- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Valamint: meg tudja mondani valaki, hogy az itt lévő 1.2.7. és 1.6.7. között mi a különbség ?
Bár a gugli fordít, de....
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14352 üzenetére
Az alábbiak. Ezek megegyeznek mindkét romban. Elvileg már majdnem kész, minden működik csak ezt a telefon azonosítót kellene megcsinálnom rendesen. ( érdekes hogy a beállítások menüben a telefon infónál soha nem írja hog 8 magos, max négy, legtöbbször 2 de néha semmi)
audio.primary.default.so
audio_policy.default.so
audio_policy.stub.so
bluetooth.default.so
camera.default.so
gps.default.so
gralloc.default.so
gralloc.mt6592.so
hwcomposer.mt6592.so
keystore.default.so
libaudio.r_submix.default.so
libaudio.usb.default.so
lights.default.so
local_time.default.so
power.default.so
sensors.default.soMás:
Még lenne egy nagyon fontos kérdés: gyárilag nagyon halk a hangerő, mindenki panaszkodik. Egy-két custom romban van egy "Audio_ver1_Vol_custom" fájl amit a data/nvram/APCFG/APRDCL/Audio_ver1_Vol_custom helyre kellene bemásolni. Sajnos a custom romokban úgy van megoldva, hogy a rom.zip-ben van egy data mappa, abban a többi ahogy jönnek sorba, de ebben a formában mindig NVRAM ERR lesz a vifinél ( ez orvosolható utólag, de így nem tökéletes)Sajnos nem vagyok jó a scriptek írásában, nem tudom mit kellene írni az updater-script-be hogy ezt oda bemásolja a régit felülírva, de mást ne töröljön? Gondolom ezt onnan lehetne megoldani. Azokba na romokban amikben van ilyen, nem találok utalást erre.
-
7Sony7
addikt
válasz #73959936 #14350 üzenetére
Kicsit összevissza a hsz. Legalábbis nekem. Play áruházról zedge app. itt vannak hangok is. Kiválasztod, lent van Set gomb, beállítást jelent.
Egyébként ha kiválasztasz egy bármilyen mp3 -at, általában boldogul vele a teló, de ha nem, akkor van pl. online mp3-ogg konverter, átkonvertálod, beteszed a helyére (ha jól emlékszem, system/media/audio/notificatons, system/media/audio/ringtones, stb.
Ezt kérdezted amúgy?[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14360 üzenetére
Így van. A fentebb írt fájl létezik nem én módosítottam, enélkül igen halk a telefon. Már próbáltam, ha működő rendszerbe beleteszem akkor jó a hangerő. Erre minden felhasználó panaszkodik.
Akik a custom romokban alkalmazzák úgy oldják meg, hogy a rom főkönyvtárába bemásolják az data/nvram mappát struktúrával-fájllal együtt. Gondolom ilyenkor amikor a systemet felmásolja a rendszer akkor az nvram is odakerül a helyére. Az a baj, ha így csinálják akkor később a wifi hálózatok menüjében megjelenik az NVRAM ERR stb mint egy hálózat. Ezt lehet orvosolni utólag, de ez így nem túl jó.
Mi a normális menete, hogy ez a fájl telepítéskor felülírja a gyárit és mást ne csináljon? Valamiért úgy gondolom ez a bemásolós módszer nem tökéletes.Arra nincs valami ötlet hogy honan tudhatnám meg a build.prop-ban lévő dolgoknak mi a jelentése, mit csinálnak? Nem találok leírást, csak pl hogy írd be ezt, módosítsd azt stb. Arra nem találok utalást, hogy mi micsoda pontosan.
-
ksanc
őstag
Itt a fő probléma az, hogy nem az nvram-ba, hanem a /data/nvram-ba kerülnek a dolgok. Ez igazából csak gányolás és a valódi nvram tartalma különbözni fog a /data/nvram tartalmától, ami nem biztos, hogy jó.
Bár ezt nem vágom annyira, de az biztos, hogy minden megoldás, ami csak a felhasználói adatokkal manipulál (/data) az nem igazi megoldás.a rom főkönyvtárába bemásolják az data/nvram mappát struktúrával-fájllal együtt.
Na ez nem világos. Hova másolnak? Mert ennek így nem sok értelme van.A build.prop, ahogy a neve is mutatja, olyan dolgokat is tartalmaz, amik belefordulnak például a kernelbe is, így leginkább információs jelentősége van, a változtatásukkal legfeljebb bekavarsz, de lényegi változást a build.prop átírásával nem fogsz tudni elérni. A készüléknevet mondjuk átírogathatod, legfeljebb a beállíátsok/készülékinfót befolyásolja meg az olyan update-zip-eket, amiben van assertion.
Vagy valami ilyesmi -
Keeperv85
nagyúr
Én értem mit akar mondani. A rom zip-ben van data mappa, amit a data-ra másol. ide lehet tenni app-okat, miegymást előre. A gond az lehet, ami miatt nvram errorozik a wifi, hogy ahogy írod is szerintem az első boot után kéne ennek a fájlnak ott lenni, nem pedig az első boot előtt, ahogy most ott lesz...
-
mexel
veterán
Akkor jó helyre kerül, mert a fájl gyárilag a data/nvram/ satöbbi mappában van. Ez a struktúra van bemásolva a zip-be is. Akkor jól sejtem hogy jó helyre írja? A lényeg hogy oda kerüljön. ( de akkor miért lesz nvram error a wifinél? Nem csak a fájlt írja át hanem törli a régi mappát?)
Igen, a build.prop-ról kb mindig ennyit írnak. Hogy információs jelentősége van, nem érek el változást stb. Fentebb írtam, hogy az átportolt rom miatt átírtam a telefon adatait eredetire ami a gyári romban van és pl a dts nem működött. Nem írom le megint, fentebb kifejtettem, de sajnos valamelyik azonosító eléggé be tudott kavarni
Engem valóban érdekelne mi mit jelent, már azt is kifejtettem hogy nem egyszeri mókolási céllal akarom most piszkálni, maradhat így mert így működik, hanem tanulni akarok ( jelenleg hobby szinten) erről is. De nem találok konkrét leírást a dologról. Amikor kb 20 éve az első pc-t jumperelni kellett majd később egyre jobb biosokban turkálni azt sem úgy lehetet megtanulni hogy reggel felkeltem és tudtam, hanem gyakoroltam és kísérleteztem vele sokat, de volt elég sok irodalom is róla pedig a net még nem volt ilyen egyértelmű -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14364 üzenetére
Én is valami olyanra gondoltam, hogy felülírja a meglévőt, ezt a végén kellene oda bemásolni.
Így néz ki a zip belseje:
data\
htfy\
META-INF\
system\
boot.img
logo.binA data mappa pedig így: data\nvram\APCFG\APRDCL\Audio_ver1_Vol_custom
Az elgondolás szerint így oda kerül a rendszerben maga afájl van, pontosabban ott is lesz mert működika dolog, de az APCFG mappa mellett van egy mappa amiben a wifihez van 2 fájl, ez valószínűleg törlődik. utólag vissza lehet másolni. Próbáltam úgy is hogy előre beírtam ide a wifis mappát is hogy másolja vissza azt is, de akkor meg eltűnt a bluetooth, mert annak is vannak ott fájljai. Valószínűleg így elég érthetetlen de nehezebb leírni mint megmutatni vag elmondani gyorsan
Azért gondoltam, hogy az update-script-be nem lehet-e valahová a végére beírni hogy másolja be a fájlt valahonnan egy odakészített mappából, majd ha végzett törölje hogy ne csúfoskodjon tovább ott. Persze ez így lehet hogy nem jó ez csak agyalás még. Most még teszek egy próbát, átnyálazom az update scripteket amik a romokhoz vannak, hátha látok valamit ami utal erre.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Pont ez a gond. Nincs olyan, hogy gyárilag /data.... A gyári firmware-kben ez mindig egy üres partíciót tartalmazó imagefájl és ez, aminek a törlése egyenlő a factory resettel.
A /data mappa a felhasználói adatokat és olyan adatokat tartalmaz, amit valamiért módosítani kell (mivel a /system-be a rendszer sem ír soha), ide építi fel az oprendszer az alkalmazások alapértelmezett beállításaival a dolgokat, csak az itt lévő dolgok módosulnak.
A data/nvram egyfajta cache inkább, amit a fizikai nvram tartalmából épít fel a rendszer az első indításnál vagy factory reset után. Ezt csak egyszer kell megcsinálni, de az biztos, hogy a /data/nvram mókolása az nem igazán jó és pláne nem végleges.
Ezért van az nvram error is, nem stimmelnek az adatok a fizikai nvram-ban lévőkkel.És hát az meg általában igaz, hogy egy portolt rom sosem lesz olyan tökéletese, mint amit kifejezetten az adott készülékre fordítanak.
Abba most ne menjünk bele, hogy esetenként ezt is elszúrják Vagy éppen a gyárit is egy másik készülékről gányolják össze (óccó dzsunkák) és akkor aztán végképp macerás a portolás.UPDATE, mert közben írtál: ez az update.zip NEM gyári ugye. Viszont az update scripted át tudod úgy írni, hogy csak azt másolja, ami neked kell. Namost ha ide ebbe a zip-be másolgatsz fájlokat, akkor linux alatt tedd, mert a ha nem megfelelőek a fájlok jogosultságai, akkor tök mindegy, mit és hova másolsz.
Vagy a scripttel meg kell adni a jogosultságokat a módosított/hozzáadott fájlokra.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Lehet hogy rossz szót használtam a gyárilag alatt azt értettem, hogy a rendszer települése után ez a fájl ott van ahová ez a struktúra mutat. Erre értettem a gyárilag szót.
Én nem a systemben lévő data mappáról beszélek ( szerintem Te arra gondolsz) amit a factory reset vagy a format/data töröl, hanem a gyökérben lévő data mappáról, amiben az nvram mappa van. Ebben van még a fentebb említett 2 mappa és ezekben ott csücsülnek ezek a fájlok. De azt nem vettem észre hogy factory reset után a data/nvram tartalma törlődne, mert megmarad az oda bemásolt fájl. Ráadásul ha nem telepítéskor másolom be a módosított ( gyártó által kiadott) fájlt hanem mondjuk rootexplorer-el aműködő rendszerben felülírom, akkor miért nem lesz nvram error? Hiszen ugyanúgy módosulnak a fájlok, a következő induláskor már szólnia kellene, de nem teszi, hanem működik.Az most nem tárgya a kérdésemnek hogy egy mókolt rom milyen, tény hogy egy gyári jobb lehet ha egyáltalán csinálnak jót. Mondjuk egyelőre ez az Emui 3 jónak tűnik, gondolom azért portolták mert a 2 készülék hardvere megegyezik.
Amit írsz a jogosultságokról ez már érdekes, ezt nem nem tudom hogyan kell megtenni, bár valószínűleg látok ilyet a scriptekben amiket nézegetek. (Utólag már néztem működő rendszeren a jogosultságokat, vissza is kerestem és erről Keeperv85 írt is, azt is elolvastam és segített is)
Tehát ha egy fájlt vagy appot kicserélek a zip-ben ( custom romról beszélünk) egy ugyanolyan nevűre, de mondjuk nem a hibásra hanem a jóra akkor mit kellene változtatnom a scriptben? Szerintem semmit, hiszen ugyanolyan fájlra utal a script, vagy a folyamat ami végigfut általa. Vagy csak példaképpen az appok közé beteszek valamit ( mondjuk egy plusz billentyű appot) akkor kellene módosítanom a scripten? Eddig úgy láttam simán feltelepíti és működik.(Félreértés ne essék: nem új romot építek, hanem az eddigi kb 5-8 majdnem egyformából akarok egyet amiben minden működik. Eddig jól haladok, már szinte minden megy, kivéve a digi mobilnetes kártyát dobja el valamiért )
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
gyökérben lévő data mappáról,
Igen, ennek a mappának a tartalma másolódik be a /data partícióra
Azért nem látod, hogy a /data/nvram törlődik, mert a rendszer indításakor létrehozza ezeket megint az nvram partíció adataiból, ha nem létezik (ezért gáz, ha sérült az nvram partíció). Ha létezik, akkor nem bántja. Akkor sem, ha hibásak, a lényeg, hogy maga a fájl létezzen. Ahogy már nagyjából írtam.
De csinálj egy factory resetet, majd még frissiben egy arra alkalmas recovery-ben nézd meg Aroma File Managerrel, hogy bizony töküres lesz az a /data.
Egy futó, működő rendszerben sosem lesz üres És amig nem törlöd konkrétan, addig az nvram mappa tartalmát is úgy módosítod, ahogy akarod, ha már létezik a fájl, akkor bármi lehet a tartalma, legfeljebb nem működik rendesen. Mint itt.A script általában beállítja a jogokat, méghozzá mappa szinten, vagyis minden fájlra vonatkozóan így tökmindegy, mit vettél ki vagy adtál hozzá, de azért nem árt megnézni.
na most a partíció vagy a blokkeszköz szakasz a helyes kifejezés? Lusta vagyok blokkeszköz szakaszt írni
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Így már értem azt hiszem, köszönöm!
Akkor viszont milyen módszerrel írjam át azt a fájlt? Telepítéskor sehogy?
Elvileg így másolná be a fájlt ha minden igaz, ez a script végén lenne, de így akkor kapom az nvram err-t. ( most már akkor kapisgálom hogy miért)
package_extract_dir("data", "/data");
unmount("/data");És közben néztem is: TWRP-ben nyomtam egyfactory resete, és a beépített filemanagerrel megnéztem a data tartalmát, ami gyakorlatilag üres.
Ezzel sokat segítettél, megint megtudtam valamit amit eddig nem, ennek majd még akkor bővebben utánaolvasok amint lesz időmEz azt jelenti ( ha jól értettem), hogy hiába is írom át akár működő rendszer alatt a fájlt, egy factory reset után az alap-eredeti fájl fog visszakerülni? Magyarul minden reset után újra felül kell írni? Mert akkor valahol még máshol kell módosítani viszont az már nem biztos hogy ilyen egyszerű.
-
ksanc
őstag
minden reset után újra felül kell írni?
Pontosan így van, ahogy írod
Ezért írtam azt, hogy a /data mókolás csak gányolás.
Az fizikai nvram módosítása az bizony már hardcore dolog, pláne, hogy abban nem is fájlok vannak, a fájlokat csak az alapján hozza létre.
Szóval ebben az esetben valószínűleg nem fogsz végleges megoldást találni, de nem olyan nagy ügy egy update.zip-et lefuttatni ugye.A package_extract az egy-az-egyben kimásolja a zipben lévő /data mappa tartalmát a teló /data partíciójára. Eközben ami ott volt, az törlődik.
Itt az lehet a megoldás, hogy a zip-ben lévő /data mappa tartalmát módosítod a neked megfelelő fájlokkal, így azt fogja felírni, amit kell.
Nem tudom, mi van még a scriptben, de a fájljogosultságokat ebben az esetben valószínűleg nem állítja külön, tehát vagy eleve a megfelelő jogokkal másolod be a zip-be, vagy hozzáírod a scripthez.
De ezt, mondom, nem tudom, hogy kell-e.[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz #73959936 #14351 üzenetére
Az a bizonyos 1.2.7 meg 1.6.7 az a romban lévő Lenovo Power app verzióját mutatja. A Lenovo Power egy sajátos Lenovo alkalmazás, az energia kezelést végzi a felhasználónak több személyreszabási lehetőséggel.
Csengőhangok: én a P780 romokat ismergetem. Segíts légyszi, hogy melyikre gondoltál az S113 p770 -nál újabb romra. Szívesen kiszedem neked a csengőhangokat. Ha megvan melyik az a rom, jelezz.
-
mexel
veterán
Köszönöm a segítséget!
Sajnos én a zip-et külön nem fogom tudni megcsinálni, marad az a módszer hogy mindenki bemásolja magának pl rootexplorer-el és amíg nem resetel működik. Jó lenne ezt valahogy "automatizálni" mert sokan ezt sem fogják tudni megcsinálni.Azt hogy ezeket a fájlokat mi hozza létre tudni? Feltételezem ott kell lennie a telepítőben valahol. Persze ez már csak kíváncsiság.
Akkor marad így a rom ahogy most van, a telefon azonosítói is maradnak mert így végre minden működik a romban úgy tűnik, bár nem akarom elkiabálni.
-
GEPESZ66
veterán
Ha nézzük az "Alkalmazások" menüpontot, s azon belül van olyan, hogy "Letöltve".
Ha itt rákattintunk egy alkalmazásra, s felajánlja, hogy áthelyezés a belső tárhelyre, akkor ezt célszerű-e megtenni? Illetve gond nélkül megtehető-e?
A belső tárhelyem szabad, nem tárolok rajta semmit, minden egyéb állományom az SD kártyán van. -
ksanc
őstag
Pedig a .zipet módosítani nem nagy ügy.
Ha átküldöd ennek a zip-nek a linkjét meg egy olyan /datat/nvram tartalmat (lehetőleg betömörítve, ahogy van), ami jól működik, megcsinálom neked
A teljes automatizálás kicsit macerásabb, bár a systemben lehet, hogy el lehet helyezni úgy egy scriptet, ami factory reset esetén megcsinálja a módosításokat...
Aztán meg Cappa vagy Keeper lehet, hogy többet tud írni az nvram közvetlen módosításáról.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi!
Nem nagy ügy ha tud valaki jó scriptet írni Azt hiszem lenne annyi szintaktikai hiba hogy győzném kutatgatni, főleg hogy azt sem tudnám mit írjak
De most arról beszélünk hogy a rom másolja fel ezeket fájlokat? Mert annak ugye ahogy beszéltük nincs sok értelme mert nvram error lesz.
Vagy másoljam ki a komplett data/nvram tartalmat amiben jó már bemásolt fájl van, és egy utólagos zip-el felteheti mindeki ha már fent van a rendszer?[ Szerkesztve ]
-
-PLevi-
senior tag
Egyáltalán nem kötekedésből:
"Ha sok, kisebb méretű állományt akarsz tárolni rajta, akkor jobb a CL4-6-os kártya. A 10-esek hajlamosak a fregmentációra, mint a HDD-k, ezért csökkenhet a teljesítményük."
Olvastam már többször is erről, de most merült fel bennem a kérdés. Az addig teljesen rendben van, hogy töredezik. Viszont nem tartalmaz mozgó alkatrészt, akárcsak egy SSD. Ebben az esetben pedig lehet akármennyire töredezett, minden szektort ugyanannyi idő alatt ér el, tehát elvileg ez nem okozhat gondot.Az SSD-kből indultam ki, lehet hogy marhaságokat hordtam össze, de nekem így tűnne logikusnak. Most akkor hogy is van ez?
(#14345) rdi
"mert ugye ez linux, tehát ne akarjon akármit beállítani a user "
Szerintem kevered a windózzal. -
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #14378 üzenetére
Válasz fentebb
-
ksanc
őstag
válasz Blue Eagle #14378 üzenetére
Igen, de nem muszáj a komplett /data/nvram-ból csinálni update.zip-et
Ahogy a szóban forgó zip fájlban sem az van.
Csak ennek a bizonyos data\nvram\APCFG\APRDCL\Audio_ver1_Vol_custom fájlnak a cseréjéről van szó.
Ha jól értem. -
ksanc
őstag
válasz matyi19 #14379 üzenetére
Ez így sajnos olyan jellegű kérdés, hogy "tegnap még beindult az autóm, ma meg nem, miért?"
Mi történt azelőtt, hogy ez lett? A "semmi" az biztosan nem igazAkár attól is, hogy mondjuk ki lett cserélve az érintőképernyő egy elvileg hozzávalóval, gyakorlatilag meg mégsem megy. Na az pont ilyen hibát csinál
Ahogyan én jártam egy másik Galaxyval...[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Így van. Akkor nem fogja törölni a többit ami a mappában van? Mert az APCFG mappában van még egy mappa ( összesen 2) és azokban a fájlok. Nem kellene az összes bele? Kb 15 kis fájl.
A legegyszerűbb ha csinálok egy twrp-s mentést a datáról amikor már belemásoltam a jó fájlt, abból ki tudom szedni a fájlokat. Ez így nem jó? -
-
ksanc
őstag
Nem, ha nem package_extract_dir-el másolod a scriptben, hanem pl. sima cp-vel mondjuk.
Lehet extract-al is, de akkor azoknak a fájloknak kell benne lenni, amik biztosan jók.
Az biztos, hogy minden más törlődik, azt nem tudom, hogy ilyenkor újraindításkor generálja-e a többi, hiányzó fájlt.
Egyébként biztosan, különben nem csináltak volna ilyen zip-et
De adj már egy linket hozzá. -
ksanc
őstag
válasz matyi19 #14386 üzenetére
Mégegyszer megkérdezem: mi történt MIELŐTT ezt kezdte el csinálni?
Itt milyen update.zip-et próbálsz futtatni?
Nem tudja csatolni a /cache-t. Ez biztosan nagyon-nagyon nem jó...mexel: az eredetié kellene, amiből mókolsz. Vagy nem is tudom, min dolgozol most
[ Szerkesztve ]
-
Tharkoul
tag
Üdv!
Van a családban egy HTC One SV (vodások vagyunk), ami hibátlanul üzemelt pár nappal ezelőttig, de most hiába van GSM vagy WCDMA módban, és jelzi, hogy van adatkapcsolat, nem működik rajta mégsem, semmi nem tölt be, csupán hívást lehet kezdeményezni, meg úgy általában a telefoni funkciók, csak net nem megy
>egyik böngészővel sem
>azonban wifi alatt hibátlan
>apn-ek nem lettek módosítva
>forgalmi limit nincs beállítva, és amúgy is csak 19MB van elhasználva az 500-ból
>a telefonban nem volt turkálva semmi, anyám örül, hogy egyáltalán megtanult sms-t írniRootoltam már korábban, szóval ha van valami olyan tipp, amihez nem szükséges factory reset, nagyon szívesen meghallgatom.
-
ksanc
őstag
Na már kezdek eltévedni.
Szóval: van egy custom romod, amivel az a probléma, hogy ha felrakod úgy, ahogy van, akkor a hang jó lesz, de elszáll a wifi illetve jön az nvram error?
Ha nem ezt, hanem egy jól működő romot teszel fel, akkor minden oké, csak baromi gyenge a hang, de ha pl. root explorerrel kicseréled a data\nvram\APCFG\APRDCL\Audio_ver1_Vol_custom fájlt akkor minden szép és jó?matyi19: hát erre majd egy Samsungos szaki talán többet tud írni. Download módban? Nem a recovery-be belépve? (power+vol up+gomb)
Momentán az i9300-hoz van CWM-em, azt meg lehet próbálni felrakni és megnézni, mi is van.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Nem
Tehát van egy rom, amivel molyolok már egy ideje. Egy Coolpad F1-re portolt Huawei G750 Emui 3-as rom. Az a baj, hogy kijött ezekből kb 5-8 verzió, mindegyikbe piszkáltak valamit. Kb 2-3 rom régebbi kiadás, és a többi újabb, ugyanaza build. Nagyrészt megegyeznek, de nem teljesen, sok fájl ugyanaz.
Sajnos egyik sem teljes értékű, van amelyikben nem megy a youtube vagy a google szolgáltatások, van amiben nem jó a kamera, vagy eldobálja a hálózatot, fagy a képernyő, hiányoznak jó huawei-es programok, vagy túl sok kínai és más szoft van benne vagy éppen melegszik, esetleg akad, stb. Mindnél más és más apró hiba, de a lényeg hogy egyikben sem megy minden. ( valószínűleg nem fordítottak sok időt rájuk)
Mivel most télre úgyis android és kínai telefonok tanulása a ( hobby) célom, úgy gondoltam megpróbálok a sok romból összehozni egyet amiben minden működik. Na idáig úgy tűnik, hogy ez nagyrészt megvan, éppen most fejezem be, most próbálom ki mégegyszer mielőtt odaadom pár embernek tesztelni. ( a múltkori majdnem kész verzióm már jó volt, nagyon tetszett mindenkinek, csak nem vettem észre hogy a kapacitív gomdok nem reagálnak a rezgés bekapcsolására és recseg néha a dts hangkiemelés. Ezután szétszedtem és újra kutakodtam mi lehet a hiba, ez már megvan)
Ez e legjobb fajta elérhető rom talán ehhez a telefonhoz. Sokan használják a telefont, de összevissza szoftverekkel, hiánypótló lenne.
Utolsó mozzanatként kiderült, hogy mindenki panaszkodik arra hogy halk a hang. Már az első romok óta van hozzá egy audió csere fájl, amivel nagyobb lesz a hangerő. Amelyik romokba ezt betették a telepítőbe, azoknál a telefonoknál a wifi hálózatok között megjelent egy felirat: NVRAM WARNING: Err = 0x10
Ez javítható, ha a fentebb taglalt mappába bemásolunk 2 fájlt. ( gondolom ezek törlődtek)
A wifi ettől függetlenül tökéletesen működik, sokaknak fel sem tűnik, de akkor sincs ott a helye egy ilyen szövegnek. ( engem legalábbis zavar ha valami nem tökéletes)Mivel elkészült az összerakott rom amin kalapáltam, sokan kérték hogy ez még kellene bele. Mivel megnéztem mások hogyan építették be, így volt sejtésem, de azért itt megkérdeztem mi lenne a jó menete ennek.
Aki beépítette, az simán bemásolta a zipbe a data mappát a könyvtárstruktúrával és csere fájllal együtt, a scriptben pedig azt találtam amit ide is beírtam. Ezzel a módszerrel viszont jön az nvram error, és erre vonatkozilk a fentebbi magyarázatod amit így már érteni vélekMost az a kérdés, hogy kerüljön a helyére ez a fájl. Vagy mindenki bemásolja magának ahogy akarja, vagy valami más mód kellene. Én arra gondoltam, hogy csinálsz egy pici zip fájlt ( audio_patch.zip-et) amiben ez a fájl lenne és recoveryből feltehető utólag. Ez a következő resetig jó lenne értelmezésem szerint.
A másik amire gondolok, hogy a komplett romot kéred, és a META-INF-ben lévő updater-script-be írnád be ami kell. ( ez már megvan elvileg, csak lehet hogy nem jól írták meg és ezt tudnád javítani/újraírni)
Melyik verzióra gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
balzs12
tag
Sziasztok !!
Sony xperia M2 telefonomom napok talán hetek óta arra a problémára keresem a megoldást, hogy kicsi a Belső Tárhely !! Felrakok egy komolyabb helyet zabáló játékot és mellé nem megy az istenér se fel egy másik játék.
Ezt találtam rá [megoldásnak] !!!
De újra indul tőle a rendszer mindig amikor be mountol-ja a fájlt ...
Mindent megfelelően csináltam...
Esetleg ha ez nem jó valaki tudna egy jó módszert arra hogy a Belső Tárhely esetleg hogyan Növelhető vagy a Külső SD kártyát hogy lehet Belső SD-nek átcserélni ??
Remélem Tudtok Segíteni !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest