Új hozzászólás Aktív témák

  • DougButabi

    tag

    válasz gyapo11 #1399 üzenetére

    gyapo11:
    DTH22-esről olvastam mindenhol, hogy azt használják, erre gondoltam. Hőmérő+pára három szobába + nappali + kültér.

    Persze értem én, hogy úgy a szép, hogy áramszünet esetén is működjön, legalábbis mentse az adatokat, de nem érzem annyira kritikusnak. Példáddal élve, nem tudja, hogy fűtött már 5 percet, és kellene még 55-öt újraindítás után, de tudja, hogy hány fok van, hány fokot szeretnék most, és két óra múlva, így mehet a program tovább. Legrosszabb esetben kicsit túlfűt egy ciklust 1 fokkal, szóval esetleg második körben gondolkodok majd ilyesmiben.

    Blynk-et Dannex fórumtárs ajánlotta, annyira nem ismerem, de azért majd ránézek.

    Stopperos:

    Az ajánlott szenzornak utána fogok nézni.

    Természetesen én sem azt tervezem, hogy összedobok egy programot, és már cserélem is a falon a termosztátot. Első fázisban lesz a falon egy mindenféle adatot mutató kütyü, + hőmérséklet logolás. Esetleg valahogy megpróbálom eltárolni mikor kapcsol be meg ki a kazán. Abból tanulva tudnám kialakítani az optimális vezérlésemet.

    Webszerveres vezérlésre nem arra gondoltam, hogy az arduino intézi a felületet, csupán a legalacsonyabb szintű dolgokat csinálná. Mérések, amiket le lehetne kérdezni, tárolná a vezérléshez szükséges paramétereket, és ki be kapcsolná a kazánt.

    És egy tablet pedig biztosítaná a felhasználói felületet, kiolvasná a mérési adatokat, és a fűtési paramétereket, és ezen keresztül lehetne megváltoztatni őket.

Új hozzászólás Aktív témák