Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz ecaddict #6877 üzenetére

    Lehet, hogy zavarosan sikerült leírni, mindenesetre a lényegen nem változtat, hogy tudok róla, hogy egyes szolgáltatók korlátozzák a p2p-t, van aki drasztikusan is (pl. UPC Chelo esetében hallottam, hogy időnként teljesen elérhetetlenek lesznek a dc hubok, 4242.hu-n lehet erről olvasni), de szerencsére én ebből az Invitelnél semmit nem érzek. Eddig mindig tudtam le, és fel is tölteni az általam előfizetett sávszélességgel (ami persze nem egy extra nagy sávszélesség 4M/256).

    Amúgy valami olyasmire gondoltam, hogy szélsőséges eseteket nézzünk, hogy pl. van két szolgáltatási végpont, az egyiken 20Mbit/10Mbit sebességgel, a másikon pedig 256Kbit/64Kbit sebességgel. Ha szolgáltató korlátoz is sebességet p2p-re vonatkozólag, nem biztos, hogy ebből a 256/64-es előfizető bármit is érezni fog, mivel neki amúgy is nagyon kicsi a sebessége. És nem hiszem, hogy a korlátozás végpontonként lenne beállítva a szolgáltatónál, hanem inkább úgy, hogy van mondjuk 5Gbit/sec gerincvonala az ISP-nek, és ennek mondjuk 20%-át engedi p2p forgalomra felhasználni. Az összesen 1Gbit/sec, ami mondjuk előfizetőnként 1Mbit/sec, így a 10Bites igencsak megérzi, de a 64kbit-es bizony egyáltalán nem. Persze ezek csak általam kitalált fiktív értékek...

    Tehát épp azt mondom, hogy nem veszi figyelembe kinek milyen csomagja van, ezért az a csomag méretétől függően mindenkire más mértékben hat... A kisebbre kevésbé, a nagyokra jobban. Nem végpontonként korlátozza 20%-ra, hanem a gerinchálón.

    Ha így már érthetőbb, akkor örülök, ha nem, akkor sajnálom... Mindenesetre abban teljesen igazad van, hogy Te sem, és én sem látunk bele a szolgáltató rendszerébe, és nem ismerjük a stratégiájukat, így nem is érdemes ezen vitázni. Mondjuk én nem is szántam vitának, csak beszélgettünk róla... Ha Te nem így értetted, akkor sorry! Remélem azért nincs harag :-)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák