Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz z123456789 #24397 üzenetére

    Nekem a józan paraszti azt mondja, hogy a külön kapható adalékot kikutyuló vegyészek se hülyék - valószínűleg valamilyen fajta benzinnel letesztelik a cuccot. A kérdés az, hogy milyennel?

    Feltételezem hogy adalékolatlan benzin már kb csak a gyógyszertárban, illetve vegyszerüzletekben kapható, vagy a finomítókból külön kell rendelni: a "normál" 95-ös stb benyákban is tuti van egy tucat adalék alapból - az a kérdés hogy ezek (kémiai) milyensége mennyire szabályozott. Ha van egy előírt vagy megszokott sztenderd összetétel, akkor nyilván megnézik hogy az ő adalékuk ne zselésedjen össze ezekkel (meg a sima szénhidrogénekkel meg bioetanollal), de ugye vannak egyes finomítóknak/kútláncoknak saját adalékjaik amik nem tiltottak de a kispalackos adalékgyártó nem tudja mi az, és nem tudott rá felkészülni :U ezektől jöhet össze a zselésedés.

    Szóval ha tennék ilyen 3rd party adalékot a nyálba, akkor tuti minél egyszerűbb, alapabb nyálat keresnék - így se lehet kizárni az összeférhetetlenséget, de talán kisebb az esélye mintha eleve bőségesen adalékolt prémium nyálból indulnánk ki...

    szerk.: amúgy az Agip sz*r minőségűként volt számon tartva? :F
    (Nem tudtam. Azért írtam múlt időben mert mondta még karácsony előtt (akkor épp tankoltam ott egyszer 98-ast, amúgy OMV vagy Shell 100-as a rutin nekem is) a kutas hogy megvette őket a MOL és szép lassan átalakulnak a kutak a MOL image alá és MOL kínálat lesz.)

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák