Új hozzászólás Aktív témák

  • PR0JECTNR56

    addikt

    válasz Mister_X #31955 üzenetére

    Az ítélkezés ténye/értelme később Decimet is foglalkoztatni kezdi, de Ginti kőkemény "ezt csináljuk mert erre vagyunk predesztinálva" maszkján is repedések mutatkoznak, szerintem mindkét bíró esetében a kétkedés és az újragondolás folyamatának legfőbb motivációs ereje a hozzájuk "tartozó" emberekből táplálkozik, ők pedig Chiyuki és Mayu (amikor a 12. részben beállított Clavis Ginti bárjába, hogy csak igyanak már végre, ott nekem úgy tűnt, hogy az ő lelkét is nyomja valami igen keményen és Ginti pont akkor fejezte be a Mayut megmintázó kis festett baba tisztogatását, tehát lehet egy ilyen párhuzam Decim "próbababa" testek gyűjtögetésével, de szerintem Ginti csak a számára legfontosabbakat mintázza meg).

    Szerintem a dolog mögött van egyfajta buddhista karma szemlélet, tehát a reinkarnációt erkölcsi alapon kell elnyerni, mert ha szenny alak voltál a lelked és szellemed az örök ürességbe vész eme végső megítéltetés során, viszont a bírák megtévesztésével egy bizonyos mértékig befolyásolható, hogy hol kötsz ki.

    Az emlékek törlése csak egy funkcionális lépés egy új élet megkezdése felé, viszont ebben az is benne van, hogy sorozatos reinkarnációid során nem kizárt, hogy egyszer rossz útra lépsz és valamilyen olyan bűnt követsz el, amivel mondjuk 7. reinkarnációd egyből az ürességbe vált jegyet. De még ezzel az apró logikai buktatóval is remek sorozat volt, nagyon sok elgondolkodtató kérdést vet fel.

Új hozzászólás Aktív témák