Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz jookomak #13346 üzenetére
Én mikor leváltottam a g92 es nv kártyámat. Nem azért vettem atit mert ez dx10.1 es... Nem is érdekelt...
A Mostani sorozatban is inkább az 5850 / 5870 a profitáló. Nem nagyon érdekelne hogy dx11 Api támogatással rendelkezik, viszont hogy 2 szer gyorsabb mint a mostani az már inkább. Jó, persze nekem most 4870 cf em van.... De akkor is... -
katt777
félisten
válasz Dj Dekko! #13351 üzenetére
Főleg, hogy a CF nem egy nagy durranás, ugye... Max. 1-2 programban. Egyelőre az összes 5-ös szériás VGA-val bíró haverom szív, mint a torkosborz, még egyetlen meghajtó sem volt, amellyel ne lett volna valami gáz. Szóval a régi tétel ismét igazolódott: kiadás után fél évig ne vegyél ATI VGA-t! 48x0 egy darabig még jó lesz (1db! ), nálam egyedül az Oblivion-nak kevés (Crysis-t meg már 3870-nel végigjátszottam).
Szóval akár sebesség, akár DX11, én megvárom az nVidia újdonságait, és szemrebbenés nélkül visszatérek hozzájuk, ha végre megint valami jó cuccot dobnak ki, és nem horribilis áron, mert szép és jó az ATI, de a meghajtóival, illetve a szándékos hardver-avultatással nekem is tele a tököm. (Na jó, egy szemrebbenés azért lesz az ATT miatt... )Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz fagy53 #13353 üzenetére
Majd lesz játékoknál is, elég csak a STALKER CS-ra gondolni, amelynél DX9-ben hiányzott egy rakás grafika, és bizony a CoP-nál meg kb. Codename: Outbreak szintű grafika van NEM DX11 kártyán, a "vászonra festett" talajról nem is szólva.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
fLeSs
nagyúr
válasz katt777 #13352 üzenetére
CF alatt crossfire-re gondolsz?
én teszteltem az 5970-et ami ugye CF-es, és nem volt vele CF-es gondom, sőt még meg is lepődtem, mert a driver az 1 évvel ezelőttihez képest sokkal gyorsabban feltelepül (mondjuk az vista volt), anno fél óráig szüttyögött, most meg úgy ment fel, mintha sima VGA lenne."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
bossvico
senior tag
hello for all!
Lenne valakinek egy Gainward 4850/512M karira kipróbált frankón működő biosa, ami sima 2d-ben visszavesz voltot, magot ? Mer ez az 500 Mhz nyugiba lehet sok.
Kössz.
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
kriszbon
őstag
Csakhogy webáruházakban, vagy boltokban már hónapok óta nincs ez a típus, pedig nagyon jók.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
belaazallat
addikt
válasz bossvico #13357 üzenetére
Hali!
Miért akarsz rögtön nekiesni a biosnak? Főleg úgy hogy le sem tesztelted bírja-e a kártya az alulvezérlést. Nincs két egyforma kártya. Ott az ATT én is azzal csináltam 2D-s profilt, nálam 250/500-on megy, de ha Te beállítod, nincs rá garancia, hogy a Tied is vinni fogja.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #13352 üzenetére
Hát nem tudom. Az az egy két Program nálam, CrySis, Unreal 3.... S.T.A.L.K.E.R Bármelyik része. Beleértve a GTA 4 et is...vacsorára ettem meg a haverom GTX 285 asát... pedig az 1 Gigás és egy Bivaj erős 9650 intel 4 magos hajtja. Persze nekem intel core2duo e8400 en volt akkor még ellenében. De esélytelen volt a GTX 285 ös... Úgy hogy Crossfire up. Viszont elismerem hogy azért ki kell hozzá fogni a meghajtó programot.
Persze a Dirty 2 ben nem működik a Cf... egyik nfs sorozatban sem. Tehát van ellenérv. De ahol működik ott csak az 5870 es veszi fel a 4870 / 90 Cf el a harcot![ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Üdv mindenkinek!
Már 4gb mamória van a gépembe és mégis szaggat a crysis wars1280*1024-ben 4*élsímítésal minden beálítás maxon van, DX9, és szaggat, majdnem olyan mint mikor csak 2giga ramom volt.
Most mi lehet még a kevés?
A proci vagy a videókari?GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Bluegene
addikt
vedd le az élsimítást 2X-re vagy 0-ra és láss csodát
néhol recésebb lesz(annyira nem lesz vészes az edge detect miatt), de sokkal gyorsabb
sztem 0-AA-val lesz neked olyan 40FPS-ed 1280ba, mert nekem a 4850-nel volt olyan 34-35
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
agemate
addikt
Melyek azok a maximum hőfok értékek, amiket elérhet egy HD 4850 512MB-os kártya? GPU, memória, shadercore?
Azért kérdezem, mert S1-el hűtőm és azon egy 12 cm-es venti van, ami jó lenne más helyre is a házban és esetleg leszedném a hűtőről. -
Májsztró
addikt
Az összes ami nem athlon magos . Mert ugye ott megvan az L3 cache. De szerintem ha leveszed a simítást kisebbre akkor menni fog rendesen.
(#13365) agemate :
Üdv ! Referencia hűtővel elérheti a 100 fokot is. A védelem 120 foknál kapcsolja le a gépet. Azért egy lassan forgó ventit hagyj azon a bordán. Én nem hagynám csak úgy csupaszon
(#13367) agemate :
Annyit mindenképpen megérdemel a kártya
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Phenom II X4 955.
De nem kéne szaggatnia a Crysis-nak, nekem 2x élsimítással, 1280x1024-ben, minden high-on (vagy játékoson) volt és 2gb-rammal, 4850 512mb-os kártyával alíg szaggatott.
Ha maximum részletességen van a játék, vedd egyel lejebb. ezen a felbontáson amúgy sem látszik annyira.Májsztró: Köszönöm, akkor marad rajta a 12cm-es AC, 800rpm-el még hangja sincs.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
-
kop8
őstag
Nincs valami olyan teszt ami rámutat az L3 hiányára az athlon II prociknál?
fagy53:
Lehet hogy újra kellen tenni a játékot[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
bossvico
senior tag
válasz belaazallat #13359 üzenetére
Aha köszi. Igazad van. Próbáltam profilt csinálni, ahogy itt régebben leírták, nem ATT-vel, csak a CCC-be, de azt nem érezte. Lehet ebbe nem is lehet?
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
katt777
félisten
Teszteld olyan játékokkal, amelyek nincsenek a marketing tesztekben, ahogy én tettem, és egészen mást fogsz látni. Pl. egy Obliviont, amely ugye az egyetlen gama, amelyhez erősebb VGA kéne nekem, de anno lassabb volt CF-rel, mint anélkül.
Dj Dekko!: Éppen ez az "ahol működik" a probléma. Ugyanis nem akkor fizetsz, amikor működik, sem a boltban, sem az áramszolgáltatónak.
kop8: Kevés cache, v. rossz cache-kezelés. C RAM-ot és azt is zabálja. E8400 ésszerűbb lenne.
bossvico: CCC-ben is lehet profilt csinálni, de ATT kiterjedtebb és gyorsabb.
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #13375 üzenetére
kop8: Kevés cache, v. rossz cache-kezelés. C RAM-ot és azt is zabálja. E8400 ésszerűbb lenne.sok dolog elhangzott, de ez a legnagyobb butaság, nekem az E2160-nal se szaggatott a sima crysis, a videokártya van túlterhelve a 4XAA miatt, gondolj bele hány poligont kellett élsimítani neki, és az élsimítást nem a proci végzi
egyértelmű: az AA-ból kell visszavenni és glatt lesz
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
talán nem véletlenül van Intel és Nvidia logó a játék elején neked meg AMD Ati van, pont az ellentéte
egyébként nem hiszem a cache miatt szaggatna, nem jellemző, én is az első rész E2160-as procival nyomtam(3,2-re húzva) és nem szaggatott, ugyanolyan volt mint az E5200-al
mondjuk azt nem írtad mennyire szaggat, kevésbé most h levetted az élsimit?
próbáld meg XP alatt futattni legújabb Ati driverrel, és a hátttérben futó progikat kilőni, nem fog szaggatni
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz #59532544 #13376 üzenetére
Az nem a kártyák, v. a 3D06 hibája, hanem a tiéd.
Bluegene: Nem azért épít az ember játékos konfigot, hogy bármit kikapcsoljon, márpedig aki HD48xx karit vesz, az szép grafikával akar játszani, amelyhez minimum követelmény a 4X Edge-Detect AA (csak sokan elfelejtik, hogy jó VGA alá megfelelő proci is kell). Aki beéri vacak képpel, az tolhatja ma is X1600Pro-val és P4-gyel (ne adj' isten Athlon 3800+-szal... ).
Egyébiránt a legérdekesebb az, hogy E8400-zal sehol nincsenek a kisebb/butább procikkal jelentkező hibák, még ha azok nem is mindenkinél lépnek föl (a játékok és a használt egyéb programok különbözősége miatt). Egyébként elég az is egy gyengébb procinak, hogy fusson valami a háttérben, és máris ott a lag, míg 4-6MB cache-ben elfér (ma még) minden.
E2-eseket meg hagyjuk (E4-eseket is), számtalan esetben bebizonyosodott, hogy hiába az akár 3.6GHz-es órajel, sok újabb játék alatt kifexenek, éppen a kis cache, vagy az utasításkészlet hiányossága miatt. Az E5200 az a határeset, amely a játékoknak még csak egy kisebb részében szűk keresztmetszet, de már az is soxor kevés, felhúzott órajel ellenére (és akkor hiába a HD4 v. HD5-re kidobozz pénz), miközben egy E8 alap órajelen is kihajt akár egy HD5870-et is, persze felmaxolt grafikával (és főleg csökkentett fogyasztással, mert a tuningolt procik tulajai arról is hajlamosak megfeledkezni, mekkora ráfizetésük keletkezik a villanyszámlán az olcsó vételből).
Naná, hogy az AA-t nem a proci végzi, de ha más számítás miatt a proci foglalt, akkor a VGA csak állni fog, ennyit tudhatnál. Persze ilyenkor büszkélkedhetnek a gyönge procik tulajai, hogy csak 65-70°C-ra melegszik a VGA-juk.
A legújabb ATI driver-t meg elég botor dolog ajánlani, főleg HD4xxx szériához. Ezek a 10.X-ek (béta, RC, hotfix, akármi) messze alulmúlják még a 9.10-12-ket is, annyiféle hibát képesek produkálni. 9.9 v. 9.12hotfix-et érdemes használni.
Az nV logo szerintem legtöbbször túl van misztifikálva. Persze lehet ujjal mutogatni a játékfejlesztőkre meg az nV-ra, az könnyebb, mint épkézláb ATI meghajtót kiadni. (Amit az is bizonyít, hogy későbbi driverekkel legtöbbször a "rohadt nV-s!!!" játékok is képesek szépen futni.) Szóval én majd akkor ítélem el ez ügyben az nV-t és a játékkészítőket, ha az ATI meghajtói legalább fél évig semmi kívánnivalót nem hagynak maguk után. Azaz kb. sohanapján.kop8: Ha már driver, akkor 9.9-cel próbálkozz, az a legoptimálisabb HD4-hez, a CW meg úgyis régebbi, ergo megjelenítési problémák sem lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #13380 üzenetére
olyanokat írsz, komolyan
a crysis 4AA-val megfektet nagyon sok kártyát, AA-t levéve értelemszerűen gyorsabb
crysisban van beépített élsimítás egyébként szal annyira azért nem rossz
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #13381 üzenetére
Nem cáfolsz. Persze, hogy megfektet sok kártyát (főleg, ha az ember Edge-Detect-re kapcsolja a drivert, és nem az ócska alap Box-ot használja ), de inkább az árnyék-összetettségből veszek le, mint AA-ból. Ahogy rémlik, az a "beépített AA" nem kevés kívánnivalót hagyott maga után, de ebbe nem megyek bele, mert a "szőrözésért" Obli-topicban is szoktam kapni. Nekem már a 4AA vs. 8AA is bántja a szememet.
-
Intel q8200
senior tag
Megjött az ajánlat az asus hd4870 512mb-os glaciátoromra.
Azt mondják, hogy választhatok! Vagy egy Asus hd5670 1gb egy az egyben
vagy egy sapphire hd5750 1gb +6000 ráfizetéssel.
Mi a véleményetek?iPhone 14 pro
-
Ribi
nagyúr
válasz Intel q8200 #13383 üzenetére
Mond meg nekik, hogy valami hasonló tudásút adjanak és ne akarjanak átb*szni és lehúzni.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
4870 helyett minimum egy 5770 512, de az sem mindegy mennyiért vetted anno a glaciatort.
Az élet kegyetlen .
-
XoZ
aktív tag
Tulajdonképpen mindkét kártya lassabb a 4870-nél, az 5750 is csak 4850 szintű: [link]. Ha ugyanolyan teljesítményű kártyát akarsz, akkor 5770-est kell kérned. Egyébként ha nem tudják cserélni a kártyádat, akkor nem vagy köteles elfogadni másikat, és a számlán szereplő összeget kell visszakapnod KP-ban (és emiatt ráfizetésnél is ezt kellene figyelembe venni).
-
lsc
nagyúr
válasz Intel q8200 #13387 üzenetére
Számlán mi szerepel, az hogy Te mennyiért vetted az egy dolog.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
Intel q8200
senior tag
Ne is mond!!!
Azt nem tudjátok, hogy ha csak rátennénk mondjuk egy Arctic Cooling Accelero Twin Turbo hűtést, akkor menne-e?
Mert megy a gép a kártyával csak a venti nem forog.
És így maradna a jó kártyám csak halk lenne végre.Arctic Cooling Accelero Twin Turbo-t 7000 Ft körül megúsznám.
Abban vannak ram hűtők vagy elég a két venti?[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro
-
Ribi
nagyúr
válasz Intel q8200 #13391 üzenetére
Valszeg jobb megoldas mint ugyanennyi penzert kapni egy gyengebb kártyát.
-
lsc
nagyúr
válasz Intel q8200 #13391 üzenetére
Hűtőcsere megoldás, s1 rev2 szerintem olcsóbb de főleg jobb megoldás lenne, de a fetek hűtésére oda kell figyelni. Keress rá a topicban, vagy majd valaki segít aki már cserélt hűtést.
Az élet kegyetlen .
-
XoZ
aktív tag
válasz Intel q8200 #13395 üzenetére
A hűtéshez tartozó ventilátorokat nem csak a kártyára lehet kötni, hanem pl. az alaplapra, ventilátor szabályozóra, fix 12/7/5 V-ra.
Egyébként a helyedben azt még megkérdezném, hogy 5770-re mennyit kellene ráfizetni, mert ha arra váltanál, akkor nem kellene hűtést cserélni, lenne egy garanciális új kártyád (elvileg csere esetén újraindul a garancia), és DX11-et is kapnál (ami a jövőben hasznos lehet). -
Bali27
addikt
Sziasztok.. Már rég jártam erre, és most tettem x64es Win7 et kipróbálásra..
Az lenne a kérdésem hogy 4850re még mindig a 9.9es driver a legjobb? -
kop8
őstag
válasz Bluegene #13379 üzenetére
Az Amd ati dologban lehet valami.
Nekem a 9.8-as draiver van fent.Van olyan pálya ahol jól megy élsimítás nélkül de ahol nagy belátható tér van és sok mozgó ellenfél ott szinte játszhatatlaná válik a játék.
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest