-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
őstag
válasz orbano #30349 üzenetére
Egy komolyabb 100.000-esnél már ez van
D/A Converter: Texas Instruments nem nevezik meg pontosan, de legalább márkás, és minőségi cucc, az kiderül
és ott nem csak ez jobb
De pl az sem támogat több fáljformátumot
Azt hiszem kenwoodnál láttam flac-et is a specifikációkban...Viszont azt is észrevettem az új rendszerrel, hogy egyértelműbben kijönnek a zenék kódolási és hangminőségbeli különbségei, és nem csak ka hangerő mint régebben
A gyári audio cd pedig egyértelműen jobb mint bármelyik mp3.... simán hallható
nem kell hozzá vájt-fül sem szerintem[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
senior tag
válasz gabber01 #30346 üzenetére
Az lenne a logikus döntés, viszont fejegységet majd csak a hangszórókkal együtt fogok venni, az a projekt egyelőre várat magára :/
Ezért kéne ideiglenesen megcsinálni ezt.⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
-
lcee79
őstag
válasz orbano #30349 üzenetére
Na elküldtem magamnak otthonról a zenéket
A 24 bit 96khz-en simán csak túllépett
ha lebutítottam 16 bit 96 khz-re akkor is...Viszont betettem a brian tyler - assembling the team című zenét amit (#30340) gabber01 ajánlott
és elég jó mélyeket hozott ki az ajtóból is a gladen rs130-asokból (mert ugye a sub még csak holnap lesz bekötve...)
Érdekes volt, olyan zenékben, ahol nem húzzák el ilyen hosszan a basszust, ott elég kopogósnak hallatszik, az ajtóból jövő hang, ennél viszont kimondottan teltnek hallatszott
Ez köszönhető annak is hogy egyre többet jár, és az ajtó zörgésén is tudtam némileg javítani (van egy tároló aminek zörgött a teteje, azt megfeszítettem most meg se moccan...)(#30354) aaron111: ha valaki normális szervizben nekiáll javítani 5000 ft-ot minimum el fog érte kérni, de lehet hogy többet, 15.000-ért meg veszel új fejet...
[ Szerkesztve ]
-
L-e-f-i-e
senior tag
Sziasztok, 1 gyors kérdésem lenne, ez: [link], illetve ez: [link], közül, gyakorlatilag belépő szinten van lényegi különbség? Kenwood felé húzok, igaz abban pont nincs cd egység amit kb ugyse használok soha szóval tök8 azt hiszem
Később egy: [ilyesmi] erősítő, plusz passzoló mélyláda lesz hozzá, továbbá valami belépő szintű első szettek, valami ilyesmi (Pioneer TS-A1723i) de a beszerelő műhelyben inkább valami Hertz vagy Myaudio első szettet ajánlottak, hát franc se tudja.
Köszi, előre is
=^-^=
-
bokrosolajos
őstag
Nem tudom hol van a topikja, ha van egyáltalán, JVC KD-X40 /30 beállítását érti valaki, az tudna nekem segíteni? Köszönöm!
-
-
Swiss_audio
tag
Sziasztok!
1 kis segítségre lenne szükségem. Adott 1 rendszer a kocsiban:
Kenwood KDC-4054UB fej
16-os Hertz DSK szett
Kicker KX100.2 erő a szettnek
Mac MPX2000 erő 1 régi Pioneer reflex ládánakA probléma pár hete kezdődött. Egy bizonyos hangerő felett lekapcsol az az erősítő amelyikre a szett van kötve. Kipróbáltam mind2 erősítővel a szettet, de mindig csak a szett erősítője kapcsolt le.Aztán ha visszább veszem a hangerőt, akkor pár másodpercen belül visszatér a hang. A mélyláda folyamatosan szól tovább, ez is ki lett próbálva mind2 erősítővel.
Mi okozhatja ezt a problémát? Vki találkozott már ilyesmivel?
-
lcee79
őstag
válasz detroitrw #30359 üzenetére
Az a konverter amivel csináltam az csak a abba engedett belenyúlni hogy hány bites legyen a végeredmény
azért lett 16/96
De egyszerűbb ha megszerzem simán cd minőségben, az autórádiók azért ennyire nem mentek bele a dologba hogy ilyen minőségű cuccok lejátszására képesek legyenek. Pedig nem lenne hülyeség...MP3 minőség régen még mikor az ember örült, hogy egyáltalán van egy ilyen tömörített formátum, és az alaplapi hangkártyával lejátszhatja a zenét, anélkül hogy a cdket kéne cserélgetni, vagy neaddjisten kazettát
De mostanság aki valami jobb rendszeren akar jobb minőségben zenét hallgatni, néha még a 320-as sem bizonyul annyira jónakhttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
őstag
válasz Swiss_audio #30361 üzenetére
Kábel sehol nincs megtörve esetleg? Nem valami védelmi mechanizmus?
Nekem régen csinálta a házimozi erősítőm, és megtaláltam a hibát, egy helyen meg volt törve a hangszórókábel, és ezért kapcsolta ki automatikusan.[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
válasz detroitrw #30364 üzenetére
Köszi, kipróbálom
Foobar-al csináltam csak a munkahelyi gépemen, arra nem akartam nagyon telepítgetni
Közben kipróbáltam a progit, és wav-nál (mert ugye azt akarok belőle csinálni) nem enged ugyanúgy semmit...
Csak a biteket engedihttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
pps1
senior tag
válasz Swiss_audio #30361 üzenetére
Szett erősítőjének testje hol van földelve?
Milyen típusú biztosíték van előtte a tápkábelen?"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
tib-bee
tag
Sziasztok. Az mitől lehet, hogy miután bekapcsolom a rendszert nem mindig szól úgy a mélyláda, ahogy kellene neki. Van amikor egyből jó. Hülyén hangzik, de olyan mintha be kéne melegednie. Pl.: most jövök haza a melóból, bekapcsolom és mintha le lentebb lenne véve az erősítő hangereje, próbálom a fejegységet ki-be kapcsolni, ugyanaz. Megállok, megpiszkálom hátul a csatlakozókat, semmi változás. Aztán (kb. 10 perc haza az út), befordulok az utcába és rányomja rendesen a hangerőt.
Azért leírom a cuccot:
- fej: JVC KD R431
- első szett: Hertz dsk 130.3
- sub: DLD Acoustics 250 W RMS
- erőlködő: Carpower HPB-602 225 W RMS hídban.Köszönöm a tippeket.
-
lcee79
őstag
Focal PS 165 FX
2013-2014-es EISA díjHERTZ HCP D5
erősítő díj[ Szerkesztve ]
-
-
lcee79
őstag
válasz kavics325i #30373 üzenetére
Még várat magára a dolog, sajna hétfőre csúszott a beszerelés
-
sixer66
senior tag
13 centis szettből előre milyet tudtok ajánlani? Tudom nem fog nagyon mélyet adni, de mégis azért normálisan szóljon, majd később kap mélyet hátra.Valószínű egy Pio MVH-150UI fejegységet fogok mellé használni, mivel CD-re nincs szükségem, itt is sokan ajánlják, úgyhogy rossz nem lehet, persze nem egy 40K-s fejjel hasonlítom össze.
Vagy inkább próbáljak valamilyen kerettel berakni egy 16-osat?[ Szerkesztve ]
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Ford Fiesta autót. 2003-as évjárat. Sajnos a gyári "zene" nem tetszik, s szeretnék egy usb-s egységet a helyére. Nézegettem, oda majd beépítő keret is kelleni fog. Illetve érdekelne, hogy milyen további dolgokat kellene keresnem (erősítő, hangszórók, hangváltók, mélyláda). Két hangszóró van elöl, szeretnék jobb hangzást az autóban. Minőségi daraboknak örülnék, de nem bármi áron, mivel a rávaló az szűkös. Egyenlőre 60-70 E Ft lenne erre. Sajnos autóhifi témában semmi tapasztalatom nincs egyenlőre. Várom tanácsaitokat.
Üdv
-
PiciPeti
őstag
válasz saltrock #30377 üzenetére
Ennyiből egy alapabb fejegység (~20e), egy használt, de jó első szett ( ~15-25e), illetve szigetelés jön ki.(10-15e)
Aztán ezt később ki tudod egészíteni erősítővel, igény szerint mélyládával. Egy normálisabb erősítő+kábelezés+beépítés, még használtan is legalább 20e, de inkább 30.
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem túl ildomos hirdetést bedobni, de hátha valakinek segítség lenne.
-
sixer66
senior tag
Van olyan akinek Fiat Bravo I-esben vagyis 95-01 -es évjáratúban elől 16-os szettje van az ajtóban? Ha igen és tudja hogyan tudom beszerelni kérem keressen meg, köszönöm!
-
L-e-f-i-e
senior tag
Üdv újra, ehhez az erősítőhöz, Kicx RTS-4.60, tudtok ajánlani néhány passzoló első szettet? A fejegységem végül egy Kenwood KMM-157 lett.
Előre is köszi, elég nehezen döntök mindenki mást javasol...=^-^=
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz gabber01 #30388 üzenetére
Mint írtam fejegység már van, és nem ahhoz kértem segítséget, max 110k a keret a rendszerre, szóval többek között ez, és ez bőven elegendő erre, csak ennyi. Egy autó hifis ajánlotta, hogy kb uyganaz mint az alap Pio, csak jobban bejött külsőre
Remélem lesz hozzáértő is aki tud ajánlani mellé normális első szettet is
[ Szerkesztve ]
=^-^=
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz Osynho #30390 üzenetére
Igen, és tudom hogy ennyiből nem lehet kihozni egy high-end autó hifi rendszert de nem is az a cél, de nyilván mint minden normális ember a legjobbat akarom kihozni a keretből
A Hertz DSK 165 különböző verzióit sokan ajánlották, lehet hogy az lesz a befutó, köszi
[ Szerkesztve ]
=^-^=
-
gabber01
addikt
válasz L-e-f-i-e #30389 üzenetére
110k-t hogy kell érteni? Abból már lejön az erősítő meg a fej ára, vagy még annyi van minden másra?
Csak első szettre mennyit akarsz költeni? Új vagy használt kell? Szigetelés lesz-e, kábelek megvannak-e? Beépítést ki végzi el? Szakembernél az sincs ingyen.
Sub lesz-e? Ahhoz kell másik erő, mert ami van az kevés lesz.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz gabber01 #30393 üzenetére
110k az simán a komponensek ára lenne, szerelési költség az annyi amennyi, műhely már van, subot onnan fogok venni, de az lesz a legutolsó dolog, miután minden megvan és az első szett is stimmel, akkor azt már csak probálgatás után , amelyik számomra legkellemesebben szól. nagyjából így terveztem. Fejegység ugye adott az 20k + 20-30k első szett, + 30k erősítő és 25k sub. Kábelezés, szerelés ezen felül az úgyis annyi amennyi.
A fentebb említett 4 csatis erősítő ehhez az elképzeléshez gyenge?
[ Szerkesztve ]
=^-^=
-
gabber01
addikt
válasz L-e-f-i-e #30394 üzenetére
Tehát 20-30K megy az első szettre. Akkor AS MX 165 Plus vagy uDimension Element szett. Ha szerencséd van használtan jobbakat is ki lehet fogni.
Subhoz kevés lesz az a cirka 150W. Esetleg egy érzékeny 20centisnek elég lehet. Egyébként vagy egy erősebb 4csatis erő kéne vagy egy 2. erősítő, 2csatis vagy monoblokk. Viszont a fejed szerencsétlen választás volt, amire próbáltam utalni, mivel csak egy pár RCA out van rajta.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz L-e-f-i-e #30397 üzenetére
Az is egyfajta megoldás, de az első szettnek is jobb lenne erősítőről. Vagy szét lehet osztani az RCA-t kétfelé, de az nem vmi jó megoldás sztem. Ez az erősítő viszont sub hajtására nem igazán alkalmas, első szetthez jó.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz gabber01 #30398 üzenetére
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek, mivel ládát amúgy is csak legvégén akartam, erősítőröl megy majd az első szett, ami nagy eséllyel az Audio System MX165 Plus lesz, csupa jót olvastam most róla, és talán az erősítővel + szigeteléssel még az is lehet hogy pont elég mélyet fog adni, aztán később bármi lehet, kezdésnek most úgy hiszem jó lesz, köszi mégegyszer a tippeket!
=^-^=
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest