Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #13751 üzenetére
Nem tom.. Lehetséges. Ugye ahhoz meg bios mod kéne, azt meg nem piszkálom...
Hm, úgy érzem, vagyis azt veszem észre, hogy megtáltosodott a kártya. Ugye win telepítés után 9.12hotfix-et kapott a rendszer, és hát mit ne mondjak, nagyon megy a vas. Pl. a Shift az kb ~10-15%-al jobban megy, mint eddig, és ez csak 1 játék eddig...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte 4850 512mb-os zalman hűtős karim, a gondom az ,hogy ugyan a ventilátor megy rajta, de az ATT és a CCC is 0% mutat a sebességre.Ez mitől lehet.Everest is látja a ventit, de ott is 0%-on van.A ventilátor szerintem fullon megy így egy kicsit hangos. -
Gampa
aktív tag
Próbálom átirni a biosát,de már valamiért nem engedi.Létezik az hogy lezárt valamiért?
Hackeeeee:Igy hány fok neked a gpu.memo,vrm?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
VRM hőfokot nem látok, mivel nem "gyári" kártya, hanem ugye Sapphire Silent eff., nade, a VRM-en rajta hagytam azt a bordát, ami gyárilag rajta volt.
DisplayIO olyan 50-60 fok között. MemIO átlagosan 60 fok, de ez játékfüggő.
@Fransico: Akkor passz, ha minden 0%-osnak írja akkor nem tom. Hány szálas csati megy a vga-ba, azt látod e rajta?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz vuk777 #13760 üzenetére
Akkor avatárt kell változtatnod.
Force-olni kell a bios-t, ha más gyártótól származik, vagy akár csak más a kiadási dátuma, azt meg -f kapcsolóval lehet. Javasolt az ATIFlash használata, mert Winflash nem mindig műxik kapcsolókkal.Fransico: A 2 eres ventiket vagy feszültséggel szabályozza egy kártya, vagy sehogy. Mivel fesz. szabályozós karik ált. %-ot jeleznek, csak RPM-et nem, nagy eséllyel fullon pörög a ventid. Ha a hőmérsékletek jók, és a zaj sem nagy, akkor használd egészséggel, ha zavar zaj, akkor buktál.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
1hijjanhusz
senior tag
Egy kis teszt csak a hőfokok miatt
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Intel q8200
senior tag
válasz 1hijjanhusz #13767 üzenetére
Ennyit ért el a HD4870 1gb-osod 3dmark2006ban? (14095 ?)
Tudom, hogy ez nem mérvadó dolog!
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz Intel q8200 #13768 üzenetére
Csak hő miatt csnáltam. Elég nagy cpu limit van. Csak 3,2gigán ment a cpu. De van egy másik teszt is. Ezt még a régi tulaj csinálta akinek erősebb procija van.
[ Szerkesztve ]
-
Intel q8200
senior tag
válasz 1hijjanhusz #13769 üzenetére
Jó kis kártya az!
A hd4870 elég bika cucc.
Játékoknál is oda ver rendesen.iPhone 14 pro
-
DerStauner
senior tag
-
vuk777
aktív tag
válasz katt777 #13766 üzenetére
üdv
Megpróbáltam az ATIFlash-el átírni a BIOS-t,sikerült is újraindít kép nincs képkártya venti felpörög és nem is jön elő a kép ezzel a BIOS:ATOMBIOSBK-ATI VER011.022.003.006.032920-al próbálkoztam. mit ronthattam el???
Mindenesetre vakon sötét monitor mellett sikerült visszaíratnom az eredetit úgyhogy nem lett kuka a kártya[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz DerStauner #13771 üzenetére
itt. De ha jól tudom vannak vele gondok!
[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
Szerintetek elég a ref hütö is egy 4870-re? Mert vettem rá egy ac twin turbot,de nem sokkal jobb,max a magot hüti jobban azt kész.
-
katt777
félisten
válasz vuk777 #13772 üzenetére
Rossz bios-t tettél föl. Másik kártyával is vissza lehet tenni az eredeti bios-t baj esetén, de ügyes vagy, hogy vakon is sikerült. Gondolom, skubiztad a billentyűzetet rendesen.
Gampa: És a többi alkatrész hőmérsékletét hol látod? S1 és a többi hűtő inkább terhelés alatt mutatják meg, mit tudnak, de ha terhelés alatt ua. hőfokokat kapod, max. zajt csökkentettél. De majd S1-tulajok megírják, hogy bizony komoly csökkenést kellett volna tapasztalnod!
DerStauner: Minden ATI kártyának, minden új ATI driverrel, minden új szoftverrel lehet gondja. Ált. van is. Máskülönben nem kéne több driver-t írni, és a kontároknak más munka után kéne nézniük.
-
vuk777
aktív tag
válasz katt777 #13775 üzenetére
igen próbáltam egy S3 virge 4Mb os kártyával indítani a gépet de a kettőt egyszerre nem szerette a gép,vagy az egyik vagy a másikkal indult csak pedig sapphire 4870 1G -hez való biost töltöttem le és mégsem jó!
akkor honnan lehetne beszerezni az újabb BIOS-t a kártyámhoz ami jó is???[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
Üdv!
azt szeretném kérdezni,hogy a vga biosában át-e lehet állitani az idle gpu frekvenciát? és ha igen akkor milyen progival? éshogy valaki már csinálta-e? ajánalatos-e a memoriát is visszavenni 2d ben , nem csak a gpu-t?
-
katt777
félisten
válasz Stirbi #13778 üzenetére
1. hsz!!!
vuk777: Lehet, hogy egy ASUS v. más bios-szal meg jó, lutri. Kevésbé, ha TPU-on megnézed a bios-ok leírását, mert lehet, hogy egy más memóriatípushoz valót sikerült felraknod, vagy szimplán vmi harveres trükk van a karin, ami garantált hiba. Jó dolog a forszolás, de nem mindenre. Pl. az én karim is Sapphire (512MB), de hiába raknék rá egy ref. bios-t, nem mutatná az extra hőmérsékleteket, mert nincs mérője, csak a GPU-ban, mint a legtöbb HD4870-nek.
Gampa: Mivel a shader, memio szintén a GPU-ban van, de ugye "ki-be", lehet, hogy csak középen pasztáztad meg rendesen a GPU-t. De ez csak tipp, pontsan nem tudom, hol vannak az érzékelők.
-
Tomate
veterán
Kicsit módosítottam a 4870-emen a biost, mert eddig 2d-ben is ugyan annyi feszt kapott mint 3D-ben. 1,2(valamennyit). Nos visszavettem 300/400-ra 1,090V társaságában, de random villog így a gép. Nem sűrűn de villan a kép. Ilyenkor kapcsol át 3D-be mert azt hiszi van valami terhelés, holott nincs. Szóval ez egy kicsit zavar. Hogy tudom beállítani, hogy tényleg akkor váltson 3D-be amikor van is rá igény?
-
Tomate
veterán
-
Pierre75
senior tag
Battlefield Bad Company 2 szokás szerint driver nyűg: a játékkép jobb alsó sarkában 1 pixel világít, a renderelt videóknál pedig a kép alja villog 10.2 és 9.12-vel tesztelve. NV-nél megint nincs gond. A CoD5-nél laza 2 hónap után javították a textura hibákat. Vajon most is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Tomate #13788 üzenetére
Nah igen, csak így nincs értelme a 2D órajelnek.. Mármint fogyasztásilag. Én ezt csak telepítéskor vettem észre, vagyis néhány telepítő eszi a VGA-t, nemtom miért, na meg youtube ugye, pedig nem is 10.1-es flashplayer-t használok de akkor is.
Izé, vizual-ok mennek WMP-ben? Próbáld ki, hogy kapcsold ki, tehát lemezborító, hátha.
Véleményem szubjektív...
-
Hedgehanter
őstag
Egy Powercolor 4850 1G ram-os BIOS-al meglephetne valaki mert az eredetit nem mentettem el es megfott a kartya amikor raraktam az "ujat"...
-
Stirbi
addikt
válasz Hedgehanter #13796 üzenetére
tessék : [link]
katt777-amugy tudom hogy oda vagy azér a hsz1. válaszér meg mások is de rajtam az nem segitett, mivel az ati rbe progirol ott nem találtam semmit, ugyhogy továbbra is várom a segitséget erre
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest