Új hozzászólás Aktív témák

  • MrThompsoN

    csendes tag

    válasz Soká #44801 üzenetére

    "Sajnos 0,2mm eltérés nekem sokszor gond."
    Ez 0,5 akart lenni. :B (Megközelítőleg, fánál irreális lenne a 0,47 és 0,53 között különbséget tenni, konstans páratartalom és környezet mellett is.)

    47 mm névleges átmérőnél tapasztalatom szerint a 46,5 jó, a 46,8 még mindig jó, a 47,1 viszont sok. Csapágyakat kell a rétegelt lemezbe tennem, lehetőleg úgy, hogy ne jöjjön ki onnét. 46,5-ös furatba még bele tudom préselni. Eddig azzal próbálkoztam, hogy 65 mm-es furatot készítettem és abban egy 30-as másolóidommal 12-es kést használva kimartam a csapágy helyét. Felemás az eredmény sok esetben, mert a 65-ös fúró inkább 65,2-es és máris bepottyan a csapágy a helyére, csak éppen ki is esik onnét.

    @thyeby: ilyen eszközt nem láttam még. Köszönöm a javaslatot, megnézem ezeket is. Az állítható dologgal igazad van az elírt pontosságnál. A tényleges elvárás mellett reálisabb lenne használni? CNC lenne persze a legjobb megoldás, viszont ahhoz kellene ismerni helyet, ahol vállalnak ilyet. Megint tapasztalat, de az ilyen picike, néhány darabos tételeknél eléggé vonakodnak szóba állni az emberrel.

Új hozzászólás Aktív témák