- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
Ezt jól átgondoltad?
Mármint, hogy egy 4 csatis erősítőről egy duplatekercses mélynyomót fogsz meghajtani?
Szólok előre, hogy ha nem lesz tökéletes szinkronban a két csatornapár, a tekercsek egymás ellen fognak dolgozni.
Arról nem beszélve, hogy mivel a vágási frekvenciát csatornapáronként külön lehet állítani, hogy fogod megoldani, hogy hajszál pontosan ugyanazon a frekin vágjad a 2 csatornapárt?
Mivel a rajta lévő potival, csak megközelítőleg tudod beállítani a vágási pontokat, mi lesz, ha az egyik tekercset mondjuk 80Hz-en vágod, a másikat meg 82Hz-en?
Sosem próbáltam még ilyen konfigurációt, nem tudom mit fognak szólni hozzá a tekercsek és milyen hatása lesz a hangra.Ha jól tudom az eredeti terveidben még 2 db mélynomó szerepelt.
De lehet, hogy csak én aggódom túl a dolgot, cáfoljon, vagy erősítsen meg valaki, aki kötött már be így 2 tekercses mélynomót 4 csatis erősítőre!
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Komoly akció: Emphaser EA490
Ha esetleg valaki ilyet keresne éppen...
-
kigoi
senior tag
válasz opeter70 #31751 üzenetére
Ezt a problémát majd ismeröseim akik már pár éve benne vannak a témába majd megoldják nekem,nem hiszem hogy gond lesz mert írtam ezt az egyiknek és nem mondott rá semmi problémát.
osynho
igen,kezdéskor úgy terveztem hogy 2 csatorna hidalva hajtja majd a mélyet de vettem külön eröt az elsöszettnek így az egész magnat megmarad a mélynek.
tervben mélynek dld dl124 van, ha nem sikerül szereznem akkor szerintem IW 12 lesz.
Kettö mély vétele nem volt nekem terveben soha mert kell a csomagtartó idönként. -
Joe fiú
senior tag
Azért vannak érdekes elképzeléseid, hát még az ismerőseidnek akik pár éve benne vannak, nem rossz az a Magnat, de hogy egy duplatekercses DLD-t nem kötnék rá az ezer 100%, nekem a DL12-hez 700W rms kevés volt egy kétcsatis erősítőtől, mindenesetre merész vagy, hogy megpróbálod...az ismerősök azt sem mondták, hogy egy 4csatornás erősítő nem arra lett kifejlesztve, hogy egy batár nagy duplatekercses mély rángassa a táprészét?
-
tick
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket/tanácsotokat kérném. Vásároltam egy Suzuki Swiftet (2002-es, 1-es, GLX) viszont nincs hangszóró benne. Ajánlanátok a gyárinál egy-két fokkal jobb, de mégis budget hangszórókat? Amit biztosra tudok, hogy elől 2db 10cm-es fér el, és ha minden igaz hátul is. Fejegységet családon keresztül kapok, amiről egyenlőre csak annyit tudok, hogy lejátszik mp3-at usbről... Kb. egy tizesem van rá, érdemes ebből a keretből foglalkozni vele vagy mindenképp gyűjteni kell még? Ha tudtok ajánlani, kérlek weboldalt is mondjatok hozzá.
Köszönöm!Everything that has a beginning... has an end
-
kavics325i
őstag
Tudod a többieket irigylem,hogy van energiájuk a sok hülyeségedhez.
És örülök,hogy olyan sok "jó képességű" ismerősöd van.Annak még jobban,hogy nekem nem. Nem sértegetésnek szánom,de lesz@rom ha annak veszed. Szerinted akármelyik 4 csatornás erősítőt is vesszük a világon,el bír egy méllyel?Nem gondolod,hogy a monókat kocsiba talán ezért rakták be???Nem ők szarták a spanyolviaszt,mert már szobába is használtak régen is monó-kat csatornánként. De kérdem én minek jössz a hülye kérdéseiddel ide fárasztani minket,ha nagyon ügyes ismerőseid majd úgy is jobban tudják és "majd meg oldják"??? Még mielőtt el pityerged magad ez is te mondtad. Tudom komolyan gondolod amit mondasz ezért is írom. ÉÉÉÉsss látod igazam lett!!!! Amikor rád szóltam,hogy döntsd el,hogy mit akarsz (még akkor rám is szóltál privátban,hogy ne ugassak) azóta azokat a kábeleket és stb. már fel sem tudnád használni,mer' annyit változott csak az összeállítás. Nem többet csak annyit" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Joe fiú
senior tag
-
kavics325i
őstag
Kb. 5e/pár-ért lehet kapni 10-centiseket pio-t meg társait,de kb. annyi,hogy szólnak. Ettől is van lejjebb,de inkább fentebb. Linket nem tudok mer kerülöm az ilyen dolgokat
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kigoi
senior tag
válasz kavics325i #31759 üzenetére
Rákérdeztem erről a dologról az egyiknél ha majd válaszolt akkor reagálok a dolgokra.
Egyébként azért nem tőle/tőlük kérdezgetek hanem itt mert az egyik tanul és dolgozik nem nagyon ér rá elfoglalt a másikkal egy cégnél dolgozok de más területen,valamint mesze is lakik,néha facen tudok vele csak beszélni.
Nyugodtan meglehet mondani nekem a véleményeket csak a stílus legyen emberhez méltó,nálad kavics nem volt az ezért is írtam hogy inkább fejezd be. -
ThodEE
őstag
válasz kavics325i #31763 üzenetére
Nem értem miért piszkáljátok, 1x szóltatok neki, ha továbbra is így szeretné próbálja ki, "occó vót a motyó" meg mondta, ha szétég akkor vesz másikat megint ócón
Hagy kísérletezzen a saját pénztárcája kedvére(#31764) kigoi
Ha eddig nem volt egyértelmű a többiek kifogása akkor röviden még egyszer:
A 4 csatornát ha hidalod 2hidaltra akkor az nem jó mert a két erősítő modul rossz esetben ellentétesen is dolgozhat, és a hangszóró 2db tekercse szétéghet, vagy az erősítő, gyengébb esetben torz hangot kapsz[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
kigoi
senior tag
válasz ThodEE #31765 üzenetére
Rendicsek,akkor ha jól értem 2 lehetőség adott:
1. olyan mélyet veszek ami 1x 4ohmos és a magnatnak csak 2 csatornáját hidalom és arról hajtom.
2. veszek 2 db 1x4ohmos mélyet és így 2x2 csatorna hidalva hajtja majd egyik az egyiket másik a másik mélyet.Erősítő eladás nélkül tud valaki még lehetőséget vagy ennyi van?
-
ThodEE
őstag
-
senior tag
Sziasztok!
Multkor mar beszelgettunk arrol, hogy vettem egy Kicx ICQ-502-es 13 centis hangszorot a Megane II-esemben, de nem voltam megelegedve a hangjaval, foleg a basszusokkal.
Szerintetek ez lehet attol, hogy ennek a hanszoronak a frekcencia atvitele 75Hz-tol indul?
Egy 40Hz-tol indulo Pioneer (erezhetoen) jobb melyeket tudna adni?Kivancsian varom a valszotokat... Koszi elore is!
-
kigoi
senior tag
válasz ThodEE #31767 üzenetére
Akkor lehet mégiscsak két mély lesz ez esetben viszont akkor két DLD 500+ jöhet képbe,89cmes a dupla 50literes ládáját bele is tudom rakni a csomagtartóba csak kivenni,betenni lesz igen kényelmetlen ha szükség lesz a csomagtartóra.
Kicsit tartok is ekkora membrán felülettől,szigetelve lesz az autó de szerintem ezek már nagyon hamar be remegtetnek nekem majd mindent. -
Joe fiú
senior tag
válasz SocketA #31768 üzenetére
A ráírt adatok nagy része csak kamuadat, kb. lejtőn hátszéllel effektus ha a csillagok állása is olyan, mivel ugye minden autóban, minden ajtóban eltérőek a körülmények, így senki nem tudja megmondani, hogy nálad milyen lesz a hangszóró frekiátvitele...de szerintem már írtuk, hogy mélyeket nem kell várni egy 13cm-es hangszórótól, amit te hiányolsz az a ~100hz-es tartomány és ennek más oka lehet...bekötés polaritáshelyes?
-
ThodEE
őstag
Ha a teljesítmény elegendő a hangszórókhoz akkor legyen
Nekem dupla 30van, szal membrán felület az kell, attól lesz ütős
Igaz így áll a ládám amire mondták hogy nem jó, de ha elfordítom sem hallok különbséget, és így tudok mellé pakolni anélkül hogy megsérüljön a hangszórómhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
opeter70
senior tag
válasz SocketA #31768 üzenetére
Az a 40 Hz csak parasztvakítás, főleg egy ilyen 13 centis hangszórótól. Papíron lehet, hogy tudja elméleti számítással, vagy nagyon speciális, tesztlaborban kialakított körülmények között.
Az is kérdéses, hogy hány dB hangnyomáson produkálja ezt a 40Hz-et. Mert hiába 40Hz, ha akkorát esik ezen a frekvencián, hogy már nem is hallod. A papír mindent elbír.
Én úgy szoktam mondani, hogy ezeket az adatokat a VPS szabvány szerint adják meg (tisztelet a kivételnek).
VPS = Vakulj Paraszt System[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Nem értelek..de mindegy..ha még nem hallottad, honnan tudod, hogy tetszik-e..én is dupla 30-as után hallgattam és nem volt hiányérzet..amúgy meghallgatni nem kerül semmibe..de te tudod..én csak segíteni akartam..a déeldétől azért ez komolyabb..tudom mert volt már 4 dld-m
-
kigoi
senior tag
válasz gabber01 #31776 üzenetére
Nem akarok senkit meghazudtolni,a magnatból kb 800watt jön ki ami tényleg valós adat,ha ketté osztom 400watt megy hidanként,tehát 400watt megy 1 dld 500asnak.
A DLD 500, 500W RMS teljesítményű vagy inkább terhelhetőségű, érzékenysége elég jó,93dB.
Nem hiszem hogy kevés lenne neki a magnat,nem hangnyomás versenyre készülök de igazából oda sem kell túl sok watt ezt múltkor szemléltették is nekem egy réztekercses 38cmes mélynyomóval amit 300wattal hajtott a gazdája és 141dB-elt nyomott zenével ráadásul a kocsi nincs is szigetleve.Első szettem focal ps 165 és csak 1 szett kerül az ajtóba nem 3,örülök ha nem nyomja majd el teljesen a mély szerencsétlen első szettet nem hogy még azon agyaljak hogy elég e a mélynek a magnat.
Néha kajak elcsodálkozok hogy miket írtok,de szóljatok nyugodtan ha tévedek de szerintem bőven elég lesz zenéléshez két 500asnak 1 db rx44es erő. -
gabber01
addikt
Az a 800W inkább 600W körül van. Lemértétek talán? Amúgy én csak tapasztalatból szóltam, ezek a DLD-k szeretik ha rendesen vannak etetve, bár refi ládában, zenére valószínűleg elég lesz.
Egyébként erősebb erőtől nem feltétlenül lesz hangosabb egy nyomó, nem is ezt akartam elsősorban mondani, mert megszólalnak azok 200W-al is, de lehet még 100-al is, de egészen megváltozhat a hang karakterisztikája. Az enyémen nagyon észre lehetett venni, amikor kapott egy rendes monoblockot, sokkal teltebb lett, dinamikusabb.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Joe fiú
senior tag
Elég lenne a Magnat, mondjuk függ attól is, hogy zárt vagy refi..de ha kevés a hely akkor gondolom zárt..de szvsz..még mindig azt mondom, hogy a leírtak alapján nincs értelme annak amit elképzelsz..zenét hallgatni nem fogsz tudni vele.igazán hangosan nem fog szólni..akkor meg mi értelme? cserében elfoglal elég sok helyet..ha erre jársz még mindig beprólhatod a dupla 25-öst és akkor legalább lesz viszonyítási alapod.
-
kigoi
senior tag
válasz gabber01 #31779 üzenetére
Hát már nagyon érdekel hogy mennyi az az annyi a wattokkal kapcsolatban,akinél a 300wattos hajtás volt ő mondta hogy úgy 800watt lehet a valós,neki két rx44ese is van.
Mindig tudja hogy hány wattal hajt szóval tuti tudja mérni ,majd nála megméretem ha kész lesz a rendszer és akkor végre kiderül hogy mennyi is az annyi na meg hogy hány volton is produkálta.ThodEE
"Ne haragudj, de 4*65W RMS ami hidalva 130W RMS"
Ez az infó honnét származik? -
kavics325i
őstag
válasz gabber01 #31782 üzenetére
Ebben 2x30A-os biztosíték van amiből következtetni lehet,hogy kéccer háromszázat tud. De max. 2x150w rms-t tud hídban. Az rx 44 ehhez képest pedig.....
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kigoi
senior tag
bizony hogy dupla
[link]rx44 egyébként 2x40A biztosítékkal rendelkezik.
-
opeter70
senior tag
válasz kavics325i #31788 üzenetére
Azért ennyire ne kicsinyítsük már szegény Magnat érdemeit!
Gyári adatok szerint 4 x 125 W vagy 2 x 325 W RMS a teljesítménye.
A biztosítékai pedig 2 x 40 Amperesek.
Ezek a száraz tények.Lehet linkelni hasonló árkategóriájú 4 csatornásokat ami legalább ugyanezt a teljesítményt tudja!
Tény, hogy amikor használtam, én sem éreztem akkora erőt benne, mint amit ezek a számok indokolnak, de azért gyengének nem mondanám.Mindenesetre az áramot zabálja rendesen. Saját kezemmel mértem professzionális lakatfogóval 68 Amperes áramfelvételt nála és még közel sem volt csúcsra járatva.
Persze ettől még lehet viszonylag rossz a hatásfoka, de ez már egy más kérdés.[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz opeter70 #31789 üzenetére
Kössz a megerösítés,már vártam mikorra jukadnak ki oda hogy annyit tud a magnat mint egy fejegység végfoka.
A logikát sem értetettem kavicsnál,azt írta 2X30A bizti van valami erõben amit linkelt ,erröl arra lehet következtetni hogy 2x300wattot tudhat.
Utána meg azt írja ehez az erösítöhöz képest a magnat....
A magnatban meg ugyebár 2x40es van,érekes hogy a másiknál lehet következtetni a teljesítményre a biztiböl a magnatnál meg ezt kihagyta.
Milyen logika ez? -
kavics325i
őstag
Nahhh vettem a fáradtságot és átnéztem az adatokat. Úgy látom ez az erő és a mély jó páros lesz. Pont összeillenek.Úgyhogy csak oda LYukadtunk ki,hogy jó lesz ez így
-
Something_
őstag
Infinity Beta megvéve.
Köszönettel Joe fiú-nak :-))
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz Something_ #31792 üzenetére
Örülök a bódottágotoknak. Mivel hajtod?
-
ThodEE
őstag
válasz kavics325i #31793 üzenetére
Gondolod ilyen előzmények után elárulja?
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Something_
őstag
válasz kavics325i #31793 üzenetére
Pioneer GM-X802, első szett pedig GM-X904.
-
vendingo
veterán
Mi a véleményetek az ülés alá rakható aktív melyekről?
Vagy léteznek csomagtartóba vékony kicsi aktív ládák?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ThodEE
őstag
válasz kavics325i #31797 üzenetére
Látom csak jólesett leírni hogy más is lássa
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest