Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz kukulec #14913 üzenetére

    Értelek.

    Figy, én örülök, hogy más örül, akár a valóságának, akár a placebójának. Mindenkit elkap utóbbi néha. Engem is. Emberek vagyunk.

    Annak nem örülök, amikor a szellem kiszabadul a palackból és olyan dolog terjed, aminek a digitális világban zéró hozománya van. Aminek nem kéne terjednie.

    Most dgyuri lehet nekiáll konvertálgatni egyiket a másikba és másnak fogja hallani, holott bitrôl bitre ugyanaz megy be a DAC-ba. Elôrébb lesz ? Persze ha a pszichés tudat segít, csinálja, de egyértelmûen ekézni akár FLAC-ot, akár WAV-ot a másik javára, tök nonszensz, mivel ugyanabban a minôségi ligában játszanak: megôrzik az eredetileg elôállt digitalizált "hangot" (adatot).

    El vagyunk kényeztetve Urak. :K Egy rahedli jó megoldás születik-született az elmúlt évek alatt a világban és huszárvágással oldanak fel évtizedes problémákat. Ezeket értékelni kellene. A digitális forrás is ilyen. Lehet találni minden kákán csomót, csak amikor már annyira nüansznyi dolgokról beszélgetünk, hogy nagyon.. akkor el kell engedni ezeket és fontosabb dolgokat nagyító alá tenni.

    A digiben még az a szép, hogy már elértük a maxot. Van PCM 768/32 és van DSD1024 is. Meg az ordaskamu MQA is, de azért a PCM-el és DSD-vel elértük a "nincs tovább"-ot.

    Másra kellene fókuszálni, ha további izgi dolgokat szeretnénk kihozni a hangból otthon. :K

    A homogenitással egyetértek, én lehetôleg a megértés (tudomány) szintjén közelítek, de analógban van helye "lötyögésnek", pár Hz itt-ott, pár Ohm erre-arra, pár tizedmilliméter pluszminusz.. ezeket elbírja. A digitális világ - mint analógból származtatott világ, hisz elektromos áram, tranzisztorok milliói az alapja - teljesen máshogy viselkedik. A még jó minôségben fennmaradt C64 floppy-mról ma betöltve az autóversenyt, az az autó 1980-ban is ugyanaz az autó volt, mint ma. Bitrôl bitre. Pedig a lemez mágnesezettsége az évtizedek alatt garantáltan romlott, a fej alatt nem ugyanaz fordul el, mint mikor ki lett rá írva, mégis az eredetivel 100% identikus lesz belôle értelmezve. (Mert határon belüli az analóg változás mértéke).

    Utolsó mondatodat át tudom érezni. 2 órát biztosan elcsesztem a kommentemmel. Ha volt értelme, volt, ha nem, sajnálom. Nem hitvitát akarok, vagy lenyomni a torkán bárkinek a tutit, csak rávilâgítani, hogy máshogy mûködik az informatika (mert ahogy digi, szinte azonnal ez lesz), mint az analóg elektroakusztika. A határ a DAC feneke..

    Itt van idôtállóság, örök élet, garantálhatók dolgok és azok minôségei, stb. Ezért néz ki a ph a világ összes pontján ugyanúgy (kedvenc példám), és ha másolsz valamit, az az eredetivel identikus lesz.

    Ez tök jó, kell a fenének analóg Danubius rádióból felvett TDK D90-es szalagról másolat Sony UX-S-re, meg hogy agyaljak, hova menjen a bias, melyik Dolby legyen, stb. Ez a flac és minôségi eszközök érája isteni király szerintem.

    Sok eltérô vélemény: igen. De van köztük igazság is, ami egyenszilárdságú kell, hogy legyen mindenkinek, véleménytôl függetlenül, ahogy az is, hogy szükségünk van vízre pl.

    Qobuzt milyennek találod ? Mióta használod ? :)

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák