- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
klarkzone
tag
válasz
fenergie84 #98 üzenetére
Simán, én is 4GB-os SSD-vel nyomom, ha visszaolvasol kb. 30 hozzászólást, láthatod a kálváriámat, van ott szó felbontásról, telepítésről, stb. Telepítéskor ajánlott a telepítőben lévő particionálót használni (jól állítja be a partíció kezdetét), és ext2-re formázni, nálam az AHCI mód is be van kapcsolva. (Ja, ha nem jó a felbontás, pontosan a kijelzőre lehet állítani, kicsit fapados a videó, de legalább valami...)
-
coreska
aktív tag
válasz
fenergie84 #98 üzenetére
Elméletileg igen. Azonban telepítés előtt mindenképp érdemes a Live módban futtatni (minden gépen másképp működhet a hardver miatt). Ha úgy nem tapasztalsz problémat, akkor mehet a telepítés is.
-
fenergie84
addikt
Szasztok!
Van egy nem használt notim, 2 magos 1.7ghz pentium, 2gb ram, hd2400, 4gb SSD sata2.
Szerintetek ezen elfut ez az android?
Üdv -
klarkzone
tag
Xposed Framework telepítés:
- Töltsük le a legfrissebb verziót az xposed oldaláról, ne az xda-ról, és másoljuk arra az eszközre amiről majd telepítjük az Android x86-ot. Mert:
- Nekem csak frissen települt 4.4 r2-vel sikerült!
- Androis x86 telepítése után állítsuk magyarra a billentyűzetet, és engedélyezzük az ismeretlen forrásokat.
- Menjünk a fájlkezelőbe, és állítsuk be a hozzáférés módnál a rendszergazda módot.
- Ezután irány a rendszerkönyvtár build.prop megnyitása szerkesztővel.
- A lap alján, a sor végén nyomjunk egy entert, és az új sorba írjuk a következő szöveget: "dalvik.vm.execution-mode=inf:fast" (idézőjel nélkül) aztán mentés.
- Irány az USB és a mappa ahol az xposed telepítője van, majd telepítés, modulok telepítése, újraindítás, és kész. -
coreska
aktív tag
válasz
klarkzone #93 üzenetére
A VXG player tényleg működik az asztalin is, csak egy baja van, az ékezetes karaktereket nem szereti sem fájlnévben, se könyvtárnévben. Erre nincs valami egyszerű megoldás? (az átnevezésen kívül)
Egyébként az MX playernél azt figyeltem meg, hogy amelyik filmet az asztalin H/W-ben játsza az megy, amit pedíg S/W-ben játszana az pedig nem megy. A laptopon az is megy. Ha a beépített codec ki lenne cserélve, a 4.2-ből ebbe akkor valószínűleg az MX player is működne az asztalin is. -
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #93 üzenetére
Valamint a VXG telepítése után ott a meglepi is, böngészéshez is használható videólejátszó, tudja a képernyőre igazítást. Hm... Én csakis a Lightning browsert használom, a beépítettet el is távolítottam (kék földgömb). Az egész apk 700kb, és ennél gyorsabbat, stabilabbat még nem láttam, érdemes kipróbálni, nem minden flash-es videó fog menni...
-
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #92 üzenetére
Nos a törölgetés sem ért semmit, 2 perc alatt hazavágtam a rendszert, szerencsére csak 85s volt visszaállítani. Aztán nekiálltam orrba-szájba mindenféle video lejátszót telepíteni, de előtte eltávolítottam az összes mx-es codec-et és a lejátszót is. És akkor jött az ötlet, hogy beírom az xda keresőjébe, hogy video player... ennyi...
VXG player a megoldás! Hasonló az MX-hez, és nem annyira fapados mint a beépített, csinál miniatűröket és eltűnteti a vezérlőket. -
klarkzone
tag
Még azt megpróbálom, hogy elkezdek törölgetni, tegnap lementettem a partíciót, és vissza is állítottam, miután az xposed bootloop-ba tette a robotot, elkezdem irtani a rendszert, hátha valami bezavar. A beépített videó lejátszó lejátssza a fájlokat, és állítólag az ffmpeg codec-ek integrálva vannak a 4.4 r2-es rendszerhez (ezt az android x86 oldalán olvastam) lehet az kavar be az MX-nek, és az összes többi lejátszónak, mert lásd pl. VLC megnyitja az mp4 fájlt de ugrálva játssza le, és a többi 10 médiaplayer is ugyanúgy omlik össze mint az MX, pedig azokhoz nincs codec csomag...
-
-
klarkzone
tag
Nos, a régebbi MXplayer verziók a 4.4-re nem települnek, pontosítva csak a play-ről letöltött verzió indul el egyáltalán, minden más egyből kéri a codec pakkot, de az összeférhetetlenség miatt nem települ, így el sem indul a lejátszó, az új verzióhoz meg csak egy x86-os pakk van, és azzal semmi sem megy...
Ja, hogy a proci? tehát a hardver-e a hibás? Nem, nálam a 4.2-es verziónál ment minden, ezért sem adom fel. Most azon gondolkozom, hogy az új MXplayer-ben lehet kézzel is telepíteni a codec-eket, viszont azok a codec-ek amik a 4.2-őn futottak csak .apk formátumban vannak (és telepítéskor 4.4-nél egyszerűen nem települnek), ha sikerülne valahogy zip-et csinálni belőle talán le lehetne cserélni az új x86 codec csomagot a régire.
Egyébkén egy androidos miniPC pontosan ilyen hibákat csinált egy ROM frissítés után, és le kellett cserélni a processzorhoz tartozó codec verziót egy másikra, az xda-ról 2 másodperc alatt telepítettem és már ment is.
De jelen esetben ugye van egy play-ről tölthető 1.7.36 ami települ, és egy custom rom az xda-n ami 1.7.32 amit zip formátumban ki lehet választani, de sajnos a hiba ugyan az. -
coreska
aktív tag
válasz
klarkzone #87 üzenetére
Tovább vizsgáltam ezt az MX Player kérdést, és az alábbiakra jutottam. Mint írtam a laptopon a google playról telepített MX Player + x86-os kodek lejátssza a videókat az asztali gép meg nem. A laptop procija Intel Atom, az asztali gép pedig Intel dual core. Most az asztali gépre innen telepítettem, és így már nem minden esetben áll le a videólejátszás. (némelyik mkv fájlt lejátssza) Ezt már végképp nem értem mi lehet az oka, és miért nem megy minden videó. Mi okozhatja a problémát, talán a proci különbség?
-
klarkzone
tag
Valószínű, hogy új app vagy codec verziót meg kell várni. Engem az is zavar, hogy 0% akku töltöttséget mutat, és egy csomó app-nak ez bezavar. Az is gond lehet, hogy az adatoknál nincs normálisan neve az eszköznek, csak "system manufacturer"... Ellenben az Antutu 51683 pontot adott.
-
klarkzone
tag
Hát egyvalami biztos, nálam asztali gépen HD2000-es integrált videokártyával, a 4.4-re csak az új verziós MX playert lehet telepíteni, és az összeomlik bármilyen videóval is próbálkozok, viszont 4.2-es verziónál a régi MX player, az intel x86, intel SS2 codec csomaggal tökéletesen vitt mindent, csak az android omlik össze 1 órával a telepítés után, így az használhatatlan.
A régi verziós MX-playert meg nem engedi telepíteni a 4.3-tól felfelé, így egyszerűen nem tudom kipróbálni azt az app-ot ami a 4.2-vel vígan elvolt.
Közben nézem az XDA-n is felmerült már ez a kérdés és jött rá egy válasz megyek és kipróbálom. -
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #81 üzenetére
A 4.4-es r2-es verzón lehet, hogy nem futnak a videólejátszók, de azért a videókat lejátsza a beépített (a beállításaival sokat nem kell foglalkozni), és utána jártam a HD kérdésnek is (Nagyítóval), ez bizony HD, és elvileg debug módban, paracssorból be is lehete állítani bármilyen felbontást, de leelenőriztem és a rendszer szerint is HD. Kis kompromisszum készség nem árt, igaz majdnem minden app-ot töröltem róla, és elég nekem az, hogy a korábbi verziókhoz képest ez atomstabil. De jó lenne, ha menne az MXplayer...
-
klarkzone
tag
Na sorolom akkor a problémáimat 5 féle verzió telepítése után: Videó nem megy a la 4.4, mondhat bárki bármit. 4.2 az egyetlen ami HD tehát az összes többi valami nagyon elcseszett felbontáson fut. Jelenleg ott tartok, hogy látom azt, hogy ez egy nagyon jó dolog lenne, de direkt le van korlátozva, hogy fogyasszál, de legalább úgy, hogy ha esetleg HDMI-vel összekötnéd a PC-t a TV-vel, nehogy véletlenül élvezhető legyen a dolog. Hiába ez még mindig kamu, és jól látható, hogy a Google-nek esze ágában nincs engedni, hogy a PC-ken fusson a rendszere.
Őszintén szólva láttam már androidos miniPC képét az FHD a monitoromra dugva, és láttam a 4.2-es x86 verziót, ahogy viszi a hd videót, viccen kívül egy 5 perc alatt telepíthető rendszer ugyan azt produkálta mint a windows, azért ez a Microsoftnak sem jó valljuk be... Egyébként döbbenetes volt, látni, hogy mit tudna mondjuk egy teljes értékű HD felbontásban futó android. Szó nélkül hagynám ott a windows-t és csak akkor boot-olnám be ha alagutat kell fúrni.
Na szóval attól függetlenül, hogy a rendszer nem engedi magát komolyabban módosítani, elég jól lehet rajta büntetlenül gyakorolni, tesztelgetni az alkalmazásokat. Mondoma legnagyobb baj az, hogy bizony nem HD-ben fut a vadiúj release, és nem indulnak a médialejátszók, módosítani pedig nem lehet a rendszert. Egyenlőre. Érdemes megnézni a 20130101-es bejegyzést, az android x86 oldalon, az után nem is adtak kit többet HD felbontással futó példányokat, csak azt nem értem ezeket miért nem írják le a Donate gomb mellé...
-
klarkzone
tag
Ja, hülye voltam és türelmetlen... bár mondjuk nem adtam fel, most is "onnan" írok. Legnehezebb eddig az volt, hogy a fizikai billentyűzetet Magyar-ra állítsam, jól el van dugva ez a beállítás, a net meg televan hülyeségekkel, hogy ilyen meg olyan app-ot kell telepíteni, hogy működjön...
Ugyan ez volt a rendszer telepítéssel is, már nem is írok a google-be semmit, egyből megyek az XDA-ra valamilyen fórum bejegyzést keresni. Aki még életében nem telepített linuxot (min én) annak egy kicsit külföldi minden...
Ja, hibák: 4.4 erősen marketing szagú a történet a fizetős tartalmak fogyasztására vagy kihegyezve ez is, ami a legrosszabb, hogy a beípített videólejátszón kívül nem megy semmi!, azon meg csak play-gomb van... micsoda véletlen...
Eddig se patch-elni, se odex-álni nem lehet, nem mintha értenék hozzá (na majd most) xposed modult még csak véletlenül sem, akkor lehet újratelepíteni.
De az, hogy amikor megnyomom a házon a PWR gombot és elmegy aludni?! És visszajön és úgy működik a nagy vas mint a telóm, hát az nagyon vicces...
Kellett egy screen filter alkalmazás, mert a 23"-on az egészablakos alkalmazások úgy vakítanak, hogy kifolyik az ember szeme, ezért sem bírtam a W8-at. -
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #74 üzenetére
- A kulcsszó: UNETBOOTIN
- A legfontosabb, hogy amíg nem tudjuk mit-hogyan kell, kísérletezzünk!
- Először próbáljuk valami egyszerű eszközre telepíteni, ne egy 1TB-os merevlemezre a belakott windows mellé, használjunk régi meghajtót, én pl. egy ősrégi 4GB-os Silicon Power SSD-mről töröltem az unalomból telepített és a végtelenségig tuningolt nLite XP-t, és telepítettem rá az Androidot.
- Particionáláskor, formázáskor elég neki 2GB ext2, felesleges neki többet adni.
- Az UEFI módot felejtsük el. Max. 600 MB-ot foglal a rendszer, és emulál tárhelyet is, de minden USB-s eszközt SD kártyaként felismer.
- Telepítéskor mindenképpen szükséges a bootloader! a skip-ről váltsunk igenre, alapértelmezetten nem telepíti, és e nélkül error15 kóddal megáll indításnál.
- Jelenleg a 4.4-es verziót próbálgatom, mivel új eszközök általában már ezzel a verzióval vannak ellátva, és ezen fogok kísérletezni. Root-olt, picit marketing szaga van, fogalmam nincs mint csinál az alaplappal, vagy az arra helyezett processzornak álcázott fémdarabbal, és a két műanyag lapkákra integrált állítólag 4GB RAM-mal, de működik, és amikor megnyomod a gépen a PWR gombot, ez elmegy aludni... és visszajön, fenomenális...Ami az x86-os androidot jellemzi:
Kb. 2 éve a windows 8-as fórumban kifejtettem a véleményemet a Microsoft-ról és nagyjából az volt a lényege, hogy ha Microsoft-nak az az elképzelése a jövőről, hogy copy-paste követi az Androidot, akkor köszi szépen de tovább klónozom a 7-est, és a legközelebbi operációs rendszer amit telepíteni fogok az az Android lesz... És így is lett, próbáltam már Android mini PC-t, de nem volt elég erős a hardver, most viszont lubickol az android az erőforrásokban. Stabil, iszonyat gyors 600MB(WTF), nem is néztem még meg a processzor használatot, fogalmam nincs mennyi a RAM/ROM, jó helyen kezdődik-e a partíció az SSD-n... Android megy a PC-men, és nem egy 2009-es Windows7SP1-et futtatok, hanem egy naprakész OP-rendszert ami kb. mindent tud, mindezt pedig úgy, hogy 20 kattintás kellett hozzá. INGYEN!!!
-
klarkzone
tag
"Android x86" - na hagyjuk már ez egy kamu, ha működne már mindenki androidot használna windows helyett a pc-ken... hajrá telepítés aztán amikor fél óra múlva ezt látod, elgondolkozol:
Lehetett volna annyi eszem, hogy utána nézek' most kidobtam egy órát az életemből, nem véletlenül nem találni normális leírást, vagy videót a neten a telepítéséről. Pfff.
-
eszementális
tag
Sziasztok! A 2.2-őt sikerült felraknom egy optiplex gx270-re, de az is csak telepítés után tudott elindulni a telepítőböl! A 4.4 pedig live cd indításnál ezt löki:
telepítés után pedig itt megáll, hiába vártam 10 perceket:Egy kis segítséget elfogadnék valami hozzáértőtöl, bár minden ötletet szívesen fogadok!
-
coreska
aktív tag
BUÉK mindenkinek.
Ha valakit érdekel megjelent az Android-x86 4.4-r2 (KitKat-x86) 2015/01/01
Live módban kipróbáltam, és úgy néz ki ezzel már működik a wifim. -
teleahocipöm
senior tag
Bocsi eltévedtem, nem ide akartam írni az előbbi hsz-t.
-
teleahocipöm
senior tag
Boldog új Évet!
Nemrég végeztem a "műtéttel", a Packard Bell Easy Bote MZ35 notebookban kicseréltem a zsanértartó alu lemezt, kicsréltem a Celeron M410 procit Intel T 2450-re és működik. Most egy full hd film megy rajta a youtubon (kis képernyőn) a proci használat 29-42 %-között mozog, RAM ( állítólag 1GB, de a rendszer 894 MB) használat 57-60 % között. A film nem szaggat, nekem folyamatosnak tűnik. Kellene a RAM-ot bővíteni 2GB-ra, de valószínűleg jobb párban venni és a régit "kidobni" belőle.
Néztem a System Profiler and Benchmark-ot (a gépen Lubuntu linux van), bár nem tudom mit jelentenek ezek, de aki ért hozzá annak bizotos mondanak valamit
:
CPU Blowfisht : 8,50 (az előző procival 27 környékén volt)
FPU Raytracing : 28,95 (40)
CPU Fibonacci : 5,01 (8,0)
Lehet kellene egy BIOS frissítés, de annak nem merek neki állni és még jobb eredmények lennének.Mivel lehetne a procit tesztelni?
-
eszementális
tag
Sziasztok! Egy Dell Opitplex gx270-re szeretném rávarázsolni a droidot de nem jártam még sikerrel! Feltelepül csak utána kihoz egy terminálos dolgot! Ha valaki tud segíteni, akkor ne fogja vissza magát!
-
teleahocipöm
senior tag
Egy régi Packard Bell EasyNote MZ35 tip. gépen próbáltam ki igaz Live-DVD-n egész jónak tűnt, csak a wifi-t dobálta le, ezért még nem mertem feltelepíteni
-
DrojDtroll
veterán
Acer aspire E1-532-re érdemes volna feltenni?
2 magos 1.4ghz celeron proci
6 Gb ram -
Retroger
csendes tag
Sziasztok,
Egy eeePC 900-at próbálok droidosítani.
Először a android-x86-4.4-r1 verziót raktam USB-re. Live módvan kipróbáltam egy HP ProBook-on, amin minden tök jól ment, állat. Az eee-n viszont nem indult el a grafikus felület. Találtam egy leírást, de se a 4.4-r1-el sem a 4.4-RC2-vel nem jártam sikerrel. Mindkét javaslatot kipróbáltam, annyi módosítással hogy a felbontást 1024x600-ra állítottam, mert az eee900-nál ez a max.
A android-x86-4.0-RC2-eeepc működik leszámítva hogy a wifire nem tud kapcsolódni, így sokra nem megyek vele, meg a felbontás miatt elég bénán használható amúgy is.4.4-el kapcsolatosan valami ötlet?
-
Blindmouse75
újonc
válasz
robi12ster #63 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-Mini-Fly-Air-Mouse-Gyro-Sensing-Keyboard-For-Android-TV-Box-Elegant-/361001926124?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item540d643dec
Egy ilyen billentyűzettel próbálkoz. Valószínű a gyro miatt nem mennek a játékok... -
robi12ster
tag
Sziasztok. Felraktam 4.4 androidot, pc re. Az mért van, hogy a legtöbb játék nem indul, vagy nem irányítható (autos), nem ismeri a bill -t.
-
pierre224
újonc
Sziasztok!
Ha tudnátok segíteni...
A következő a helyzet: a notebookon XP fut, először -pár hete- feltettem pendrive-ra az androidx86 4.4 RC1-et.
Frankón futott, bootolt Grubbal.
Aztán megjelent a 2-es release...
Ugyanúgy feltettem pendrive-ra, de telepítés, és reboot után sajna nem találta a boot managert.
Formattálás, és többszöri újraindítás után is mindig a "boot mgr is missing...." fogadott.
A sticket kihúzva viszont simán betölt az XP...
Alighanem a Grub tolta el a dolgokat.
Szóval...
Hogyan tudnám újra futtatni az Androidot?
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném... -
coreska
aktív tag
Sziasztok!
A napokban találtam erre a fórumra, és szeretném a segítségeteket kérni.
Egy MSI WIND U100-as laptopra szeretném feltelepíteni az android-x86-4.4-RC2 verziót,de van egy problémám.
Kipróbáltam LIVE-t és nem működik a wifi, pedig a gépen bekapcsoltam. Tud erre valaki valamilyen megoldást? -
mexel
veterán
Én próbálgattam sok kis laptopra is feltenni, de nem lehetett sehol teljes értékűen használni. Szerintem érdekességnek jó, de használni nem nagyon.
Nekem legalábbis még nem sikerült.
-
törölt tag
Sziasztok. Szerintetek egy Lenovo T61-re érdemes megpróbálni felrakni az androidot vagy felejtős?
-
dime27
őstag
Hally
nekem is sikerült feltenni a 4.4-et de egyenlőre pendriverol szeretném futtatni.
Két bajom van eddig vele:
1. a lankábelt nem ismeri fel tehát ezekszerint csak wifikapcsolatrol tud működni?! mert ha igen akkor ma kapok kölcsönbe egy n-es wifiusb sticket arrol szted menne?!
2. első felálláskor kiirta h az sd kártya sérült vagy vmi ilyesmit és meg is néztem a tárhelyet csak vmi 2gb volt szabad rajta pedig egy 16gb-os pendrive-ra raktam fel direkt.Esetleg toljak be a gépbe egy 16gigás micro sd-t azt felismeri és tud rá majd telepiteni alkalmazásokat?!
Előre is köszi válaszod!
-
fiesta14
tag
Üdv!
sajnos nem találok olyan topicot ami passzolna a kérdésemhez de itt megpóbálom feltenni hátha.
Android a téma de telefonon. van a Zenék ikon amire kattintva azt irja üres a mappa pedig én telepakoltam a Music nevű mappát. de lehet máshova kellene tennem? de hova? vagy a file formátum nem jó?
erre szeretnék választ. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Szerintetek érdemes lenne kipróbálni az alábbi konfigon?Lap: Asrock e35lm1
RAM: 4Gb DDR3
HDD: 160 Gb ( XP 1 megosztott mappával )
VGA: GeForce 8400 GSHasználat: online tv, video, helyi vinyóról video nézés.
A megosztott mappát látnia és megosztania tudnia kell.
A VGA TV-re van kötve S-Video kábellel( monitor nincs! )Ötlet, javaslat?
-
Nuenue
csendes tag
Én egy régi Lenovóra toltam fel most a 4.4-et, előtte 1 évig futott a 4.0-ás verzió.
Csak tőmondatokban:
1. Csinálsz egy 10gb+ partíciót (én primary-t csináltam) ext2 filerendszerrel a vinyón
2. A telepítő iso-t kiírod cd-re vagy bootolható pendrive-ra
3. Bebootolsz róla és miután bejött az x86 telepítő ablaka a telepítést választod
4. Értelemszerűen az ext2-t választod telepítési helynek
5. Ha van windows is a gépen meg fogja kérdezni hogy hagyja e bootolni azt is a későbbiekben a grub bootoló (nekem gond nélkül megy együtt a kettő op)
6. Reboot és kész is.Tapasztalatok:
Minden fut faszályosan, a billentyűzettel vannak gondok, mert nem magyarítja automatikusan, de van rá progi amivel lehet manuális billentyűzetkiosztást csinálni.
Az android hasít a régi fostalicska gépen, a win-t csak ritkán indítom rajta.
Egy gondom van: nem jegyzi meg a területi beállításokat (magyar), aminek az okára még nem jöttem rá. Ezt minden alkalommal át kell állítanom, ha pl helyi híreket akarok olvasni. -
Ganz-[HUN]
addikt
üdv, én is kipróbálnám gigabyte x38dq6 alatt. szerintezek?
-
mexel
veterán
Pontosan ezt írja: "unsupported gpt (guid partition table) detected. use gnu parted"
Azt sejtem hogy nem támogatott partíciós tábla, használjam a gnu partedet, de pontosan mit kellene csinálnom, hogy feltelepíthessem ezt a 4.4-et hdd-re. (van egy üres 80-as vinyóm, arra tenném fel kíváncsiságból.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest