Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz katt777 #13049 üzenetére
Még lentebb akarom venni az órajelet azonban most érdekesen viselkedik.
Belépek ugye a túlhajtáshoz és tovább akarom csökkenteni a 3D-s órajeleket. Most 630/1000
A gyári egyébként 650/1050.
Nah betöltöm a 3D profilt és beállítom az új csökkentett értéket, akkor amikor menteni akarok az aktuális 2D-s órajelet akarja menteni, ami 350/500Ha pedig rányomok arra, hogy órajel alapérték akkor pedig hiába változtatok lefelé, mindig a gyári értéket akarja beállítani ami 650/1050.
Mit csinálok rosszul? Egyszer már ugyanígy ment, most nem értem miért nem. -
kop8
őstag
válasz katt777 #13049 üzenetére
Irtad hogy ismerőseid váltottak phenomról E8xxx procira.
Mivel jobb egy ilyen proci játékban mint egy phenom II vagy Q6600?
Tesztekben amit láttam nem nagyon volt külömbség.GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Gülredy
tag
Tudna nekem valaki segíteni?
Mostanság azt tapasztalom, hogy a videó kártyám nem úgy megy mint ahogy kellene mennie.(4870)
Olyan mintha nem lenne élsimítás. De egy játékban se. (nincs túlhúzva a kártya)
Hiába állítom rá a catalyst-ban az élsimítást (8x - edge detect -24 box) és semmi változás nincs. Ez idáig jó volt, ugyan azzal a driverrel, majd amióta felraktam a Mass Effect 2-t azóta ezt csinálja. Abban vettem észre hogy nincs élsimítás, majd egy jó darabig nem is játszottam mással, s később vettem észre, hogy utána a többi játékban sincs már, akármit állítok. Tehát a beállítás ott van, a játékban is meg a catalistban is, csak nem ér semmit. Ugyan olyan minimumon is mint maximumon.
Már felraktam a legújabb drivert is, az első havit, de mégse lett jobb semmivel.Esetleg valakinek valami tippje van?
Szerk.:
Ja és egy másik kérdés:
Szerintetek megéri beruházni még egy 4870es kártyára crossfire használatra? Nézegettem ilyen "diagramos teszteket" azokban eléggé dicsőítik a 4870 crossfire-t, de ki tudja, hogy lehet-e hinni azoknak. Van itt olyan, akinek crossfire-ös kártyája van, és tud róla mondani tapasztalatot, hogy mennyivel változott a teljesítmény játékokban? (2x512es kártyáról lenne szó)[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Leginkább a laggolás szűnt meg, ami az E8 6MB cache-ének köszönhető. Ezeket benchmark-ok nem mutatják ki (mert ugye maga a program akad), csak a szemeddel látod. Így lehet, hogy pl. FC2-ben két különböző gépen is 40FPS-t kapsz egy magas beállítással, de az egyiken folyamatosan fut a játék, a másikon meg be-beszaggat. De teszteket is hasonlíthatsz össze. Pl. látható, hogy miközben erős tuninggal egy AMD proci behoz egy erősebb Intelt, ugyanazon beállításokkal játékok alatt szépen elmarad tőle, tehát a kimutatható CPU-erő sem minden.
Mindemellett, ha a játék beállításai nem teszik lehetővé a VGA kihajtását, akkor egy izomállat proci remekül megtámogatja a karit, márpedig a legtakarékosabb, és legjobban tuningolható, megfelelő felszereltségű proci az E8 széria.Gülredy: Úgy hallottam, hogy 9.12 és 10.1 meghajtó is ezt csinálja, pár napja be is linkeltem egyébként a 10.1 hotfixet éppen erre a hibára.
Ne, nem lehet hinni azoknak a teszteknek. Kiválasztott és kitrükközött játékokkal tesztelnek, otthon egészen mást fogsz tapasztalni. Én 3870 CF-t kipróbálva sok-sok játékon, le is tettem róla.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
jss
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy mennyivel lehet jobb egy ATI 4850 teljesítménye az én korábbi Gef 9600 GT 512 MB kártyámnál?
Illetve mekkora a különbség a 4850 és a 4870 között?[ Szerkesztve ]
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
kop8
őstag
válasz katt777 #13059 üzenetére
Ez sokat segített!
THX!!
Ha lecserélem a konfigom szerinted egy E8xxx procival vagy egy phenom II X2 550 BE-vel járok jobban, vagy ugyan az mert mindkettőben 6MB cache van?GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Vasinger!
nagyúr
S.O.S. sürgős problémám van!
(Ezért is tettem fel 2 topikba is.)
3 hónap után visszajött ez a rohadék monitor a garanciáztatásból, erre bekötöm a gépre DVI-n keresztül, beállítottam, hogy onnan keressen, nem látja. Csak villog a ledje a készenlét állapotot mutatva. A monitor egy T220. Több DVI kábellel és több géppel is próbáltam. Egyedül analógon működik, de ott sem engedi 1280x1024 felé állítani a felbontást, akármit csinálok.
Esetleg kéne a driverben állítani valamit?
Gondoltam több felől is körbekérdezek, mert egy VGA-ban otthon levő ember többet tudhat mint aki monitorban van otthon.
[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
Van -e olyan gyártmányú 4850 kártya, aminek rossz híre van?
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
realmadrid92
tag
sziasztok, van egy ati hd 4870-em (1gb) mely alapon 0%-os ventihasználattal 49-50 fokos.
Alapjáraton, tehát netezés közben, haggyam ezt a 0%-ot,vagy tegyek rá minimálisat?
A másik kérdésem, húzni szeretném, (jelenleg az alap 750/900)
és mennyire érdemes, ill. mennyire bírja?
Játékokban kb hány fps-t jelent?[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz realmadrid92 #13073 üzenetére
Az a 0% nem álló ventit jelent , hanem minimálisan működőt. Ahogy feljebb viszed a %-t egyre gyorsabban fog forogni.
750/900-ról csak te tudod megnézni ,hogy mennyit megy. Van amit egyáltalán nem lehet tuningolni , de van ami 850-es maggal is eldöcög
-
1hijjanhusz
senior tag
Van egy kis próblémám. Tudom, hogy a kártyám vlockos, de nem tudom alulfeszelni...Szóval ATT-vel állítok feszt. Eddig 1,263v használtam. De érdekes módon 1,083v-on ugyanannyi a vége, mint 1,263v-on . Vki találkozott már hasonlóval? A másik meg, hogy nem is tudom mennyi valójában a kártyám fesze.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Májsztró
addikt
válasz 1hijjanhusz #13075 üzenetére
Ilyen van ,hogy alacsonyabb feszültséggel is tudja a kártya ugyan azt az órajelet. Vidd még lentebb 0,7-0,8V környékére és akkor kiderül minden
-
reset
senior tag
válasz realmadrid92 #13073 üzenetére
Hali!
10% körüli + kakaót sztem nyugodtan adhatsz neki: én 790/990-el szoktam hajtani...Ehhez nem kell semmiféle BIOS-és egyéb manipuláció, csak engedélyezni a CC-ben az overdrive funkciót és a kívánt határig tolni a GPU-RAM csuszkákon... -
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #13075 üzenetére
Az utolsó mondatod a nyerő, nem biztos, hogy amit beállítottál érvényesül is a gyakorlatban, ill. annyi-e az valós érték. Én egyszer megmértem és az ATT, bár csak egy órát volt a gépemen, ténylegesen levitte a GPU feszt. Furmarkkal terheld le 1.08V-on a VGA-t és jogos a még alacsonyabb fesz próbája, ha azon is működik a 3D, akkor az alulfesz nem működik.
-
katt777
félisten
Az valami más gebasz (RAM v. lapozófájl, esetleg kontraproduktív tuning, vagy csak maga a 4830 volt a szűk keresztmetszet). Én is játszottam E8400-zal STALKER-eket, és semmi bajuk nem volt, miközben HD4670-nel Far Cry 2 alatt megtapasztaltam azt is, hogy egy és ugyanazon driver is lehet szar, ha valamelyik kártyára v. felbontásra nincs optimalizálva.
Amúgy meg miért XP alatt tolod, amikor ott hiányos a grafika?kop8: E8400
1hijjanhusz: A GPU-nak és a RAM-oknak is van végük, ez ugyanúgy szerencse függvénye, mint a + tuning. Ahogy olyan kártyák is vannak, amelyek csak felfelé lockosak, meg olyanok is, amelyek lefelé is, vagy egyik irányban sem.
fagy53: Alulfefszelést nem használunk 3D-re!!! Azért 2D!!! Egy szép alacsonyan fogyasztó 100/200MHz@0.708V totális grafikai bugtömeget fog produkálni 3D-ben! Játékhoz egy 500/600MHz@1.023 (v. kicsit magasabb, ha kell) tökéletes spórolós beállítás régebbi/igénytelenebb játékokhoz: nem pörög a hűtő, nem melegszik a kártya, és szépen fut a gama.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
lsc
nagyúr
válasz katt777 #13079 üzenetére
Talán a 4650-et/most az van/ nem kellene megkínálni egy dx10-es stalkerrel, így is sokat vissza kellett vennem hogy fusson. Ramok 1-1-ben mentek, a felbontás 1280x1024 volt, a 4830 tuningolva /nem extrémen, 675/900/, lapozófálj volt kikapcsolva bekapcsolva, a 4 giga sem kevés gondolom.
Win7-el lehet megvárom az első sp-t, addigra talán egy 5770 is befigyel.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
katt777
félisten
Miért nem próbálod meg? Én megkínáltam DX10 Crysis-szal, és HIGH-ban futott, butított árnyékokkal + fizikával. Bezzeg a Far Cry 2 totál lebutítva (felbontás is) akadozott, erre értettem, hogy felbontástól és drivertől is függ a dolog. Tehát kipróbálod, és ha nem megy, még mindig visszaveheted. Amúgy Grid-et pl. full grafikával vitte.
Az általad leírtak alapján nálad driver-hiba kellett, hogy legyen. Azt tudom, hogy amikor megvettem a 4870-et, még hónapokig kellett várnom, hogy a STALKER rendesen fusson, mert ua. max. beállításokkal 3-4FPS-em volt ott, ahol 3870-nel 11-14!
Van ismerőseimnél W7-alatt 5770 és 5750, szépen dolgoznak, a kártyák hibája, hogy mindegyik garcserés pár héten belül (5750-ben a 2D-mód VPU-recoverezik, 5770-ben meg a 3D mód vágja le a kártyát).[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz katt777 #13081 üzenetére
Amennyit játszok ez is elég, az 5770 "hibái" miatt sem sürgős az egész. Driverhibát meg nem tartom valószínűnek, semmi gondom nincs, se fagyás se vpu recover, a megjelenítéssel sincs gond, a játékból sem lépett ki egyszer sem. Még a 4830-al próbáltam több drivert, mindegyikkel ugyanaz volt, de nem hibázott csak akadozott, a proci is 3,2-őn ment, az is elég kellett volna hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
1hijjanhusz
senior tag
0,7v ugyanaz a helyzet...
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
fagy53
nagyúr
válasz katt777 #13079 üzenetére
Lehet, hogy Te nem használsz, de én igen! Azt tudnod kell, hogy a fogyasztás és a hőtermelés a feszültséggel négyzetesen arányos, ez pedig nyáron nem mindegy!
Ha a VGA 3D-s teljesítménye alacsonyabb feszültségen is ugyanaz, órajel változatlan, akkor azon az alacsonyabb feszültségen kell használni. Semmi köze ennek a 2D-hez, az egy másik fejezet.
Általában 0.1-0.15V-ot simán engednek a GPU-k, így még elmennek stabilan a gyári órajellel. Ez a környezettudatos beállítás 5°C-ot lefaraghat a hőmérsékletből és nem kerül semmibe.A játékok többségéhez elegendő ezen kártyák gyári órajele, tehát különösen nyáron érdemes élni ezzel a lehetőséggel. A profilokat ezért találták ki!
Ezért fura volt olvasni ez első mondatodat, amikor a negyedik éppen az ellenkezőjét jelentette, azaz 3D-ben Te is alulfeszelsz / 1.023V /!
A 0.7V-os feszt kísérleti jelleggel mondtuk a kérdezőnek, mert így műszer nélkül is meggyőződhet róla, hogy működik-e nála az ATT alulfesz funkciója, de mint olvasom most ez nála nem megy. -
katt777
félisten
válasz fagy53 #13084 üzenetére
Ezekkel én is mind tisztában vagyok, de én úgy értettem, hogy a VGA minimumát akarja megkeresni a srác, nem a 3D módét. Én nem "3D-ben" feszelek alul, hanem van több beállításom, VGA-igénynek megfelelően. Mai játékok 1.203V-on mennek alap órajelen, régiek 1.023-on 500/600-on, Oblivion meg gyári feszen, azaz 1.263V-on 815/1050-nel.
lsc: Akkor is HD4830 specifikus kell legyen a hiba, talán egyszerűen tojnak erre a kártyára mindegyik driverben. Meg kellene nézned 4870-nel.
-
bim
veterán
válasz 1hijjanhusz #13083 üzenetére
Mivel nem refnyákos a kártyád ezért csak a bios átírásával tudnád állítani a feszt. 3D-ben 1,263V a 2D-re nem emlékszem...
[ Szerkesztve ]
-
-
tlac
nagyúr
A ccc-ben csak 790-ig lehet húzni a gpu órajelét a 4870-nemen. ATT-ben is érvényesül ilyen korlát?
-
kop8
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest