrekt német cég. hibás volt az egyik hangszóró, írtam nekik 2 e-mailt és 3 napra rá küldtek egy másik közepet :-) ).
E mellé kapott még egy régi Pioneer GM-X904 A Class cserélt RCA dugókkal. Kábelek: Cordial RCA és 2 x2.5 mm2-es hangszórókábel. A tápkábel azt hiszem 30-as (hátul van az erősítő és az aksi is).A rainbow-ok beszerzése az én magánakcióm volt és BMW-s berkekben ezt ajánlották, de a hifis ismerős szerint sokkal jobbat vehettem volna kis plusz pénzért. Szóval eladom a rainbow-okat (úgy látszik van már rá vevő is) és veszek az ajánlására hallgatva egy Gladen Audio SQL 165 -öt (újonnan kb 60-ért tudok hozzájutni, a rainbow-ot pedig 45-be viszik el).
Jaah, a mélyláda egy ismerős által felajánlott 30-as Mac Audio, ez szerintem januárig lesz bent, addig összeáll a kép, hogy mit is szeretnék helyette.
A gyári 16:9-es 14 éves fejegység és a BM54 modul helyére szeretnék egy Clarion 2 din-es fejegységet.
2 opcióval szemezgetek:
- használtan egy Clarion NX501E vagy újonnan egy NX302E.Szeretnék egy kis infót, tanácsot, segítséget kérni az általam leírt dolgokkal kapcsolatban. Eléggé kezdő vagyok, kb vasárnap óta olvasgatok a dolgokkal kapcsolatban :-)
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz Something_ #31199 üzenetére
Tehát,neki futok sokadszorra is a sokadik emberkének.
A "vita" és a minőségbeli különbség a két komponens szett között nincs akkora mint az 1 ill. a 2 Din-es fejek között.
Szerinted számít az annyit,hogy rénbó vagy gladen ha maga a forrás már eleve bukó?? Mert szerintem nem. Nincsenek csodák. Ha mp3,ha kék fog,ha 2 din és nem egy értelmes veszteségmentes formátumú a forrás akkor pont mindegy,hogy milyen az első szett. Mert nem tudsz nyerni vele. Vagyis képzeletbeli a nyereség.
Csak egy példa. Van egy srác egy RSII-vel aktívban. Hallgatóztunk és én már eleve felkészültem,így írtam ki neki egy pár számot cd-re cd formátumban. Semmi extra.
Halló halló hátán és utána egy normál lemezre írott egyszerű számítógépi íróval előállított forrást be raktuk. És le esett az álla. Ennyit kérdezett:"Bazz,ez így szól?"" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest