Új hozzászólás Aktív témák

  • Drebil

    csendes tag

    Sziasztok, hadd meséljem el tegnapi "alkotásomat". Én okultam belőle. Hátha másnak is jól jön.
    Beltéri MDF ajtók beépítése megtörtént a télen. Erezetes, anyagában nyomott mintával, világosbarna színben. Az egyik ajtótok takarója kissé lötyögött, de a tulajjal megbeszélve, inkább nem ragasztottuk be a tok nútjába, mondván hátha nincs rá szükség. Aztán múlt héten szóltak, hogy de mostmár viszont nemcsak hogy lötyög, de rendesen ki is jár. Mivel meglehetősen mozgalmas az életem és kissé szétszórt lettem (erre oda kell figyeljek), fogtam a műhelyben lévő MESTER építési ragasztó kartust, és lelkesen felmentem a problémát orvosolni. És akkor tűnt fel, hogy ez bizony fehér. Mondom sebaj, majd óvatos leszek. Meg úgyis oldószermentes, simán vizes ronggyal azt a keveset ami mellémegy, letörtlöm.

    1. Nem kevés ment mellé, mert mielött a beszáradt dugót kiszedtem volna, már préseltem párat, így amint a cucc szabad utat kapott, törekedett a friss levegőre. Hiába igyekeztem a kartus csőrét célon tartani, de vagy parkinsonos vagyok, vagy sokat recskázok, de abba a kb 5 mm-es nútba elég nehéz volt beletaláljak.

    2. A vizesrongy nem segített. Remekül elmaszatolható vele az anyag, ezáltal nagyobb felületen lesz fehér az anyagában erezetesre nyomott barna tok.Sebaj, majd a MESTER ragasztón biztos fel lesz tűntetve hogy mivel lehet oldani. Nem, nincs feltűntetve.

    Tulaj kissé aggályoskodva nézi ténykedésemet, érzi, hogy a magabiztos mosolyom mögött némi tanácstalanság rejtezhet. Sebaj, viszem a balhét, mondom, hogy akkor én most elszaladok festékboltba higítóért.Trilak festékboltba el, eladó udvariasan kérdi miben segíthet. Mondom, hogy MESTER univerzális kissé ömlengős lett, le kéne szedni valahogy. Na pont ezt a termékük kifogyott, de minnyá felhívja területi képviselőt. Képviselő mondja, hogy mechanikus úton, spakli, csiszoló csodákat tesz vele. Gondoltam anyáddal is. Higító nem javallott, mondván, hogy az MDF-et is kikezdheti.

    Hívom kollegámat, hallom a sercegést a telefonba, ahogy a fejét vakarja. Meg kellene kérdezni lapszabászaton, hátha okosabbak. Kettőt hívok, nem okosabbak.

    Eladó felsorolja a náluk fellelhető opciókat a lakkbenzintől az aromás higítóig. Meg a Soudal szilikon elleni oldószerét. Mondván, hogy a MESTER termékminta palettáján ez a ragasztó kissé rugalmas maradt, hátha jó lesz rá. De sajnos drága. Sebaj, ez tűnik a legszimpatikusabb megoldásnak, kiperkálom a közel két rugót és boldogan el.

    Kissé félve, kis helyen kipróbálom, szépen szedi, és a tok borítása is megmaradt. Tulaj boldog, és én is.

    Számomra mi ebből a tanulság? Kellő odafigyelés hiányában a legegyszerűbb munka is rémálommá válhat.

Új hozzászólás Aktív témák