Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz epmd #17545 üzenetére

    Na megvan, miert nem stimmeltek a dolgok. Ez nem Tandem, hanem Movento vasalat. Ez az en 2 eves katalogusomban nincs benne, csak a neten van fent. Nem igazán jött még le nekem, mi ebben az ujdonsag, vagy miben más mint a Tandem. Valoszinüleg csak marketing. Lényegeben ugyan az, mint a Tandem. Es igen, ezt a 3. furattal kell 37 mm-re rakni, ahogy az nekem is kijött a probán.
    Itt a butorlapok 10-15 €-ba kerulnek általában, ha jol tudom. Valoban, a munkadij az viszont sokkal több, mivel a munkabérek is sokkal többe vannak. Egy német asztalos általában 15 Euro körul keres oránként, de inkább többet. (brutto). Mi, auslanderek, sajna kicsit kevesebbet.
    Ami magasfényu festett frontu butort most csinálunk maszekban, azert egy üzletben kb 10-15 ezer eurot kérnek. Kb 12 m2 front, korpusz butorlap, 10 db Tandembox fiokkal. Munkalap mezei valami lesz. Ezert en otthon max 3000 €-t kérhetnék otthon. Szoval, valoban vannak különbsegek. Egyszer talán, valoban maszekban nyomom majd itt is, ennyi penzekért.
    Szerintem a házhoz szállitas olcsobb, mint ha magunk mennenk minden fele. Valojaban otthon is sokszor olcsobb lenne, de otthon inkabb a bizalom hiánya miatt nem használjuk ezt a modszert.Itt rendeltem egy munkaruha nadrágot 80 €-t. Neztem, hogyan kell majd fizetni. Futárnak, vagy elöre utalással. De 30 napos határidövel kellett fizetni, UTOLAG! A nadrág 3 nap mulva itt volt, es nem volt szállitasi költség. Annyiba került, mint ha a boltban vetem volna meg.
    Üzletkötöböl meg otthon sincs hiány, söt, talán tul sok is van.
    Csavarbol itt a muhelyben altalában SPAX es Würtos vackok vannak. De ez nem mérvado Nemetorszagra nézve, máshol nem tudom mit használnak.
    A fiokokat vegul is 16os lapbol csináltam meg, mivel a katalogus ezt irta, es falcolgatni meg nem akartam. A probafiokot 19esböl készitettem, azt végig is toltam a lapszabászgepen, de aztan a öbbihez inkább 16osat raktam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák