Új hozzászólás Aktív témák

  • Sordoran

    addikt

    Ez a nyári szezon egyelőre jóval visszafogottabb, illetve én magam is türtőztetem magam. Előző pár szezonban mindig több sorozatot kezdtem el követni, mint amennyit bírtam. Bár elsőre annyi sorozattal indultam amit optimálisnak éreztem, de mivel új ajánlások, rejtett gyöngyszemek később mindig előkerültek, azokkal együtt már túl sok lett. Na meg éreztem én sok sorozatnál, hogy az alapötlet érdekes, de hosszú távon érdektelen lehet, most jóval kritikusabban láttam neki. A 2023. nyári szezonban az alábbi sorozatokat vettem eddig fel:

    Horimiya: Piece / Horimiya: The Missing Pieces
    Nem folytatása a nem is olyan rég véget ért sorozatnak, hanem a kimaradt jelenetek, történeteket nézhetjük meg benne. Aki szerette az eredeti sorozatot, és szívesen nézné még őket, az bátran nézze ezt is, a hangulatot hozza.

    Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu / Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Season 2
    Sok szót nem érdemes pazarolni, az első évadot szerettem, népszerű volt, egyik legjobb isekai. A mangát követem, a light novel-t még nem, de mivel már véget ért, lehet második évad után nekivágok.

    Masamune-kun no Revenge R / Masamune-kun's Revenge R
    6 évvel az eredeti sorozat után kaptunk folytatást, ami meglepő, mivel a manga már rég véget ért. Nekem tetszett, mangát végig olvastam, az egy számomra megfelelő lezárást kapott, meglátjuk a manga meddig jut.

    Suki na Ko ga Megane wo Wasureta / The Girl I Like Forgot Her Glasses
    Ez lehet a szezon szívmelengető tini romcom sorozata. A mangát már követem jó ideje, így bátran tudom ezt is ajánlani. Kedves, chill sorozat. Az első részben nagyon tolták a szokatlan animációt, kamera szögeket, már-már kissé sok volt, de a rész második felére helyreállt a rend. :DDD
    A sztori a cím alapján egyértelmű: főszereplőnk Komaru Kaede új padtársa Mei-san lett, és beleszeretett a lányba. A lány folyton elfelejti elhozni a szemüvegét, ennek köszönhetően gyakran szorul a fiú segítségére, és mivel nem lát ilyenkor távolra, folyton "megsérti" a fiú személyes auráját, ami csak fokozza a vonzalmat.

    Jidou Hanbaiki ni Umarekawatta Ore wa Meikyuu wo Samayou / Reborn as a Vending Machine, Now I Wander the Dungeon
    Jó pár hónapja már röhögtünk itt egy sort mikor a mangája elindult ennek a sorozatnak (eredeti mű egy light novel). Viszont a manga alapján nekem bejött, poénos, és jól megvalósított ez a hihetetlen felállás: főhősünk imádta életében a vending machine-eket (itthon főleg ital automaták vannak, de japánban édességeket is árulnak ezekben), meg isekai-osodása után egy ilyen gépként születik újjá. Egy fantasy világba került, ahol ő is kvázi kalandor lett: XP-t gyűjt, fejlődik, képességekre tesz szert, csak ez ugye mint automata eltérő a szokottnál. Mivel mozogni és rendesen kommunikálni nem tud magától, így segítségére Lammis lesz, aki barátjának fogadja őt, miután megmenti az éhenhalástól.

    Higeki no Genkyou to Naru Saikyou Gedou Last Boss Joou wa Tami no Tame ni Tsukushimasu. / The Most Heretical Last Boss Queen: From Villainess to Savior
    Ez is egy az utóbbi években felkapott otome sorozatak közül, ahol a főhősnő bekerül a kedvenc otome játékába, természetesen ott a főgonosz bőrébe bújva. Ezután nagy fordulat, hogy már jó útra tér, de ő görcsösen retteg a végzetétől. A manga-t olvastam (új részekkel jó ideje nem találkoztam), és az eredeti light novel sajnos az író egészségügyi állapota miatt tavaly ősszel abba maradt. Amit viszont mangában láttam, olvastam, az alapján ez ennek a műfajnak egy kiváló darabja.

    Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

Új hozzászólás Aktív témák