- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egyáltalán nem értek az autóhifi témához, de tiszta és jó hangzást szeretnék a kocsimba.
Egy ismerős azt javasolta, hogy érdemes egy kisebb erősítőt használnom a jó hangminőség érdekében. Nem szeretnék mélyládát, csak és kizárólag két hangszóró szettet fogok használni.
Jelenleg az első ajtókban Hertz DSK 165-ös szett van beszerelve, hátra pedig a kistesót DSK 130-at tervezem. A fejegység egy - páran eléggé fikázták, de egyenlőre nekem bevált - M.N.C. Evolution.
Érdemes ehhez a rendszerhez erősítőt vennem? Ha igen, milyen teljesítményűt/márkát ajánlanátok?A segítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: ocsi
-
codilandi
tag
Mogami Car Precision (neglex vagy mi van még rá írva) 2 pár 50cm-es, Neutrik dugókkal.
88RSII, Jr 4.300, Jr6, XT2 rendszerbe szereltem be. Első benyomásra maga a megtestesült természetesség, gyönyörű ének és hangszerhangok, eddig nem hallott kis részletecskék megjelentek rögtön abban a pillanatban ahogy elindult az első track. Eddig pozitív a változás.
Jah az egész 17e volt. Sajnáltam érte...de most részben kárpótol
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz ocsi19 #12951 üzenetére
Szia!
Hátra ne vegyél 13-as hangszórót. Teljesen felesleges, semmi pluszt nem ad, viszont bukod a tiszta hangzást. Azt a pénzt költsd az első szett komolyabb beépítésére.
Az erősítőket (bármennyire is el akarják hitetni veled a gyártók) nem wattban mérik. Tök mindegy hány wattosat veszel. Jó hangút vegyél, lehetőleg használtan. 10-15-20e körül már finom dolgokat kapni, csak figyelni kell mondjuk carstylingot, vaterát. 20 ezerért már audiofil kategóriába is beleszaladhat az ember.
Az MNC helyett meg ha teheted egyszer hallgass meg valami nívósabbat csak a próba kedvéért. Meg fogsz lepődni...A vér nem válik VAZZE!™
-
_seth_
veterán
válasz ocsi19 #12951 üzenetére
Hátra csak akkor rakj ha fontos, hogy halljon valamit az aki hátul ül. Igen, leírtam, én
Nekem van de tekintve, hogy az első ajtókban a 165-ös sokkal többet "tud" mint a hátsó 130-asok így csak 50% hangerőt kap különben azok tönremennek így viszont nincs túl sok hangja. Na de ha már van nem dobom ki és épp ha sok időm van és kénytelen vagyok az autóban ülni akkor filmnézés közben hasznosak a hátsók vagy ha hátul akarnak zenét hallgatni én meg kevésbé....
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
codilandi
tag
válasz k-feri65 #12943 üzenetére
Most vagy egy nagy ökörség, vagy egy jó ötlet ugrott be...
Az RCA kivezetékelős módszereddel nem lehetne úgy megoldani, hogy már a fejegység belsejébe forrasztani a mogami végét, onnan meg csak jönne-jönne, majd végül az erősítőben kötne ki...tehát 50centi kábel lóg az RS2-ből a végén dugókkal.
-
_seth_
veterán
válasz ocsi19 #12961 üzenetére
Érdemes igen
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
k-feri65
senior tag
válasz codilandi #12959 üzenetére
Hehe ez már másnak is eszébe jutott (RCA)
Eddig az EQ-ba azért nem nyultam, mert próbáltam a maximumot kihozni a beépítéssel, csereberéléssel, de sajna van ami kevés és van ami sok a frekivonalban, sőőőt van olyan freki ami csak a bal oldalon kevés...
értem én de le sz@..m
-
_seth_
veterán
válasz orbano #12964 üzenetére
Bizony.... belátom nagyon makacs vagyok és minden úgy van jól ahogy én csinálom de azért csak kiderülnek a dolgok... aki régebbóta csinálja az autóhifizést csak jobban látja de ezentúl is makacs leszek
Erősítve az ajtó hangszórói is teljesen mások, teltebb, dinamikusabb jóval.
-
cicmanyek
aktív tag
válasz ocsi19 #12968 üzenetére
Próbálj meg elvonatkoztatni az újtól , ennyiért jó használt erősítőt kapsz.
Pl: http://www.carstyling.hu/buy_shower.php?id=240388[ Szerkesztve ]
Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
cicmanyek
aktív tag
válasz ocsi19 #12970 üzenetére
Egy ,két hét , hónap múlva lesz majd subod is , és akkor fog nagyon jól jönni a 4 csatornás erősítő...))
Tudom , nem kell és nem lesz , de várjuk ki a végét....
Amit k-feri linkelt az is kiváló .Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
ocsi19
senior tag
na egyik ismerős egy ilyen Titán-t akarna rámsózni 13e körül. Megérné?
Ti nagyon vágjátok, bennetek megbízok! -
cicmanyek
aktív tag
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! 30ezerig milyen usb-s fejegységet ajánlanátok?
-
G.Zs.
senior tag
válasz ocsi19 #12979 üzenetére
Orbano által linkelt Steg 45.2 az enyém. Még a kocsimban van, meghallgatható. A DSK szetthez bőven elég lesz. A hangját meg hallani kell... Én is csak azért adom el, mert van nagyobb Steg-em, és helyette egy monoblock kellene.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
codilandi
tag
most adnak egy u-D ProX 4csatisat, 90-ért... dejó lenne az a Jr helyére
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Vissza tertem.En vagyok a VW Jettas,aki sok tanakodas es velemeny keresek utan vegre beszereltette a fejegyseget es a hangszoro szettet.
Beszereltek egy Clarion cx501e fejegyseget(nagyon jo) es egy Focal 165 VB hangszoro szettet.Nagyon tetszik a hangzas,de kicsit meg nyers.Azt mondtak erdemes bejaratni es szebben fog szolni.
Szerintetek,hogy a legerdemesebb bejaratni egy hangszorot?En most letoltottem egy bejarato cd-t,amin direkt szinus hullamok vannak,meg mely,magas hanghullamok,meg olyan zene,ami dinamikus es pont erre van,hogy a hangszoro membranja megpuhuljon,rugalmasabb legyen,mivel ilyenkor meg nagyon sprőd.A cd neve XLO TEST AND BURN IN.Direkt erre van kifejlesztve.Azt mondtak a folyamatos terheles fokozatos hangero emelessel a legjobb modszer.Na most elkezdtem 15-os hangeron az egy oras cd-t vegig menni,aztan 20-as hangeron.Ez volt 2 ora.Most 25-os hangeron akarom vegig nyomatni,csak ez mar eleg hangos es felek,hogy nehogy a membran elrepedjen.Ti mit javasoltok?
Elore is koszi a valaszokat!
-
G.Zs.
senior tag
válasz baloghzr2 #12986 üzenetére
Szerintem nem kell erre külön bejárató cd. Egyszerűen közepes hangerőn változatos zenéket hallgatva bejáratódik az magától. A hangszórót kb. 40 órát kell járatni, utána oda lehet neki pakolni.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
baloghzr2
tag
Akkor azt mondjatok most meg ne nagyon terheljem,mert gaz lehet belole?
Mar 3 napja meg van a cucc es meg mindig nem tudtam rendesen meghallgatni,mert felek,hogy nehogy valami gaz legyen vele.Hallgatgatom akkor a cd-ket kozepes hangeron.Eddig max 5-6 orat volt hasznalva.
Ha valakinek van meg jo tippje,azt varom!!!!
Koszi a valaszokat!
-
Typhoon47
senior tag
válasz baloghzr2 #12991 üzenetére
hát nem tudom nagyon mit akarsz vele csinálni, de én amikor beszerelték a mélyközepeket, járattam rendesen, nem kíméltem... szép is lett volna ha valami baja lesz... persze torzításig soha nem csavarom, csak addig amíg nem kezd el zörejleni az ajtóm(pfej!). szal szerintem ne foss ettől h közepesnél följebb tekerd, tedd meg nyugodtan.
"Education is important but big biceps are importanter"
-
Peti66
senior tag
válasz baloghzr2 #12991 üzenetére
Szia!
Ha már a bejárató(beégető) emulált hangsávokat használsz,érdemes sőt ajánlom a figyelmedbe a Pink-Rose zajt ebben minden hang alak -jelleg bele van sűrítve.
Ez a bejáratás mizériát nem úgy kell elképzelni,hogy folyamatosan kell nyomatni neki a kakaót.
Időnként kb. 1óra pink zaj után,be kell iktatni digitális csendet is.Ez kb. 20 perc
14-16 óra után érezhető,hallható változás áll be a hangképben tér nyíltabb lesz stb.,stb.
A mechanikai munkában részt vevő:pille szél,hsz,perem,membrán betőrése-bejáratodása csak részben igaz.Legalább ilyen fontos a tekrencek kristályszerkezetének módosulása
Nem mennék most bele az anyag Metalográfiai kristályszerkezet módosulásaiba,de meg kell említenem,hogy ez valóban létező anyagszerkezet változás.
Na de, tényleg csak tömören Áram ill. rezgés hatására az anyagszerkezetben levő kristályok elmozdulnak,ez ugye hőfejlődéssel együtt jár.Lehűléskor stabilizálódik az anyag szerkezete.Na most,ha ez sokszor egymás után következik be, az anyag kristályszerkezete átrendeződve rögzül.Ekkor, már nem változnak az elektromos tulajdonságai.
Mikkor már úgy döntesz,hogy no most aztán elég volt,következik az álmélkodás legalábbis az első 1/2 órában,hogy milyen xarul szól.Na, de ez után már minden hang a helyére kerül
Úgy hogy NO PARA
Persze természetes úton is ugyan arra az eredményre jutsz,bár én a bejáratást intenzívebbnek vélem,mivel spektrálisan tömörebbek benne a jel komponensekPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
aneda
senior tag
válasz Peti66 #12995 üzenetére
Én is tanultam pár évig metallográfiát, de ott nem volt szó ilyenekről. Igaz az általunk mikrószkóppal nézett kristályok nem voltak áram alatt...
A Cooper párok - ahogy olvastam - a szupravezetésnél jönnek létre, érdekes egy autó lehet ahol a hangszóró kábelek -100C fokosak.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Peti66
senior tag
Még 1 kicsit utána nézel és meglátod,hogy igen nem csak a szupra vezetőkre igaz
Hol ragadtál le a Martenzitnél
1X-es példa.Fogsz 1méter hosszú akármilyen rézdrótót,elkezded melegíteni(20celsius fölé) vagy árammal terhelni a névleges 2X-ével.Mi történik?Megmondom--megnyúlik.Lehűlve zsugoródik.
Ez a rugalmas alak változás, szerinted mit idéz elő az anyag kristályszerkezetében(rácsokban) Ez nem csúzliPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
k-feri65
senior tag
Ti aztán jól elvagytok
értem én de le sz@..m
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest