Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #7282 üzenetére

    Nagy tapasztalatom nincs a ragasztók repertoárjában - mindig maradok ugyanannál a márkánál.
    5:1 arányban használok D3 kontra D2 -t - a termékeim természetéből fakadóan.
    Árban nem érzek különbséget, hogy mennyire vízálló, amíg nem kell D4, mert az háromszoros áron van. A szorítási idő a D2-nél 10-15 perc, a D3-nál 15-20. És azt tapasztaltam a D3 ragasztónál, hogy a szavatosság lejárta után elveszíti a D3 tulajdonságát, és percek alatt szétmállasztja a víz a ragasztást. Ehhez azért alaposan le kell járnia az 1 esztendőnek. Ha pedig meg tudott fagyni a ragsztó, akkor borítékolható, hogy sok selejt fog képződni emiatt.
    D4-el nem merem ezt az edző trükköt eljátszani, amit Márton111 alkalmaz, mert nem vagyok biztos a minőségben, így ilyenkor inkább fizetek, mint a katonatiszt.
    Kipróbáltam pl a Lidis D3-at. A kötése korrekt, de sűrűbb takony, és nehezebb pontosan adagolni emiatt, meg könnyebben szétcsurgatom, ha fontos a tempó. Ha csak a flakon alsó felében van ragasztó, elálmosodok, mire kiöntök egy kenetnyit.
    Úgy gondolom, h egy asztalos műhely költségvetésében a ragasztó ára elhanyagolható tétel, ezért nem kísérletezek olcsóságokkal. Nem elhanyagolható viszont a kiszerelés, ugyanis ha az ember túl nagy bödönt vesz, akkor bedöglik, ha pedig túl kicsit, akkor jelentősen drágul. Azonban szerintem barkács méretekben jó, ha egy esztendőben kiürül az 1 literes flakon. Hogy most az 700 Ft, vagy 1400? Egyetlen eltörött 3 mm-es fúrószár, és már ott is az árkülönbözet.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák