Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #45837 üzenetére

    Csak a magam részéről tudom eloszlatni a kételyeiteket, de hiszem, hogy ugyanígy van ezzel bárki, aki betéved erre a fórumra.

    Amikor Winner_hun Sensei létrehozta, szerintem maga sem gondolta, hogy olyan fórum alapjait tette le, ami országunkban hiánypótló. Ő maga sem volt még kész asztalos, az első fotója, amit beillesztett, talán a vizsgamunkára készített biliárdasztal volt. Egyszerűen csak érdekelte a szakma, szeretett róla beszélgetni. Olyanokkal, akiket a élet szintén beoltott a fával. Az alkotás örömétől, a szakmai ismereteken, tapasztalokon át, az empíriákig bármiről, ami összefüggésben van szorosan, vagy lazán az asztalos szakmával.
    Aztán az élet spontán alakította a fórumot azzá, ami lett. Már közel ötvenezer hozzászólásnál tartó néha hektikus, néha rapszodikus, mégis elég színvonalas tartalommal.
    Itt lehet kérdezni, tanulni, tanácsot remélni tanácstalanságunk között. Lehet alkotást megosztani, tapasztalatot megosztani. És ez a fórum sokkal többet ad, mint az iskola. Nagy taglétszám, sokféle kialakított gyakorlat, praktikák, trükkök, bizonyosságok és bizonytalanságok. Az iskola felolvassa neked a tankönyvet, tanít faismeretre, géptanra, balesetvédelemre. Ez a fórum mindezt érdeklődés függvényében bármilyen mélységig kapirgálja, és sokféle hogyanra ad megnyugtató választ. Semmi több, mint az, hogy itt sokkal jobban érvényesül a több szem többet lát elve, mint egy suliban. A suliba beülsz, hallgatod az érinthetetlen lámát, és vizsgakor arccal kelet felé borulva fohászkodsz, hogy ne mondj neki hülyeséget, vagy bosszankodsz, ha hülyeséget tanított, és aszerint kell levizsgáznod. (Tudjátok, mennyit tanultam én itt, amikor valami hülyeséget mondtam?)

    Kicsit túlmisztifikáljátok talán ezt a fórumot. Kicsit kissebbségi érzéssel óvatoskodtok, bátortalankodtok itt Ti, akiknek nincs mestervizsgájuk ebből a valóban szép szakmából. Kicsit megható, hogy néha úgy szóltok az öreg motorosokhoz, mint ha az úristenhez intéznétek mondandótokat, kicsit megtisztelő is egyben. Ugyanakkor kicsit bosszantó. Nem érinthetetlen itt senki, mind esendők, halandók vagyunk, és senki nem tartja a markában a bölcsek kövét itt.
    Szabályzat nincs. Milyen bölcsen nem izzadt egyet Winner_hun a fórum életrehozásakor. A PH szabályzata van, és slussz. Annak köze nincs a szakmához. És ez így van jól.

    Íratlan szabályt idegondolni lehet. De minek? Itt olyan nincs. Nincs ban. Nincs is met megszegni. Szólni fogunk, hogy a hűjét másképp kell írni. De nem azért, mert másképp kell írnod. Ha van igényed, segítünk, ha nincs, hát nincs. Járt már itt troll, nem is egy. Nem lett kitiltva, csak nem kapott kaját.

    Én például Soká fórumtársnak köszönhetem a legjobb marógépemet. Az asztalosok szerintem rá se láttak arra a márkára - pláne nem a klónjára aprópénzért. Szeretem az írásait, soha egyet át nem ugrottam. Már most tudom, hogy Pacman önkéntes sok beszerzésben fog még engem kisegíteni. Úgy tekintek Rátok, mint akik nagyon jól otthon vannak a szakma sok területén, és vérfrissítés vagytok, akik önálló gondolkodásra éretten mindig tesztek a fórumhoz, és soha nem vesztek el belőle. Láthatjátok, van, amit jobban tudtok nálam - bár én sem vagyok asztalos. Semmi papírt nem tudok róla lengetni. (De adódott már, hogy én javítottam ki az asztalos munkáját.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák