- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kérdéseket vet fel, hogy adatközpontok épülnek az erőművek mellé
- DIGI internet
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Béta iOS-t használók topikja
- ASUS routerek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hackeeeee #14222 üzenetére
Tudom, hogy nagyon off, csak gondoltam ideszúrom, épp 2 magos Cerkát használok..E3200@3.6GHz..és GTA4 is jól fut ;p
Persze, nem egy csúcs proci, de Wolfdale mag, minden utasításkészlettel..ahol kevés a cache, 10-15%al lassabb, na és..akkor ennyit emelek az órajelén..megy 4GHzet is simán, de ugye minek..4850 alá? Ettől függetlenül 7végén bekerül a helyére egy York (a legkisebb Q8200..23ért megy 3.15Gn szinte passzívan, nem jó?), mert videózáshoz szükségem van több szálra..de ha nem lenne, dehogy vennék nagyobb 2magost..inkább új VGA/nagyobb TFT/+SSD/HDD..ezek mind többet érnek általános felhasználás szempontjából, mint egy kis +cache. Hangsúlyozom, számomra.
Na tényleg off, csak gondoltam megosztom..elfér végülis..nem sok újdonság kerül már be a topikba szerintem ezen kívül ;p -
Kloss
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
1 szóval sem állítottam, hogy hülye/ék vagy/tok. Ne adj szavakat a számba..ettől függetlenül érezheted magad felsőbbrendűnek, ha szeretnéd ;p
Neked van egy jobb procid, nekem meg maradt egy kis potya pénzem, amiből vettem SSDt. Persze, semmi értelme nincs, hiszen az F3masok is 100+MB/sel dolgoznak, ettől ugye alig gyorsabb a kis MLC, írásban még trébb is. De nekem megérte, mert utálok 8-12mset várni mikor valamit elindítok..valszeg hasonló indítéktól vezéreltetve érzitek ti jobbnak "A" Wolfokat..sebaj.
Sorry a felesleges izgatásért, leülök magamtól is. -
katt777
félisten
+6 meg még jobb.
Gabesz8103: Jobb is, ha nem nézed meg sem a kártyát, sem a kézikönyvét, sem az 1. hsz-t. A topic olvasásáról és a keresőről mit is mondhatnék... Kb. 3 perc lett volna megnézni a leírást (v. utánanézni teljesen alapvető dolgoknak), ehelyett itt megy az agyzsibbasztás 1000X leírt dolgokról.
paprika: 1 játékot mutass nekem, amely többet használ a 4 magból, mint amennyit 2-ből tudna! Nálam egyetlen több-magot támogató játékban sem éri el a magok teljesítménye az 50%-ot, ergo 2 magos proci sem menne 100%-on (még a procit is visszavettem alap órajelre tesztek után, annyira nem kell semelyik játéknak sem az ereje. Az 1-2 magot támogatóknál meg cseszheted a 4 magost, miközben egy E8-ast min. 4GHz-re tudsz húzni különösebb hőtermelés nélkül. Márpedig a jó játékok mind régebbiek.
Speed(R): Aki csak egyszer szembesült vmi módon az E5200, v. más kisebb proci jelentette szűk keresztmetszettel (pl. cache), az meg rajtad mosolyog.
Májsztró: Viszont a CCC tudja meghatványozni az esetleges driver-hibákat.
hackeeeee: Ha nem kap terhelést a kártya (azaz pl. bűn lassú hozzá proci), akkor visszaveszi az órajelet, mert csak az üresjáratot érzékeli. ATT-szal nincs ilyen probléma.
Kloss: Régi F1 bölcsesség: Senkit nem érdekel, mennyivel lettél második. Azért a + tudás bőven megéri az E8-akban az árat. Szerintem. Persze, akik csak az órajeleket látják, azoknak mindegy, miért ne lehetnének boldogok egy áramzabáló, agyontuningolt rendszerrel? i7-em 0.96V-on megy alapon (4 szállal ennyi sem kéne), minden korszerű eljárást ismer, és minden más procit megzabál már reggeli előtt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kriszbon
őstag
válasz hackeeeee #14195 üzenetére
Nos hogy én is reagáljak valamit ha már úgy leoltottál(tegnap már nem volt kedvem hozzá). Te nem értetted meg hogy ott miért írtam azt, pont a lényeget nem vetted észre. Leírta hogy az E5200 3000-en fut mintha egy fostos egymagos lenne, a másik viszont már 2db 2.3xGhz mert az már jobb, és itt kezdődnek a tévedések. Lehet mindjárt előráncigálni hogy több L2 meg utasításkészlet mint ahogy meg is történt, és én nem azt vonom kétségbe hogy nem számít, de nem ezen volt a lényeg. Amúgy ahhoz a kártyához kevés az az órajel hiába van a prociban több L2 az nem segít rajta(ezért nem is lát különbséget a régihez képest). Nagyon sokan abban hitben vannak hogy a Dual Core procik nem kétmagosak(pedig még a nevében is benne van, kb. leírta a gyártó a c2d-t más szavakkal).
Úgy látszik a köztudatba nem az került be hogy kétmagos, és álltalános felhasználásra nagyon is megéri azt venni olcsón, mert nagyon sokan semmit nem nyernek a drágább proci nyújtotta előnyökből.
Vitát nem akarok arról hogy azonos órajelen melyik jobb, mert számomra egyértelmű. Akinek meg nem, az olvasson utána ahogy illik, és meglátja hogy a dupla+ pénzért mennyivel kap több teljesítményt.
Ja és béke!Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Májsztró
addikt
válasz 1hijjanhusz #14262 üzenetére
Nálam 4 fokozat van ami elérhető.
- 1,263
- 1,203
- 1,143
- 1,083(#14263) hackeeeee :
Valami alacsonyabb feszültséget nem lehet beállítani valahogY ?
Amúgy egy biztos . Teljes fordulaton olyan a ref venti mint egy 500w-os porszívó Mekkora vaddisznó
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
- = Zk = -
félisten
Tisztáletem.
Terv. Még egy 4870. Miért? Mert már van egy alapból, és nagyon dobáloznak az x2vel. Namármost egy 4870cf lenne olyan "jó?" mint egy x2? Gondoltam meglépem ezt, míg a dx11 észhez nem tér.
Hol tart egyáltalán a cf? Jobban skálázódik mint a 3870x2 idejében?
Üdv
Zk" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #14270 üzenetére
Nekem itt Tesco-Zsömle a minap azt javasolta, hogy inkább X2, mint CF, katt is azt mondta, hogy nem kell erőltetni a CF-et... Szal nem tom, sztem elég jó áron vannak már az X2-k is.
Véleményem szubjektív...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #14255 üzenetére
Rajtam az mosolyogjon, aki hasonlóan sok procit végigpróbált legalább..nem ok nélkül tartok ki nyugodtan a kisebb cachees példányoknál. Az áramzabálásról meg annyit, hogy tévedsz..pont a kisebb cache miatt, más a szitu.
Szerinted mennyivel fogyaszt többet például az E3200 amit épp most használok, ha alapórajel helyett 3200on jár, alapfesz alatti fesszel? ;p Vagy éppen a Q8200, ami 1.25ös VIDel 1.15ön megy 3.15Gn..az, hogy a te i7ed 0.96on szalad alapon..klassz. De mennyibe is került ez a tudás? Erről beszélek..nem mindenkinek fér bele ennyi alig pár % pluszért. Ne oltogasson senki egy E8x00el egy E5/3x00 tulajt, hogy tré a procija v. köze sincs a C2Dkhez meg ilyenek..sületlenség, a szakmai rálátás hiányáról tanúskodik csak.
Mind1, túl van tárgyalva.. -
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #14272 üzenetére
Katt véleménye nem mérvadó számomra. Köszönöm
Háat. Akkor Nemtudom. Letesztelem. Ha nemjön be, akkor 5870. Kész
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Májsztró
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #14275 üzenetére
Jó csak mondtam.
Mondjuk ha olcsón ki tudod próbálni, akkor hajrá...
Én filózgatok az X2-n, dehát elég a 4870 is, addig meg nem kell...3870x2-n is filóztam sokat, még a 4870 előtt, de havernak van, és hát magasabb felbontásban elfogyik az ereje már néhol, aztán azért maradt ez.
@Májsztró: Csak annyi a baj, hogy Én nem tudok VRM hőmérsékletekről nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #14277 üzenetére
Itt kint a 4870 kb 20k. Egy próbát valóban megér. Erröl is lesz tapasztalatom legalább. Mindig is cfet akartam. Igy vagy úgy
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
RexpecT
addikt
válasz belaazallat #13928 üzenetére
Akkor milyen hűtőt ajánlasz 4850-re(persze ami be is szerezhető)?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz RexpecT #14279 üzenetére
AC TwinTurbo? Csakhát ez kicsivel drágább...
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #14261 üzenetére
Úgy, hogy az van a kártyában. 1000-edszer: be kell írni alacsonyabbat, és menni fog, kivéve, ha hardver-lockos a kari. Ha nem, akkor max. a ZERO pont állíthat meg. (Ahogy liftet a pince.)
hackeeeee: Uff, mondtam. 3870X2 ereje meg főleg DX10-ben és felette tűnik el. Teszteltük anno hakos1987-tel, honlapomon v. logout-on megtekinthető. XP (DX9) alá 3870X2 ma is nyerő kari, mert ugye ott meg a 4870 gyöngus.
AC TT pont a múlt héten volt valakinek kevés 4870-re. Zalman VFR3000-esek viszont barátságosan néznek ki, csak az áruk kérdéses.1hijjanhusz: Akkor a tiéd sem hagyja (érdekes, mert fölfelé szépen visszaveszi 1.263-ra, ha nagyobbat adnál meg). Én ugyan mérni nem tudom a felvett feszt, de még alacsony feszeken és órajeleken is csökken a hőmérséklet 1-2°C-ot (0.843 vs. 0.703V = 2°C). Mondjuk ahol már 0%-on megy a venti (1000RPM SE-nél), és 40°C alatt van a VGA, ott nincs sok értelme tovább csökkenteni. Jelentősége inkább 1.083 vs. 0.703V van, az mégiscsak 30% spór csak feszen, és akkor az órajel is lemehet 500/900-ról akár 100/200-ra.
- = Zk = -: "Olyan" "jó" lenne. Amúgy ált. akármilyen szar a CF, X2-nél ált. jobb, főleg, ha 2X16XPCI-E slotban megy a két kari, mert X2-nél ugye a 2 GPU megosztozik a 16 sávon. No de ahhoz X38/48/58 lap kell. De ha véleményem (ill. tapasztalatom) nem mérvadó számodra, akkor ezt se vedd figyelembe. Mindenesetre 20k-ért megér egy próbát, és HA csak CF-t rendesen támogató játékokkal játszol, még jó is lehet.
Speed(R): Ne beszélj félre, tudod, hogy nem erről van szó, és nem az E5-ösök ellenni oltásról, én magam is azt írtam, ha visszaolvasol, hogy akinek ez kielégíti a szükségleteit, annak bőven jó. Aki olyan játékkal játszik, amely laggol alacsony cache-sel, az akárhová tuningolhatja a kis prociját, nem szűnik meg a problémája, míg egy E7300-zal v. főleg E8200-zal igen. Főleg az utóbbi az egyik legidőtállóbb proci, miközben az újabb játékok miatt a kisebbeket lehet cserélgetni. Már beszéltünk róla, hogy én inkább 3-4 évig használok egy konfigot, semhogy mindig cserélgessem az olcsót, mert ezzel már próbálkoztam, és nagy ráfizetés volt. BP-n, ahol van piac, nyilván egyszerűbb.
-
katt777
félisten
Memóriamodulokat kéne cserélned. 2 éve vettem az E8400-at kb. 3 évre (és ma is látszik, hogy helyes döntés volt), és kb. 50X írtam, hogy tavaly volt egy gazdaságos váltási lehetőségem i7-re, kizárólag azért váltottam le az E8400-at (HD5870 még nem volt, máskülönben az lett volna ). Munkabérként csak az hardver árának kb. felét kaptam volna meg. Te mit választottál volna?
P3-am 3 és fél, P4 2 és fél évig szolgált ki hiba nélkül, AMD meg hemzsegett a hibáktól abban a másfél évben (részben MSI, részben AMD sár), amíg volt, az az ért ment. Brrr...[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz - = Zk = - #14270 üzenetére
Kb. X2 szinten lennél igen Annyit még, hogy a legjobb ár/teljesítményű kártya az X2 most Gondoltam leírom, ha már szóba hoztátok
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #14283 üzenetére
Hát ha kis procikról van szó, én teljes mértékben nyitott vagyok..járt már nálam E2140, E4300, E5200, E3200..mindhez 10 körül-alatt jutottam hozzá, és mind megfelelt az igényeimnek 3GHz körül. Pusztán kíváncsiságból meg a tuning miatt cserélgettem csak őket alkalomadtán. Ugyanezt játszom Quad oldalon is jó ideje, Q8200, Q8300, Q6600, Q9300..minden járt nálam amit 25 körül-alatt be tudtam szerezni és bukó nélkül cserélgettem többnyire. Most is 23ért veszek Q8200at az előző helyére amit beszámítással 29ért adtam el..nos igen, a piacot/helyet illetően igazad van, errefelé könnyebb. Bár az is igaz, hogy többnyire tök másfelé üzletelek postával ;p
Oltás alatt azt értettem, ahogy azon ment a cécó, hogy C2D-e vagy sem egy E5200..szerintem teljes mértékben, mindent tud amit a nagy Wolf, csak VT és némi cache pottyant ki belőle. Ami meg akárhogy csavarjuk, cacheintenzív helyzetekben sem olyan gáz..1MB valóban kevés, de 2MB javarészt bőven elég.
Ugyanezen okból kifolyólag vagyok bőven el a 4MBos Quadokkal..szvsz jók.Persze értem miről beszélsz, mikor pl. azonos órajelen különböző cachemérettel nekiállunk FPSeket elemezni..a minFPS nyílván kevesebb lesz általában a "kisebb" procin. De nem igazán tudok olyan címet mondani, amiben ez értelmes beállítások mellett gondot okozna a játékmenetben..nem mindenki UHQ függő, sőt, az átlag még azt sem tudja mi az, hogy FullHD+AA/AF..én is kemény 1440ben tolom 2xAA/8xAF mellett, meg egy HDready 82esen filmezek..
Szét lesz rúgva a nemesebbik felünk, úgyhogy innentől háttérben maradok.
-
vzsryl
nagyúr
"Amúgy ált. akármilyen szar a CF, X2-nél ált. jobb, főleg, ha 2X16XPCI-E slotban megy a két kari, mert X2-nél ugye a 2 GPU megosztozik a 16 sávon. No de ahhoz X38/48/58 lap kell."
- = Zk = - lapja PCI-E 2.0-ás, tehát ha x4-be menne a CF, az sem fogná vissza. Teszt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem ugye MX2-vel már szépen muzsikál a 4870-en.. De ilyen "sima" pasztával voltak gondok.
Zalmant akartam, sok Zalmi VGA hűtőm volt már, dehát ennyiért.. :\ 10 alatt nem nagyon lehet találni, ennyim meg nem volt rá.
Hát jah, haver is ezért panaszkodott, hogy DX10-ben vannak gondok.. DX9ben még elvan a kari.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz vzsryl #14288 üzenetére
2 x PCI Express x16 slots supporting ATI CrossFireX™ technology. (The PCIE_16_1 slot supports x16; the PCIE_16_2 supports x8. The PCI Express x16 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
Most néztem a Giga oldalát... Szal sztem ilyen téren nem lenne nála gond.
Proci témát meg hagyjátok már rá....
Véleményem szubjektív...
-
Májsztró
addikt
válasz Májsztró #14289 üzenetére
Arra jutottam ,hogy az órajel és fesz függvényében nagyon megy a VDDC Phase 1,2,3 hőmérséklete. Tehát 1,265V-n amit defaultnak tett be , és 750/900-on fél perc alatt 110 fokon van és még menne feljebb. Ellenben 1,100V-n 750/900-as órajellel 80 fok környékén megállnak ezek a hőmérsékletek. Ez csak azért zavaró , mert a referencia hűtővel is szerintem 1,265V-t kapott , de ott nem ment 70 fölé az érték
-
Fargopot
csendes tag
Üdv!
Egy Sapphire 1 gigás Vapor-X Hd 4850 beszerzésén gondolkozom,kb. 34000.Elvárható ettől a kártyától,hogy 2 év múlva is vigye a legjobb játékokat is tűrhető módon 1024x768-ban közepes beállításokkal?
-
- = Zk = -
félisten
Köszönöm a hozzámvaló nincsmit urak. katt te nem
Hazamek rálesek arra a cf re. Majd nyáron. Vagy jövőre.
De. Engem ilyen számolgatások nem izgatnak. Beleb.szom, menjen. Ha tetszik amit látok, marad. Ha nem, eladom. Ennyi.
Nameg hamár cf lapom vanHackeee, milyen proci? majd egy 965be re váltok, de ezt mégcsak gondoltam. Vagy már mondtam?
-
katt777
félisten
válasz Speed® #14287 üzenetére
Hát erre mondtam, hogy aki nem igényli a + tudást, annak OK a kisebb proci. Én mondjuk szégyellném magam, ha egy HD4870-nel nem legalább 4XAA mellett tolnám a játékokat (ezen belül is Edge-Detect), és ilyen beállításokkal némelyik játékban bizony laggolás van, hiába OK az FPS. Ez persze a szoftvergyártók hibája, de nem fogják átírni a (grafikailag) igényes user kedvéért, így marad a komolyabb proci. Van, aki belefektet, van, aki randa képpel játszik (a játéké csúnya, az övé meg fanyar), ez anyagi lehetőségek, ill. elvárások kérdése. A lényeg szerintem, hogy bárki bármit vesz, azzal elégedett legyen.
vzsryl: Hát én meg olyan teszteket láttam, ahol már a 2X8XPCI-E sáv is visszafogta a grafikát. Persze, az megfelelően magas összetettségű teszt volt.
Májsztró: Magasak.
Fargopot: Sztem egy 5750 lenne az ideális választás. 1GB RAM, ami a legtöbb játéknak ma már kell, DX11-képesség, jó tuningolhatóság, MSI és ASUS Voltmod. De talán 40k-ért egy MSI 5770 Hawk lenne a legjobb, eléggé megéri azt a kis plusz árat.
Új hozzászólás Aktív témák
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest