- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapalkogabi
csendes tag
Bocsi, ha nagyon buta a kérdésem, de nekem nem egyértelmű a dolog. Komponens szettek teljesítmény adatai a teljes szettre (azaz a két darab mélyközép és a két darab magas) vagy csak egy mélyközép és egy magas hangszóróra vonatkoznak?
-
orbano
félisten
válasz kapalkogabi #14156 üzenetére
miért fontos a teljesítménye? ami egyébként terhelhetőség. és oldalanként szokás megadni.
A vér nem válik VAZZE!™
-
kapalkogabi
csendes tag
Gondolom erősítő és hangszórók összeválogatásánál azért van némi szerepe. Csak azért kérdeztem mert egyes leírásoknál elég zavarosan tudnak fogalmazni, vagy lehet hogy csak nekem az.Köszi a választ!
-
orbano
félisten
-
kapalkogabi
csendes tag
Na most derült ki, hogy van még bőven mit tanulnom!
-
orbano
félisten
válasz kapalkogabi #14160 üzenetére
mit szeretnél amúgy venni? lehet abban jobban tudunk segíteni mint a wattokban
A vér nem válik VAZZE!™
-
Joe fiú
senior tag
Ha már a wattoknál tartunk, egy 10 mm2-es tápkábel mekkora teljesítmény kiszolgálásra elég? Néztem a táblázatot,de konkrét tapasztalatnak jobban hiszem. Egy 4X35W RMS, és 1X180w erősítő teljesítményt mondjuk ki tudna szolgálni? (4,5-5m hosszú a kábel)
-
Joe fiú
senior tag
válasz cicmanyek #14163 üzenetére
Na igen,na épp ezért kérdem, mert ez alapján valahol a határon mozgok 12v-os feszültséget figyelembe véve,de ugye általában álló autónál nem hallgatok max. hangerőn zenét,viszont kérdéses,hogy az erősítőknek mi lehet a valós teljesítmény.
Amúgy mi a jobb választás? a jelenlegi 10-es táp mellé behúzni még egy 10-est? vagy 1 db 20-as?
-
cicmanyek
aktív tag
-
kapalkogabi
csendes tag
Az elképzelés a következő lenne: Mac Audio MPX 2000 + Mac Audio Revolution X 2.16
vagy Mac Audio MPX 4000 + Mac Audio Olympic 2.16 – de ez már túllépi a rászánt keretet, de jó vételnek tűnik, és ha jelentős a MINŐSÉG növekedés, akkor komolyan elgondolkodom rajta. Az erősítőkről nem tudom mit gondoljak. -
orbano
félisten
válasz kapalkogabi #14166 üzenetére
A macaudio és a MINÔSÉG szavakat ne használd együtt. Én más márkában gondolkoznék... Rászánt keret mennyi? Beépítéssel, szigeteléssel együtt? Fejegység? Zenei ízlés?
A vér nem válik VAZZE!™
-
rooland
senior tag
Srácok!
Gondolom már többször elmondtátok, de kérlek titeket most az egyszer még fejtsétek ki nekem:
Miért fikázza mindenki a kondenzátor használatát?
Nincs kondim, de komolyan érdekelne miért nem ajánljátok. Értem/ismerem a működését és logikusnak/hasznosnak tűnik. Persze mindenhez nem érthetek, ne oltsatok plz... -
orbano
félisten
válasz rooland #14171 üzenetére
Nana ez nem ilyen egyszerű. Kétféle kondi van:
A) tüctückondi, ami egy egyen kínai szar. Minden gyártó ezt veszi kínából és adja 10-100Ft-os árkategóriában mindenhol. Ez elrontja a hangminőséget, ráadásul a sz*r kábelezésből adódó fényszóróvillogást és egyéb problémákat sem orvosolja, mivel: az első nagyobb teljesíménylöketnél (vagy a másodiknál, harmadiknál, mindegy) kifogy belőle a szufla, majd az erősítővel párhuzamosan ő is elkezdi terhelni az akksit, ezért inkább csak ront a helyzeten.
B) tisztességes kondisor (ami úgy alaphangon 50-60e forintnál kezdődik + szerelés), kicsi, de jóminőségű kondenzátorokból. Egy bizonyos teljesímény/minőség kategória felett szokás betenni, hogy az igazán nagy áramfelvétel-csúcsokat jobban kiszolgálja, mint az amúgy kifogástalan minőségű, a rendszert amúgy is kiszolgálni képes akksi.
Aztán gyanítom itt is megy a vita, hogy mennyit szól bele a hangba, tényleg kell-e stb. De ez már másik liga, nem az átlag vásárló, aki a ledes, voltkiírós gagyiktól várja a megváltást. Azzal egyvalaki jár jól, aki megveszi a kínaiaktól konténerszám, és eladja nyugaton a h*lyéknek.A vér nem válik VAZZE!™
-
_seth_
veterán
válasz orbano #14175 üzenetére
Nekem egy SAL 1 farados van bár a rendszerem sem óriási. Kipróbáltam a rendszert nélküle is és talán valamit valóban tudhat mert nélküle az autóban mért 12V jobban ingadozott nagy hangerőn mint nélküle, hangminőségbeli változást én nem vettem észre pedig 2 féle audio test cd anyagát is meghallgatta rajta. Mivel be van már úgyis kábelezve így visszakötöttem, ugyanakkor szerintem felesleges mivel csak egy 640-es és egy 320-as erősítő van ami együtt sincs 1000 mint sok hifisnek, hogy 3-4 darab ezres vagy még több, ott már lehet haszna valami komolyabb kondinak.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz orbano #14178 üzenetére
Exide Premium 72Ah, ennél hova jobb?
Az ingadozás 12,48ról pl 12,39-re megy le feltekerve, nem nagyon hatja meg a hifi az akkut egyébként Egyszer sikerült lemeríteni mert hülye voltam és szereltem a kocsit + takarítottam és 8 óra után lekapcsolt az erősítő... nem tudtam mitől végül kiderült, hogy valami biztonsági cucc benne mert a protect led világított és a lemerült akkut jelezte. Kondival nézve is bőven rá lehet fogni, hogy mérési hibahatáron belül van, azzal 0,01-0,02 amivel alacsonyabb a kilengés amikor minden szól éppen nagy hangerőn, ugyanakkor ártani nem árt, csak nem is nagyon használ de kb kidobott tizen pár ezer forint volt, annyiból lehetett volna egy jobb első szettet venni amit a kondival ellentétben már lehetne hallani, hogy jobb
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
T1b33
tag
válasz k-feri65 #14189 üzenetére
Pioneer Dex-P99RS Referenciaosztályos fej, Micro Precision 17-es Serie Z Mk.4-es mélyközép és Micro Precision Serie-Z 28 mm.-es selyemdóm magassugárzó by Thomas Hoffmann, aktív hajtás, a 2 magasra egy Genesis DA-100-as A-osztályú erősítő és a mélyközéppárra is szintén egy Genesis DA-100-as. A későbbiekben tervben van egy Jobbféle monoblokk, talán Genesis lesz az is és egy vagy két darab 25-ös vagy maximum 30-as mélynyomó zárt ládában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest